traka za mitisere
Bubuljice

Najbolje trake za mitisere: iskustva i cena

Jeste li isprobali trake za mitisere? Šta čekate? Traka za mitisere je  mala a tako moćna, u trenu će vam pružiti čistu i nežnu kožu na dodir !

Znamo da nije lako odlučite se za novi preparat i isprobati ga na vlastitom licu i zato ćemo vas kroz tekst upoznati sa prednostima traka za mitisere. 

Usled skupljanja veće količine sebuma unutar pora i njihovog mešanja sa spoljašnjim nečistoćama dolazi do stvaranja crnih tačkica – mitisera. Ne znamo da li pripadate grupi srećnika kojoj se mitiseri pojavljuju samo na nosu? Ili kao i mi, imate masnu kožu lica pa se borite sa mitiserima na bradi? U svakom slučaju rešenje postoji!

Jedno je sa nama podelila Jovana. Njena taktika je moćna, ali prirodna i svima dostupna. Ona je oduševljena, jer joj je lice sada potpuno čisto, a ne puno bubuljica i mitisera kao nekada. Probajte i vi! Njeno iskustvo pročitajte na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Drugo smo pronašli smo  u vidu traka za mitisere.

Verujemo da vas zanimaju nešto konkretniji odgovori – kako traka deluje i šta se to nalazi unutar nje? Nismo dangubili, odgovori su tu.

Šta su trake za mitisere?

 

Traka za mitisere zaista to i jeste! Odnosno, želimo da kažemo da je to tračica (poput onih koje koristite za depilaciju ) koja je obložena specifičnim aktivnim sastojcima.

Direktnim nanošenjem na kožu lica ona čupa nečistoće iz korena!

Tačnije, deluje na pore isisavajući iz njih višak sebuma i prljavštine. Crne tačkice nestaju sa kože ostajući zalepljene na tračici za mitisere. Kažemo tračici jer su vrlo male, uske kako bi mogli lepo da ih prilepiti uz pregibe lica. U pakovanju dobijamo 6 do 10 traka, tako da imate dovoljno materija za mesec dana korišćenja!

Kada su nam rekli da ‘’isisavaju mitisere na nosu i bradi’’ bilo nam je smešno. Mislim, šta to treba da bude unutar trake pa da povuče celokupan, nataložen sadržaj prljavštine iz unutrašnjosti pora?

Šta sadrže trake za mitisere kada su tako moćne?

 

Aktivni ugalj je glavni sastojak traka za mitisere. Njegove sitne crne čestice imaju veliku usisnu moć i deluju poput magneta na masnoće na licu.

Pogledajte više o blagodetima aktivnog ulja za kožu lica.

Aktivni ugalj nije jedini sastojak trake za mitisere i to ćete primetiti nakon skidanja trake. Vaše lice izgleda čistije ali je i ten ujednačen?

Zahvalite se limunu. Čitajte deklaraciju proizvoda, prilikom kupovine. Nemojte se voditi lepim pakovanjem za tračice za mitisere, jer ćete ga svakako baciti u kantu za smeće i postaće deo prošlosti. Birajte traku koje u sebi sadrže ektrakt limuna. Susrešćete se sa blagodetima limuna već nakon otvaranja trake za crne tačke jer lepo miriše. Deluje izbeljujuće i prepun je vitamina C. Hidriraće kožu lica i sačuvati zaštitnu barijeru.

Imate osetljivu kožu lica? Imamo iznenađenje!

Ukoliko pronađete traku za mitisere sa određenim procentom gela aloe vere u sebi napravili ste pravi potez. Aloe vere daluje antiseptično i sprečava crvenilo lica. Kako je vaša koža osetljiva morate biti pažljivi prilikom nanošenja i skidanja proizvoda. Vitamin E iz aloe pružiće koži regeneraciju i pospešiti stvaranje kolagena. Sa druge strane, ostali aktivni sastojci aloe daju nam osećaj hlađenja nakon skidanja trake za mitisere.

Za kraj, kako bi navedeni sastojci bili povezani i povukli masnoće potreban im je želatin. Univerzalan sastojak ovog proizvoda, koji je sasvim prirodan. Želatin deluje poput kolagena i stručnjaci ga navode kao odličnu zamenu za proteine unutar kože. Sadrži aminokiseline koje su značajne u vezivanju tkiva i održavanju zdravu Ph vrednosti kože lica. U kom god da ste dobu života i bez obzira na strarenje kože blagodeti trake za mitisere možete iskoristiti!

Trake za mitisere ili flasteri za mitisere?

 

Po odlasku u drogeriju čuli smo da trake za mitisere nazivaju flasterima. Koje god  da izaberete sam proizvod deluje po istom principu. U dodiru sa kožom aktiviraju se aktivni sastojci biljaka i aktivnog ulja, što dovodi do skupljanja nečistoća.

Na flasteru ostaju mitiseri koji izgledaju kao bele dlačice.

trakice za mitisere

Ipak, prilikom prvog korišćenja pogledali smo traku za mitisere i videli da je izvukla svega par ‘’dlačica prljavštine’’. Da li  je to moguće?

Pa, moguće je.

Bićemo iskreni, nismo se posvetili uputstvu i radili smo stvari napamet. Zato vi budite pametniji i zalepite flaster za mitisere pravilno na kožu lica. Zatim ga pravilno i uklonite. Kako bi proces prošao bezbolno i efikasno otkrivamo vam par trikova!

Kako traka uklanja mitisere?

 

Želimo da vam objasnimo kako flasteri za mitisere uklanjaju nečistoće. Ipak, ne možemo da se ne osvrnemo na negativne komentare korisnica. Čitajući forume saznali smo da se mnoge pripadnice lepšeg pola žale da su osetile jak bol prilikom skidanja trake. Svaki nepravilan potez može izazvati bol i oštećenje kože. Ipak, odahnite! Takva oštećenja nisu trajna i podrazumevaju iritaciju u vidu crvenila koje će se povući nakon nekoliko sati. Mnogo je strašnije nepravilno povlačenje koje za sobom ostavlja napola istisnute prljavštine. Masnoće i bakterije koje su ostale u dubljim slojevima pora izazivaju komedone.

Sada imate debeo razlog za punu pažnju!

Posvetite se pravilno upotrebi traka za mitisere.

Pravilna upotreba traka za mitisere korak po korak!

 

Pre nanošenja trake lice čistimo prirodnim losionom za bubuljice. Važno je biti temeljan i najpre ukloniti krupne nečistoće i ostatke šminke sa kože lica.

Par kapi losiona nanosimo na tupfer i njime prelazimo čitavo lice. Zatim, ispiramo lice toplom vodom. Umivanje je odličan način uklanjanja površinskih prljavština koje se nakupljaju u toku dana i pokušavaju da prodru do unutrašnjeg, drugog sloja kože.

Rešili ste da isprobate flastere za mitisere ali nemate pri ruci losion?

Ništa za to, naparite lice iznad posude sa vrućom vodom. Na taj način ćete otvoriti pore i dezinfikovati kožu. Nakon parenja od desetak minuta natapkajte kožu mekim peškirom i uklonite čestice vode. Nemojte pariti lice ukoliko imate suvu kožu jer je toplota može izritirati! U tom slučaju radije ostanite pri prirodnom losionu.

Proverite proces čišćenja lica parom, korak po korak.

Kada otvorite pakovanje traka za mitisere videćete da je svaki flaster upakovan posebno. To se radi kako bi bili dezinfikovani i kako bi se sprečio prodor bakterija na lepljivu površinu trakice. Zalepite je na lice i blago poravnajte prstima. Prste nakvasite vodom i zatim ponovo, blago natapkajte trakicu. Potrebno ju je ostaviti 10 do 15 minuta na koži lica, kako bi aktivni sastojci dopreli do dubljih slojeva kože i izvukli nečistoće . Taman dovoljno vremena da odslušate omiljenu pesmu i ugodite sebi uz šoljicu čaja. Prvi put, sigurno dovoljno vremena za skupljanje hraborsti i koncetracije za pravilno skidanje flastera za mitisere!

Proizvod skidamo lagano u jednom potezu sa kože lica. Nemojte cepkati poteze, jer možete irtirati kožu i izazvati crvenilo. Sam način lepljenja i skidanja trake za mitisere zavisi od vaše T zone na licu. Ne lepimo isto traku na nos kao na bradu, to treba imati u vidu.

Trake za mitisere na nosu

 

Ne mislimo da treba kupovati posebne tračice za regiju nosa i brade. Samo je način njihovog nanošenja i povlačenja drugačiji.

Najpre nanosimo flaster po dužini nosa. Od predela između očiju ka kraju nosa. Povlačenja proizvoda, nakon desetak minuta ide u suportnom smeru, od kraja nosa ka korenu. Na isti način lepimo flaster sa leve strane nosa i desne pa povlačimo u suportonom smeru (od kraja ka korenu nosa). Ovakva metoda je nama bezbolnija i lakša varijanta korišćenja.

Naravno, traku za mitisere možete naneti i vodoravno ali je samo skidanje bolno. Može ostaviti crvene trakove i upaljenu kožu lica. Ukoliko se takva promena dogodi, ostavite koži nekoliko sati prostora za regeneraciju i nemojte nanositi šminku.

Hajde da vidimo kako koristiti traku za mitisere na bradi!

Traka za mitisere na bradi

 

Traku za mitisere na bradi nanosimo vodoravno, pokrivajući najpre jedan deo brade. Potrebno nam je dva flastera kako bi uklonili sve mitisere sa pomenute  zone kože lica.

Nanosimo flaster sa leva na desno a povlačimo sa desna na levo. Možete obrnuti smer, ali bitno je da skinete proizvod u jednom potezu!

Nismo izdvojili posebnu rubriku za mitisere na čelu  jer je njihovo uklanjanje flasterima najjednostavnije. Lepimo flaster za mitisere od obrva ka korenu kose, povlačeći ga od dole ka gore kako bi umanjili bol.

Čitajući forume saznali smo da se dame žale na crvenilo lica nakon korišćenja tračica za crne tačke na koži. Nije nam bilo svejedno pa smo se konsultovali sa stručnjacima koji su nam objasnili šta se dešava unutar kože prilikom korišćenja. Odogovorili su nam na pitanje koje nas je dugo mučilo.

Mogu li flasteri za mitisere oštetiti kožu lica?

 

flaster za mitisere

 

Flasteri za mitisere ne mogu trajno oštetiti kožu lica. Osetljivoj, suvoj koži mogu stvoriti probleme u vidu crvenila, kao što smo već napomenuli. Izrazito suvoj koži ne prijaju grubi tretmani, pa može doći do peckanja i osećaja bridenja koji traje satima nakon uklanjanja proizvoda.

Prvenstveno su namenjeni masnoj i normalnoj koži lica.

Trenutno proširuju pore, što je i normalno jer drugačije ne mogu dopreti do njihove unutrašnjosti. Efekat je trenutan i primetan na jakoj svetlosti.

Ono što je važno i trebate da shvatite ozbiljno jeste da nakon korišćenja ne smete nanositi tešku šminku.

Puderi će prodreti duboko unutar pora (jer su otvorene) i izazvaćete kontraefekat. Koža neće moći da diše, stvoriće se potkožne bubuljice.

Stručnjaci navode da umereno korišćenje flastera za mitisere nikome ne može da šteti!

Koliko često treba koristiti traku za mitisere?

 

Kako bi izbegli crvenilo ili otok T zone lica, nakon korišćenja trake za mitisere, najbolje je koristiti je umereno.

Normalnoj koži lica stručnjaci preporučuju korišćenje jednom nedeljno, dok je masnoj koži potrebno češće izvlačenje mitisera.

Ipak, nemojte preterivati! Jednom u tri dana iskoristite blagodeti flastera za mitisere i uživajte u čistom i nežnom licu na dodir. Imate suvu kožu sklonu perutanju? Uklanjajte mitisere taktično, jednom u dve nedelje. Stručnjaci vam preporučuju drugačija rešenja u vidu drugih načina za uklanjanje mitisera.

Mitiseri se u zavisnosti od tipa kože pojavljuju ranije ili kasnije. U nekim slučajevima su bili vrlo uporni, pa su dame nanosile proizvod često na kožu lica. Nakon upotrebe trake za mitisere najvažnije je pravilno negovati kožu.

Šta nakon upotrebe trake za mitisere?

 

Nakon upotrebe flastera za mitisere koži je potrebna hidratacija. Pored hidratacije bilo bi idealno kada bi prirodnom kremom pospešili regeneraciju i stvaranje kolagena unutar ćelija.

 

Top 3 trake za mitisere – iskustva i cena

 

Otkrićemo vam odmah! Iskustva korisnica su raznolika kao i kod bilo kog drugog kozmetičkog preparata. Neke dame ne vole ovaj tretman skidanja mitisere i radije biraju maske za mitisere. Sa druge strane, tu su oduševljene i redovne korisnice. Kažu da flaster za mitisere ostavlja za sobom osećaj svežine i olakšanja. Izdvajamo za vas neke od najprodavanijih traka za crne bubuljice, ne moraju nužno biti vaš izbor.

Nivea traka za mitisere

 

Nivea trake za mitisere su nešto skuplja varijatana u čijem pakovanja pronalazimo šest tračica. Trajale su nam mesec dana, sa tim da podrazumevamo da se svaka traka koristi jednom.

Ponovnim korišćenjem iste trake rizikujete da dobijete infekciju, u vidu streptokoke ili gnojnih bubuljica.

Dakle, Nivea je poznati proizvođač čiji flasteri za crne bubuljice lepo mirišu i prijanjaju uz kožu lica.

Lagano se skidaju, u jednom potezu što je svakako njihova prednost. U sebi sadrže limunsku kiselinu koja ubija bakterija sa površine kože lica i  sprečava razvoj novih mitisera.

Nešto povoljnija varijanta tračica jeste Balea.

Balea flaster za crne bubuljice

 

Balea flaster za crne bubuljice pronalazimo u većim drogerijama, često po akcijskoj ceni od 140 dinara. Dokazuju da cena ne znači kvalitet!

Nisu izazvali crvenilo našeg lica, ali nismo ih ni koristili svakodnevno! Nežni su i lako ih povlačimo, odnosno skidamo u jednom potezu sa kože. Postojani su pa sve nečistoće ostaju na flasteru i ne razmazuju se po koži.

Šetajući po drogeriji radnica mi je predložila Titania trake za mitisere. Odlučila sam da ih isprobam!

Titania traka za mitisere

 

Titania trake su koncetrovanije, pa ih ne preporučuju ukoliko imate osetljivu i suvu kožu lica. Koristite ih u minimalnom razmaku od tri dana i pratite uputstvo. Pored mitisere uklonile su masnoće sa površine kože i pružile nam svež izgled.

Kupujem ih po ceni od 350 dinara, pa na više u zavisnosti od apoteke i drogerije.

Da li ste znali da traku za mitisere možete napraviti sami, kod kuće?

Evo kako!

Kako napraviti trake za mitisere kod kuće?

 

Prednost ove trake je prvenstveno ušteda novca, jer vam je potreban želatin koji možete pronaći u kesici na polici markreta. Pored želatina, jedna do dve kašike mleka biće dovoljna. Nemojte praviti preveliku smesu jer prilikom nanošenja treba da bude sveža!

Pomešajte sastojke i zagrejte ih na šporetu. Kada se želatin zgusne i smesa dobije gust oblik, žućkaste boje sklonite je sa vatre. Ostavite masku da se prohladi i nanesite je na T zonu lica. Budite oprezni, vrela maska može izazvati opekotine. Nakon desetak minuta, od nanošenja, želatin i mleko će se potpuno stvrdnuti i možete ih skinuti sa lica. Uklonili su crne bubuljice vrlo nežno i izbegli smo iritaciju!

Saznajte više o masci od želatina i mleka !

Ponekad kada imam vremena u pomenutu smesu dodam nekoliko kapi iz ampule C vitamina. Doprinosi regeneraciji kože i usporava proces nastanka novih mitisera!

Da li ste probali trake za mitisere? Da li ste ljubitelj kupovnih traka za mitisere ili više volite da ih pripremate kod kuće? Želimo da čujemo vaše iskustvo.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *