caj protiv bubuljica
Bubuljice

Najbolji čaj protiv bubuljica

Da li čaj protiv bubuljica može umiriti crvenilo i sprečiti širenje akni na licu? Vreme je da se upoznate sa blagotvornim biljkama koje vašem licu daju ujednačen ten!

Biljke su odličan prirodan način umirenja akni.  Sveopšte stanje organizma utiče na kožu kao naš najveći organ tako da i samo ispijanje čaja može učiniti vaš ten ujednačenim.

Pre nego što pohitate do kuhinje i prelijete kesicu čaja vodom, pročitajte naredne redove, jer nije svaki čaj dobar protiv bubuljica. Stručnjaci su radili niz ispitivanja kako bi utvrdili koji biljni čajevi utiču na smanjenje infekcije, a ja sam dugo čitala o tome kako bih vam prenela relevantne činjenice.

Pomaže li čaj protiv bubuljica?

 

Napomenula sam da ne možete koristiti bilo koji čaj kako bi se rešili akni. To podrazumeva zaobilaženje voćnih čajeva iz kesice. Oni neće umanjiti infekciju već je, naprotiv, neki od njih mogu razbuktati! Oslonite se na biljke koje se nalaze unutar prirodnih losiona za bubuljice i seruma, ali ovog puta direktno u vidu čaja.

Biljni čajevi umiruju problematičnu kožu lica jer unutar sebe sadrže vitamine i antioksidanse. Neke vrste deluju slično antibiotiku ubijajući bakterije i sprečavajući njihov rast i razvoj. Kada je u pitanju duboka i jaka infekcija, naravno da čaj protiv bubuljica ne može zameniti antibiotik, ali biće odlična preventiva.

Vitamin A, vitamin C i E iz različitih biljnih čajeva obično vezuje prirodna biljna kiselina za kožu lica. Na taj način, dublji slojevi kože mogu upiti više hranjivih materija i postaju jači. Antioksidasi pospešuju regeneraciju, tako da se stvaraju veće količine proteina unutar ćelija. Kolagen i elastin daju snagu ćelijama tako da bubuljice brže zarastaju i nestaju sa lica!

Kako bi potpuno uklonili bubuljice čajem biće potrebno dosta strpljenja.

Zato je neophodno uz njih pravilno negovati lice kremama za bubuljice. Ipak, čaj za bubuljice nezaobilazan je kod bolnih i otečenih bubuljica na licu.

Pitate se šta pruža u tim trenucima upaljenoj koži?

Lice zahvaćeno dosadnim A Vulgaris, postaće otečeno i crveno tako da kroz nekoliko dana počinje da boli i svrbi. Ponekad je teško izdržati svrab. Upravo češanje i ceđenje upaljenih bubuljica dovodi do širenja infekcije, na obraze i vrat. Zato je tu čaj koji može eliminiše bol, crvenilo i svrab sa kože lica.

Biljni čaj protiv bubuljica pruža trenutno olakšanje koži lica dajući joj snage da se regeneriše i ubrza zarastanje bubuljica.

Jovana nije imala strpljenja za svakodnevno spremanje čajeva. Bubuljice na njenom licu bile su otečene i bolne! Znala je da rešenje nije u svakodnevnom prikrivanju korektorima  i drugom šminkom i, kako navodi, postajala je očajna. Stvari su se srećom promenile.Pronašla je brzo rešenje na biljnoj bazi koje je njene obraze lišilo akni i bubuljica. Sada joj je koža čista, a ona je puna samopouzdanja.  Kako je to uspela i zašto je sada prezadovoljna? Pročitajte na sledećem linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Kao što vidite, čaj nije jedini način da se biljke upotrebe protiv akni. Ako ipak rešite da ga spremate, saznajte kako to da uradite na pravi način.

Kako se koristi čaj protiv bubuljica?

 

Možete ga koristiti interno i površinski.

caj protiv bubuljica upotreba

Čaj protiv bubuljica možete ispijati pred odlazak u krevet, jer se tokom noći koža regeneriše.

Hranjive materije izdvajaju se i kroz krvotog stižu do kože lica, hraneći ćelije. Stručnjaci navode da je za nežan osećaj pod prstima i ujednačen ten potrebno ispijati dve do tri šolje čaja dnevno. Naravno kada su bubuljice tu, većina nas želi brzo da ih se reši i onda  ispijanje više od dve do tri šolje čaja protiv akni nije rešenje!

Prilikom ispijanja čaja protiv bubuljica važno je biti umeren i racionalan.

Imam lepu vest!

Direktnim nanošenjem čaja protiv bubuljica na kožu lica možete izbeći negativne efekte prekomernog unosa čaja. Omogućićete unutrašnjim slojevima kože brži oporavak i zarastanje svih vrsti bubuljica.

Evo kako!

Obloge od čaja protiv bubuljica

 

Spoljašnja primena čaja protiv bubuljica je vrlo jednostavna. Potrebno je skuvati čaj  i zatim ga ostaviti da se ohladi. U potpuno hladan napitak umočite komade vate, a zatim ih iscedite. Prislonite ih uz kožu lica, oblikujući vatu tako da odgovara vašem obliku obraza i čela.

Kako bi vitamini i minerali iz čaja protiv bubuljica doprli do dubljih slojeva kože, neophodno je prethodno očistiti lice. Birajte fine, prijatne načine čišćenja lica i izbegavajte piling koji dodatno može iziritrati oštećenu kožu. Prirodnim losionom za čišćenje lica otvorićete pore tako da one apsorbuju duplu voće količine hranjivih materija iz čaja protiv bubuljica! Takođe, odličnim su se pokazale i ove maske za čišćenje lica.

Ukoliko oblogu nanosite u jutarnjim časovima, primetićete da vas automatski razbuđuju.

Biljke protiv bubuljica imaju svojstvo pokretanja mikrocirkulacije, tako da krv brže strujui u dubljim slojevima kože. Osim toga,mnoge od njih imaju adstrgentna svojstva što znači da sužavaju pore.

Osvežiće vas i pripremiti za dnevne obaveze, a može umanjiti i jutarnju nadutost lica!

Navedeno možete postići samo pravilnim izborom čaja protiv bubuljica. No pre nego što vam kažem koji su, da vam kažem i ovo…

Bolje od čaja protiv akni

 

Što se topikalne primene čaja tiče, ona nije loša, ali je mnogo bolji izbor kozmetika protiv akni na biljnoj bazi. Znači suština je ista, samo što u čajevima nema toliko aktivnih sastojaka koliko se procesom izrade kozmetike može ubaciti u jedan preparat. Govorimo o biljnim aktivnim sastojcima .

Najbolji preparat ove vrste je Aknolin anti akne tretman.

Koji je najbolji čaj protiv akni i bubuljica?

 

Najbolji čaj protiv bubuljica treba da ima hranjive materije unutar sebe ali i antibakterijsko dejstvo.

Lepo rečeno, ali kada uđete u prodavnicu susrešćete se sa više vrsta čaja. Ne treba svaki pojedinačno isprobavati na koži lica. Srećom i ne morate, jer su stručnjaci sagledali njihovu strukturu i na osnovu analiza izdvojili nekoliko vrsta najboljih čajeva protiv akni.

Zeleni čaj protiv bubuljica

 

Zeleni čaj je  poznat kao zamena za kafu, jer u sebi sadrži kofein. Ipak, pored kofeina sadrži velike količine B vitamina, kalijuma i magnezijuma. Može ubiti bakterije i ubrzati zarastanje bubuljica zahvaljujući antioksidansu EGCG-a, koji može potpuno isušiti akne. Na dubljem nivou on podstiče stvaranje novih ćelija kože, tako da se lice ubrzano regeneriše.

Zeleni čaj protiv bubuljica jeste delotovoran ukoliko se pravilno koristi. Nemojte preterivati i piti ovaj čaj u neograničenim količinama, jer sadrži kofein i tanin. Može poremetiti san, pa ćete se buditi umornog i otečenog lica.

Kako bi bubuljice nestale pravilno i zadržali ujednačen ten pogledajte sve o zelenom čaju za lice!

Čaj od korena koprive protiv bubuljica

 

Čaj od korena koprive najpre služi za čišćenje lica, što znači da deluje preventivno i sprečava nastanak akni. Skuplja nečistoće i može učiniti obraze mekim, jer sadrži velike količine masnih kiselina. Oleinska kiselina ojačava zaštitnu barijeru kože, čuvajući mladolik izgled lica ali i sve vrste bubuljica!

Ukoliko su bubuljice već tu, čaj od korena koprive protiv akni preporučuje se za ispijanje.

Biljne kiseline i karotenoidi iz korena koprive ojačaće kožu lice i pospešiti regeneraciju ćelija.

Crni čaj protiv bubuljica

 

Crni čaj je taman zbog velike količine tanina unutar sebe. Glavni je detoksikator tako da može sve nečistoće i bakterije izvući iz kože lica na površinu. U njegovoj delotovrnosti govori niz preparata za čišćenje lica u čijem sastavu se nalazi. Može poslužiti kao tonik čisteći bakterije iz pora i sprečavajući širenje bubuljica.

Preporučuje se i kao obloga, ali samo ukoliko ste oprezni i pratite osećaj na površini kože. Svako peckanje i bol nisu poželjni pa isperite čaj protiv akni sa lica!

To nije sve!

Čaj od kantariona protiv bubuljica

 

Naša zemlja ima polja kantariona, kojim možete očistiti lice.  Dakle, osvežiće kožu lica i potpuno iščistiti pore. Zahvaljujući antioksidansima ojačaće ćelije tako da bakterije ne mogu da prodiru kroz njih. Postojeće bubuljice će se redovnim nanošenjem obloga od čaja kantariona isušiti i sprečićete pojavu ožiljaka i fleka.

U rangu sa kantarionom, stiže nam još jedno osveženje za iscrpljenu kožu lica!

Čaj od biljke dan-noć protiv akni

 

Ovakav čaj možete pripremiti sami, sušeći biljku dan-noć odnosno njene cvetove. Zatim ih prokuvajte i kada se čaj osuši nanesite obloge na kožu lica. Deluje umirujuće, tako da može prijati upaljenoj koži i smanjiti infekciju.

Čaj od žutog noćurka protiv bubuljica

 

Stiže nam iz daleke Amerike, kako bi linoleinskom kiselinom učvrstio zaštitni sloj kože lica i regenerisao je. Preporučuje se nanošenje u vidu obloga i držanje na licu do desetak minuta. Masne kiseline ostaviće svilenkast trag na koži i podstaći nestajanje akni na prirodan način, bez nastanka ožiljaka i rupa od bubuljica!

Od ove biljke odlično je ulje. O njegovom dejstvu čitajte ovde: Probajte ulje noćurka za akne!

Čaj od nane protiv akni

 

Nana direktnim nanošenjem, kao obloga, smanjuje crvenilo oko same bubuljice delujući protivupalno.

čaj za bubuljice

Ukoliko je ispijate smiriće čitav organizam, tako da osećamo manje količine stresa koji može biti okidač za nastanak bubuljica.

Proverite više o bubuljica od stresa!

Ukoliko su hormonske akne česte na vašem licu, neki od stručnjaka preporučuju sledeću prevenciju!

Gotove mešavine čajeva protiv akni

 

Stručnjaci su pomešali nekoliko vrsta biljaka kako bi dobili adekvatnu i sigurnu mešavinu čaja protiv akni. Tako su nastale gotove mešavine biljaka koje svoje dejstvo ne baziraju samo na jednom sastojku, nego na više njih. Ovo su najbolje:

Čaj protiv akni i bubuljica Dr Josif Pančić

 

Svo lekovito biljke koje ulazi u sastav mešavine sadrži salicilnu kiselinu, koja deluje protivupalno. Zajedno sa antioksidansima oslobađa kožu dosadnih i bolnih akni u vrlo kratkom periodu, govore nam iskustva korisnica.

Mešavina je obuhvatila koren čička, cvetove lipe i jagorčevine, kantarion, list breze, koru krušine, koren zečijeg trna, dan noć biljku.

Koristi se kod pubertetskih akni i problematične kože, ali treba da bude praćenom i odgovarijućim režimom ishrane. Deluje tako što smanjuje upale, ali je i blagi diuretik pa ubrzava izbacivanje toksina iz kože.

Priprema: supena kašiku čajne mešavine prelije se šoljom hladne vode a zatim kuva do ključanja. Nakon toga se prohladi i pije pre jela, 2 puta na dan.

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. To je generalno stanje u kojem je najbolje da se za svaki novi tretman, pa makar bio i čaj, konsultujete sa lekarom.

Cena ovog čaja je oko 420 rsd ( 100g) 

Čaj Oriša protiv akni

 

Ova mešavina sadrži majčinu dušicu, kamilicu, renu,  žalfiju, bokvicu, rosopasu, hajdučku travu i koprivu.

Priprema:  jednu supenu kašiku preliti sa 300 ml ključale vode. Prohladiti i piti 3 puta dnevno. Pije se po 200 ml čaja, pa je najbolje da skuvate duplu meru odmah.

Cena je 1000 rsd za 80g čaja.

Intimo Tea čaj

 

Intimo tea čaj za hormonsku ravnotežu kod žena, koji se sastoji od kantariona, virka, macine trave, hajdučke trave, nevena. Cena je 3700 rsd za 50g, a kupuje se samo online.

Čaj protiv hormonskih bubuljica

 

Hormonske bubuljice prepoznaju se po svojoj upornosti, obično uporno izlaze dve do tri akne na vašoj bradi ili obrazu. Kako bi ih potpuno izlečili, problemu treba pristupiti ozbiljnije i po savetu stručnjaka izvaditi krv. Na osnovu analize hormona iz krvne slike, izabrani lekar jasno vidi koji hormoni prave problem na koži vašeg lica.

Ipak, često situacija nije toliko ozbiljna pa se hormonske bubuljice pojavljuju usled stresa. Velika količina kortizola pravi pometnju u unutrašnjosti lica, tako da žlezde počinju da luče veće količine sebuma. Višak sebuma pomešan sa nečistoćama pravi potkožne bubuljice na licu.

Neke od studija govore da topao čaj od žalfije umiruje telo trenutno, tako da ćete se osećati lepše i odmornije. Može  dobro uticati na smanjenje nivoa stresa u organizmu, odnosno smiruje čitavo telo. Redovnim ispijanjem smanjićete šansu za pojavu hormonskih bubuljica! Ispijanjem čaja od žalfije ne možete dovesti hormone u balans, ništa ne može zameniti odlazak kod lekara i propisivanje adekvatne terapije.

Čaj od žalfije nije dovoljan ako ne očistite lice pravilno. U samom čišćenju lica mogu vam pomoći druge biljke pomešane sa mlekom i sprečiti pojavu akni.

Mleko i čaj za akne

 

Mleko je poznato po svom svojstvu umirenja i hidratacije kože lica. Ovakva mešavina prija svim tipovima kože i sprečavana nastanak akni. Preporučuje se i za lice pod infekcijom, jer će vitamini B grupe nahraniti kožu, a nešto masnija struktura mleka pokupiti nečistoće sa površine lica. Biljni čaj tu je da podstakne rast ćelija i zarastanje akni!

Čitajući iskustva saznajem da se najbolje pokazala mešavina mleka i čaja od kamilice. Kamilica ima antibakterijsko svostvo, tako da ubija bakterije koje su stvorile ili mogu stvoriti infekciju. Kupi ih sa kože vašeg lica i hrani ćelije, dok mleko uklanja ostatke šminke.

Kako bi napravili blagotvornu smesu birajte suvu kamilicu i mešajte je sa toplim mlekom. Kada se potpuno osuši tupferom prebrišite lice.

Mleko i čaj za akne ostavljaju za sobom mekane obraze i sprečavaju razbuktavanje infekcije.

Ova mešavina toliko je popularna da je možete pronaći u drogerijama. Stručnjaci su napravili mleka za čišćenje lica koja u sebi sadrže vitamine iz biljnih čajeva protiv akni. Poznati su po umirujućem svojstvu, tako da nakon čišćenja zatvaraju pore sprečvajući prodor novih bakterija. Birajte ih pažljivo i čitajte deklaracije proizvoda, kako bi izbegli jake hemijske dodatke!

Iskustva sa čajem za akne

 

Uzimajući u obzir da se za blagodeti čajeva od davnina zna, pokušala sam da sagledam stvari realno i pronađem i manje pozitivna iskustva. Ipak, dame bez obzira na godine hvale čajeve protiv bubuljica. Uverite se i sami!

Jagoda (36 godina) : ‘’ Moje oduševljene čajevima protiv bubuljica počelo je prošle godine na moru, kada su obraze preplavile gnojne bubuljice. Dugo sam boravila u bazenu i nisam obraćala pažnju na čišćenje lica pred odlazak u krevet. Gljivice su napale moju suvu kožu, tako da su nastale bele, gnojave bubuljice. Pri ruci nisam imala nikakav preparat protiv akni, tako da sam prvu pomoć pronašla upravo u čajevima. Redovnim ispiranjem lica umirila sam infekciju i već nakon tri dana svrab je nestao sa lica. Bubuljice su se umirile i polako sušile i gotovo nestale pred povratak. Kako bi potpuno regenerisala kožu kod kuće sam nanosila omiljeni preparat za bubuljice koji je na biljnoj bazi i sada imam negovan, ujednačen ten lica! ‘’

Lena ( 19 godina) : ‘’ Redovnim ispijanjem primećujem da koža luči manje sebuma, pa se ne pojavljuju nove akne. Moram da kažem da sam uz čaj posetila i dermatologa, koji mi je propisao adekvatnu terapiju. Na svakih nekoliko dana  pravim pauzu, menjajući žalfiju sa čajem od kamilice.  Nekoliko puta, dok je bol hormonskih bubuljica bio jak, nanosila sam obloge od kamilice. Pružaju trenutno olakšanje i zajedno sa propisanom terapijom vraćaju mi samopouzdanje, sušeći dosadne akne na licu! ‘’

Sada kada znate kako koji čaj protiv akni deluje, vreme je da uživate u napitku ili oblozi – ili bar u njihovim rezultatima!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *