pomada za obrve
Oči

Probajte pomadu za obrve umesto olovke!

Saznajte prednosti i mane koje ima pomada za obrve, pa sami procenite da li vam je jedan ovakav preparat neophodan. Unapred upozoravamo, iznenadićete se rezultatima!

Muke oko obrva nikada ne prestaju. Svaka žena se potajno pita mogu li da izgledaju bolje, jer ipak je to ram i okvir jednog lica. Čak i one koje odlaze na tretmane iscrtavanja obrva prečesto nisu zadovoljne njihovim izgledom, jer pogađate – uvek može bolje!

Kako do savršeno iscrtanih obrva?

Ukoliko ste još na nivou olovke za obrve, kreona i sl, kaskate za trendovima, jer jedan od njih poručuje da pod hitno nabavite pomadu za obrve.

Šta je pomada za obrve, čemu služi i kako je možete iskoristiti da unapredite izgled svojih obrva? Verujemo da sa nestrpljenjem čekate da saznate.

Šta je pomada za obrve?

 

Zvuči otrcano, jer pomada je starinski naziv za mirišljavu kremu za lice, pa ako pokušavate da povežete sa time, jedino što možete zaključiti je da izmišljena mirisna krema za obrve. Ništa slično, tačnije uopšte se ne radi o mirisu, već o boji obrva.

U pitanju je kremasta formula koja služi za iscrtavanje, a ujedno i popunjavanje obrva.

Obično je pakovana u maloj kutiji, nalik grožđanoj masti za usne. Na pakovanju piše da svaka kutijica ima 5 gr kreme u boji, koja se jedino četkicom može naneti na lice.

Kome je namenjena pomada za obrve?

 

Pomada za obrve je namenjena devojkama sa prirodnim obrvama, jer po pravilu ostavlja jak trag.

Toliko je jaka, da će se vaše prirodne obrve brzinom svetlosti transformisati u veštački iscrtane obrve. Dobro, kako će na kraju izgledati, zavisi i od veštine nanošenja, ali uglavnom su boje i nijanse izuzetno postojane i jake.

Ukoliko se dvoumite da li da odradite puder obrve, pomada može biti idealno rešenje za probu, jer daje vrlo slične rezultate. Kod odrađenih obrva kod profesionalca, rezultati traju dosta duže, ali efekat će biti sličan.

Svakako, pomada za obrve je dobra stvar ukoliko volite da eksperimentišete sa iscrtavanjem obrva i imate potrebu da to radite često.

Po pravilu, devojke koje biraju pomadu za obrve, imaju vrlo retke i tanke dlačice, koje se običnom olovkom ne mogu dovesti u red.

Maja je imala izuzetno retke obrve koje su je izluđivale. Povrh svega, ni trepavice joj nisu bile ništa bolje. Nije mogla da prihvati da je rešenje trajno iscrtavanje, već je želela da pomogne svojim dlačicama da izrastu. Znala je da mora da postoji rešenje! Dugo je tragala za magičnom formulom koja će joj pomoći, a ko ne odustaje, uvek dođe do rešenja! Sada ima sasvim lepe i prirodne obrve, što je najvažnije, ni ne pomišlja da ih iscrtava čak ni iz hira. Kako je uspela da preporodi svoje dlačice na licu i ima zanosne i trepavice i obrve, saznajte iz njenog iskustva na linku: https://lepolice.com/vestacke-trepavice-zamenila-prirodnim-i-gustim/.

A dok obrve ne porastu kao Maji, valja se nekako snaći.

Pomada za obrve nije komplikovana za korišćenje, a idealno je rešenje za specijalne prilike.

Kako se koristi pomada za obrve?

 

Već smo napomenuli da je kod nanošenja pomade za obrve neophodna četkica, pa će od njenog kvaliteta i oblika sve zavisiti. Ukoliko imate neku proverenu četkicu za obrve možete i nju koristiti, a ako ne, idealno je kupiti što manju, po mogućstvu kosu četkicu.

 

pomada za obrve upotreba

 

Uz neke pomade za obrve, četkicu dobijte gratis.

Širina četkice ne bi trebalo da prelazi širinu vaših obrva, u suprotnom, može biti problema kod nanošenja. Uža četkica će vam omogućiti bolju preciznost, pa imajte i to u vidu. Vrlo je bitno da budete precizni i vešti u nanošenju npr. senki ili olovki za obrve, jer će vam to u velikoj meri olakšati posao.

Sama procedura je vrlo jednostavna: Potrebno je da uzmete samo malu količinu pomade, vrhom četkice malo da zakačite kremu, jer i tako mala količina je sasvim dovoljna za jednu obrvu. Lakše ćete dodati pomadu ukoliko bude bilo potrebe za tim, nego što ćete obrisati višak.

To je ujedno i najveći problem sa njom – činjenica da se jako brzo suši i skori na koži. Zato je jako važno da budete precizni pri nanošenju i da izvodite brze pokrete, u suprotnom možete napraviti grudvice na obrvi.

Potezi četkicom moraju biti energični i vučeni tako da prate prirodan rast dlake. Cilj je da obrve izgledaju što prirodnije, mada sa pomadom, budite sigurni da će svi primetiti da ste ih docrtavali.

Pravljene su tako da mala količina ostavlja dobar trag, te će vam jedno pakovanje zaista dugo potrajati.

Nijanse pomade za obrve

 

Obično su pravljene u 5 nijansi, tako da odgovaraju skoro svim njansama prirodnih obrva. Ukoliko malo bolje pogledate na pakovanju, videćete sledeće nijanse: Blonde, Soft brown, Medium Brown, Dark Brown, Graphite.

Ovako poređane idu po nijansama hronološki, od svetlije ka tamnijoj.

Dakle, za plavuše je odgovarajuća nijansa Blonde, za svetlo i tamno smeđe devojke Soft Brown, Medium Brown i Dark Brown, a crnkama odgovara nijansa Graphite.

Naravno, ovo nije nikakvo pravilo i možete eksperimentisati, ali treba da znate da su boje možda jače nego prirodna dlaka, pa uvek dajte prednost svetlijoj varijanti od tamnije. Iskustva pokazuju da je tako bolje, pogotovo ako tek učite da iscrtavate obrve. Nanošenjem više slojeva svetlije nijanse, takođe, možete postići solidan efekat.

Kako odabrati pomadu za obrve?

 

Kod izbora pomade za obrve, najbitnije je pronaći svoju nijansu.  Kad to obavite, ostalo je samo da povedete računa o sastojcima koji ulaze u njen sastav.

Po pravilu, ovaj preparat retko izaziva alergijske reakcije, ali nije na odmet biti oprezan. Na njemu je naglašeno da nije testiran na životinjama i da je u pitanju veganski proizvod, koji ne sadrži čak ni gluten.

Obično su na bazi talka, silicijum- dioksida i titanijum- dioksida.

Ipak, pre upotrebe ovog preparata, treba odraditi test, jer se nanosi na kožu lica, koja uvek može da iznenadi. Nanesite malu količinu preparata  na predeo ispod ušiju (nešto slično radite i sa farbom za kosu) i sačekajte nekoliko sati. Ukoliko nema reakcije, slobodno nastavite sa korišćenjem preparata.

Zašto su pomade za obrve damama privlačnije nego npr. gelovi za obrve? Jedan od razloga je i taj što su ovi preparati u većini slučajeva vodootporni.

Vodootporna pomada za obrve

 

Istina je da su pomade pravi fiksatori za obrve, jer imaju efekat učvršćivanja dlake. Dobro prijanjaju na dlaku i na samu kožu, tako da se vrlo teško skidaju (još jedan argument za brzo nanošenje).

U većini slučajeva, pomada za obrve se ne rastvara u vodi, pa je to velika prednost.

Ni govora o tome da će se na kiši razliti po licu, a ni umivanjem vodom je nećete tek tako skinuti.

Nanošenjem pomade, mnogo ste sigurniji nego sa olovkom i senkama, jer će se na koži i obrvama zadržati bar nekoliko dana. Zapravo, ostaće na licu sve dok ne poželite sami da je skinete, što je moguće. Ne radi se o farbanju obrva kanom (ove metode popunjavanja obrva se dosta razlikuju), ali po postojanosti- možemo da je uporedimo sa njom, iako kana dosta duže traje.

Kako otopiti pomadu za obrve?

 

Pogrešno ste naneli pomadu za obrve ili ste se predomislili u vezi njihovog popunjavanja?

Greške je moguće ispraviti, jer pomada se uz malo muke može skinuti. Za početak, važno je obrve dobro natopiti. Probajte vazelinom ili pantenol kremom. Trebalo bi da bar malo omekšaju. Neka par minuta odstoje, a potom natopite tupfer micelarnom vodom za lice.

Tupferom pređite nekoliko puta preko obrve. Prvim pokušajem neće otići sva boja i pomada, ali uz dosledno ponavljanje, trebalo bi da se rešite pomade. Ipak, uvek dobro procenite količinu koja vam je potrebna, u suprotnom ćete se dosta namučiti da je skinete.

Ovaj trik koristite samo u nuždi, jer je velika verovatnoća da pritiskanjem i brisanjem tupferom ostanete bez svojih zdravih dlačica, što je priznaćete, velika šteta. Trikova za brži rast obrva ima, ali nije potrebno toliko da rizikujete.

Dilema koju imaju i najbolji šminkeri je:

Olovka za obrve ili pomada – šta odabrati?

 

Olovke za obrve su za svakodnevnu upotrebu bolji i praktičniji izbor. Izazivaju manji stres kod nanošenja, a greška se uvek može lako ispraviti. Njihova prednost je i to što daju mnogo suptilnije rezultate. Olovkom lako možete da dozirate jačinu i prirodnost svojih obrva, što sa pomadom nije slučaj.

 

nijanse pomade za obrve

 

Pomada je agresivna, jaka i ne prolazi nezapaženo. Rešenje je za devojke i žene koje žele taj efekat na svom licu. Dobro su rešenje za svečane prilike kada treba biti jače našminkan, u suprotnom, rizikujete da vaše obrve odskaču od ostatka lica.

Jače obrve treba da prati jača šminka na očima. Ukoliko se generalno ne šminkate preko dana, pomada nije dobar izbor.

A možda ste ipak pomislili da vam je dosta svakodnevnog iscrtavanja i da biste želeli da je probate? Evo, gde je možete nabaviti.

Najbolja pomada za obrve

 

Pomade za obrve su lako dostupne. Ima ih u svim bolje snabdevenim drogerijama, a najpopularnije su: Nyx, Ingrid, Revolution, Opsession, Essence, Anastasia beverli hils.

Nyx pomada za obrve

 

Jedna je od najprodavanijih kod nas, jer daje odlične rezultate. Dobar deo šminkera bira upravo ovu pomadu, jer je krajnji rezultat zadovoljavajući i vrlo profesionalan. Dobra i za iscrtavanje obrva od nule, ali i za popunjavanje obrva koje su previše iščupane pincetom. Košta oko 850 dinara.

Ingrid pomada za obrve

 

Proizvođaći ove pomade naglašavaju da je njihova glavna prednost visoko kvalitetni pigmenti, koji imaju veliku pokrivnu moć. Za razliku od ostalih pomada za obrve, njih ima samo u tri nijanse. U pitanju su nijanse braon, koje pokrivaju i plavuše, smeđe, ali i crne devojke. Potrebno je samo odabrati pravu. Cena je nešto niža i iznosi oko 500 dinara.

Revolution pomada za obrve

 

Revolution pomada za obrve dolazi u pakovanju sa četkicom koja ima dve različite strane, na jednoj je kosa četkica za nanošenje, a na drugoj meka, ravna četkica za blendanje. Ima ih u nekoliko nijansi koje odgovaraju različitim bojama kose i boji obrva. Košta oko 900 dinara.

Opsession pomada za obrve

 

Poput Revolution pomada, Opsession pomade su praktične i jednostavne za upotrebu, jer uz njih dobijate i prateći pribor (četkicu). Ove pomade daju nešto prirodnije rezultate, pa su u svetu kozmetike i make up- a dosta cenjene. Njihova tržišna cena je 830 dinara.

Essence pomada za obrve

 

Takođe dolazi u tubici od 5 gr, a kao i ostale pomade, nanosi se uz pomoć četkica. Iskustva ipak pokazuju da ova pomada nije toliko postojana, pogotovo na masnoj koži lica, što može da bude i prednost. Više je puderasta teksura za razliku od ostalih pomada. Ima ih u nekoliko nijansi, pa odgovaraju svim bojama kose- od svetlijih do tamnijih nijansi. Cena u Lilly drogeriji je 400 dinara.

Anastasia beverli hils

 

Ova marka pomade za obrve je u svetu jako popularna, ali kod nas nisu previše zastupljene. Jedan od razloga može biti i cena, jer su malo skuplje (preko 1000 dinara). Kvalitet ne izostaje, jer devojke iz regiona dosta hvale ovu pomadu. Ima ih u različitim bojama i nijansama (siva je npr. interesantna, jer neutrališe riđu nijansu obrva).

Iskustva sa pomadama za obrve

 

Kao i kod većine kozmetičkih preparata, mišljenja su podeljena. Dok jedni doživljavaju pomade za obrve revolucionarnim preparatima, drugi ne vide ništa posebno u ovom preparatu. Sve zavisi od ličnih afiniteta, odnosno potreba.

 

 

Ukoliko koristite farbu za obrve, volećete i pomade. Ako su vam obrve tanke i retke, definitivno će vam biti od pomoći, ali samo kao dodatak. Ne možete se uzdati u jedan ovakav preparat doživotno. O tome, upravo, govori stav naše čitateljke Verice (51) :

,,Probala sam mnoge preparate na mojim previše očupanim obrvama, između ostalog i pomadu. Jedan ovakav preparat je vrlo koristan za žene u srednjim godinama, ali ne za svaki dan. Nažalost, malo koja žena ima vremena da svakodnevno iscrtava obrve. Ja pomadu koristim samo kad baš primetim da su u lošem stanju, a uglavnom biram da ne crtam obrve kad god mogu. U međuvremenu ih pravilno negujem serumom za obrve i trepavice, jer mi je on u potpunosti oporavio prirodne dlačice.”

Ako težite efektu našminkanih obrva, a nikada niste imali hrabrosti da odete na japansko iscrtavanje, možda baš putem pomade za obrve postignete taj efekat. To će biti malo teže ako vam je i oblik obrva problematičan, ali vredi probati.

Ako, pak, spadate u drugu grupu devojaka koja voli, neguje i zalaže se za prirodan izgled i skinimalizam, onda pomada definitivno nije za vas. Olovke za obrve su možda bez razloga podcenjene.

U međuvremenu, negujte svoje prirodne obrve, jer prirodno je ipak najbolje!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *