peel off maska za lice
Kozmetika za lice

Peel off maske za lice – precenjene ili ne?

Da li su peel off maske za lice pomalo razočarale ? Ili su one ipak nezamenjive? Hajde da lepo sagledamo obe strane ove priče pa odlučimo!

Kada su se pojavile, peel off maske za lice su napravile pravi bum u kozmetici. Većina poznatih ličnosti je odmah želela da ih isproba i oseti sve benefite na svojoj koži lica. Posle tog početničkog ushićenja, kao da je njihova popularnost opala.

Zvuči sjajno i gotovo neverovatno da je za lepo lice dovoljno namazati masku na lice, sačekati da ona ispolji svoje puno dejstvo i rešiti sve svoje probleme njenim skidanjem – jednim potezom! Proizvođači peel off maske za lice su nam to obećavali, a svi mi po pravilu volimo magična rešenja! 

Peel off maske mogu biti jedan od načina da osvežite svoju kožu i učinite je čistijom nego što je bila, ali ne radi se o gumici koja briše sve nepravilnosti na koži lica. Daleko od toga da vam pomoć kozmetičara ili dermatologa nakon upotrebe ovih maski za lice više nikad neće biti neophodna i da su vam od tog trenutka nepoznanica ostali kozmetički preparati. 

Kada je početnički entuzijazam opao, svima je postalo jasno da ovaj preparat nije baš tako magičan, kao što se na početku činilo.

Ni dalje vam nije najjasnije po kom principu one rade? Za one koji se po prvi put susreću sa ovim pojmom, sledi detaljno objašnjenje o kakvim maskama za lice je reč.

Šta je peel off maska za lice?

 

Peel off su naizgled obične maske za lice u tubi ili kesici. Mogu biti predviđene za više upotreba (što je slučaj sa velikim pakovanjem) i za jednu ili dve upotrebe (ako su u kesici). Njihovo puno dejstvo se ispoljava kada se nanesu direktno na kožu i počnu da se suše. Tu leži i razlog zbog koga su i dobile ime.

Peel off maska se u dodiru sa vazduhom suši i postaje poput gela ili još bolje rečeno poput pravog lepka na koži lica.

Toliko se na licu zalepi i stegne, da se mora pažljivo odlepljivati. Najefikasnije je da se prekine na nekoliko mesta, pa u dva-tri brza pokreta ukloni sa kože lica.

Šta radi peel off maska zapravo?

 

„Peel off“ na engleskom znači oguliti. Zaista, kada je budete ukonili, ogulićete dobar deo mrtve kože sa površine lica.

Ona na neki način vrši piling lica, jer ,,lepi’’ sve nečistoće za sebe. U nečistoće ubrajamo višak sebuma, čestice prašine, mikroorganizme i bakterije.  Posebno se preporučuje osobama koje imaju mitisere. No, nekima ne prija i previše je agresivna za kožu. Zato ćemo da napomenemo da i za to ima rešenja. Marija je podelila njeno iskustvo. Ona se svojih bubuljica i mitisera rešila i sada ima ten o kakvom je godinama sanjala. Šta joj je pomoglo da ostvari snove? Saznajte na ovom linku:https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Peel off maska za mitisere

 

crna peel off maska skidanje

Mitiseri su takva vrsta bubuljica da se vrlo lako mogu ukoniti. Nije potrebno stiskanje i ceđenje, dovoljno je da ih nečim ,,povučete’’ iz ležišta. 

Pominjali smo već da od belanaca i maramica možete napraviti sjajne trakice za uklanjanje mitisera. Dovoljno je da maramice naseckate tanko i umačete u sneg od belanaca. Zalepite ih na deo lica sa bubuljicama i sačekate da se osuše. Skidate ih brzim pokretima ruke, jer će se bukvalno zalepiti za lice. Na unutrašnjoj strani trake, trebalo bi da se nalaze i mitiseri. 

Detaljnije o tome smo pisali u tekstu maske za lice od belanaca.

Peel off maske za lice rade po sličnom principu. Bukvalno će nakon nekog vremena zalepiti za kožu lica da će jedini način za njihovo uklanjanje biti da ih odlepite. To ćete najjednostavnije uspeti ako ih budete pažljivo povlačili sa lica. Isto tako, na unutrašnjoj strani maske (onoj koja je bila do kože), trebalo bi da su ostali zalepljeni i mitiseri.

Rezultat nakon skidanja maske bi trebalo da bude potpuno glatka koža lica, sa očišćenim i smanjenim porama.

Prilično ambiciozno?

Kada su očekivanja od jednog kozmetičkog preparata tako velika, logično je da sledi blago razočarenje. Istina je da će se poneki mitiser zalepiti za masku, ali daleko od toga da ste obrisali gotovo sve bubuljice sa kože lica.

Ipak, ova maska može biti od pomoći ako se borite sa aknama, ali samo pod sledećim  uslovima!!!

Peel off maska za akne

 

Najbolje je da peel off masku koristite pre pojave izraženih bubuljica na licu.

Ona može da smanji količinu masnoće koja se skuplja na površini vaše kože i ukloni verovatnoću za njihovo dalje pojavljivanje. Svaki vid čišćenja lica je od pomoći kada se borite sa bubuljicama, pa i ova maska može da pomogne.

Ipak, ako imate gnojne bubuljice, izbegavajte upotrebu peel off maski.

Ona se po pravilu nešto teže skida i povlači sa lica. To može dodatno da iziritira kožu i da dovede do bolnih senzacija. Da ne pominjemo pucanje bubuljica i mogućnost nanošenja gnoja i na zdravu kožu. Sigurno da ne želite da rizikujete još neki vid upale na svom licu!

Sa druge strane, osobe sa suvom kožom mogu imati koristi od peel off maski za lice.

Peel of maska za suvu kožu 

 

Suva koža je generalno sklona pucanju, listanju i čestom perutanju. Kako biste ukonili ove tragove sa kože lica, u pomoć možete pozvati baš peel off masku za lice. Na njoj će se zalepiti sve nečistoće, uključujući i mrtav sloj ćelija kože.

Nakon skidanja ove maske, suva koža se za nijansu omekša, jer su ove maske dodatno obogaćene lekovitim i negujućim sastojcima, poput vitamina za kožu lica i mnogobrojnih mineralnih materija. Svakako ne može da vam škodi, a odmah nakon peel off maske za lice možete namazati i hidratantnu kremu za sjajan efekat.

Ukoliko vam je koža toliko suva da je osetljiva i lako se iziritira i pocrveni, možda je ipak bolje da potražite neku manje agresivnu varijantu!

Kako se koristi peel off maska?

 

Možete je nanositi četkicom ili prstima, kako je vama lakše.

Važno je samo da dok je nanosite, izbegavajte osetljivu kožu oko očiju, uključujući i obrve. Podrazumeva se da preskačete i usne. 

Kada ste prekrili ostatak lica, sačekajte nekih dvadesetak minuta do pola sata da deluje, pa je uklonite u nekoliko poteza. Maska postaje poput gela i bukvalno se zalepi za kožu. Moraćete malo da je povlačite da biste je skroz uklonili. Ako procenite da je potrebno, slobodno se umijte kako biste dodatno uklonili ostatke maske sa lica.

Na pakovanju je obično naglašeno, ali za slučaj da nije, da kažemo i ovo:

Peel off maske za lice se smeju  koristiti maksimalno dva ili tri puta nedeljno. Sve preko toga može da dodatno iziritira kožu lica, te možete imati više štete nego koristi.

U međuvremenu, nastavite vašu uobičajenu dnevnu rutinu. Ako se borite sa bubuljicama, losion za bubuljice može da pomogne, jer lice bi trebalo čistiti bar dva puta dnevno. Krema ili gel za bubuljice takođe su obavezni kozmetički preparati u borbi sa masnom kožom i aknama.

Što se peel off maski tiče, verujemo da vas ovo pitanje od početka najviše kopka.

Da li skidanje peel off maske boli? 

 

peel off maska za lice upotreba

 

Istina je da skidanje peel off maske za lice nije nimalo prijatno. Mnogi bi rekli da je i bolno.

Naše mišljenje je da to nije neizdrživ bol i da ga svakako možete podneti. Ko je uostalom rekao da lepota ne boli?

Jedan od razloga zašto je skidanje peel off maske sa lica tako bolno je i činjenica da se ona bukvalno zalepi za lice. Morate je povući sa kože lica da biste je skinuli. To sa sobom znači da ona povlači i sitne dlačice kojih na ženskom licu ima.

Uklanjanje dlačica sa lica zajedno sa maskom je jedan od razloga zašto ćete imati utisak da vam je koža na dodir glatkija. Ipak, dame baš zbog bola i izbegavaju ove maske za lice. Ne smemo ni da pretpostavimo kakva su muška iskustva sa njima.

Zanimalo nas je koje su najprodavanije peel off maske za lice na našem tržištu. Čim su toliko tražene, verovatno su se pokazale kao dobre. Evo šta smo saznali.

Najbolje peel off maske za lice

 

Možda ste do sada prolazili pored njih, bez da ih primetite, jer niste ni znali da mogu biti od pomoći za lepšu i zdraviju kožu lica. Istina je da ih ima poprilično mnogo kod nas i to od različitih proizvođača. Potrebno je samo malo pažnje da biste ih uočili!

Neke od najboljih peel off maski za lice koje možete nabaviti kod nas potpisuju sledeće kompanije: Nivea, Schaebens, Balea, Bioten i naravno Garnier.

Nivea peel off maska za lice

 

Pun naziv ove maske koju potpisuje firma Nivea je Peel off urban skin detox mask. Ova maska je predviđena za jedno ili eventualno dva korišćenja, pošto dolazi u kesici od 15 ml.

Zamišljena je kao vrsta pilinga lica, te odlično čisti i dezinfikuje kožu lica. Obogaćena je hidraminom, koji formira blagi film na površini kože, ostavljajući kožu lica potpuno čistom i suvom. Sa ovom maskom odlaze sve vrste nečistoća i masnoća na koži, kao i otrovi vremenom nagomilani u dubljim slojevima kože lica.

Vrlo kvalitetna peel off maska za lice dolazi nam iz nemačke kompanije Schaebens. 

Schaebens peel off maska za lice

 

Za razliku od drugih proizvođača, ova maska ne dolazi u većem pakovanju, već se prodaje u kesicama od 15 ml, što znači da one služe samo za jednu, dve upotrebe. Može se reći da je malo skuplja u odnosu na ostale peel off maske, što bi trebalo da bude neka garancija kvaliteta, ali nije pravilo.

Ima više vrsta ovih maski, ali maska sa primesama termalne vode za lice, pantenola i bisabolola, plus obogaćena estraktom bisera spada među najprodavanije maske za lice ove firme. Svetle je boje i vrlo prijatnog mirisa. Obično se dodaju i voćni ekstrakti, pa je dodatno obogaćena neophodnim vitaminima za negu kože lica.

Odlično čisti i osvežava kožu, uklanjajući sve vrste prljavština. Poboljšava cirkulaciju krvi i čini da se ćelije kože brže regenerišu i razmnožavaju, za sjajan efekat na koži lica.

Postoji i crna peel of maska istog proizvođača, sa dodatkom aktivnog uglja i alantoina, odlična za čišćenje i sužavanje pora.

Obe maske se koriste na identičan način. Nanose se prstima ili četkicom na čisto lice, ostavljajući je bar pola sata na koži, kako bi imala vremena da deluje. Jednostavnim pomeranjem lica, maska će pući, pa je lako možete ,,odlepiti’’ sa kože. Rezultat je glatka i mekana koža na dodir.

U Dm drogerijama ćete provereno naći Balea peel off masku za lice. Evo zašto da joj pružite šansu i koje su njene prednosti.

Balea crna maska za lice

 

Ovu masku možete naći u pakovanju od 100 ml, što je najveća količina kod nas u prodaji. To znači da ako je racionalno i prema uputstvu budete koristili, potrajaće vam više od mesec dana. Ako nas pitate, svakako se isplati.

Pakovanje je crne boje, poput maske koja se nalazi unutra. Glavni sastojak maske je aktivni ugalj, te ne čudi njena crna prebojenost. Na prvi pogled, maska je nešto ređa, ali to ne umanjuje njenu delotvornost na koži lica. Miris je malo jači i oštar, pa izbegavajte da je prstima nanosite blizu osetljive kože ispod očiju, a svakako zaobiđite i sluzokožu usana i nosa.

Preporučuje se osobama sa normalnom ili nešto masnijom kožom, jer sjajno uklanja sve vrste bubuljica na koži lica.

Ništa manje po kvalitetu ne zaostaje ni sledeća:

Bioten peel off maska za lice

 

U pitanju je maska sa aktivnim ugljem, kao i što pretpostavljate – crne boje. Na pakovanju je naznačeno da se posebno preporučuje osobama sa masnim tipom kože lica ili onom koju nazivamo normalnom. Odlično čisti kožu od nakupljenih prljavština i masnoća, te za sobom ostavlja gotovo matiranu kožu lica. Maska je do 84 % prirodna, a posebno je naglašeno da ne sadrži parabene, parafine i dodatne boje.

Prodaje se u pakovanju od 40 ml koje možete koristiti više puta, a ne samo jednom. Na lice se nanosi mala količina maske u što tanjem sloju. Ovako mala količina maske savršeno uklanja sve nečistoće.

Poput Biotenove peel off maske, iz kompanije Garnier dolazi maska koja radi po sličnom principu.

Garnier peel off crna maska za lice

 

Ova maska je namenjena osobama koje vode borbu sa problematičnom kožom lica i imaju bubuljice, kao što su npr. mitiseri. U pitanju je maska crne boje, sa aktivnim ugljem, i jednim specijalnim dodatkom- salicilnom kiselinom za lice. Pokazala se odlično za čišćenje pora i rešavanje problema sa velikom količinom masnoća na koži lica.

Ovo pakovanje je nešto veće, jer dolazi u tubi od 50 ml. Nanosi se prstima na prethodno umiveno lice, sačeka da se maska stvrdne na koži lica i uklanja brzim pokretima. Posebno se preporučuje osobama sa masnom T- zonom lica

Avon Planet Spa Korean Charcoal Cleanse & Refine peel off maska sa ugljem

 

Maska obogaćena korejskim ugljem namenjena masnoj koži. Dubinski čisti pore, izvlači nečistoće iz njih. Nakon skidanja, lice bude osveženo. Nanosi se u tankom sloju na lice, ostavi se da deluje pa se skine sa kože. Ostatke dobro oprati

Alignatna maska za lice

 

Korejske alignatne maske su specifične po sastavu. Sam naziv sugeriše da je reč o ekstraktu koji se dobija iz morske alge, a koji je bogat mineralima, proteinima i aminokiselinama. Ova supstanca se po nanošenju pretvara u gel koji se suši na licu. Nakon sušenja, skida se film koji se stvori na koži. Prednost ove maske je to što je ta masa koja se steže potpuno prirodna. Alignatne maske mogu imati više namena u zavisnosti od sastojaka koje se u njima nalaze. To može biti kolagen, aktivni ugalj, biserni prah…

Za slučaj da želite da eksperimentišete, evo kako možete sami napraviti peel off masku za lice.

Kako napraviti peel off masku za lice kod kuće?

 

Pored gore pomenute maske od belanceta, našli smo i drugu koja nam se nije dopala. Receptura je vrlo jednostavna i biće vam potrebna samo dva sastojka: aktivni ugalj i lepak za papir. Po potrebi, možete dodati i malo pantenol kreme, čisto da razmekšate masu.

Ovde je potrebno posebnu pažnju posvetiti lepku, jer kao što znate, on u sebi može sadržati i neke toksične i nepoželje supstance. Neka lepak bude što blažeg sastava i obavezno povedite računa da neki od njih ne spada u štetne sastojke za lice.

Najbolje je da napravite prirodni lepak i probate sa njim.Razmutite dve kašičice lepka i kašičicu aktivnog uglja i vaša maska za lice je spremna.  Možete imati manjih problema pri skidanju ove peel off maske sa lica, te u ovom slučaju, svoje poverenje radije poverite gotovom proizvodu, nego pravljenom.

Kupovna maska je dermatološki testirana, te je sigurnije i bolje rešenje.

Cena svakako nije razlog da odustanete od kupovine.

Cena peel off maske za lice

 

U bolje snabdevenim apotekama i drogerijama, cena ove maske za lice se kreće između 200- 300 dinara, što priznaćete nije uopšte puno. Važno je samo malo obratiti pažnju pri kupovini na sledeće:

Bioten, Garnier i Balea peel off maske za lice možete naći po ovoj ceni u pakovanju u rasponu od 40- 100 ml i možete ih koristiti više puta. Sa druge strane, Nivea i Schaebens peel off maske za lice se prodaju po istoj ceni u kesici od 15 ml.

Ne sumnjamo u efikasnost nijednog od ovih preparata, ali nekada cena govori o kvalitetu.

Kakva su uostalom iskustva sa ovim maskama za lice?

Iskustva sa peel off maskama za lice

 

Iskustva su različita i idu iz krajnosti u krajnost. Neke pripadnice lepšeg pola su od prvog momenta zaljubljene u ove preparate i često im se vraćaju, dok ima i onih koje su se pokajale što su i prvi put nanele nešto ,,lepljivo’’ na kožu lica i pritom jedva skinule.

Uostalom, dok ih ne probate, ne možete znati da li vam odgovaraju ili ne. Javite nam vaše utiske, ako ste bili dovoljno hrabri da ih testirate na svojoj koži.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *