farba za obrve
Oči

Najbolja farba za obrve za kamuflažu retkih dlačica

Farba za obrve je rešenje za one koji menjaju boju kose, ali i za one koji imaju tanke obrve.Ali ne bilo koja. Zato pre kupovine, pročitajte tekst.

Trend gustih, debelih obrva ne jenjava. Obrvama smo svi opterećeni, čini se još od puberteta. Tinejdžerke već od najranijih dana uče da iscrtavaju obrve, a o nešto zrelijim damama da i ne govorimo. Danas se mora izgledati top i više nema izgovora u vidu godina ili pak mladosti i neiskustva.

Promenu boje kose obavezno prati i usaglašavanje obrva, jer potpuno je neukusno zanemariti ih i ostaviti ih da budu drugačije. Rešenje nije ni svakodnevno iscrtavanje olovkom, već upravo farba za obrve.

O čemu se radi i kako je možete iskoristiti da izgledate lepše, saznajte u redovima koji slede.

Šta je farba za obrve?

 

Farba za obrve je specijalna formula napravljena za bojenje tanke dlake trepavica i obrva.

Nisu agresivne i pravljenje su od mahom, prirodnih supstanci, jer se nanose na izuzetno osetljivo područje. Nema neželjenih sastojaka u kozmetici, jer su oči jako blizu.

Kako se radi o vrlo maloj površini, ove boje dolaze u malim tubicama i namenjene su za jednokratnu upotrebu. Slično kao i sa farbama za kosu, zar ne? Ipak, ukoliko ste pomislili da je dobra ideja naneti malo farbe za kosu na obrve, to nikako nije dobra ideja.

Farbanje obrva farbom za kosu

 

Farbe za kosu su namenjene jačoj dlaci i koži glave, koja je otpornija nego koža lica i oka. Sa druge strane, setite se da farbu mešate sa jakim hidrogenom, koji nikako ne bi trebalo da završi u oku. Zato, zaboravite na nanošenje farbe za kosu na obrve, a pogotovo trepavice!

 

ofarbane obrve

 

Uostalom, zato i postoje farbe za obrve. Iako noviji proizvod, on je više nego neophodan, jer ponekad je prosto neophodno ofarbati obrve.

Kada je to slučaj?

Zašto farbati obrve uopšte? 

 

Obrve se farbaju onda kada se njihova boja drastično razlikuje od vaše boje kose.

Npr. ofarbali ste se u crveno, a imate izrazito crne ili mnogo svetle obrve. Tada je potrebno odabrati smeđu nijansu koja će se uklopiti sa vašom bojom kose. Ista stvar je i sa crnkama i plavušama. Ukoliko imate tamnu kosu, a svetle obrve, farba za obrve je idealno rešenje kako biste ublažili taj kontrast.

Sa druge strane, u nekim zrelijim godinama, u obrvama se pojavljuju sede vlasi. Ništa neobično, jer obrve stare, kao uostalom i kosa. To može da bude problem, ne samo damama, već i muškarcima, pogotovo ukoliko su vaše prirodne obrve lepe. Pinceta može da bude rešenje za par dlačica, ali ukoliko su obrve guste, jake i očuvane, idealno je ofarbati ih, mada se neki ljudi odlučuju za čupanje, a potom japansko iscrtavanje obrva.

Farba za obrve može da bude rešenje za tanke i retke obrve, jer one tada dobijaju malo na jačini i gustini.

Nažalost, to je samo privremeno rešenje.

Ukoliko obrve nastave da opadaju istim intenzitetom, ozbiljno rizikujete da ostanete i bez tih dlačica. Zato je za sve dame najbolje da pokušaju prirodnim preparatima da obnove obrve (možda ricinusovim uljem). Tek kada one dobiju na gustini, nema granica sa njihovim eksperimentisanjem.

Ana je imala tanke obrve koje je često morala da iscrtava. Svesna da to nije trajno rešenje, rešila je da uzme stvar u svoje ruke i potpuno ih obnovi. Prirodno je ipak najbolje! Dugo je tražila rešenje za svoje trepavice i obrve i na kraju je uspela! Obrve i trepavice su joj lepše nego ikad i sada nema potrebe da ih svakodnevno šminka i iscrtava.I vi možete probati njen način, jer to je zaista najbolje rešenje. O čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Koliko traje efekat farbe na obrvama?

Dugotrajna farba za obrve

 

Istina je da je farba nešto dugotrajnije rešenje nego olovka za obrve, ali pomirite se sa tim da niste trajno rešili problem svojih obrva. Zapravo, samo nekoliko nedelja nećete morati iznova i iznova da crtate novi oblik svojim obrvama.

Iskustva pokazuju da farba za obrve u najboljem slučaju traje od šest do osam nedelja, kada će biti potrebno da ponovite postupak.

Nijanse farbe za obrve – kako izabrati pravu?

 

Kada je izbor prave nijanse obrva u pitanju, nije na odmet, ukoliko ovo radite prvi put, da se posavetujete sa kozmetičarem ili nekim make- up umetnikom. On će vam pomoći kod izbora, jer farbu za obrve i stavljate da ih ne biste svakog dana crtali. Iskusan šminker će znati da proceni koja je nijansa za vas prikladna, a da ne izgledate prenašminkano, već sasvim korektno.

Farbom za obrve treba težiti prirodnim rezultatima.

 

boja za obrve

 

Već smo napomenuli da će nijansa zavisiti od nijanse vaše kose. Idealno je odabrati istu nijansu ili možda malo tamniju ili svetliju varijantu, što će zavisiti od vašeg tena. Ovo je samo preporuka, jer granice ne postoje, pa sa farbom za obrve možete i eksperimentisati i isprobavati više nijansi, odnosno namerno praviti kontrast.

Kako se koristi boja za obrve? 

 

Na pakovanjima farbi za obrve se nalazi uputstvo za upotrebu, ali često je na stranim jezicima, pa devojkama ne bude jasno šta treba da rade. Ne treba se zbunjivati, jer postupak nije uopšte komplikovan.

Uz svoje pakovanje boje za obrve, dobićete i sredstvo za razvijanje farbe. Najčešće je u pitanju 3% hidrogen. Da biste dobili kompaktnu smesu dovoljnu za obe obrve, potrebno je da pomešate 2 cm farbe i nekih desetak kapi tečnosti, odnosno hidrogena. Promešajte i počnite sa nanošenjem farbe.

Pre samog bojenja, potrebno je da olovkom blago uokvirite obrve, čisto da bi vam bilo lakše kada budete nanosili farbu. Možete iznad obrva naneti i malo hidratantne kreme, pantenola ili vazelina, kako biste lakše skinuli boju sa čela ukoliko preterate. Oči na smenu zaštitite trakama ili tupferima kako boja ne bi dospela do njih.

Neke devojke praktikuju čupanje obrva pincetom pre samog bojenja, a neke to ostave za posle. Bolje je obrve čupati posle, kako se koža ne bi dodatno iziritirala i kako ne biste crvenilo od čupanja pomešali sa crvenilom od farbe. Ostavite to kao finalni potez na samom kraju!

Uzgred, postoji mogućnost da se pojavi alergijska reakcija na farbu. Da biste to sprečili, uvek pre upotrebe odradite test.

Alergija na farbu za obrve

 

Nanesite malu količinu boje na vrat, ispod uha i sačekajte reakciju. Ove farbe su, inače, vrlo bezbedne i pravljene su striktno za predeo oko očiju, ali uvek treba biti oprezan. Ukoliko nema nikakve reakcije u vidu crvenila, otoka, osipa ili svrbeža, nastavite postupak.

Uzmite neku tanku i zgodnu četkicu za šminkanje ukoliko niste dobili štapić za nanošenje farbe i pređite iscrtanu površinu obrva. Ostavite da deluje nekih desetkak minuta, a potom krenite sa skidanjem boje uz pomoć mlake vode i tupfera.

Ukoliko malo duže zadržite farbu, nijansa će biti tamnija i obrnuto. Ukoliko skinete prerano, postoji mogućnost da ne budete zadovoljni bojom. Postupak možete ponoviti za bolje rezultate.

Ukoliko ste se do sada pitali šta ulazi u sastav boje za obrve i koliko je prirodna, evo odgovora.

Prirodna farba za obrve

 

U proizvodnji farbi za obrve teži se prirodnim sastojcima, jer se ovaj preparat nanosi oko očiju, pa sve treba da bude maksimalno bezbedno. Većina farbi za obrve sadrži Chroma kompleks (mineral hrom) i pčelinji vosak. Kao što vidite, ništa agresivno, već sastojci koje smo vam više puta preporučivali kada je izrada prirodnih preparata u pitanju.

Mnogi se dvoume da li je bolji izbor farba ili kana za obrve, pa evo nekih argumenata za i protiv.

Kana kao boja za obrve

 

Farbanje obrva kanom je još jedna tehnika za iscrtavanje obrva. U pitanju je smesa nešto tečnija nego farba, ali apsolutno prirodna i bez neželjenih reakcija na koži. Ukoliko ste čule za farbanje kose kanom, jasno vam je o čemu se radi.

Kana, poput farbe ne daje trajne rezultate, već traje nekih mesec dana.

Za farbu smo rekli da traje malo duže, pa je to jedna od prednosti farbe. Sa druge strane, kana se može vrlo lako skinuti. Dovoljno je malo jače sredsto za skidanje šminke i rezultata više nema. Sa farbom ste malo sigurniji, mada ni ona nije trajno rešenje ukoliko su vam obrve tanke, slabe i gotovo neprimetne.

U tom slučaju, najbolje je izabrati dobar serum za rast obrva i trepavica kako biste ih obnovili iz korena. Jedno ne isključuje drugo, pa dok čekate da serum deluje i dlačice porastu, možete preći obrve farbom.

Kako odabrati pravu farbu za obrve?

Najbolja farba za obrve: preporuke

 

Skoro sve farbe za obrve koje su kod nas u prodaji proizvode se u Nemačkoj. U ovoj zemlji je prepoznat njihov značaj za sve one dame koje nisu ljubitelji iscrtavanja u vidu puder obrva i sl.

 

farbanje obrva

 

Konkretno, kod nas u prodaju se mogu naći sledeće marke: Apraise, Berrywell, Comair, Swiss- o- par i Rafecto- cil farbi za obrve.

Apraise 

 

Ova marka farbe za obrve se može nabaviti u drogerijama. Ukoliko se odlučite za ovu farbu za obrve, budite bez brige, jer proizvođači obećavaju da će boja potrajati bar osam nedelja i da je vodootporna, što znači da se neće spirati i otirati. Cena joj je oko 600 rsd.

Berrywell 

 

Farbe za obrve Berrywell su popularne, kako za farbanje obrva, tako i za farbanje trepavica. Konkretno, crna nijansa se preporučuje za trepavice, a sve ostale nijanse su odlična rešenja za obrve. U njihovoj paleti imate veliki izbor boja, pa ukoliko se odlučite za kupovinu njihove farbe za obrve, biće vam potreban i Berrywell losion za mešanje farbe.

Dugotrajna boja koja traje do šest nedelja je ono što proizvođači ovih farbi za obrve obećavaju, pa ukoliko želite da promenite boju trepavica i obrva, odaberite baš ovu farbu za obrve. Cena je 460 rsd.

Swiss- o- par 

 

Ove farbe su specifične po tome što je vreme držanja na licu svega jedan minut, što je dovoljno da boja primi. Karakteristično za ovu farbu je da se ne razliva i ne skida, kao i to da ne okidira, pa se može koristiti isto pakovanje nekoliko puta.

Kod nas se  mogu kupiti u poznatijim drogerijama i obično se nalaze pored farbi za kosu. Cena je oko 900 rsd.

Titania 

 

Titania set za obrve je proizvod košta oko 680 rsd. Praktičan je za upotrebu, jer dobijate i boju i tečnost za mešanje boje. Uz pomoć neke tanje četkice za šminkanje se mešavina nanosi i kroz par minuta možete imati svoje definisane obrve.

Može se naći i u slobodnoj prodaji u nešto bolje snabdevenim marketima.  Iskustva pokazuju da se mlade devojke prvenstveno odlučuju za ovu farbu za obrve, upravo iz razloga što je lako dostupna i izuzetno lagana za upotrebu.

Comair 

 

Iz ove kompanije preporučuju istu nijansu i za trepavice i za obrve, sa jednom bitnom razlikom, a to je da se boja drži duže na trepavicama, za nešto jače rezultate. Njihova farba za obrve se meša sa 3% hidrogenom, pa se štapićem koji se takođe dobija uz farbu nanosi na obrve i trepavice.

Ova marka farbi ima jednu bitnu prednost, a to je da ih ima u mnogo nijansi, što znači da ukoliko ne možete da nađete svoju boju kod ostalih proizvođača, izvesno je da ćete ih naći pod imenom Comair. Bilo da želite prirodno braon ili svetlo braon, grafitnu boju, plavičasto crnu ili crvenu, naći ćete ih u bolje snabdevenim drogerijama po povoljnoj ceni od 570 rsd.

Rafecto cil farbe 

 

Iako nešto skuplje, Rafecto cil farbe za obrve su tražene, jer ih ima raznih nijansi.  Proizvođači ističu da je njihova glavna prednost što vizuelno izdužuju obrve, odnosno popunjavaju praznine, pogotovo ako se drže malo duže. Ipak, imajte na umu da duže držanje boje daje i tamniju nijansu kao rezultat, pa procenite sami da li se isplati ovo raditi. Cena ove farbe je oko 990 rsd.

Delia farba za obrve

 

Instant farba koju ne treba mešati sa drugim sastojcima nego se odmah nanosi. Sadrži arganovo ulje. Jedno pakovanje farbe dovoljno je za 20 farbanja. Ovo nije dugotrajna farba, već više šminka za obrve. Lako se skida nekim sredstvom za skidanje šminke, mada efekat može trajati do 3 dana. Ova farba može se naći u 2 nijanse. Cena joj je oko 418 rsd. 

Vredi li eksperimentisati sa obrvama na ovaj način?

Kakva su iskustva sa farbanjem obrva?

 

Znatiželja je čudo, pa se dobar deo devojaka odlučuje da proba farbe za obrve. Razlog je očigledan – dosta im je svakodnevnog iscrtavanja obrva, a nisu željne neke trajnije varijante.

Iskustva sa crtanjem obrva su pozitivna, jer ruku na srce, malo šta može da krene po zlu. Potrebno je samo malo umeća da se obrve iscrtaju pravilno. Tu može da pomogne i dobar šablon za obrve. Svaka eventualna greška je lako ispravljiva, jer kroz mesec dana, boja se skida.

Ono što je primetno je da brzo dolazi do zasićenja, odnosno do odustajanja od njihovog farbanja. Zato je uvek bolje poraditi na obrvama koje nam je priroda dala, jer nam na kraju krajeva, one ostaju za ceo život!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *