šablon za obrve
Oči

Šabloni za obrve – koji su najbolji?

Šabloni za obrve su dostigli vrhunac popularnosti sa trendom punih, lepo oblikovanih obrva, ali da li stvarno pomažu? Da li se uklapate u kalup? Evo odgovora!

Pored svih pomagala i trikova kako da našminkate ili postignete trendy izgled obrva, pojavili su se i šabloni za obrve koji treba da pomognu da se lakše iscrtaju obrve. Ipak to je pod znakom pitanja i zato pročitajte ceo tekst da saznate da li stvarno ovi stencili pomažu!

Šta su šabloni za obrve?

 

Ukoliko niste baš toliko u toku sa trendovima i svim proizvodima koji pomažu pri postizanju zadovoljavajućeg rezultata šminkom, možda i niste čuli za šablone za obrve! Ali ne brinite, zato imate nas da sve istražimo i prenesemo vam do detalja!

Šabloni za obrve su pomagala za šminkanje obrva i čupanje obrva. To su izrezani oblici obrva različite dužine i širine i oblika, koje prislonite na svoje obrve i zatim popunite olovkom za obrve ili ih iskoristite za pomoć pri čupanju obrva,

Ovakvi šabloni na taj način olakšavaju nanošenje šminke na obrve i postizanje željenog oblika obrva.

Sve u svemu zvuči korisno, pogotovo za one koji nekako ne uspevaju da iscrtaju obrve na pravi način, i to im predstavlja najgori deo šminkanja, ali i za one koji nikako ne uspevaju da čupkanjem uobliče obrve na željeni način.

Ipak treba povesti računa o tome kakvi sve šabloni postoje, koji vama odgovaraju i vašem obliku lica pa tek onda pokušati sa ovim pomoćnikom za šminkanje!

Šabloni za iscrtavanje obrva

 

Kao što smo spomenuli, šabloni za obrve su izrezani oblici koji se postave na vaše obrve i zatim se po tom obrascu iscrtava. To značajno olakšava i ubrzava proces šminkanja! Kada žurite, stavite šablon, pređite olovkom ili senkom za taj predeo lica, kasnije sve to fiksirajte gelom za obrve i eto ga, gotovo u par poteza!

Ipak morate obratiti pažnju na to kakav vam je oblik lica, kao i kakav šablon želite. 

Morate paziti da šablon nije predugačak ili prekratak, da nije suviše debeo i slično.

U redu je da se vama sviđa neki oblik obrva, ali ako on ne pristaje vašem licu, onda prosto nije pravi izbor!

Svakako iscrtavanje obrva ima svoje prednosti, pogotovo ako imate slabe i retke obrve, ali možda je bolje da bude samo privremeno rešenje, a da ipak pokušate da progustite svoje trepavice i obrve na dobar prirodan način!

Ana je bila nezadovoljna izgledom svojih obrva i trepavica. Patila je zbog retkih i slabih dlačica koje nikako nisu uspevale da porastu. Kada bi crtala obrve, često bi preterala i zaboravila da ih ima pa bi razmazala šminku po licu. Dešavalo joj se da joj veštačke trepavice otpadnu ili da ih jako teško skida sa kapaka. Srećom, čula je da postoji jedno magično rešenje koje pomaže trepavicama i obrvama da porastu i da se proguste. Nije oklevala već odmah došla do tog rešenja i sada je prezadovoljna svojim izgledom! Ne zna se da li su joj lepše trepavice ili obrve, i svi su primetili njenu pozitivnu promenu! Ako se i vi mučite sa slabim i tankim obrvama, i retkim trepavicama, probajte i vi isto što i ona. Saznajte o čemu se radi na ovom linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/ 

Šabloni za čupanje obrva

 

Šabloni za čupanje obrva su slični gore pomenutim za iscrtavanje. Prislonite šablon i obeležite oblik obrva.

 

šablon za čupanje obrva

 

Sve dlačice koje se nalaze izvan tog oblika počupate pincetom i tako dobijete oblik koji želite bez mnogo muke. Jedino je važno da obratite pažnju na to koji oblik pristaje baš vašem licu.

Pri čupkanju obrva, uvek vodite računa da ne počupate previše dlačica, jer njima treba malo više vremena da porastu ponovo.

Trudite se da ne čupate obrve sa gornje strane, odnosno sa čeonog predela previše, jer se te obrve lakše podebljavaju i kasnije budu gušće.

U svakom slučaju, kada ste već počupali obrve, obavezno ih negujte nekom prirodnim serumom za trepavice i obrve koji će im dati sjajan i lep, uredan izgleda uz negu dlačica!

Koji šablon mi odgovara za obrve?

 

Ovo je jedno od najčešćih pitanja kada su šabloni za obrve u pitanju.

Pošto ima raznih oblika šablona, različitih debljina i dužina, nekada je teško odrediti koji je oblik najbolji baš za vaše lice.

Nije dovoljno samo odabrati onaj oblik koji vam se najviše dopada. Prvo morate da naučite kako da odredite svoj tip lica!

Znate da postoji okrugli oblik lica, ovalni, kockasti i dijamant, srcasti oblik lica. Svaki ima svoje simetrije i postoje oblici obrva koji najbolje odgovaraju baš njima.

Šablon za obrve za okruglo lice

 

 • Za okrugli oblik lica najpraktičnije su obrve sa izraženim lukom, ne previše debele, i da budu malo duže. To znači da treba da težite nekoj srednjoj gustini obrva, ne deblje od 5mm, sa oštrim lukom. Luk obrve je deo gde se obrva uzvisuje ka čelu, a nakon toga spušta ka kraju odnosno ka slepoočnicama.

Ovakav oblik obrva će licu dati malo uži izgled i ublažiće okruglost lica.

Šablon za obrve za ovalni tip lica

 

 • Za ovalni ili duguljast oblik lica najbolje su obrve koje su ravnije, ili blago ovalne.

Ravnije obrve koje su pri krajevima samo malo zakrivljene na dole su idealne za ovalna i duguljasta lica jer ih prividno skraćuju i ublažavaju.

Obrve ne trebaju da budu previše debele, ali ako volite deblje i gušće obrve neće mnogo škoditi samo da su ravnije. Ravne obrve su one bez naglašenog luka, već samo sa malim spuštanjem ka dole na krajevima!

Za kockasti oblik lica najbolji je ovaj šablon:

 

 • Kockasti oblik lica je karakterističan po jačoj vilici i kockastoj bradi. Kako je to generalno grublji oblik lica, ne pristaju mu jake i jako izraženi lukovi na obrvama.

Pri ovom obliku lica treba težiti mekim lukovima, ovalnim izgledom obrva ni previše  debelim ni pretankim.

Blage i ovalne linije obrva će kockastom obliku lica dati ženstveniji i nežniji izgled!

Šablon za obrve za srcasti oblik lica

 

 • Srcasti oblik lica podrazumeva usku bradu i šire čelo, te jake i guste obrve nisu pravi izbor za ovaj oblik lica. 

Obrve srednje debljine i ovalnog oblika sa spuštenim krajevima bi bile dobar izbor, jer daju licu blag izgled smanjujući širinu čela u odnosu na bradu.

Šablon za obrve za dijamant oblik lica

 

 • Dijamant oblik lica podrazumeva izražene jagodice manje čelo i normalnu bradu, malo suženu.

Za ovaj oblik lica zapravo pristaju gotovo svi oblici obrva, osim ravnih.

Ravne obrve ovom obliku lica samo naglašavaju širinu i izraženost jagodica. Lučne obrve bilo na oštar luk ili na ovalni oblik luka sa blago spuštenim krajevima obrva će izgledati sasvim lepo na ovakvom obliku lica. Možete se igrati i sa debljinom obrva, samo ih nemojte previše stanjiti jer im to umanjuje svrhu a to je dodavanje simetrije licu.

Kada odredite svoj oblik lica, pokušajte uz pomoć ovih saveta da pronađete i pravi oblik obrva za svoje lice! 

Kako se koriste šabloni za obrve?

 

Šabloni za obrve se koriste relativno lako u zavisnosti od toga koji nabavite!

Kako postoje čvrsti plastični šabloni, postoje elastični od fleksibilne tanke plastike odnosno plastificiranog kartona, postoje i samolepljivi od papira presvučenog tankim slojem folije koji su jednokratni.

Čvrsti šabloni za obrve

 

Uglavnom, ako ste uzeli čvrste plastične šablone, malo ćete se pomučiti jer nisu baš praktični. Za njih je potrebno više strpljenja, zauzete su obe ruke jer jednom pridržavate šablon, drugom iscrtavate obrve, malo je zamorno.

Ideja je da se olovkom za obrve ili tankom četkicom za senke popuni unutarnji oblik šablona. 

 • Kada namestite šablon na visinu i oblik vaše obrve, popunite lagano obrvu na mestima gde šablon pokazuje da fali. Takođe obeležite početak obrve, gornji i donji deo, zatim sredinu i luk obrve, i na kraju završetak obrve kroz stensil.
 • Kada ste obeležili ta mesta tačkicama, uklonite šablon i igrajte se „spoj tačkice“!
 • Lagano olovkom za obrve spajajte obeležene tačke ali samo blagom jedva vidljivom linijom.
 • Sada se vratite na početak obrvi i iscrtavajte ih kao da crtate jednu po jednu dlačicu, od donjeg dela obrve do gornjeg. Ako ste ikada pogledali kako se radi japansko iscrtavanje obrva, ponavljajte njihove pokrete samo olovkom za obrve!

Kada popunite celu obrvu, to je to, pređite na drugu.

Kada su čvrsti šabloni u pitanju nismo baš sigurni da mnogo ubrzavaju proces šminkanja obrva, ali mogu da vam daju smernice za pravilan oblik.

Elastični, plastificirani šabloni za obrve

 

Ovi šabloni su jednostavniji za korišćenje, pogotovo što su elastični pa lako prijanjaju na kožu lica i prate oblik obrva pa ih lako možete namestiti.

Neki od njih imaju i elastične gumice pomoću kojih ih možete pričvrstiti oko glave da ne morate da ih pridržavate, što vam ostavlja slobodne ruke za šminkanje.

 • Prvo namestite šablon na odgovarajuće mesto i pripremite sve što vam je potrebno za šminkanje obrva.
 • Odmah možete početi da iscrtavate linije kao da crtate pojedinačne dlačice crtajući od donjeg dela obrve koji je do kapka, pa do gornjeg dela koji je do čeone strane.
 • Kada popunite ceo šablon, uklonite ga sa lica i pređite na drugu obrvu.
 • Ukoliko ste zadovoljni dobijenim oblikom obrva, počupkajte sve dlačice koje se nalaze izvan oblika obrva koje ste nacrtali!

Ovaj stencil stvarno ubrzava proces šminkanja obrva i relativno je jednostavan, kada sve postavite na svoje mesto i postarate se da se šablon ne pomera tokom šminkanja.

Jednokratni šabloni za obrve

 

Jednokratni šabloni za obrve su najpraktičniji i najjednostavniji za korišćenje jer su i samolepljivi. Mana im je što bacaju nakon korišćenja pa stalno morate kupovati druge, a i to im umanjuje ekološku vrednost. Lako se stavljaju, i ubrzavaju proces šminkanja, jer su fiksirani lepkom za kožu.  Prijanjaju baš uz kožu i predeo oko obrva, i nema mogućnosti da se odvoje ili pomere pri korišćenju.

Važna napomena jeste da sa ovim šablonima prvo šminkate obrve a zatim ostatak lica da se šminka ne bi pokvarila kada nalepite šablon na već našminkano lice!

 • Odlepite šablon i polako ga prinesite prvo na deo obrve pored korena nosa, a zatim lagano zalepite preko cele obrve pazeći da se ne pogužva pri lepljenju.
 • kada fiksirate samolepljivi šablon na mesto na koje treba i koje vam odgovara možete početi sa iscrtavanjem obrva.
 • povlačite olovku kao da iscrtavate jednu po jednu dlačicu od dole ka gore i tako celom dužinom stencila.
 • Kada završite odlepite šablon i počupajte dlačice koje vam se ne uklapaju u oblik obrva koji želite.
 • Sve ponovite na drugoj obrvi i nakon toga našminkajte celo lice!

Ovako se šabloni za obrve koriste korak po korak, ali ne zaboravite da nakon umivanja i čišćenja lica nakon šminke, nanesete i dobar serum za trepavice i obrve koji će im pomoći da porastu i daju željeni oblik koji više nećete morati da popravljate iscrtavanjem!

Kako napraviti šablon za obrve?

 

Ako ste se pitali kako bi mogli sami da napravite šablon za obrve, evo i odgovora!

 • Prvo je neophodno da nađete tanji mekani papir. Mogao bi da posluži i papir za pečenje kolača!
 • Zatim potražite na internetu neki dobar oblik obrva koji vam se dopada, preuzmite sliku i sačuvajte na svom računaru.
 • Uzmite neki merni instrument za dužinu, odnosno šiveći metar, ili najbolje šubler (ono nešto što ima vaš tata ili muž-partner, što izgleda kao mali kljun čiji se donji deo pomera gore dole na dršci koja ima ispisane centimetre!)
 • Izmerite dužinu vaših obrva do vrha luka, a zatim i od luka do kraja obrve i izmerite debljinu obrve!
 • Sada pronađite onu sliku oblika obrva i uvećajte je toliko da se slaže sa merama vaših obrva. 
 • Kada procenite da je oblik obrve dobar, prislonite spremljeni papir na ekran i precrtajte oblik na papir.
 • Izrežite oblik da ostane praznina na papiru u obliku obrve.
 • Isecite papir tako da ne bude prevelik da ga možete lako naneti na obrvu a da ne zaklonite svoj pogled!

I to je to! Imate svoj šablon, uz malo truda. Takođe postoje i sajtovi koji nude već gotove i dizajnirane šablone za obrve, spremne za štampanje, koje ištampate i izrežete i možete koristiti! 

Sada kada ste ga napravili možete pratiti korake iz teksta iznad da lako iscrtate obrve!

Gde kupiti šablone za obrve i cena?

 

Šablone za obrve možete nabaviti lako na internetu, kao i u kataloškoj prodaji, a poneki brendirani šabloni se mogu naći i u bolje opremljenim drogerijama. Sigurno ćete pronaći neke u DM-u ili Lily-ju!

 

šablon za crtanje obrva

 

Saznali smo koji su šabloni za obrve najbolji i o tome vam pišemo u daljem tekstu!

Najbolji šabloni za obrve

 

Kako ima baš puno šablona i različitih pomagala za olakšavanje šminkanja i negovanja obrva, mi smo izdvojili par najboljih! Evo i koji su:

Essence set za obrve sa šablonima

 

U ovom Essence setu dobijate malu četkicu, dve nijanse senke za obrve i 3 plastična šablona. Šabloni su srednje elastični i moraju se pridržavati pri korišćenju. Senke su u svetlo i tamno braon nijansi.

Cena ovog seta je oko 600 dinara i možete ih naći u drogerijama ili online prodaji.

Korisnici su relativno zadovoljni, jedino što ističu kao manu jeste izbor nijansi senki za obrve. Kažu da su šabloni ok za korišćenje, ali da bi mogli biti elastičniji šabloni!

Sve u svemu, kažu da olakšava oblikovanje obrva!

Ardele šabloni za obrve

 

Ardele plasificirani šabloni za obrve su elastični i laki za korišćenje.

Koštaju oko 450 dinara i možete ih naći u drogerijama ili online.

U pakovanju dobijate 4 različita šablona, svaki nudi drugačiji oblik, od ravnijih i oblih do onih sa jačim vrhom odnosno izraženim lukom.

Morate ih pridržavati pri korišćenju, ali korisnici su uglavnom zadovoljni.

Kao manu navode da kada izaberete oblik koji vam odgovara, ostale i ne koristite, ali možete ih podeliti sa prijateljicama!

3 second brows

 

Šabloni za obrve od ovog proizvođača su možda i najbolji ako je suditi po recenzijama.

Njih možete nabaviti na Amazonu i online prodajama. Koštaju oko 1500 dinara, ali je u pitanju pečat za obrve a ne klasičan šablon.

U setu dobijete pečat i puder u dve nijanse, tamniji svetliji.

Pečat umočite u puder i nanesete na obrve. Brzo i lako imate iscrtane obrve, jedini problem su nijanse, ali uvek se možete poslužiti bilo kojom senkom za oči koja vam odgovara!

Šabloni za obrve su možda super pomoć za šminkanje i oblikovanje obrva ako izaberete pravi i onaj koji baš vama odgovara! Uz naše savete verujemo da to neće biti teško! Ipak, da bi imali trendy i moderne obrve lepog i izdefinisanog oblika i bez šminke, najbolje je da negujete ono što vam je priroda dala. Tako sigurno nećete pogrešiti sa oblikom i obrve će uvek izgledati prirodno, a ne nacrtano. 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *