kako prekriti podočnjake
Oči

Saznajte sve trikove kako prekriti podočnjake šminkom!

Kako prekriti podočnjake da se uopšte ne vide i da niko i ne posumnja da ih imate? Da li je tako nešto moguće izvesti?Evo šta treba znati o tome.

Dame znaju, a i muškarcima je više nego jasno, da su nepravilnosti na koži potpuno nepoželjne. Podočnjaci nisu mala stvar, pa ih je potrebno vešto sakriti, u suprotnom, celo lice će odavati utisak umora i iscrpljenosti. Umorna koža lica se ne rešava preko noći, kao ni podočnjaci, ali dobra stvar je da se oni mogu adekvatno šminkom prekriti.

Kako besprekorno sakriti podočnjake da se uopšte ne vide i da li je dovoljan samo korektor?

Vreme je da se upoznamo sa svim koracima za njihovo sakrivanje, kako biste zaista bile uspešne u tome.

Kako sakriti podočnjake korektorom?

 

Možda imate ovaj preparat kod kuće, ali ga na pogrešan način koristite, pa rezultati nisu odgovarajući. Korektori za podočnjake su obično tečne teksture, osim onog u stiku. On je čvrst, ali ga je pre nanošenja potrebno među prstima zagrejati, kako bi se otopio i bio razmaziv.

 

kako prekriti podočnjake korektorom

 

Da se razumemo, korektor za podočnjake jeste neophodan u svakoj varijanti. Bilo da koristite samo njega ili ga kombinujete sa drugim preparatima, završni sloj će podrazumevati nanošenje korektora.

Kako se nanosi korektor?

Najbolje ga je nanositi prstima, a ako imate onaj sa četkicom, samo ga njome nanesite na lice, a ostatak odradite prstima.

Korektor se nikada ne razvlači, već se blago tapka.

Tapkanjem, koža će mnogo bolje upiti sam korektor, a i on se neće nepravilno razlivati po koži i činiti da bore oko očiju izgledaju mnogo dublje.

Bilo da imate kesice ispod očiju ili tamne podočnjake, korektor se nanosi ispod samog podočnjaka, dobrim delom i na obrazima. Zašto? Zato što će izgledati suptilnije, odnosno sam korektor neće dodatno naglašavati linije podočnjaka. Znači, kod nanošenja, slobodno ga stavite i na nos i fino utapkajte – prstima ili sunđerom za šminku.

Svakodnevno nanošenje korektora ume poprilično da iritira. Mislim, to znači da bez njega, gotovo da ne možemo napolje. Lile je sredovečna žena koja je imala i podočnjake i bore i fleke na koži, pa nije pristala na to da ih zauvek šminkom krije. Umesto toga, potražila je rešenje za svoju kožu i pronašla sjajan način da se reši podočnjaka, a ne da ih krije. To i vama može pomoći! Kako je to postigla? Otkrijte iz njene lične priče koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/.

Kad radite na uklanjanju podočnjaka, korektor je tu samo pomoćno sredstvo za njihovo sakrivanje.

Za dobre rezultate, važno je da odaberete pravu boju korektora.

Boja korektora za različite vrste podočnjaka

 

Osnovno pravilo je da boja korektora za podočnjake treba da ima žut podton, nikako beo.

Beli korektor će dodatno naglasiti podočnjake, a cilj nam je da ih stopimo sa ostalim delovima lica. Ukoliko ne želite da izgledate kao džoker, nikako ne kupujte beli korektor.

Ukoliko im boja nije problematična, već samo veličina, možete da ih rešite jednim korektorom. Žuti korektor po pravilu bolje prekriva upale podočnjake. Za tamne kolutove ispod očiju, tačnije modre podočnjake, bolji je izbor korektor sa narandžastim podtonom. Njegova pokrivna moć je veća, pa daje bolje rezultate.

 

 

Za najbolje rezultate, poželjno je da kombinujete žuti ili narandžasti korektor. U tom slučaju, narandžasti korektor (u kozmetici poznat kao korektor boje lososa) treba naneti na čitavu površinu podočnjaka, a žuti korektor na ivicu nosa i sam kraj podočnjaka na liniji sa obrazima.

Zašto ovaj deo naglašavamo, ako su podočnjaci upali i tamni?

Zato što na taj način brišemo senku. Zvuči kontradiktorno, ali ovaj trik i te kako pomaže da se podočnjaci stope sa kožom lica.

Ipak, pre nego se pristupi mazanju korektora, uvek je potrebno naneti hidratantnu kremu za lice, kako bi se koža podočnjaka nahranila, a sam korektor bolje razmazivao.

A kako prekriti naduvene podočnjake?

 

Ukoliko vas muče naduti podočnjaci, to znači da najverovatnije postoji zadržavanje vode u telu. Tada je poželjno proveriti rad bubrega, ali dok se problem ne reši iznutra, valjalo bi pozabaviti se posledicom na koži lica – naduvenim podočnjacima.

Pre samog početka šminkanja, nanesite tanak sloj hidratantne kreme (poželjno je da u sebi ima lekovite sastojke koji izbeljuju kožu), pa nanesite hladne obloge na podočnjake. Ova praksa, neposredno pre šminkanja, učiniće mnogo za smanjenje kesica. Cirkulacija će se ubrzati, a to će vremenom dovesti do rezultata.

Potom, nanesite korektor žute boje na čitavu površinu podočnjaka. Fino ga istapkajte dok se ne uverite da je koža sve lepo upila. Ukoliko se pojavi neki vid masnoće, suvim prstom ili parčetom toalet papira je pokupite.

Za sakrivanje naduvenih podočnjaka, važno je koristiti mat korektore ili uvek sakupiti višak masnoća nakon nanošenja. U suprotnom, kesice ispod očiju će biti još izraženije.

Završni korak je nanošenje pudera u kamenu, kojim ćete samo preći podočnjake. Dakle, četkicom ih blago potapšite, tek da ih dodatno matirate.

Kako prekriti tamne podočnjake?

 

Tamni podočnjaci su najčešći, jer se oni mogu javiti iz različitih razloga. Dovoljno je da povežete nekoliko neprospavanih noći i eto ih! Srećom, uz dobru kremu za podočnjake, vrlo brzo možete da ih eliminišete.

Do tad, koraci su sledeći:

Hidratantna krema, korektor boje lososa ili narandžasti karmin i korektor žute boje.

Hidriranjem kože podočnjaka, osim što ih negujete i činite da oni nestanu, sprečavate zapušavanje pora i stvaranje bubuljica na ovom delu lica. Dakle, cilj je hidratacija, odnosno dovoljna količina hijaluronske kiseline, a ne zamašćivanje kože podočnjaka. Potom, nanosenjem korektora narandžaste boje ih brišete i činite manje vidljivim.

Dobar trik je da ukoliko nemate narandžasti korektor, iskoristite neki mat karmin u ovoj boji (nikako ne dolazi u obzir sjaj narandžaste boje). Fino ga utapkate i kao rezultat dobijete savršeno prekrivene podočnjake koji su spremni za obradu svetlijim (žutim korektorom).

Njega nanosite preko čitave površine podočnjaka u jako tankom sloju i čekate da upije. Ukoliko postoji potreba, nanećete još jedan, takođe, tanak sloj. Finalnu boju ćete izblendati puderom u kamenu.

Dobar trik za prekrivanje izrazito tamnih podočnjaka je korišćenje crvenog karmina.

Kako sakriti podočnjake crvenim karminom?

 

Crveni karmin je baš za tamne podočnjake čija boja je u rasponu od svetlo zelene do tamne braon.

Ako samo malo razmislite, zelena i crvena su komplementarne boje, pa se međusobno neutrališu. Ovo saznanje može vam koristiti da ih se trajno rešite. Potrebno je samo da pripremite baš crven karmin (ne bordo ili roze). Prvo, naravno, pripremite podočnjake mazanjem kreme, a potom prionite na posao.

Prstima mažite karmin duž ivice podočnjaka i malo ka obrazima, praveći na licu trougao. Sačekate nekoliko minuta da koža upije, pa nanesite svetli korektor koji će neutralisati crvenu boju. Videćete da se podočnjak mnogo bolje pokriva kada ima crvenu podlogu.

Kako sakriti podočnjake kurkumom?

 

Prirodan način da ujednačite boju svojih podočnjaka je da iskoristite masku za lice od kurkume. Jeste da će ona ofarbati čitavu kožu lica, ali učiniće i da podočnjaci budu manje vidljivi ako je naneste i na ovo osetljivo područje.

Za podočnjake, pomešajte malu količinu kokosovog ulja (jednu kašičicu) i pola kašičice kurkume. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Prstima ili četkicom ovu mešavinu nanesite na podočnjake. Ostavite svega petnaestak minuta da deluje, a potom isperite mlakom vodom.

Ova maska je idealna za tamne kolutove oko očiju, jer ujednačava njihovu boju. Tamno plava ili zelena boja podočnjaka će biti manje primetne uz ovakav tretman. Rezultati se mogu videti odmah nakon prvog nanošenja, a za malo bolje rezultate, potrebno je da ovaj tretman ponavljate bar dva puta nedeljno.

Ipak, sa kurkumom je potrebno da budete vrlo oprezni, jer ona ne sme dospeti u oko. Nanosite je na same podočnjake, tik ispod donjih trepavica. Slobodno preko možete naneti i korektor u odgovarajućoj nijansi.

Boju podočnjaka možete korigovati i uz pomoć soda bikarbone.

Sakrijte podočnjake soda bikarbonom

 

Za izbeljivanje kože podočnjaka, pomešajte pola kašičice soda bikarbone i jednu kašičicu mleka. Potopite tupfer za lice u ovu mešavinu i ostavite da odstoji u frižideru pola sata. Izvadite, pa prislonite na podočnjake.

Osim što će poput hladne obloge osvežiti podočnjake, ovako pomešana soda bikarbona će na koži podočnjaka ostaviti beli trag, što će privremeno izbeliti podočnjake. Tupfere držite na podočnjacima dvadesetak minuta.

Možete ih ostaviti ovako, pa umasirati hidratantnu kremu, a ukoliko imate osetljive oči, bolja varijanta je da isperete podočnjake, pa kožu istapkate kremom za predeo oko očiju. Ponavljanjem ovog rituala, koža podočnjaka će stvarno izbledeti, a do tada nastavite da koristite korektor u boji.

Jedna od najzahtevnijih vrsta podočnjaka za uklanjanje su podočnjaci na zreloj koži.

Kako prekriti podočnjake na zreloj koži?

 

Nega zrele kože lica podrazumeva i aktivnu borbu sa podočnjacima. Prekrivanje podočnjaka na zreloj koži je teško, jer je ovakva koža lica već dovoljno opuštena, pa su i podočnjaci takvi. Uostalom, prve bore su već prisutne, pa velikom količinom korektora mogu da budu još vidljivije.

Kod prekrivanja ovakvih podočnjaka, najvažnije je strpljenje. Prvo, morate naneti kremu kako biste dodatno omekšali kožu. Potom, nanesite korektor naradžaste boje, ali u izuzetno tankom sloju. Tapkajte ga prstima ili četkicom, dok god ne primetite da je koža podočnjaka suva, odnosno da je sve upila.

Proces ponavljate i sa svetlijim korektorom, ali vrlo pažljivo, sloj po sloj tapkajući, dok ne budete zadovoljni rezultatima. Dakle, nanosite jako malu količinu korektora i postarajte se da koža sve upije. Bolje je postipak ponoviti i nekoliko puta, nego jednom naneti veliku količinu korektora.

Svetliji korektor će dodatno osvežiti kožu lica, što će se videti posle prvog sloja svetlog korektora, a sa svakim narednim, blistaćete sve više.

Nanošenje tečnog pudera preko toga, pa potom i pudera u prahu, može drastično da podmladi podočnjake, ali i čitavo lice. Imaće ujednačen ten od kog podočnjaci neće odudarati!

Sigurno ste gledali na internetu transformacije običih, zrelijih žena u prave lepotice, a sve zahvaljujući dovoljnoj količini šminke. Prekrivanje podočnjaka tu igra veliku ulogu. Šminka je čudo kada je sakrivanje podočnjaka u pitanju, ali ona može pomoći i na skroz drugačiji način.

Umorni ste od svakodnevnog prekrivanja podočnjaka i želeli biste da se više njima ne bavite?

Postoje neki trikovi u šminkanju koji odvlače pažnju sa podočnjaka.

Skrenite pažnju sa podočnjaka

 

Jedan od načina da ih potpuno smetnete u drugi plan je da na obrazima nanesete malo rumenila. Zvuči jednostavno, ali je vrlo korisno.

Nalašavanjem jagodica rumenilom, celokupno lice će dobiti na svežini, pa ćete biti mnogo zadovoljniji svojim izgledom.

Nestaće umor sa vašeg lica u samo par poteza četkicom, tako da ni izraženi podočnjaci neće moći da pokvare tu sliku.

Od koristi mogu da budu i sjajno iščupane obrve.

 

kako sakriti podočnjake

 

Otkud sad to da obrve imaju veze sa podočnjacima?

Solidno bujne, guste, uredne i lepo oblikovane obrve su ključ dobrog izgeda, pa ne čudi da će upravo one popraviti generalnu sliku lica.

Dakle, slobodno se opustite po pitanju velikih podočnjaka ukoliko imate lepe obrve. Ukoliko nisu tako sjajne, uvek možete da ih docrtate.

Evo kako nacrtati obrve da izgledaju prirodno.

Pitanje je samo šta vam lakše pada: prekrivanje podočnjaka ili crtanje obrva. Bilo koju varijantu da odaberete, morate da izdvojite određeno vreme za to.

Koliko se isplati svakodnevno prekrivanje podočnjaka?

Prekrivanje podočnjaka: da ili ne?

 

Na duge staze, prekrivanje podočnjaka je potpuno besmisleno i od njega nema puno koristi, osim što ćete povremeno zaboraviti da ih uopšte imate. Ovoj metodi suočavanja sa podočnjacima možete da pribegnete samo povremeno, tačnije za neke posebne prilike. Svakodnevno prikrivanje obrva je mukotrpan posao i zateva posvećenost.

Ipak, za neke devojke, to je jedina opcija da izgledaju lepo, sveže i negovano.

Druge biraju da podočnjake adekvatno uklone, makar ih to koštalo i više nerava. Potpuno razmljivo, jer postoji  toliko prirodnih načina za uklanjanje podočnjaka, pa nema razloga da protiv njih ne povedete pravi rat.

 

 

Kod zahtevnijih (većih i ružnijih) podočnjaka, to neće biti dovoljno za fantastične rezultate, ali u tom slučaju, postoje još neki tretmani podočnjaka koji daju rezultate. Npr. laser za podočnjake se koristi za korekciju njihove boje, a tretman mezoterapije podočnjaka za njihovo potpuno osvežavanje.

Sve u svemu, ništa ne može da zameni svakodnevnu kontinuiranu negu podočnjaka, a to je moguće postići samo uz svakodnevno mazanje- kremom ili čak dobrim serumom za podočnjake. Bilo šta da odaberete, važno je da formula bude koncentrovana i da sadrži obilje lekovitih sastojaka. Najbolje je prirodnih! Za bolji izgled podočnjaka, od sastojaka pomaže: kofein, ekstrakt sladića i korena rabarbare, vitamin K

Rešenje za podočnjake se krije u pravilnoj nezi, a ne u prekrivanju podočnjaka.

Ova navika može da postane tako rutinska da odmah posežete za korektorom, ali za tim stvarno nema potrebe ukoliko radite na tome da ih uklonite. Poklonite poverenje dobrom preparatu za podočnjake i uverite se da je kroz određeni vremenski period moguće prošetati svoje lice bez skrivanja podočnjaka.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *