krema za depilaciju lica
Kozmetika za lice

Krema za depilaciju lica – spisak najboljih 5!

Krema za depilaciju lica obećava bezbolno uklanjanje neželjenih dlaka. Koja je najbolja za vaš tip kože i zašto? Evo odgovora:

Da li ste znali da krema za depilaciju pruža potpuno bezbolno uklanjanje dlačica sa lica? Svi znamo kako je bolno depilirati nausnice, zato čim smo čuli da ovakva krema ne boli, sakupili smo najvažnije informacije o njoj! Sastavili smo i spisak najboljih kod nas! Hajde da vidimo o čemu se radi:

Šta je krema za depilaciju lica?

 

Muškarci ali i žene bore se sa neželjenim dlačicama na licu. One su kod dama najpre ređe a zatim  i slabije teksture u odnosu na muške vlasi. Pritom u društvu nije prihvatiljivo da žene imaju dlake na licu, obično ih smatraju zapuštenim i nimalo seksipilnim. Nepravda ili ne procenite sami!

Krema za depilaciju lica tu je kako bi vas oslobodila svih neželjenih dlačica sa vaše kože, potpuno bezbolno.

Zaobići ćete čupanje i jak, trenutni bol prilikom klasičnih tretmana skidanja dlaka sa lica kao što je na primer depilacija trakicama. Kreme su zahvalne ukoliko želite da blistate u roku od par minuta i pritom ne trpite bol, uz to je i cena ovog proizvoda povoljna.

Čemu služi krema za depilaciju lica?

 

Krema za depilaciju lica koristi se kako bi uklonili neželjene dlačice na nausnicima, dlačice uz samo uho koje se spuštaju od zulufa i vidljive su na sunčevoj svetlosti. Pojedine dame bore se sa hormonskim disbalansom i policističnim jajnicima, a kao rezultat procesa pojavljuju se neželjene dlačice na vratu, a ponekad i obrazima.

Muškarci koriste kremu za depilaciju lica kako bi uklonili neželjene dlačice između obrva, koje su jake i bolne kada se čupaju pincetom.  Generalno se ne preporučuje oblikovanje donjeg dela, odnosno luka obrva ovakvom kremom. Jednostavno uz depilaciona sredstva ovog tipa, ne možete da postignete savršenu preciznost prilikom oblikovanja obrva, delić kreme može završiti na sredini obrve i ona će otpasti.

Time ćete uništiti izgled celog lica, ali to nije najgora stvar koje se može dogoditi! Nanošenjem kreme za depilaciju lica radi oblikovanja obrva rizikujete da sadržaj upadne u oko i izazove oticanje, crvenilo i svrab i oštećenja oka. Dakle, ne treba se igrati sa njom – obrve i dalje treba oblikovati pincetom ili koncem.

Kako se koristi krema za depilaciju lica?

 

Kreme za depilaciju lica najčešće se nalaze u tubi kako bi ih lakše iscedili na plastičnu površinu. Kažem namerno plastičnu površinu, jer se sa većinom krema za depilaciju lica unutar pakovanja nalazi posudica za istiskivanje kreme i špatula nalik na štapić od sladoleda.

 

depilacija lica kremom

Sve navedeno potrebno vam je kako bi pravilno uklonili dlačice i zato ne brzajte i ne bacajte kutiju tek tako, kada izvučete kremu napolje.

Podrazumeva se da kremu za depilaciju lica nanosite na prethodno očišćenu kožu kako bi mogla da prodre kroz pore i adekvatno izvuče dlačice sa lica. Proizvod se nakon čišćenja lica nanosi u tankom sloju špatulicom na kožu.

Nemojte ga nanositi prstima i utrljavati na obraze, nausnice ili bilo koji drugi deo lica i vrata.

Na poleđini pakovanja samog proizvoda ili unutar njega nalazi se upustvo za korišćenje na kom je naglašeno koliko krema treba da odstoji na vašem licu. U zavinosti od koncetracije i vrste sastojaka od kojih je napravljena potrebno joj je od 10-15 minuta da deluje i ukloni neželjene dlačice.

Krema za depilaciju lica ne skida se rukama, potrebno ju je odstraniti špatulicom uz nešto jači pritisak.

Zatim se umijte toplom vodom kako bi sa lica spali svi ostaci proizvoda.

Nakon depilacije lica ne preporučuje se nanošenje šminke ili bilo kog preparata za negu. Koži je potreban vazduh. Ukoliko odmah nanesete hidratantnu kremu zapušićete sitne rupice iz kojih su odstranjene dlake, pa kada počnu da rastu nove dlačice stvoriće se akne.

Nove dlačice neće moći da izađu na površinu lica, stvoriće se bele, vodene bubuljice koje svrbe. Ponekad je za lečenje ovih akni potreban odlazak kod dermatologa i zato u naredna 24 h ja radije ništa ne stavljam na svoju kožu!

Kao što vidite upustvo za korišćenje kreme za depilaciju lica je jednostavno, a efikasno ukoliko izaberete pravi proizvod.

Kako funkcioniše krema za depilaciju lica?

 

Proizvod funkcioniše usled sklapanja veze između tri hemijske supstance sa samom unutrašnjosti vlasi odnosno njenim proteinima. To znači da se unutar krema za depilaciju lica nalaze natrijum-tioglikolat, stroncijum sulfid  i kalcijum-tioglikovat. Zajedno rastavljaju keratin. Dlaka se usled razgradnje proteina opušta i ispada iz kože vašeg lica (odnosno, njen koren postaje opušten i beživotan).

Ovakva hemijska reakcija izaziva neprijatan miris koji se unutar krema za depilaciju maskira dodavanjem eteričnih ulja. U određene proizvode stručnjaci dodaju i hranjive materije koje sprečavaju crvenilo kože i dehidrataciju lica. Ipak niko vam ne garantuje da će depilacija proći bez kontraindikacija i zato budite oprezni.

Najbolja krema za depilaciju lica

 

Kada su u pitanju kreme za depilaciju lica, ponuda je široka, imamo niz proizvođača koji vam garantuju glatko i nežno lice. Čitajući iskustva korisnica izdvojili smo nekoliko najboljih krema za depilaciju lica.

 

uklanjanje dlaka sa lica kremom

 

Veet krema za depilaciju lica

 

Za veet kreme za depilaciju većina dama  čula je već početkom puberteta, dok su istraživale načine depiliranja celog tela. Ona se pre desetak i više godina probila na naše tržište i danas ima niz preparata za depiliranje. Kada je u pitanju uklanjanje dlačica sa lica nudi nekoliko različitih krema na osnovu tipa kože. Dame su oduševljene Veet kremom za osetljivo lice, koji uklanja dlačice ali ne isušuje kožu, sprečavajući perutanje i svrab nakon tretmana.

Lycia krema za depilaciju lica

 

Lycia krema za depilaciju lica je lagane teksture koja se lako razmazuje, zato što unutar sebe sadrži ulje avokada ali i prirodno ulje kamilice koje umiruje osetljivu kožu. Na pakovanju Lycia krema naglašeno je slikom za koji je deo tela, tako da je teško promašiti i kupiti neadekvatnu.

Avon krema za depilaciju lica

 

Avon nam svoju kremu za depilaciju lica predstavlja na fantastičan način, naglašavajući da je za uklanjanje dlačica njome potrebno svega 2,5 minuta. To je odlična vest kada ste u žurbi, a ovu kremu za depilaciju lica možete poručiti putem kataloške prodaje ili online!

Afrodita krema za depilaciju lica

 

Afrodita kozmetika u svom asortimanu ima i kreme za depilaciju! One su posebne zob ekstrakta kamilice koji umiruje i neguje kožu. Zato je jedna od popularnijih na tržištu i možete je naći u svakoj drogeriji poput Dm-a ili Lily prodavnica. Takođe je ima i u online ponudi! U pakovanju dobijate i špatulicu ili sunđerčić, zavisi koju odaberete jer imaju i jednu i drugu varijantu!

Strep krema za depilaciju lica

 

Ova krema za depilaciju lica obogaćena je arganovim uljem, koje sprečava isušivanje kože prilikom uklanjanja dlačica. Kao takava pogodna je za sve tipove kože i ima prijatan miris.

Po čemu se razlikuje od krema za depilaciju drugih delova tela?

 

Kreme za depilaciju proizvode se u zavinosti od jačina vaših dlaka, a svaki čovek ima duplo jače i oštrije dlake na nogama, bikini zoni ali i rukama nego na licu. Stoga se proizvode jake kreme za depilaciju za pomenute delove tela i nikako ih ne treba nanositi na lice! 

Krema za depilaciju lica ima blažu strukturu, jer su vlasi tanke a koža osetljiva. U sebi imaju i negujuća prirodna ulja, a često i aloe veru ili shea buter kako bi održale kožu hidriranom i nežnom. Sve to u cilju da vaše lice bude glatko, ali i zadrži kvalitet kože i lepotu.

Postoji velika opasnost prilikom nanošenja klasične kreme za depilaciju na lice, pogotovo kreme za depiliranje nogu. Svojim sastavom može oštetiti površinski sloj kože, doslovno ga ispeći i ostaviti rane i fleke za sobom ali i potpuno uništiti imunitet lica tako da bude podložno aknama i crvenilu.

Birajte kreme za depilaciju na kojima je naglašeno da su namenjene za lice i poštedite sebe muka.

Da li je krema za depilaciju lica bezbedna?

 

Svaki proizvod koji se nalazi na tržištu prošao je dermatološka testirana i pokazao se pogodnim za svoju namenu. Ipak, uvek je preporučljiva doza opreza, jer krema za depilaciju lica može iritirati osetljivu kožu. Ovaj proizvod najbolje je isprobati na podlaktici i ukoliko u narednih 24h nema rekacije nanesite je na lice. Osetite li peckanje u prvim minutima nakon nanošenja kreme temeljno je isperite sa kože.

Krema za depilaciju lica ne preporučuje se trudnicama, jer koža upija sastojke i oni se jednim delom prenose u krvotok pa tako mogu stići do bebe. U toku drugog stanja radije birajte kozmetičke tretmane za depilaciju lica ili  jednostavnu pincetu.

U kom je još slučaju krema za depilaciju lica opasna?

Stručnjaci navode da se ne sme nanositi na oštećeno lice, direktno na kraste ili rane, ekceme i druge oblike kožnih oboljenja.

Krema za depilaciju lica i bubuljice

 

Kremu za depilaciju lica ne smete nanositi na kožu sa aknama, u blizini infekcije ali i na same bubuljice. Ona će iritirati dublje slojeve kože koji su ranjivi i dodatno pospešiti buktanje infekcije, a bubuljice će postati crvene i bolne ali i otečene. Krema za depilaciju lica u ovom slučaju može izjesti akne tako da se stvore otvorene rane od akni.

Najpre je potrebno izlečiti akne , pa tek nakon oporavka kože ukloniti neželjene dlačice. Pravi je trenutak da pročitate kako je to Jovana uradila. Uspela je prirodno i lako da se reši bubuljica i prezadovoljna je svojim licem. To što je njoj pomoglo, može pomoći i vama. O čemu se radi, saznajte iz njene priče na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Sve i da se ne dese ovako drastična oštećenja kože sa bubuljicama nakon nanošenja proizvoda lice će postati suvo i otežaće se regeneracija i proces zarastanja bubuljica. Zaista nije vredno rizika!

Šta uraditi kada dođe do crvenila kože nakon depiliranja lica kremom?

 

Pomenula sam da nakon depilacije lica kremom ne treba nanositi hidratantne proizvode i serum u narednih 24 sata. Međutim, ukoliko se vaše lice zacrveni nanesite pantenol. Pantenol je medicinska krema jednostavne a prirodne strukture, koja umiruje kožu lica. Iritacija će se u većini slučajeva povući za nekoliko sati a ukoliko to nije slučaj konsultujte se sa izabranim lekarom.

Kako izgleda depilacija nausnica kremom?

 

Prilikom depilacije nausnica kremom potrebno je uvući usne, kako bi sprečili klizanje sitnih čestica kreme do tanke kože usana. Proizvod ih može iritirati, a pritom je i otrovan kada ga pojedete. Zato se ne treba igrati sa njim, već ga nanositi iznad gorenje usne sa posebnom pažnjom. Lično volim da legnem i zatim nanesem kremu za depilaciju nausnica kako bih izbegla probleme.

Ovakav način uklanjanja je prijatniji od traka za nausnice. Takođe, manje su šanse da se stvore fleke na nausnicama.

Gde nabaviti kremu, cena i iskustva

 

Kreme za depilaciju lica pronalaze se na policama većih marketa, naravno drogerija ali i apoteka. Cena samog proizvoda varira od 200 dinara pa na više, u zavinosti od trenutnih akcija.

Kao što vidite dostupna je na svakom koraku a u prilog tome govore pozitivna iskustva dama sa kremom za depilaciju lica. Žene obožavaju ovaj proizvod jer za svega nekoliko trenutaka uklanja neželjene dlačice, pred odlazak na posao, šetnju ili bilo koju drugu aktivnost.

Glavna mana kreme za depilaciju lica leži u činjenici da se dva do tri dana nakon korišćenja ne preporučuje sunčanje i sauna, dakle zaboravite na spa centre. Osetljivu kožu lica može učiniti suvom, pa se može perutati na mestu gde su dlačice uklonjene.

Ukoliko se odlučite da nanesete kremu za depilaciju lica budite odgovorni i pažljivi. Nadam se da ćete uživati u rezultatima!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *