bubuljice pred menstruaciju
Bubuljice

Bubuljice pred menstruaciju biće prošlost ako radite ovo!

Bubuljice pred menstruaciju nisu nerešiv problem! Predstavljamo vam prirodne načine kojima ćete stati na put aknama u PMS-u i blistati svakog dana. 

Nekoliko dana pred menstruaciju većini dama pojavljuju se bubuljice na licu. One jednostavno ne biraju mesto ali ni tip kože lica. Bubuljice u PMS-u napadaju masnu kao i suvu kožu. Pitate li se zašto se to dešava? 

Da li i vas čine nervoznim? Mene da! 

Zaista, pored bolova u stomaku i osećaja nadutosti nisu vam potrebni vidljivi znaci PMS-a na licu. Bolne, crvene bubuljice dodatno kvare raspoloženje od tinejdžerskih dana. Kako se teško prekrivaju korektorima i osećamo se nesigurno dok su tu. Treba što pre preduzeti preventivne mere i sprečiti nastanak akni pred menstruaciju i upoznati se sa načinim lečenja ako su već okupirale vaše lice. Ukoliko primenite naredne savete, bubuljice tokom PMS-a ostaju iza vas, jer je ten  blistav i zavodljiv. Zato, krenimo redom! 

Zašto se javljaju bubuljice pred menstruaciju?

 

Bubuljice tokom PMS-a javljaju se kao posledica lučenja veće količine prirodnih ulja.

Žlezde luče dodatne količine sebuma, bez obzira na tip kože lica. Suva i masna koža u tim trenucima sklone je pojavi akni. 

Kada se koža izloži velikoj količini prirodnih ulja, pore teže dišu. Smanjena količina kiseonika čini lice podložnim infekciji. Pritom, svakodnevno se na epiderm lepe bakterije i prašina kao i šminka koju nanosimo. Eto guste, lepljive smese koja remeti Ph vrednost lica i stvara bubuljice. 

Pa dobro, kažem ja sebi! Šta onda ove bubuljice pred menstruaciju razlikuje od klasičnih ?

Koža luči više sebuma i bubuljice usled PMS-a nastaju desetak dana pred mentruaciju. Čitajući savete stručnjaka saznajem da se telo smiri u toku menstruacije. To znači da se lice iščisti i bubuljice nestaju!

Ukoliko imate bolne akne tokom celog meseca, nemojte se zavaravati! Možda su nastale usled nepravilne nege lica, stresa ili usled neadekvatnog izbora kozmetike. 

Jovana je vodila bitku sa bubuljicama na licu, čije se stanje pogoršavalo tokom PMS-a, sve dok nije pronašla rešenje! Sada je njeno lice nežno i čisto. Ne mora da brine tokom onih dana, jer se akne pred menstruaciju više ne pojavljuju! Pogledajte kako je Jovana uspela i rešite se i vi svih vrsti akni: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/ .

Hormoni i bubuljice pred menstruaciju

 

pms bubuljice

 

Porast određenih hormona u unutrašnjosti tela izaziva lučenje sebuma. Kako nije došlo do trudnoće telo otpušta hormone, koji utiču na izgled kože kao našeg najvećeg organa! Četrnaest dana od menstruacije, osećamo se lepo i zadovoljno. Koža lica je čista, ukoliko je pravilno negujete! 

Pogledajte kako pravilnom negom stići do normalne kože lica!

Nakon četrnaestog dana hipofizu nadjačava progesteron. To direktno utiče na kožu lica, podstičući je da stvara velike količine sebuma.

Jednostavno on do 28 dana, odnosno početka ciklusa nadjačava ženske hormone, osećamo nervozu i pojavljuju se bubuljice pred menstruaciju. 

Napominjem da je svako telo različito, pa se tako neke od nas pozdrave sa jednom bubuljicom. Sa druge strane, akne pred menstruaciju mogu potpuno okupirati obraze! 

Bubuljice pred menstruaciju na obrazima

 

Bubuljice na obrazima teško se prekrivaju, a bol se ponekad širi sve do samog uveta. Samo lučenje sebuma i PMS nisu glavni krivci za nastanak akni na ovoj regiji lica.

Kako su hormoni poremećeni, svaki uticaj iz spoljašnje sredine nadražuje kožu lica. Epiderm postaje osetljiv na mobilni telefon, pojavljuju se akne na obrazima. Prislanjanjem telefona uz obraz može pospešiti nastanak akni usled PMS-a.

Saznajte kako sprečiti bubuljice od mobilnog telefona, koliko danas!

Ovog puta T zona vašeg lica nije jedino mesto na kom mogu nastati bubuljice. Akne pred menstruaciju javljaju se na čelu, ali podjednako i na bradi. 

Bubuljice pred menstruaciju na čelu

 

PMS bubuljice na čelu najčešće se javljaju u tinejdžerskom dobu. Pored disbalansa hormona, na njih utiče nepravilan izbor šminke. Korišćenje jakih pudera čije se čestice talože među porama šteti koži čela. Višak muških hormona remeti zaštitnu barijeru kože i podstiče infekciju, odnosno crvene akne na čelu

Pravilnim čišćenjem lice umirićete kožu i ojačati čelo, tako da se pojavi manje bubuljica pred menstruaciju. Ova regija lica je veće površine, tako da ukoliko čačkate bubuljice rukama možete proširiti infekciju. Od dve do tri bubuljice pred menstruaciju nastaće desetak bolnih akni, koje mogu zahtevati odlazak kod dermatologa! 

Na narednoj regiji lica uvek sepojavljuje jedna do dve PMS akne! 

Sreća ili nesreća? 

Bubuljice pred menstruaciju na bradi

 

Crvena ispupčina na bradi je u većini slučajeva znak da hormoni nisu u ravnoteži. Najmanja regija lica može napraviti velike probleme! Ponekad je akni na bradi potrebno desetak dana da sazri i nestane, što je frustrirajuće. 

Mora joj se posvetiti dodatna pažnja, kako bi potkožna crvena bubuljica nestala što pre. Ne treba je cediti i pritiskati, već umanjiti crvenilo na prirodan način. Tako da bubuljica pred menstruaciju nestane za nekoliko dana i ne ostavi ožiljke za sobom! 

Potkožne bubuljice pred menstruaciju

 

Crvene bubuljice pred menstruaciju koje nikako da izađu na površinu lica jesu potkožne akne. U dubljim slojevima kože ćelije se bore sa infekcijom. Kada potkožna bubuljica sazri, pojaviće se zreo vrh. To je znak da PMS prolazi i da se hormoni vraćaju u ravnotežu. 

Ipak, beli vrh ne treba cediti prstima! U narednom delu teksta posvetićemo se uklanjaju bubuljica pred menstruaciju kako bi vi imali čisto i nežno lice! Ali, pre toga odgovaramo na pitanje čitateljki! 

PMS akne u tridesetim- jesu li moguće? 

 

Početkom tridesetih ali i pred  ulazak u četrdesete, pa sve do menopauze mogu vas mučiti bubuljice pred menstruaciju.

Posebno su osetljive u tridesetim, tako ne smete pogrešiti prilikom nege. 

Potkožna bubuljica kod odraslih može biti duboka, tako da ostavi rupice za sobom. Koži je potrebno godinu do dve dana za potpunu regeneraciju, pa je važno misliti o njenoj lepoti na vreme.

Koliko dana pred menstruaciju se javljaju?

 

Nakon menstruacije ali i toku nje, hormoni se vraćaju u ravnotežu. Četrnaest dana kasnije, telo se priprema za novu menstruaciju i naravno dolazi do PMS smptoma. Bubuljice se pojavljuju na vašem licu i dodatno vas nerviraju. 

Normalna koža lica koja ima dovoljno vitamina i minerala uspeva da se izbori za čistoću. Ne moraju se svakog meseca pojaviti bubuljice pred menstruaciju. Ukoliko se i pojave, najčešće su dva do tri dana pred početak ciklusa. Zato je važno negovati lice svakodnevno i stići do normalne kože, koja ima jaku zaštitnu barijeru

Koliko traju PMS akne? 

 

U zavisnosti od stanja čitavog organizma i naravno vaše kože, PMS akne traju nekoliko dana.

Usled nepravilne nege lica i konstantnog nadraživanja prstima mogu buknuti. Ostaće na licu nedelju do dve što nikako ne želite! 

Zato je pravo vreme da saznate kako ih ukloniti pravilno i nežno. 

Kako ukloniti bubuljice u PMS-u? 

 

Kada su bubuljice usled PMS-a već na vašem licu, potrebna im je blaga nega! Kao što sam rekla, cilj je da nestanu sa kože za nekoliko dana. Agresivno ceđenje i jaka sredstva za dezinfkaciju lica, mogu ih dodatno razbuktati! 

Obloge od čaja

 

Čaj vas neće potpuno rešiti bubuljica pred menstruaciju, ali umanjuje crvenilo i bol. Ukoliko ga ispijate pred odlazak u krevet, ojačaćete kožu lica i umiriti čitavo telo. Kad kažem umiriti podrazumevam čaj od kamilice, koji podstiče kožu na regeneraciju i umiruje stomačne probleme! 

Ipak, ukoliko želite brže rezultate, prirpremite oblogu od čaja. Prokuvajte kesicu koja u sebi sadrži vitamin C, vitamina A i antioksidanse koji jačaju epiderm. Ovakvi čajevi pružaju trenutan osećaj olakšanja, upaljenom licu. Ukoliko izaberete čaj sa taninom, ujednačićete ten i sprečiti pojavu ožiljaka od bubuljica. 

Pa fino, ali pitate se koji čaj sve navedeno sadrži? Saznajte kroz naš tekst o najboljim čajevima protiv bubuljica

Izabrani čaj ostavite da se ohladi i zatim natopite tupfer. Obavezno ga iscedite, kako blagotovoni sastojci ne bi curili sa lica. Hladnoća obloge i miris čaja opuštaju, dok vitamini i minerali čine da crvenilo oko bubuljice nestane! 

Obloge od čaja su prva pomoć, nisu dovoljne za potpuno sazrevanje akne usled PMS-a. Zato vam treba ovo…

Serum za akne

 

rešenje za bubuljice pred menstruaciju

 

Potrebno je naneti dve do tri kapljice seruma dnevno. Čistim dezinifikovanim rukama, odnosno prstima nanosite ga na bubuljicu u PMS-u. Aktivni sastojci dospevaju do dubljih slojeva kože, podstičući ćelije da se pokrenu. 

Budite pažljivi prilikom izbora seruma, jer su ovog puta hormoni u disbalansu. Jak serum za akne sa salicilnom kiselinom može iritirati kožu lica. Radije birajte prirodnu bazu, koja u sebi ima biljke.

Biljna struktura čini lice mekim i sprečava nastanak rupica od akni. Prirodan serum omogućava licu vitamine i minerale, tako da ćelija postaju jake. Lakše se bore sa infekcijom i bubuljice pred menstruaciju nestaju za svega nekoliko dana! 

U slučaju da trenutno nemate serum kod sebe i ne želite sa upaljenom kožom na posao, naredna krema može biti od koristi! 

Flogocid mast za bubuljice pred menstruaciju 

 

Flogocid mast ima upečatljiv miris, ali je potpuno prirodna. U sebi sadrži biljke koje regenerišu unutrašnje slojeve kože, podstičući PMS bubuljice na sazrevanje. Nanosi se direktno na aknu, najbolje pred odlazak u krevet. To kažem jer joj je potrebno dosta vremena da potpuno upije. 

Vredi isprobati flogocid i probuditi se bez otoka i crvenila oko bubuljice pred menstruaciju! Ipak, za stalan problem sa aknama, ovo nije rešenje. Treba vam baš preparat za akne.

Evo popularnog tretmana! 

Prirodna maska od spiruline 

 

Prednost se daje algama, koje nisu agresivne i mogu ubiti bakterije koje su dodatno uticale na stvaranje bubuljica pred menstruaciju. Kako se tretmani algama izvode u kozmetičkim salonima i nisu nam dostupni svakodnevno ni ne razmišljamo o njima! Sve dok spirulina nije stigla u drogerije, u praškastoj formi. 

Kada se pomeša sa mineralnom vodom može ubiti bakterije koje su doprinele stvaranju potkožnih akni i ubrzati njihov nestanak. Bubuljice pred menstruaciju isušiće se i nestati sa lica. Ukoliko imate suvu kožu, radije spirulinu mešajte sa jogurtom koji će obraze učiniti mekim i nežnim. 

Popularne su i LED maske za lice. Dame ih obožavaju u PMS periodu, jer se opuštaju na kozmetičkom stolu. Led svetlost regeneriše kožu, jačajući njenu zaštitnu barijeru. Kao što vidite postoje različiti tretmani, jer gotovo svaka dama ima problem sa PMS aknama.  Ipak, stručnjaci navode da ih možete sprečiti! To je svakako bolja opcija. 

Kako sprečiti PMS bubuljice?

 

Ne možete potpuno sprečiti nastanak akni pred menstruaciju, ali ih možete staviti pod kontrolu.

Jaka zaštitna barijera lica ostaje imuna na spoljašnje uticaje, može se pojaviti jedna do dve bubuljice koje prolaze za nekoliko dana. 

Mnogo bolje  nego crvenilo čitavih obraza usled PMS-a! Evo na koji način:

Korak I: Zdrava ishrana

 

Tokom ovog perioda povećana je želja za slatkišima. Stručnjaci navode da je od ključnog značaja za lepotu lica izbor zdravih šećera. Voćem zamenite čokoladu, koja doprinosi stvaranju akni pred menstruaciju. 

Prerađeni šećeri sporo se vare i narušavaju imuni sistem tela. Mogu razbuktati infekciju, tako da potkožne bubuljice postanu bolne! Voćna salata nadoknadiće vitamin c, koji podstiče rast novih ćelija i čini lice čistim. 

Za naredni korak potrebno je nekoliko minuta dnevno. Vremenom, prelazi u rutinu! 

Korak II: Pravilno čišćenje lica

 

Pravilnim čišćenjem lica uklanjate sve potencijalne klice, koje se mešaju sa sebumom i stvaraju bubuljice pred menstruaciju. Micelarna voda, tonik ili losion sa prirodnom strukturom otvoriće pore, pružajući koži trenutak odmora. 

Budićete se sa svežim, jedrim obrazima bez neprirodnog sjaja.

Proizvod za čišćenje lica je kvalitetan ukoliko ukloni višak sebuma, ali i reguliše Ph vrednost kože. Odnosno, on treba prirodnim sastojcima da smiri lučenje prirodnih ulja, čineći kožu normalnom. 

Jednom nedeljno masna koža zahteva dubinsko čišćenje lica. Suvoj koži potrebno je jednom do dva put mesečno blago sredstvo, koje će ubrzati regeneraciju i potpuno iščistiti pore. Sa belom glinom ne možete pogrešiti. Kaolin maska odgovara svim tipovima kože i izvlači toksine na površinu! 

Ne opuštajte se, jednako je važan treći korak! 

Korak III: Hidratacija- kao zaštita od spoljašnjih uticaja

 

Leti su vam potrebne kreme sa UV filterom, kako štetni zraci sunca ne bi oštetili imunitet kože lica. Mogu je iscrpeti tako da pred menstruaciju nema snage da se izbori sa bubuljicama. Zimi hladan vetar izvlači svaku kap vlage iz pora, pa su obrazi suvi. Nemojte zaboraviti na hidratantnu kremu, kako bi zaštitili lice. 

Važno je da bude sveže svakog dana, kako bi se izborilo sa viškom hormona tokom PMS-a. Za utrljavanje kreme potrebno je nekoliko sekundi, plus ćete biti oduševljeni baršunastim osećajem pod prstima.

Vreme je za pravilnu negu lica koja će umanjiti šansu za nastanak bubuljica pred menstruaciju. Jer, zašto ih lečiti kada možete da ih izbegnete?!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *