airol krema za akne
Bubuljice

Da li je Airol krema za akne dobro rešenje za vaše lice?

Da li ste čuli da je Airol krema za akne jako moćna? Ako niste, vreme je da čujete. Otkrijte da li stvarno deluje, na koji način i kako se koristi.

Šta je Airol krema za akne?

 

Prvo reč dve o tome šta je zapravo Airol krema.

Ova krema je napravljena da ciljano deluje na akne i bubuljice, pogotovo na one ozbiljnijeg tipa i kamedone bubuljice.Napravljena je u Grčkoj i sada je ima i kod nas ali se ne može kupiti na slobodno jer je ona lek, a ne kozmetičko sredstvo!

Airol kremu za akne mora da prepiše dermatolog, i koristi se samo uz nadzor i preporuku lekara!

Ona je tip noćne kreme i mora se nanositi noću jer u slučaju kontakta sa sunčevom svetlošću može izazvati opekotine!

Airol krema deluje na bubuljice ali je veoma jaka jer sadrži retinoičnu kiselinu i mora se sa njom rukovati oprezno! Pročitajte šta su retinoidi

Ako vas interesuje šta sve ova krema sadrži i kako se koristi, nastavite da čitate!

Kome je namenjena Airol krema za lice?

 

Airol krema za lice je namenjena svima koji imaju problema sa upornim i ozbiljnijim stanjima bubuljica, a stariji su od 12 godina života, mada je ta granica zvanično pomerena na starije od 18.

Ukoliko neko ima problema sa ozbiljnijim vidovima bubuljica kao što su acne conglobata ili tvrde bubuljice koje neće da izađu, Airol krema je može biti rešenje.

Ovakva krema koja sadrži do 0,05% tretinoina je strogo zabranjena za trudnice ili za dojilje!

Tretinoin dokazano ostavlja posledice na plod u toku trudnoće, dok u toku dojenja se preko mleka unosi u telo dojenčeta i može izazvati i neurološke probleme!

Postoje dve vrste problema kože lica koje mogu da se tretiraju Airol kremom i to su akne i bubuljice i fleke na licu!

Airol krema za akne i bubuljice

 

airol krema za bubuljice

 

U terapiju svih vrsta bubuljica a posebno težih oblika pojave akni, lekar može prepisati Airol kremu.Obavezno je prepisuje dermatolog i mora se koristiti prema njegovom uputstvu i savetu uz strogo praćenje.

Može se dogoditi da se u početku nanošenja stanje sa bubuljicama pogorša, a zatim popravi.

Airol krema deluje tako da tera kožu da izbaci i one bubuljice koje su duboko u potkožnom tkivu, pa zato ponekada dolazi do ovog pogoršanja.

Gotovo je sigurno da će doći do sušenja i perutanja kože, jer ova krema utiče i na smanjenje sebuma na licu. Višak sebuma je jedan od najčešćih uzroka pojave akni i bubuljica i najčešće se javlja na masnom tipu kože lica!

 Airol krema za fleke na licu

 

Airol kremom se tretiraju i fleke na licu koje su sklonije pojavljivanju na zreloj koži.

Kako Airol sadrži retinoidnu ili retinoičnu kiselinu, ona je i eksfolijant. To znači da radi kao hemijski piling i zapravo ljušti spoljašnji sloj kože.

Sa mrtvim ćelijama uklanja i pigmentisane grupacije ćelija, odnosno fleke na licu.Deluje na sve vrste fleka i na fleke na nausnicama i fleke od bubuljica.

Iako ima mnoga blagotvorna dejstva, moramo se zapitati da li je moguće da deluje na dva različita problema i sasvim različite tipove kože?

Fleke na licu su karakteristične za zreliju kožu lica, dok se masna koža lica odlikuje čestim bubuljicama i aknama u mlađem životnom dobu!Možda je ipak bolje pronaći dobar prirodni preparat za bubuljice i lice koji je namenjen efikasnom rešavanju ciljanog problema.

Jovana je imala problema sa bubuljicama, mitiserima i masnom kožom lica, a nema šta nije pokušala da to reši. Rešenje joj se činilo nedostižnim, dok slučajno nije naišla na prirodno rešenje koje joj je obezbedilo čisto i lepo lice! Rešilo joj je sve probleme sa bubuljicama i aknama za sva vremena! I vi možete isprobati njen trik. O čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Sastav Airol kreme

 

Airol krema je prepoznatljiva po jednom sastojku koji spada u retinoide. To je tretinoin koji se u kremi nalazi u procentu od 0,05%.

Tretinoin kao retinoid je derivat vitamina A koji ima mnoga povoljna dejstva na kožu lica.

Ovo nije naivan sastojak, čak baš suprotno – može biti vrlo opasan ako se ne koristi po uputstvu i uz nadzor lekara. Čak i u ovako maloj količini on može izazvati opekotine, iritacije, i mora se dobro paziti na interakcije sa drugim lekovima!

Retinočna kiselina izolovana iz tretinoina deluje eksfolijativno na kožu lica kao piling. A takođe i ekstrakuje potkožne bubuljice na površinu kože lica i uništava uzroke nastanka novih akni.Tretinon se često nalazi i u hormonskim tabletama poput kontracepcijskih pilula pa deluje i na hormonske bubuljice i menstrualne akne.

Neki od lekova koji sadrže retinoide kao što je tretinoin je i Roakutan.

Sve u svemu sastojci nisu ni malo bezazleni i mora se biti na oprezu pri korišćenju.

Kako deluje Airol krema za akne?

 

Delovanje Airol kreme za akne je na više nivoa.To znači da ona deluje na potkožno i površinsko tkivo kože lica.

Kada kažemo potkožno mislimo na onaj deo kože u kojima se kriju buduće bubuljice i one učaurene koje prete da budu pod velikom upalom.

Kada kažemo da deluje na spoljašnji deo kože lica mislimo na uklanjanje čepova na porama, mrtve kože i viška sebuma koji su uzročnici akni.

Takođe može da razmekša kožu i deluje na ožiljke od bubuljica i pospeši zarastanje akni.

Koži je potreban period adaptacije na kremu sa retinoidima kao što je Airol krema, i zato su tretmani akni dugotrajni, nekada i po 6 meseci.

Prvi vidljivi znaci poboljšanja bi trebalo da se jave nakon dva meseca, a možda i kasnije.

Način upotrebe Airol kreme za bubuljice

 

Pvo da kažemo da pre nanošenja Airol kreme dobro operete ruke, i naravno nanosite na dubinski očišćeno lice!

Nanosi se veoma mala količina. To znači da istisnete toliko kreme koliko odgovara veličini zrna graška i nanesete na područja zahvaćena aknama.

Ne sme se povećavati doza odnosno količina kreme jer može samo da izazove kontra efekat.

Nakon umivanja i skidanja Airol kreme sa lica obavezno namazati jaku hidratantnu kremu.Veomo važno je još jednom naglasiti da se nanosi samo na regije zahvaćene bubuljicama, strogo izbegavati područja usana i očiju!

Airol noćna krema

 

Kada smo već spomenuli da je Airol jaka i noćna krema onda je zaključak da se koristi noću!

Krema se nanosi pre spavanja i ujutru se temeljnim umivanjem sa nekim preparatom kao što je pena za čišćenje lica, skida.Nakon toga se nanosi hidratantna krema, jer u toku noći Airol upija sav sebum sa lica, a sa njim nekada izvlači i vlagu iz kože.

Zbog toga se dubinska hidratacija lica ne sme zaboraviti nakon Airol kreme za bubuljice!

Airol krema za bubuljice i sunce

 

Verovali ili ne ova krema ima tako jaku reakciju na dnevno svetlo u nekim slučajevima da može napraviti više štete nego koristi!U kontaktu sa sunčevim svetlom može izazvati opekotine! Zato i jeste namenjena samo za korišćenje noću i pod nadzorom lekara!

U velikom broju slučajeva ova krema je izazvala jake iritacije, crvenilo i ponekada čak i opekotine u dodiru sa dnevnim svetlom i zato sa njom vrlo obazrivo!

Možda je čak bolje i zameniti je sa nekim preparatom na prirodnoj bazi koji neće imati nikakve nuspojave, a pogotovo ne tako ozbiljne!

Koliko dugo Airol krema za akne sme da se koristi?

 

airol krema za lice

 

Ako se uzme u obzir da sam tretman traje i po više meseci, onda je jasno da se koristi duži vremenski period.

Airol krema za akne sme da se koristi do 6 meseci u kontinuitetu. Sve duže od 6 meseci nije preporučljivo, ali to će već odlučiti lekar!

Kada se počinje terapija retinoidima koje sadrži ova krema onda mora da postoji period adaptacije kože na te sastojke.Adaptacija kože lica na Airol kremu traje i do dva meseca. U tom periodu koža lica ispoljava iritacije, crvenilo i perutanje. Može doći i do pogoršanja stanja sa bubuljicama.

Nakon adaptacije, kože bi trebala da počne da se oporavlja, bubuljice da se smanjuju i postepeno nestaju.

Svakako, ako vam posle 6 meseci ne pomogne, onda ona nije pravi izbor. Međutim, ako jeste, svakako ćete primetiti da ste sa njom na dobrom putu.

Gde nabaviti Airol kremu i cena?

 

Airol kremu mora da prepiše lekar i kupuje se u apoteci. Postoji mogućnost i da se kupi on line ili ako neko od poznanika boravi u Grčkoj, tamo se kupuje na svoju ruku.

Cena joj je oko 5 eura izvan naše zemlje.

Svakako je to krema koja nije naivna i ne bi trebala da se koristi na svoju ruku, ali to je svakako vaša odluka.

Ukoliko niste radi za ovakve kreme uvek postoje odlični alternativni proizvodi za akne na prirodnoj bazi koji mogu dati sjajne rezultate bez ikakvih neželjenih dejstava, a i lako su dostupni!

Airol krema iskustva

 

Generalno gledajući i istražujući iskustva osoba koje su koristile Airol kremu može se reći da su mišljenja podeljena.

Nekima nisu smetale pojave perutanja jer su se akne smanjile, terapija Airol kremom je bila uspešna. iPak, postoje i oni koji su iskusili velike iritacije i perutanja, a bez efekta na akne pa su odustali nezadovoljni.

Još jedna stvar koja je specifična za korisnike Airol kreme je ta što nakon par meseci korišćenja i smanjenja bubuljica moraju da se bave drugačijim problemom, a to je suva koža sklona iritacijama.

Mnogi samo naglašavaju da su se bubuljice “podljutile” odnosno pogoršalo se stanje pa nisu ni čekali da dođe do poboljšanja.

Ono što je zajedničko i zadovoljnim i nezadovoljnim korisnicima jeste da je terapijski proces dugotrajan i to im nije bilo baš drago..

Bilo kako bilo, bubuljice i akne su problemi kože lica koji su vrlo česti i borba protiv njih je nekada vrlo teška i dugotrajna.

Potrebna je upornost i strpljenje da bi se došlo do željenih rezultata, ali uz pravu pomoć uspeh je zagarantovan!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *