korektor za podočnjake
Oči, Kozmetika za lice

Odaberite najbolji korektor za podočnjake uz ove savete

Izaberi najbolji korektor za podočnjake i niko neće ni naslutiti da ih imaš. Sakrivanje podočnjaka, uz dobar korektor, moguće je u samo nekoliko poteza!

Uloga korektora za podočnjake

 

Svaka od nas ustaje ponekad sa otečenim kapcima I tamnim krugovima ispod očiju. Koža oko očiju je izrazito tanka, krvni sudovi se provide I najbrže reaguje na nadražaje iz spoljašnje sredine. Neprospavane noći, brz tempo života i stres utiču  na izgled kože lica.

Nakon 40 godine života bore se produbljuju, tonus lica opada i koža gubi elastičnost. Pojavljuju se podočnjaci koje želimo da prikrijemo.

Korektor je idealno rešenje za prekrivanje podočnjaka, ako znate da izaberete pravi.

Ukoliko korektor ne odgovara vašem tipu kože može je dodatno isušiti i pospešiti nastanak bora oko očiju. To naravno nije njegova uloga, naprotiv. Korektor za podočnjake mora  potpuno sakriti podočnjake i učiniti lice svežim.

Nije magičan pa mnogo toga zavisi od vas. Pravilnim nanošenjem, za svega par minuta, uklonićete tragove umora sa lica.

Kako se koristi korektor za podočnjake

 

Čini nam se da korektor ima najzahtevniji zadatak u toku ulepšavanja našeg lica. Istraživali smo za vas kako bi vam pripremili par konkretnih saveta i jasno uputstvo o pravilnom korišćenju korektora. Nama je olakšalo nanošenje, smanjilo vidljivost bora oko očiju i podočnjaka.

Pre nanošenja šminke važno je očistiti lice. Blagim pilingom uklonićete mrtve ćelije i nečistoće, omogućiti koži da diše. Sprečićete nastanak infekcija i potkožnih bubuljica. Osetljiva koža koja je sklona pucanju i perutanju zahteva dodatnu negu.  Obavezno namažite lice hidratantnom kremom koja će ojačati zaštitnu barijeru kože i sprečiti sušenje kože lica.

Treba imati na umu da je korektor trenutno rešenje koje će sakriti tamne krugove oko očiju na par sati.

Većina nas želi da zadrži svež izgled lica bez podočnjaka  ali ponekad se to čini teško dostupnim. Treba pristupiti problemu na pravi način i rešiti ga se iz korena. Vesna je tako i uradila i nije pogrešila! Znate zašto? Njeni podočnjaci su nestali i korektor joj više i ne treba! Jednostavno je rešila problem prirodnim putem! Pročitajte i vi kako! Njeno lično iskustvo nalazi se na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Zahvaljujući prirodnim sastojcima i različitim ekstraktima biljaka strukutura kože će ojačati. Amino kiseline i vitamin E su neizostavni deo krema za podočnjake, deluju antioksidativno i sprečavaju nastanak bora hraneći kožu oko očiju.

Dakle, pravim izborom rešenja zaboravićete na korektore, hladne obloge za podočnjake i druge zamorne metode trenutnog uklanjanja. Ojačaćete zaštitnu barijeru kože i smanjiti vidljivost bora.

Nanošenje korektora za podočnjake korak po korak

 

Kada temeljno očistite lice vi ste ga zapravo pripremili za pravilno nanošenje šminke pa i ovog korektora koji možda zamaskirati problem koji vas muči – podočnjake!

Evo par lakih koraka kako da nanesete korektor i ne pogrešite:

  • Nakon čišćenja, obično prvo nanesemo korektor pa tečni puder. To je prva greška, jer tečni puder neutrališe dejstvo korektora. Jednostavno, kao da ga nema.

Kako vam se to ne bi desilo uradite ovako:

Nanesite tečni puder na celo lice i ostavite da se osuši. Par minuta kasnije slobodno možete koristiti odgovarajući korektor.

  • Posle nanošenja korektora možete staviti na lice puder u prahu. Puder u prahu treba da bude završnica. Ne preporučujemo vam eksperimentisanje, jer obrnutom metodom dodatno naglašavate problem. Pored toga, korektoru je potrebno dosta vremena da upije i dobijate težak, neprirodan izgled lica.

 

  • Kada smo krenuli sa korišćenjem korektora za podočnjake nanosili smo ga četkicom ukoliko je tečan ili direktno iz stika. Po apliciranju, razmažemo ga blagim tapkanjem prstiju. Kada se izveštite možete izdvojiti novac za četkicu za nanošenje korektora. Mekane su i praktične za upotrebu.

Korektor nikako nemojte razmazivati kružnim pokretima po celoj regiji oka. Koliko god se trudili, kružni pokreti stvaraju neravnine.

Blagim utapkavanjem pomažete koži lica da brže upije korektor koji će izjednačiti ten.

  • Nanesite korektor odmah ispod donjem kapka. Možete napraviti takozvani obrnuti trougao koji se završava na polovini nosa. Laganim pokretima utapkajte korektor u kožu. Nema oštrih prelaza i korektor nanet na ovakav način delovaće prirodno u odnosu na ten. Lakše će prekriti tamne kolutove.

Za tamne podočnjake imamo dodatni trik. Koristite korektor i na kapcima.

  • Nanesite ga u tankom sloju, delovaće kao odlična baza za senku za oči. Birajte svetle nijanse senki koje će istaći oči i skrenuti pažnju sa podočnjaka.

Najbolji korektor za tamne podočnjake

 

Tamni podočnjaci su izuzetno teški za prikrivanje, jer samo korektor neće dati željene rezultate. Dobar trik je da se pre nanošenja korektora, uvek nanese i neka podloga. Šta možete koristiti u te svrhe? Crveni ili čak narandžasti karmin je super stvar, jer će neutralisati boju. Preko možete naneti svetliji korektor, bilo bež ili žut. Potrebno je samo da ga dobro utapkate.

Ako koristite samo korektor za predeo oko očiju, a podočnjaci su izrazito tamni, birajte narandžaste ili žute nijanse.

Bilo nam je potrebno par dana da se uhodamo sa tehnikom nanošenja i u potpunosti prekrijemo tamne krugove. U toku istraživanja na ovu temu susretali smo se sa na izgled logičnom stvari koja je zapravo potpuno pogrešna.

Korektorom za podočnjake ne možete prekrivati fleke, bubuljice i crvenilo lica.

Zato smo odlučili da naredni deo teksta posvetimo ovoj temi.

Korektor za podočnjake ili običan korektor – koja je razlika?

 

Koža oko očiju je tanka i potrebna joj je dodatna nega. Korektor za lice najčešće isuši kožu ispod očiju i smanjuje proizvodnju kolagena. Manjak kolagena stvara bore i svakim novim nanošenjem činimo sebi medveđu uslugu. Umesto njega danas imamo korektor za podočnjake.

Pored dobre moći prekrivanja mnogo su blaži i deluju lagano na kožu lica. Ne prodiru do dubljih slojeva kože što vašem licu pruža lepši i prirodniji izgled.

Lagana struktura u sebi najčešće sadrži vitamin A i vitamin E koji pospešuje regeneraciju.

Korektor za lice se bira prema tenu kože lica i imamo svega par osnovnih vrsta. Kod korektora za podočnjake stvari su malo komplikovanije. Sagledajte ton kože, zatim prema njemu odredite pod-ton i na kraju na dnevnoj svetlosti kratko izanalizirajte boju vaših podočnjaka.

Saznajte kako odrediti ton i podton kože lica.

U zavisnosti od boje podočnjaka zavisi i boja korektora. Neki korektori za podočnjake se prodaju u vidu palete, u kojoj imate do 16 nijansi što na početku znatno olakšava stvari.

Stoga, pređimo na ključno pitanje!

Kako izabrati korektor za podočnjake?

 

Na prvi pogled deluje konfuzno, mnogo različitih nijansi prema tipu kože, tonu, podtonu. Kako bi vam olakšali stvari podelili smo korektore u par osnovnih grupa. Pogledajte ih što pre!

Hidratantni korektor za podočnjake

 

Kada smo isprobali hidratantni korektor shvatili smo da je on mnogo više od toga. Sadrži vitamine i minerale koji regenerišu kožu čineći je mekanom. Nekad kada skinemo korektor za podočnjake koža je suva ili nas svrbi. Zahvaljujući hidratantno korektoru za podočnjake izbegli smo neželjene efekte. Toplo ga preporučujemo svima sa osetljivom kožom lica.

Ne zahteva puno pažnje pri nanošenju, četkicom ili jagodicama prstiju možete ga nenesti na podočnjake. Pronaći ćete ga u klasičnim varijantama prema tonu kože lica, u svetloj, neutralnoj i tamnoj varijanti.

Korektor za podočnjake za suvu kožu lica

 

Suvoj koži lica potrebna je dodatna nega. Redovno je hidrirajte kremama na bazi shea butera ili kokosovim uljem. Verovatno se do sada hiljadu puta čuli kako je najbolje izbegavati jaku šminku koja će je iritirati i stvoriti crvenilo. Dobro, lako je preskočiti brdo maskare, senku ili rumenilo. Ali, ponekad jednostavno moramo prekriti tragove umora.

Birajte korektor za podočnjake za suvu kožu lica. Njegova tekstura je lagana ali u sebi sadrži ulja koja hidriraju kožu. Znatno je masniji od drugih korektora i obično se pakuje poput sjaja za usne. Pakovanja su vrlo praktična pa dobijate četkicu kojom lakše nanosimo korektor.

Korektor za podočnjake za zrelu kožu lica

 

Kako prekriti podočnjake kada korektor uporno ističe sitne bore oko očiju i čini nas starijim?

Postoji posebna grupa korektora koji su namenjeni zreloj koži lica. Zrela koža podrazumeva period života nakon 40 godine kada elastičnost lica opada i dolazi do takozvanog obrnutog trougla.

Izbegavajte teške i masne korektore koji će ući duboko u pore i dodatno ih naglasiti. Korektore za podočnjake za zrelu kožu lica pronaćićete u većim drogerijama. Njihova cena je nešto viša u odnosu na klasične korektore. Izdvojte novac i pružite sebi osećaj sigurnosti. Korektor je šminka koja traje duže, aplicira se u maloj količini tako nismo štedeli.

Boja korektora za podočnjake – koja vam odgovara?

 

Pri kupovini korektora za predeo oko očiju, jedna od važnijih stvari na koju treba obratiti pažnju je boja korektora.

korektor za podočnjake u boji

Ona će zavisiti od boje vaših podočnjaka, jer ne prekrivaju se na isti način tamni, upali ili naduti podočnjaci. 

Narandžasti korektor za podočnjake

 

Već smo napomenuli da je odličan za tamne podočnjake, jer neutrališe modru boju. Dovoljno je da malu količinu korektora nanesete na čitavu površinu podočnjaka, praveći blagi trougao na obrazima. Prstima ili četkicom dobro utapkajte korektor, pa četkom natopljenom puderom u kamenu samo blag pređite ovu regiju. 

Trikova kako prekriti podočnjake šminkom je puno, pa obavezno iskoritite neki od njih. Ne morate koristiti samo i isključivo korektor! 

Roze korektor za podočnjake

 

Roze korektor izgleda  primamljivo, posvetljuje lice. Idealan je ukoliko imate svetao ten, jer će lepo prekriti i izjednačiti ton kože lica. Ukoliko želite da izgledate sveže stavite rozi kokretor za podočnjake na unutrašnje uglove očiju.

Namenjen je ljubičastim podočnjacima i tankoj, svetloj koži oko očiju zbog čije teksture se na dnevnoj svetlosti prodive vene i kapilari.

Žuti korektor za podočnjake

 

Žuti korektor za podočnjake ne izgleda toliko lepo kao rozi ali ima veliku moć prekrivanja tamnih podočnjaka. Ljubičasti gotovo modri podočnjaci mogu biti rezultat neprospavane noći, nedovoljno hidratacije, a u nekim slučajevima i zdravstvenih tegoba. Svakako se problemu ljubičastih podočnjaka treba više posvetiti. Do tada, u njihovom prikrivanju pomoći će vam žuti korektor.

Proverite kako trajno ukloniti tamne podočnjake prirodnim putem, uz samo jedan sastojak sodu bikarbonu za podočnjake.

Pronaći ćete ih u paleti od tri do pet nijansi žute. U zavisnosti od tena, birajte nijansu.

Ukoliko imate taman ten, tamnija nijansa žute će prekriti tamne kolutove. Svetliji ten traži neutralniju nijansu žute, koja više vuče na bež boju.

Tečni korektor za podočnjake

 

Tečni korektor za podočnjake nalazi se u vrlo praktičnom pakovanju poput sjaja za usne. Sa njim nam dolazi i četkica za precizno nanošenje. Par kapi korektora biće sasvim dovoljno za prekrivanje podočnjaka. Nemojte ga koristiti ukoliko imate masnu kožu lica jer neće moći lepo da upije.

Klasično se razmazuje u obliku trougla i možete ga nanositi kao podlogu za senku na gornje kapke. Lepo i brzo upija ali je nakon korišćenja važno pravilno skidati šminku i čistiti lice. Radite piling minimum jednom nedeljno kako bi ste uklonili ostatke pudera, korektora i druge prljavštine iz pora i omogućili koži lica da diše.

Korektor za podočnjake u stiku

 

Kladimo se da bi ovakav korektor zbunio neke pripadnike suprotnog pola i ne bi znali da li je to u torbi vaš omiljeni ruž ili neka druga stvarčica?

Zahvaljivali smo se bezbroj puta ovog praktičnom pakovanju i direktnom nanošenju na kožu lica.

Dobro se pokazao u prekrivanju podočnjaka kod masne kože lica. Potrebno mu je duže vremena da upije ali je mnogo postojaniji.

Praktično pakovanje i nanošenje produžavaju vek ovog korektora. Kada izaberete odgovarajuću marku korektora za podočnjake u stiku jedno pakovanje vam može trajati i po nekoliko meseci.

Kada odredite koja vam vrsta korektora odgovara i odete u drogeriju susrešćete se sa novim pitanjem. Pred vama je hiljadu različitih proizvođača i cena. Iskustvo drugih korisnica i njihova preporuka može biti od presudnog značaja. Uštedeće vam novac i vreme utrošeno na potragu.

Najbolji korektori za podočnjake

 

Korektor koristimo već duži niz godina, isprobali smo različite varijante.

 

korektor protiv podočnjaka

 

Porazgovarali smo sa drugim korisnicama i došli do zaključka da  određene marke korektora imaju dobru moć prikrivanja ali isušuju kožu ili hidriraju ali nemaju dobru moć prikrivanja. Sa druge strane, non-stop su se izdvajali brendovi koji su u srednjem rangu što se tiče cene. Navode ih kao najpostojanije, ne deluju previše agresivno na lice i imaju zadovoljavajuću moć prikrivanja.

Zato, isprobajte ih! Ovo su najbolji drogerijski korektori za podočnjake.

Maybeline instant anti age eraser

 

Maybeline korektor nam dolazi u 8 nijansi i najčešće je u tečnom stanju, sa sunđerom na vrju. Ovo praktično pakovanje omogućava da ga možete nanositi direktno na kožu. Lagano se upija i odlično se pokazao u toku leta. Postojan je bez obzira na vrućinu i češće se preporučuje ukoliko imate mešovitu kožu lica. Cena mu je oko 840 rsd.

Max Factor korektori za podočnjake

 

Max Factor korektori za podočnjake jedan je od jačih, odnosno ima dobru i postojanu pokrivnu moć. Može se koristiti čak i za prikrivanje fleka na licu ili crvenila. Dolazi nam u obliku stika i nijanse se dele po brojevima. Uglavnom u drogerijama imaju testere, pa možete isprobati ovaj korektor i biti sigurni pri odabiru nijanse. Za nijansu je pristupačniji od Maybelina i namenjen je normalnoj koži lica.

Chanel korektori za podočnjake

 

Chanel korektori za podočnjake je nešto skuplja varijanta korektora. Pokazao se dobro u prekrivanju  tamnim podočnjacima kod suve kože lica. Naravno, ne može zameniti kremu za lice ali svakako će učiniti da izgledate sveže. Kada smo ga kupovali birali smo veće pakovanje, vodili smo se time da je bolje na početku uložiti više novca i biti miran. Potrebna vam je mala količina i vrlo je postojan. Jedno pakovanje trajalo nam je skoro godinu i po dana.

Catrice korektori za podočnjake

 

Catrice korektori za podočnjake su teže dostupni na teritoriji naše zemlje, pronalazili smo ih u velikim tržnim centrima. Karakterističnog su mirisa, koji može biti jak ukoliko imate osetljivu kožu lica. Pri nanošenju lako se razmazuju i  ne ostavljaju tragove. Odnosno, ne ističu sitne bore i pružaju licu svež izgled. Namenjeni su normalnoj koži lica i vrlo su povoljni. Pronalazili smo ih po ceni od 450 din pa do 1500dinara.

Ysl korektori za podočnjake

 

Ysl korektori za podočnjake je vrlo precizan. To zaključujemo po njegovom pakovanju koje je najčešće u obliku olovke. Sigurno ste čuli za ovaj korektor ne brojano puta, reklamira se kao neophodan čak i u torbici poznatih širom sveta. Moramo priznati da osvežava lice ali i da ima nešto ređu strukturu. Formula je tečna ali pomalo vodenasta. Potrebno je par dana da se naviknete i aplicirate dovoljnu količinu. U početku nam se dešavalo da istisnemo preveliku količinu korektora za podočnjake zato budite pažljivi.

Naišli smo par puta na sniženje i pronašli Ysl korektor za podočnjake po ceni od 2300dinara. Pratite akcije u drogerijama i dođite do ovog kvalitetnog proizvoda po minimalnoj ceni.

NYX profesional kremasti korektor

 

Specifičan jer sadrži kokosovo ulje i čestice koje reflektuju svetlost pa tako smajuju vidljivost podočnjaka. Ima ga u više nijansi, cena mu je oko 300 rsd.

Alverde korektor za područje oko očiju

 

Ovo je proizvod koji će vam pomoći da se rešite tamnih kolutova i umornog izgleda oko očiju. Njegova nežna boja će diskretno smanjiti vidljivost podočnjaka i dati vašim očima blistav i budan izgled. Ovaj korektor je napravljen od sastojaka koji su prirodni i sertifikovani, a uključuju negujući ši puter i ulje jojobe. Zahvaljujući ovim sastojcima, vaša koža će biti hidrirana a podočnjaci će postati manje vidljivi. Cena mu je 400 rsd

 

Dobar korektor za predeo oko očiju može i da se napravi.

Kako napraviti prirodan korektor za podočnjake?

 

Glavna fora kod korektora za podočnjake je da ima dobru pokrivajuću moć. U te svrhe, iskoristite sastojke koji će to i postići. Uzmite jednu šaku ovsenih pahuljica i sameljite ih u blender. Dodajte malo vode, izmešajte sa prahom, pa procedite. Uradite tako tri puta, kako bi se pahuljice iščistile.

U ovu mešavinu dodajte kašičicu hidratante kreme, a po potrebi, nagrebite i malo rumenila u prahu. Pomešajte sve sastojke i dobili ste svoj prirodni korektor, koji je potrebno da čuvate u frižideru, jer ne sadrži konzervans. Jedina mana je što se mora brzo potrošiti!

Priča o prekrivanju podočnjaka lepo zvuči i zaista deluje. Daje nam trenutne rezultate i svakog dana ponavljamo isti proces. Posvetite svoj licu više vremena i probajte sa prirodnim metodama koje će ukloniti podočnjake na duže vreme. Jednostavan trik može smanjiti vidljivost tamnih krugova pre samog nanošenja korektora. Reč je o krastavcu koji izbeljuje kožu i reguliše Ph vrednost lica.

Pogledajte sve o krastavcu za podočnjake.

Ukoliko nemate ovaj čaroban sastojak raznih salata kod kuće, možete se poslužiti kamilicom. Kamilica pravi čudo na vašem licu, neguje kožu, štiti od spoljašnjih agresora i umanjuje vidljivost podočnjaka. Zahvaljujući ovim dodatnim savetima smanjićete nadutost očiju i samo prekrivanje korektorom biće lakše.

Korektor  naravno ostaje neophodna završnica u borbi sa podočnjacima koja će vam pružiti svež izgled!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *