ceđenje mitisera
Bubuljice

Kako treba da izgleda ceđenje mitisera kod kuće

Iscedite mitisere pravilno, bez oštećenja kože lica! Pred vama su jasni koraci zahvaljujući kojima će ceđenje mitisera biti prijatno. Izbeći ćete ožiljke i fleke i uživati u potpuno čistoj koži lica! 

Crne bubuljice retko stvaraju upalu same od sebe. Nisu bolne, pa ih neki često preskaču i ostavljaju na koži lica, sve dok se nos potpuno ne zacrni. Dame nose ogledalce u torbi, tako da čim primete crnu bubuljicu na dnevnoj svetlosti požele da nestane! U jednom smo slični, svi najpre pomislimo na ceđenje mitisera!

Postoje i drugi načini izvlačenja mitisera poput kreme za mitisere, ali šta kada ih nemamo trenutno kod kuće? Vredi li rizikovati i istisnuti mitisere sa lica?

Ceđenje mitisera- da ili ne? 

 

Najbolje bi bilo pravilnim čišćenjem lica sprečiti stvaranje mitisera. Ipak, oni su uporni i u jednom trenutku ponovo će se pojaviti na koži.

Mogu se cediti, ali samo ukoliko se ceđenje izvodi pravilno.

Previše grubim pokretima stvoriće se fleke, kojima je potrebno godinu do dve dana da nestanu. Odnosno, koži je potrebno dve godine  da se potpuno regeneriše.

Ceđenjem mitisera izvlače se iz dubine pora nečistoće, poput štetnih čestica šminke, prašine i viška sebuma. Zajedno pomešani pronalaze udobno mesto u unutrašnjosti pora, vireći na površini lica kao crna iritantna tačkica.

U prilog priči o nečistoćama ide činjenica da su mitiseri povezani, tačnije nikada se ne pojavljuje jedan mitiser. Takozvana T zona kože osetljivija je, sve nakupljene negativne čestice sele se među pore. Zato se pojavljuje desetine mitisera na nosu, bradi ili čelu!

Marijino lice bilo je preplavljeno njima. Cedila ih je nestručno, pa neretko pravila i bubuljice. Čak i kada je savladala ceđenje, mitiseri bi se vraćali. Tada je shvatila da treba da vidi zašto se vraćaju i izbori se sa uzrokom problema. Lako je sanirati posledice! Tu je bio preokret za njeno lice! Našla je način da ukloni višak masnoće, sredi lice i ukloni mitisere i akne. Lice joj je sada bez mane! Njena taktika nije komplikovana, a o čemu se radi, saznajte iz njene priče koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Kada na  maloj površini lica imamo puno crnih bubuljica, svaka iziskuje pažnju za sebe! To znači da treba zaboraviti na grube pokrete i pritiskanje čitave regije! Evo kako iscediti mitisera pravilno i bezbolno kod kuće.

Ceđenje mitisera kod kuće 

 

ceđenje mitisera na licu

 

Za ceđenje mitisera kod kuće treba ispoštovati nekoliko jasnih koraka, kako ne bi došlo do kontraindikacija. Blistav ten je moguć , potrebno je dvadesetak minuta!

Dok sam pisala naslov „ceđenje mitisera kod kuće“, setih se svoje prijateljice. Imala je dugačke nokte kojima je u pubertetu konstatno pritiskala kožu lica. Izlazila je gomila prljavštine iz pora, ali je lice postalo crveno i bolno. Ipak, predstavljali smo je kao glavnog stručnjaka za ceđenje mitisera.

Metoda je primamljiva, ali nikako nije pravi način ceđenja mitisera kod kuće!

Zato ne kopajte lice noktima.

Sada kada znam kakve je to posledice ostavilo na njen ten i koliko teško prekriva fleke, nikome ne bih slično poželela. Naučila sam važnost pravilnog ceđenja mitisera.  Želela sam da čitav proces bude bezbolan, tako da sam se posavetovala sa kozmetičarima.

Za ceđenje mitisera kod kuće treba ispratiti svaki korak pravilne nege, a ne samo izvršiti pritisak!

KORAK I: Skidanje šminke i čišćenje lica

 

Kako bi pristupili prljavštini iz unutrašnjosti pora, najpre se mora očistiti samo površina epiderma. Ne treba  preskakati ovaj korak. Kada iscedite mitiser sve čestice sa površine lica ponovo će upasti među pore. Imajte u vidu da su tu i bakterije koje mogu napraviti dodatne probleme sa kožom, odnosno crvene i bolne bubuljice.

Zato je čišćenje lica prirodnim losionom neophodno. Potrebno je nekoliko sekundi za natapanje tupfera kojim ćete prebrisati lice. Na vatnoj površini primećuje se taman trag štetnih sastojaka šminke, veštačke boje, viška sebuma i prašine! Pravilno izabran losion nahraniće ćelije kože, dajući im dodatne vitamine i minerale. To je posebno važno kod problematične kože lica, koja na taj način jača. Redovnom upotrebom istog, mitisera će biti sve manje!

Ali, šta dalje uraditi sa postojećim crnim bubuljicama?

KORAK II: Otvaranje pora

 

Ukoliko se ceđenje mitisera izvrši bez otvaranja pora, deo nečistoća ostaće u njima. Lice će biti iziritirano i crveno. Ostatak prljavštine se može pomešati sa bakterijama i stvoriti potkožne bubuljice. Zato je važno pripremiti vodu za parenje lica i njome otvoriti pore!

Možete prokuvati vodu i zatim u nju dodati nekoliko granula morske soli.  Nagnite se nad posudom, tako da uživate u pari. Ne sme biti jako vruća za obraze, čitav proces treba da vas opusti. Osvežiće čitavo lica i za desetak minuta otvoriti pore.

Problematična koža lica zahteva dodatan tretman, pa umesto dodavanja morske soli nakapajte ulje čajevca. Miris čajevca je jak, ali u dodiru sa epidermom reguliše Ph vrednost lica i umiruje lučenje sebuma. Ubija bakterije sa površine kože umanjujući šansu za nastanak akni. Takođe za desetak minuta otvara pore tako da ste spremni za sledeći korak.

KORAK III: Blagi piling lica

 

Kada se cede mitiseri kod kuće, važno je pre toga izvući što više crnih bubuljica iz pora na blag i prijatan način.

Ne mora se svaka crna akna cediti, već samo duboki mitiseri. Na taj način se umanjuje šansa za oštećenja kože, izbegava crvenilo i čitav proces postaje prijatniji!

Zato blagim šećernim pilingom čistimo kožu lica, kako bi izvukli tek rođene mitisere. Crne bubuljice koje su dugo na licu, traže dodatnu pažnju. Ostaće nakon laganog masiranja šećernog pilinga na licu, tako da je ceđenje neophodno.

Izabrali smo šećerni piling jer je on blaže strukture. Potrebno vam je blago piling  sredstvo, kako lice nakon njega ne bi bilo crveno i iziritrano! Možete pomešati šećer i med kod kuće ili u drogeriji nabaviti piling od šećera neodoljivog mirisa.

KORAK IV: Ceđenje mitisera

 

Mitiserima koji su ostali na licu treba pristupiti ozbiljno. Neka svetlo u prostoriji bude dobro, kako bi bili sigurni da je sva prljavština izašla iz pora. U toku samo ceđenja  mogu vam pomoći instrumenti za ceđenje mitisera.

Ruke moraju biti besprekorno čiste, a najbolje je da nosite rukavice.

KORAK V: Zatvaranje pora

 

Nakon ceđenja mitisera pore ostaju otvorene i ranjive. Važno je podstaknuti cirkulaciju i zatvoriti pore kako bi uživali u ujednačenom tenu lica. Limun podstiče pore na skupljanje svojom kiselinom, dok vitaminom C jača epiderm. Nekoliko kapi limuna isceđenih na tupfer odlična su završnica! Prebrišite lice njime i sačekajte nekoliko minuta da upije. Zatim isperite lice vodom, kako bi skinuli ostatke limuna sa obraza.

Nanesite svoju omiljenu hidratantnu  kremu i uživajte u lepoti lica!

Nemate vremena za parenje lica i pripremanje pilinga? Čitav proces ceđenja mitisera možete prepustiti stručnjaku.

Ceđenje mitisera kod kozmetičara

 

ceđenje mitisera kod kozmetičara

 

Ceđenje mitisera kod kozmetičara traje dva do tri sata. Izaberite proveren kozmetički salon i budite opušteni. Radi se na kozmetičkom stolu, tako da ste u prijatnom ležećem položaju!

Kozmetičar takođe izvodi prethodno navedene korake, od uklanjanja šminke do pilinga. Ali  će vam tragove šminke ukloniti svojim losionom. Ukoliko imate osetljivu kožu, najbolje je poneti svoje sredstvo za čišćenje lica. Spasićete obraze od konzervansa i alkohola iz preparata, koji mogu dodatno isušiti lice.

Parenje lica izgleda drugačije u odnosu na postupak kućnog ceđenja mitisera. Kozmetičar ima mašinu poput inhalatora, koju prislanja uz vaše lica. Otvara pore za svega nekoliko minuta i opušta čitavo telo!

Pomenula sam izbor proverenog kozmetičara. Zaista je važno biti siguran u ruke stručnjaka. Potrebno je da na sebi ima zaštitne rukavice, kako ne bi preneo bakterije sa prstiju među otvorene pore. Prilikom ceđenja držaće vatu, da bi pokupio istisnutu prljavštinu. Bez nje rasprsnula bi se po koži.

Nakon tretmana ceđenja mitisera, nanose vam hidratatnu masku za lice. Raspitajte se o njenom sastavu, jer je koža sada posebno osetljiva. Prijaju joj prirodne, ručno pripremljene maske ili hidratantna krema na koju je navikla!

Kozmetičari imaju nežnu ruku i već su navikli na proces ceđenja mitisera. To je važno, jer će stisak biti lagan i bezbolan. Ukoliko je  previše jak, nemojte ćutati! Dužni su da se prilagode koži vašeg lica kako bi ona zasijala, čista i nežna!

 

Instrument za ceđenje mitisera

 

Instrumneti za ceđenje mitisera tu su kako bi ga u jednom potezu izvukli na površinu. Kozmetičari se služe dezinfikovanom pincentom kako bi ukloniti duboke mitisere.

Kod kuće pinceta nije najbolja opcija. Može pristupiti previše grubo i stvoriti rane. Zato je tu štapić za mitisere! Vuče se po T zoni lica izvlačeći mitisere za svega nekoliko sekundi. Pokreti treba da budu lagani, a površina štapića dezinfikovana.

Odlučili ste se za ručno ceđenje mitisera?

Ručno ceđenje mitisera

 

Svakako je bolja opcija za početnike, jer sami regulišete jačinu stiska. Kako bi bilo uspešno treba postaviti ruke u pravilan položaj.

Potreban vam je tupfer, kojim ćete obmotati kažiprst. Ukoliko ste dešnjak možete obmotati kažiprst leve ruke i obrnuto. Zatim se obmotan prst prislanja celom dužinom uz T zonu lica. Kažiprstom druge ruke, odnosno jagodicom prsta pritiskate jednu po jednu crnu bubuljicu. Nikako više od jednom, jer neće izaći sve prljavštine iz pora!

Zaostala prljavština može napraviti dodatne probleme !

Bubuljice posle ceđenja mitisera

 

Ukoliko ostane jedan deo prljavština, odnosno crne bubuljice duboko u porama pomešaće se sa dodatnim količinama vazduha, sebuma i bakterija. Zajedno mogu napasti unutrašnje slojeve lica tako da odjednom bukne. Mogu se pojaviti crvene i bolne bubuljice, koje zahtevaju dodatnu negu!

Saznajem istražujući da se dame nakon ceđenja mitisera susreću i sa malim, sitnim bubuljicama na licu.

Nakon ceđenja koža je osetljiva i prekomerno izlaganje suncu ili hladnoći stvara irtiraciju. Nanošenjem hidratantne kreme zaštitićete je od isušivanja, slobodnih radikala i nečistoća tako da može da se regeneriše. U suprotnom se mogu pojaviti sitne, bele bubuljice koje svrbe.

Pomenuti kontra efekti bacaju  ceđenje mitisera u drugi plan. Stručnjaci su se godinama trudili da nađu alternativu, koja će delovati nežnije na lice i ujednačiti ten.

Alternativa ceđenju mitisera

 

Alternativa podrazumeva blagu varijantu koja bez pritiska izvlači crne bubuljice.

Najpoznatije su peel-off maske za lice na čiju površinu se lepe prljavštine. Nakon desetak minuta sastojci maske otvaraju pore i primoravaju prljavštinu da izađe. Bukvalno se mitiseri odlepljuju sa lica, a koža ostaje čista i negovana.

E sad, nisu idelane!

Osetljiva koža lica nakon odlepljivanja  maske može ostati crvena i potpuno izirtirana. Pokupiće sebum sa površine epitela, što nikako ne prija suvoj koži.

Kreme za mitisere nahraniće lice vitaminima i mineralima. Ujedno čiste kožu, ali je potrebno strpljenje! Neće nakon prvog nanošenja izvući svaku crnu bubuljicu.  Vremenom će potpuno ujednačiti ten osetljive kože lica.

Mitiseri se pojavljuju samo na nosu?

Mešovita koža traži dodatnu pažnju, obrazi su suvi dok je nos ili čelo prepuno crnih bubuljica. Zato se ne preporučuje nanošenje peel off maske na celo lice. Umesto toga zalepite flaster za mitisere na T zonu. Za nekoliko minuta izvućiće nečistoće i učiniti lice neodoljivim.

To nije sve!

Alternativa iz kozmetičkog salona 

 

Električni odstranjivač mitisera ima gotovo svaki kozmetički salon. Radi po principu vakuma, izvlačeći nečistoće iz unutrašnjosti pora. Na prvi pogled, to je mali usisivač koji kozmetičar pomera po T zoni vašeg lica. Za svega nekoliko minuta čitav proces odstranjivanja crnih bubuljica je završen!

Saznajte više o vakumu za mitisere.

Cena ceđenja mitisera kod kozmetičara

 

Ceđenje mitisera kod kozmetičara naziva se higijenskim tretmanom lica. Kako obuhvata čitav proces od čišćenja lica do nanošenja hidratatne maske, potrebno ga je ranije zakazati. Naravno i cena je nešto veća, kreće se od 3000 dinara pa na više.

U razgovoru sa damama saznajem da neki u nekim gradovima nude ceđenje mitisera po 700 dinara, što je prava radost za novčanik. Zato valja sagledati sve opcije i ne voditi se samom reklamom kozmetičkog salona, već iskustvom korisnica.

Iskustva sa ceđenjem mitisera

 

Devojkama u pubertetu zanimljivo je ručno ceđenje mitisera. Zahteva dosta slobodnog vreme i strpljenje. Ipak, može biti rizično pa neke od njih navode da su zamrzele ceđenje crnih bubuljica. Ostavilo je ožiljke na njihovom nosu, koji liče na pegice.

Muškarci su zadovoljni peel off maskama neutralnog mirisa, a dame sve više obožavaju električne odstranjivače mitisera.

A na čijoj ste vi strani? Koji ste put do čiste i negovane kože izabrali?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *