odstranjivač mitisera
Bubuljice

Odstranjivač mitisera stvarno pomaže!

Mitiseri nas izluđuju, u to nema sumnje, ali odstranjivač mitisera jedno je od rešenja koje će nam pomoći da ih konačno pobedimo. Koji upotrebiti i kako?

Električni odstranjivač, štapić za mitisere ili čak obična pinceta? Da, da, sve su nam ovo saveznici kada se treba uhvatiti u koštac sa dosadnim crnim tačkama na licu.

Mitiseri na nosu, mitiseri na bradi ili čelu, nebitno je o kojima je reč, znamo samo da želimo da što pre nestanu. Naravno da smo bezbroj puta do sada pokušali da ih cedimo i istisnemo, ali nekada pogrešnim ceđenjem bubuljica pravimo samo veću štetu na licu.

E baš zato je vreme da isprobamo odstranjivač mitisera!

Šta je odstranjivač mitisera?

 

Mitiseri iliti otvoreni komedoni, kako se još nazivaju, izgledaju nam kao nakupljena sitna prljavština na licu. Ovo je u suštini sebum iz dubine kože koji izlaskom na površinu, u dodiru sa kiseonikom, oksidira i poprima crnu boju. Nastaju kada se pore na licu zapuše, a najčešće se javljaju u T zoni lica, odnosno na čelu, nosu i na bradi. Pojavljivanje mitisera može biti uslovljeno hormonskim promenama, genetikom, životnim navikama, a okidač može biti i stres. Lako se mogu javiti ukoliko koristite kozmetiku za lice koja ne prija vašem tipu kože, koja sadrži različite sastojke koji štete koži, ali nastaju i zbog korišćenja određenih lekova.

Mala prednost mitisera, u odnosu na druge vrste bubuljica, jeste što najčešće ne ostaju dublje pod kožom, retko izazivaju upale i lakše ih je ukloniti. A obavezno pročitajte spisak svih načina za uklanjanje mitisera. Odstranjivač mitisera je jedan od njih.

Ipak… Ukloniti mitisere nekada nije nimalo jednostavan zadatak. Pilinzi i maske za mitisere su odlično rešenje i treba da ih koristimo, ali one bi mogle da daju rezultate nakon nekoliko nedelja korišćenja. Ali šta kada želimo da se otarasimo mitisera odmah?

E, tu stupa na snagu odstranjivač za mitisere. Možda ste do sada videli kako u kozmetičkim salonima koriste male sprave koje rade na principu vakuma i izvlače nakupljeni sebum, nečistoće i bakterije koje uzrokuju akne. To su magične spravice koje će nam pomoći da izvučemo sve mitisere i ponovo imamo lep, ujednačen ten.

Odstranjivači mitisera mogu biti aparati koji funkcionišu po principu vakuma. Osim toga, to može biti i manuelni pribor za negu, odnosno možemo u tu svrhu koristiti takozvani štapić za mitisere, trake za mitisere. Isto tako, mitisere možemo izvući i najobičnijom pincetom, koncem za zube, a postoje i različite kreme protiv mitisera. Znači, ne mora to nužno da bude neka oprema sa specijalnom namenom.

Jovana je pak podelila njen trik. Ona se rešila mitisera, bubuljica i akni prirodnim putem. Njeno lice je sada bez mane, a kako je to postigla, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Sada ćemo vam objasniti na kojem principu radi svaki od ovih odstranjivača.

Čemu služi odstranjivač mitisera?

 

Nebitno o kom obliku govorimo, svrha odstranjivača mitisera je ista: da nam pomognu da ih izvučemo na površinu i rešimo ih se.

Kako ćemo to uraditi? Da li je bolno? Kako odstranjivač funkcioniše? Ostaju li rupice na licu kasnije? Sve su to pitanja na koja treba da imamo odgovor.

Kada govorimo o mitiserima, pre svega je bitno da znamo da su oni veoma uporni i javljaće se stalno, ma koliko se mi trudili da ih uklonimo. Pre nego što počnemo sa odstranjivanjem mitisera, veoma je važno da, takoreći, pripremimo teren.

 • S obzirom na to da mitiseri izlaze kada su pore na licu blokirane i zapušene, najpre se pobrinite da ih otpušite;
 • Parite lice jednom nedeljno, možete u vrelu vodu ubaciti kesicu čaja od kamilice. To će biti dovoljno da se pore otvore i da mitiseri izbiju na površinu;
 • Koristite preparate i kozmetiku za lice koja ne zatvara pore. To su takozvani nekomedogeni preparati. Ukoliko se često šminkate, posebno budite oprezne kada birate prajmer za lice ili puder. O ovome posebno vodite računa ako imate masnu ili problematičnu kožu, koja je i inače sklona pojavi bubuljica;
 • Možda je suvišno naglašavati, ali je važno da temeljno čistite lice ujutru i uveče. Nemojte ostavljati tragove šminke na licu. U kombinaciji sa bakterijama i nečistoćama, to će biti idealna podloga za pojavu mitisera;
 • Obične kockice leda mogu biti od pomoći kada želimo da otpušimo pore na licu. Samo pređite kockom leda po licu, radite to otprilike pet minuta. Pore će se otvoriti i smanjićete crvenilo i mogućnost upala na licu.

Kada ste sigurni da ste poveli računa o svim ovim koracima i da ste ih se pridržavali najmanje dve nedelje i tako omogućili koži lica da prodiše, vreme je da uzmete u ruke odstranjivač mitisera.

Verujte nam, nakon ovih mera, biće vam mnogo lakše da ga koristite, jer ste već preduzeli sve što je potrebno da brže i lakše uklonite uporne mitisere.

A koji odabrati?

Električni odstranjivač mitisera

 

električni odstranjivač mitisera

Hajde da krenemo od ove spravice koja, kako potvrđuju iskustva devojaka koje su ga probale, zaista čini čuda kada je odstranjivanje mitisera u pitanju. Električni odstranjivač mitisera je mala revolucija na polju uklanjanja ovih dosadnih bubuljica.

Svi električni odstranjivači mitisera rade tehnologijom vakuma, pa bi se ovi proizvodi mogli nazvati i vakumski odstranjivač mitisera.

Kako izgleda i kako deluje?

 •  Oblik je takav da lepo prijanja u ruci, poput depilatora recimo, a na vrhu se nalaze plastični dodaci koji izgledaju kao mali nastavci usisivača, sa okruglim ili ovalnim vrhom. Dakle, u pitanju su setovi nastavaka.
 • Upravo ti nastavci su zaslužni za odstranjivanje mitisera. Kada postavite nastavak na uređaj, on radi tako da bukvalno usisava kožu i na taj način izvlači mitisere. Pravi se vakum koji izvlači kako mitisere, tako i nakupljenu prljavštinu;
 • Pre upotrebe električnog odstranjivača mitisera, savetuje se da lice naparite ili da ga zagrejete toplim peškirom, kako bi pore bile što otvorenije;
 • Aparatom polako klizite po koži i na taj način izvlačite nečistoće iz dubine kože, a ujedno, sprečava se pojava novih mitisera, ali i ostalih bubuljica i akni. Pročitajte i šta sve može biti uzrok akni i bubuljica;
 • Vakumska tehnologija ujedno poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost kože, što je značajno za zatezanje lica, umanjenje bora i osvežavanje kože;
 • U zavisnosti od proizvođača, ovaj uređaj ima različite nastavke. Tako ovaj proizvod može da radi i mikrodermoabraziju, odnosno  dijamantski piling lica, neinvazivan tretman koji sa površine kože skida sve izmrle ćelije. Takođe, postiže se dubinsko čišćenje pora i svojevrstan lifting lica, nastavkom koji masira nežno masira kožu i učvršćuje je.

Električni odstranjivač mitisera je pogodan kako za normalnu, tako i za osetljivu kožu. Nakon korišćenja, na licu ostaje blago crvenilo, slično onom kada ručno istiskamo bubuljice.

Vodite računa, ukoliko imate potkožne bubuljice, gnojnice ili cistične akne, nikako nemojte koristiti ovaj uređaj.

Možete izazvati burnu reakciju kože i tako napraviti otoke, podlive i čak izazvati pucanje kapilara. Svakako, budite nežni i veoma pažljivi.

Ovaj uređaj može se kupiti u bolje snabdevenim prodavnicama kozmetike, apotekama ili naručiti putem on line prodaje. Cena mu je različita, u zavisnosti od proizvođača, pa tako košta od 1.500 do 5.000 dinara. Tako, na primer, električni odstranjivač naziva Comedo suction beuaty device, švajcarskog proizvođača, košta oko 2.000 dinara u online prodaji. Cinng je kineski proizvod koji košta oko 1500 rsd, Beper oko 2500 rsd.  Na sajtovima kao što su Aliekspres ili Amazon košta od 15 do 20 dolara.

Štapić za mitisere

 

Ovaj odstranjivač mitisera dizajniran je tako da nam pomaže da lakše i bezbolnije izvučemo mitisere na površinu. Napravljen je od metala, nerđajućeg čelika i ima male otvore sa obe strane, jedan širi i jedan uži. A da vidimo koji su koraci prilikom korišćenja ovog posebnog instrumenta, nakon što smo detaljno očistili i naparili lice i tako ga pripremili za uklanjanje mitisera.

 • Štapić za uklanjanje mitisera je najpre potrebno dezinfikovati, kako pre, tako i nakon svake upotrebe;
 • Širi deo ovog dvostranog štapića koristi se za uklanjanje mitisera. Funkcioniše tako što otvor prislonite na mitiser, pritisnete i mitiser izlazi na površinu. Otvorom okružujete deo kože na kojoj se mitiser nalazi i pritisak na kožu prilagođavate tome koliko je duboko mitiser u koži;
 • Drugi, uži deo, koristi se da preciznije uklonimo mitisere koji su veoma mali i koji su ostali nakon prvog koraka;
 • Možete, na primer, prvo da uklonite mitisere sa brade, a sutradan da pređete na one na čelu ili nosu. Zavisi od toga koliko ih imate i koliko ste strpljivi;
 • Deo lica sa kog izvlačite mitisere biće blago crven, ali ne brinite, to je normalno.

Nakon što ste završili, umijte se, očistite kožu i nanesite losion za lice. Kako biste ublažili crvenilo i sprečili upale na licu možete koristiti kocku leda, kao što smo već spomenuli. Obavezno namažite svoju hidratantnu kremu.

Na tržištu postoji veliki broj štapića za mitisere, različitih proizvođača, a svi funkcionišu po istom principu. Ebelin, Oriflame, Avon, The body shop, Sephora, nude štapiće za mitisere po cenama od 350 do 800 dinara. Tu je i povoljan Velnea set koji ima 3 štapića.

odstranjivač za mitisere

Trake za mitisere

 

Odstranjivač mitisera može biti i u obliku traka. Izuzetno su korisne, jer nam pomažu da izvučemo višak sebuma iz pora i da očistimo kožu. Osim toga, umanjuju pore i čine ten lepšim i zdravijim. Veoma jednostavno se koriste. Dovoljno je da najpre željeni deo lica pokvasimo vodom i da nanesemo traku. Ostavimo 15, 20 minuta da se osuši i skinemo tračicu. Na tračici će ostati beličasti tragovi, poput sitnih dlačica. To su mitiseri.

Trake za mitisere namenjene su najpre masnoj i normalnoj koži. Obložene su aktivnim sastojcima koji pospešuju njihovo delovanje, a najčešći među njima je aktivni ugalj. Tu su još i gel aloe vere, vitamin C. Trake za mitisere nazivaju još i flasterima za mitisere, a u prodaji se mogu naći trake za nos, za bradu… Različiti proizvođači imaju u svojoj ponudi flastere za mitisere, a izdvajaju se Balea, Titania, Nivea. Prilikom korišćenja ovog odstranjivača mitisera bitno je da ga upotrebljavate pravilno kako bi samo uklanjanje bilo što efektnije. Zato saznajte sve bitno o trakama za mitisere.

Pinceta kao odstranjivač mitisera

 

Verovali ili ne, čak i obična pinceta može odlično ukloniti mitisere. Najpre dobro naparite lice kako bi se pore otvorile. Zatim uzmite pincetu koju ste najpre dezinfikovali.  Okrenite je na bočnu stranu i lagano pritiskajte po nosu, bradi, čelu, u zavisnosti od toga u kojoj regiji lica imate mitisere. Vodite računa da ne stiskate pincetu previše kako ne biste uštinuli kožu. Nakon toga, očistite lice. U tu svrhu možete koristiti i neko od odličnih ulja za čišćenje lica.

Krema kao odstranjivač mitisera

 

Postoji veliki broj krema koje nam mogu pomoći da sprečimo pojavu mitisera i da ublažimo one postojeće. Takva krema trebalo bi da bude od prirodnih sastojaka, treba da bude lagana i hidratantna, da ne sadrži mnogo ulja koja dodatno maste kožu. Birajte kremu koja sadrži salicilnu kiselinu koja će dubinski čistiti pore, benzoil- peroksid, glikolnu kiselinu, a odličan dodatak kremama je i piknogenol, najjači antioksidans na svetu.

Odstranjivač mitisera- iskustva

 

Milana je godinama imala problem sa mitiserima, pa je odlučila da pokuša da ih se reši električnim odstranjivačem mitisera.

„Imam izrazito masnu kožu i još od tinejdžerskih dana kada su me pratile pubertetske bubuljice, mučim muku i sa mitiserima. Ni nakon 10 godina to se nije promenilo. Nos, čelo, brada, svugde ih je bilo. Probala sam na sto načina da ih odstranim, ali uvek se iznova pojavljuju. Videla sam reklamu na internetu za vakumski odstranjivač mitisera, odgledala sam neke recenzije i rešila da ga kupim. Ovaj uređaj stvarno radi kao mali usisivač, bukvalno uvlači kožu i tako izvlači sve nečistoće i mitisere. Koristila sam ga dva puta nedeljno, mesec dana, a nakon toga sam počela da primećujem prve rezultate. Lice je manje masno, ne sija se kao pre i najvažnije, mitiseri polako nestaju. Naravno, najlakše mi je bilo da izvučem one površinske, oni dublji mitiseri se teže izvlače, ali biću uporna“- kaže ova devojka.

Jasmina je neko ko nikuda ne ide bez svog štapića za mitisere.

„Ovu spravicu uvek imam u neseseru i ja sam prezadovoljna otkada koristim štapić za mitisere. Njime uspevam da lako izvučem mitisere i da tako očistim lice. Uz to, vodim računa da pravilno negujem kožu i koristim kremu koja mi pomaže da imam lepši ten“- priča Jasmina.

Probajte i vi!  Ne oklevajte, probajte bar jedan od ovih odstranjivača mitisera. Verujemo da rezultati neće izostati.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *