čupanje obrva pincetom
Oči

Kako čupati obrve pincetom?

Evo kako čupati obrve pincetom bez rizika i bola! Ispratite naredne redove i naučite pravilno da koristite pincetu i dovedete obrve do savršenstva!

Čupanje obrva pincetom na prvi pogled izgleda jednostavno pa se u proces upuštamo bez razmišljanja još kao tinejdžeri. Međutim svaka druga žena navodi da je nekoliko puta u toku svake godine uništila svoje obrve neadekvatnim čupanjem pincetom. Najgore od svega je to što im treba određeno vreme da narastu i da se vrate u prvobitni oblik, a do tada obrvama nema pomoći.

Kako danima i nedeljama ne bi čekali da vam obrve narastu predstavljamo vam jasne korake kako čupati obrve pincetom, zahvaljujući kojima ćete luk obrve dovesti do perfekcije.

Počnimo od pincete, jer bez alata nema ni zanata.

Pinceta za obrve

 

Priča o načinu čupanja obrva pincetom ne može da počne ukoliko ne izaberete adekvatnu i kvalitetnu pincetu. Sigurna sam da imate minimum jednu pincetu u svom neseseru ali zapitajte se koliko je dugo kod vas. Prilikom čupanja obrva pinceta ne treba da bude istrošena i krhka, a svi najčešće koristimo jednu godinama tako da postane labava a njeni vrhovi otupe.

 

pinceta za čupanje obrva

 

Dakle, potrebno je proveriti u kom je vaša pinceta stanju, tako što ćete je nekoliko puta skupiti i raširiti. Probajte da uhvatite dužu vlas obrve i ukoliko klizi sa rubova pincete vreme je da je zamenite! Takva istrošena pinceta neće moći da iščupa sve dlačice i stvoriće vam bol prilikom uklanjanja vlasi.

Kada se odlučite za kupovinu nove pincete susrešćete se sa različitim vrstama proizvoda u drogerijama i apotekama. Sve pincete nalaze se u sterilnom pakovanju, zaštićene su od čestica iz spoljašnje sredine. Na vama je da izaberete željeni dezen koji je iscrtan na prednjem delu pincete, ali nemojte da se zanesete i izaberete lepu, a nepraktičnu pincetu. Potrebna vam je metalna pinceta koju je najlakše dezinfikovati i ujedno je najpreciznija prilikom čupanja vlasi. Metalne pincete nalaze se u različitim oblicima, birajte ih u skladu sa vašim tipom obrva.

Pinceta za prirodno guste obrve i jake dlake

 

Prirodno guste obrve karakterišu jake vlasi koje se teško izvlače iz korena, a iskustva dama govore da ponekad dođe do krvarenja. Zato je važno iskorisititi kozmetički trik i ovakav tip obrva oblikovati uz ravan vrh pincete.

Ravan vrh pincete omogućava vam da uhvatite celu vlas i lagano je izvučete iz korena, bez oštećenja kože lica.

Kada se uveštite možete izvlačiti nekoliko gustih vlasi, koje se nalaze jedna pored druge. To će vam olakšati proces čupanja obrva i umanjiti oštećenja kože, ali i neutralisati bol.

Za kraj samog tretmana čupanja obrva pincetom iskoristite pincetu sa kosim vrhom, koja će pokupiti kratke vlasi i učiniti luk obrva perfektnim.

Pinceta sa kosim vrhom idealna je za čupanje kratkih dlaka iznad samih obrva ali i u korenu nosa!

Pinceta za čupanje svetlih i tankih vlasi obrva

 

Prilikom čupanja svetlih i tankih vlasi obrva koje su retke morate biti pažljivi i precizni. Ukoliko iščupate i jednu vlas više to će se primetiti na vašem licu i potpuno će izmeniti oblik obrva.

Kako bi sprečili promašaje birajte pincetu sa oštrim vrhom, kosim i sa leve ali i sa desne strane. Ona će precizno uhvatiti konkretnu vlas i izvući je iz kože lica bez greške!

A šta kada nemamo guste obrve ni materijala za čupanje?

Ana je vodila bitku sa tankim i jedva primetnim obrvama. Kvarile su izglede njenog lica sve dok nije pronašla dragoceno rešenje za njihov oporavak! Njene obrve su sada guste i čine lice svežim i lepim. Ako je Ana uspela, zašto ne biste i vi? Probajte njen tirk.  Pogledajte tajnu njenog uspeha na sledećem linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/ .

E onda kad su obrve guste – ima materijala za oblikovanje pincetom

Svima je jasna važnost ogledala prilikom čupanja obrva, a zatim i dobro osvetljene prostorije. Međutim dešava se da izađemo na dnevnu svetlost i primetimo niz kratkih i svetlih dlačica koje nismo počupali, tada samopouzdanje opada. Rešite ih se na vreme uz inovativnu pincetu sa lampom.

Pinceta za čupanje obrva sa lampom

 

Pinceta sa led svetlom je zaludela svet, a pritom se pronalazi po povoljnim cenama širom drogerija i apoteka. Mini baterije napajaju led lampicu koja osvetljuje kožu iznad očiju tako da vam ne promakne ni jedna dlačica. Idealno su rešenje ukoliko ne volite da se naginjete nad prozorom i stalno iznova proveravate izgled obrva na dnevnoj svetlosti.

Nema muškarca koji nije postavio naredno pitanje, a bogami ni žene!

Da li čupanje obrva boli?

 

Čupanje obrva može biti bolno ali to je znak da nešto ne radite kako treba!

kako počupati obrve pincetom

Pravilno čupanje obrva podrazumeva zatezanje kože kažiprstom tako da vlasi izvučete bezbolno. Jednostavno zategnite kožu i podignite kažiprstom obrvu i zategnite čelo pa se usresredite na čupanje obrva pincetom. Kada čupate vlasi uz samu slepoočnicu zategnite kožu kažiprstom povlačeći je ka ušima.

Kada početi sa čupanjem obrva?

 

Svi želimo savršen luk obrva, međutim, rešenje nije uvek čupanje pincetom!

Kada iščupate suviše retke obrve nećete dobiti jasan i lep luk istih. Naprotiv dodatno ćete ih razrediti i učiniti nejasnim, a lice umornim i nekoliko godina starijim.

Obrve treba negovati tako da postanu guste, a tek onda lepo oblikovati u željeni luk, koji pristaje obliku vašeg lica.

To ne znači da morate napraviti predebele obrve ili moderan luk sa instagrama, ali koji god oblik da izaberete on neće moći da se napravi sa retkim vlasima. Zato najpre nahranite kožu ispod obrva prirodnim serumom za rast obrva i trepavica i sačekajte da se one proguste.

Tek nakon nekoliko nedelja kada se popune rupe među prirodni vlasima krenite u akciju ičupanja obrva pincetom i pravljenja fantastičnog luka koji će učiniti lice blistavim.

Kako čupati obrve pincetom?

 

Pre nego što počnete sa čupanjem obrva pincetom najpre pincetu dezinfikujte alkoholom. Možete se poslužiti klasičnim apotekarskim alkoholom i natopiti tupfer, a zatim detaljno prebrisati metalnu površinu pincete. Ostavite je na čistom tupferu nekoliko minuta kako bi se osušila i zatim se upustite u avanturu postizanja savršenog oblika obrva- korak po korak.

KORAK I: Čišćenje kože lica

 

Kao što ste dezinfikovali pincetu potrebno je i dezinfikovati kožu lica, jer će se nakon uklanjanja vlasi dlake pojaviti minijaturna rupica koja se može napuniti mikrobima sa površine kože lica. Nikako ne želite mikrobe u ranici nakon čupanja obrve jer mogu stvoriti infekciju ali i ozbiljne tipove akni.

Kožu oko očiju treba dezinfikovati blagim i prirodnim sredstvom zato što je dva puta tanja od statka lica. Poslužite se losionom za lice koji uklanja nečistoće ali i neguje i omekšava vašu kožu. Nekoliko kapi nanesite na tupfer i detaljno očistite kožu ispod vlasi obrva, ali i kožu okolo obrva pa i sam kapak oka.

KORAK II: Omekšajte kožu oko očiju, otvorite pore

 

Kako bi lakše iščupali vlasi pincetom potrebno je omekšati kožu oko očiju i otvoriti pore. Ne morate pripremati čaj za parenje lica ili takozvanu saunu za lice, jednostavno se istuširajte. Para u toku tuširanja opustiće čitavo telo ali i otvoriti pore tako da možete lagano izvući nepožljene vlasi obrva.

Ukoliko nemate vremena za tuširanje nagnite se nad šoljom vrelog čaja nekoliko minuta. Čaj od kamilice ubija bakterije sa površine kože i širi pore, a pritom imam opuštajući miris.

KORAK III: Iscrtavanje željenog oblika obrva

 

Kako ne bi pogrešili prilikom čupanja obrva pincetom i kako bi dobili željeni luk obrva, najbolje ih je isrctati olovkom za obrve. Možete se poslužiti šablonima za crtanje obrva koji su praktični i zahvaljujući kojima će obrve biti jednake.

KORAK IV: Čupanje obrva pincetom

 

Čupajte obrve prema zamišljenom luku koji želite da postignete.

Najpre iščupajte obrve koje štrče van prirodnog luka obrva, a onda se možete usresrediti na dlačice koje prate luk vaše obrve, ali jednostavno želite da promenite njihov oblik.

Nemojte čupati nekoliko dlačica odjednom pincetom, pogotovo ne nekoliko dlačica uz sam luk obrva jer možete iščupati previse i potpuno uništiti oblik obrve! Vrhom pincete uhvatite vlas podignite je i zatim jako povucite. Kada iščupate sve željene vlasi, vreme je za skraćivanje obrva – evo na šta tačno mislimo!

KORAK V: Skraćivanja dugačkih vlasi obrva

 

Potreban vam je češljić za obrve i klasične kozmetičke makazice, kako bi ste skratili predugačke vlasi koje štrče van luka vaših obrva. Sada je moderan podignut izgled obrva pa tako treba što više skratiti obrve, na svega centimetar od same površine kože kako bi se one održale pravim, ka gore.

Naravno ne treba slepo pratiti trendove i uvek možete proći češćljem kroz obrve i zadržati se na njihovim krajevima, kako bi ih poravnali makazicama.

Naredni korak jednako je važan za lepotu vašeg lica!

KORAK VI: Nega kože nakon čupanja obrva- nanošenje hidratantne kreme

 

Nakon čupanja obrva koži lica neophodna je hidratacija, kako bi se oporavila i kako bi izbegli crvenilo i svrab kože oko obrve. Zato nanesite prirodnu kremu sa vitaminima i mineralima namenjenim regeneraciji lica ali i česticama kolagena, koje održavaju kožu elastičnom!

Dovoljno je zrno kreme, koje treba detaljno razmazati po celoj obrvi  i ostaviti da se osuši nekoliko minuta.

Da li obrve rastu posle čupanja?

 

Vaše obrve rastu nakon čupanja i potrebno im je do 5 dana kako bi ih nazirali pred ogledalom ukoliko su svetle ili retke, a 3 dana ako su vaše prirodne obrve guste i jake.

Minijaturnoj dlačici je potrebno dve do tri nedelje, u proseku, da potpuno izraste ukoliko je hranite vitaminima i mineralima iz seruma za obrve. Inače će im biti potrebno znatno duže vremena za rast, pa tako čupanje obrva pincetom ne oprašta greške!

Kako obrve učiniti jednakim?

 

Pre nego što krenete da čupate obrve odredite njihov luk u skladu sa oblikom lica. Za određivanje luka obrva potrebna vam je duža olovka za obrve i malo slobodnog vremena.

Obrva treba da počinje uz sam koren nosa sa jedne strane, a njen najviši deo podrazumeva sredinu oka. Kako bi odredili kraj svoje obrve potrebno je premeriti olovkom liniju od završetka nosa pa do ugla oka uz slepoočnicu. Gornji kraj olovke označavaće mesto gde se završava vaš idealni luk obrve. Na ovaj način ćete obe obrve učiniti jednakim i idealnim. Označite tačke i slobodno možete olovkom za obrve popuniti željenu debljinu luka obrva a zatim iščupati dlačice oko skice.

Crvenilo nakon čupanja obrva pincetom

 

Prilikom čupanja obrva pincetom možete osetiti blago bridenje kože nakon kog će se pojaviti crvenilo. Crvenilo je sasvim normalno za osetljivu kožu lica tada je najbolje hidrirati kožu prirodnom kremom. Krema će podstaći regeneraciju kože lica i ojačati je, tako da blista već nakon nekoliko minuta od čupanja.

 

oblikovanje obrva pincetom

 

Ukoliko se na vašoj koži pojavljuje jako crvenilo i otok nanesite hladne obloge na kožu oko obrva. Hladna obloga podrazumeva ohlađenu metalnu kašiku, koju treba držati uz lice desetak minuta.

Najbolje je čupati obrve pincetom uveče pred odlazak u krevet, kako bi ujtru blistali spremni za nove radne obaveze.

Mogu li se čupati obrve bez pincete?

 

Čupanje obrva bez pincete podrazumeva metodu čupanja koncem, gde se zateže tanak konac i nekoliko vlasi kida u jednom potezu. Čupanje obrva koncem je većini dama agresivnije od tretmana pincetom i iziskuje odlazak u kozmetički salon. Jedino stručnjak može zategnuti konac pravilno i iščupati željene vlasi, neiskusna ruka može počupati previše obrva i tim im uništiti luk a samim tim i lepotu lica.

Kod kuće možete sami ukloniti neželjene dlačice obrva kremom za depilaciju. Morate biti pažljivi kako se krema ne bi razlila na dlačice koje treba da ostanu na licu. Proizvod se drži desetak minuta na koži i zatim se odstranjuje plastičnom špatulom. Krema sa sobom odnosi neželjene dlačice, ali ima jak hemijski sastav, tako da je morate proveriti na koži podlaktice pre upotrebe kako bi izbegli kontraindikacije.

Dosadilo vam je da čupkate obrve? Tu je trajna epilacija obrva laserom koja se izvodi u kozmetičkim salonima i koja podrazumeva nekoliko tretmana, nakon kojih dlačice ne rastu od godinu do dve dana! Kada se odlučite za nju morate biti sigurni da vam željeni oblik obrva najbolje pristaje, jer u narednom periodu nema nazad – zato je dama ipak omiljeno čupanje obrva pincetom.

Koji je tretman uređivanja obrva vama omiljen?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *