gel za obrve
Oči

Gel za obrve – koji je najbolji?

Pomoći ćemo vam da izaberete pravi gel za obrve koji odgovara baš vama! Da li vam je potreban da ih fiksira, ili popuni ili možda da im pomogne da rastu? Samo čitajte dalje i izbor će vam biti lakši!

Gel za obrve je postao pravi must have svake kozmetičke torbice žena širom sveta, te je i tržište preplavljeno raznim vrstama ovog gela.

Saznali smo sve o ovom fenomenalnom proizvodu i pokušaćemo da vam olakšamo izbor pravog gela za obrve!

Čemu služi gel za obrve?

 

Prvo da se posvetimo rasvetljavanju osnovnih primena ovog kozmetičkog preparata jer da bi znali šta nam treba moramo znati i kako funkcioniše i čemu služi!

Gel za obrve je super kozmetički proizvod koji za cilj ima lepe i uredne obrve.

On se stara da se obrve fiksiraju, zaglade, pa čak i menja i funkciju olovke za obrve jer može biti i u boji.

Ovaj gel se aplicira na već šminkom iscrtane obrve i fiksira ih dajući im željeni oblik. Ukoliko je gel u boji, onda dodatno iscrtavanje šminkom nije potrebno, on će dati i vizuelnu gustinu i fiksirati oblik.

Kako su već par godina u nazad aktuelne guste i pune obrve, što deblje ili prirodnijeg izgleda, gel za obrve je postao jedan od najtraženijih preparata na tržištu. Čak i nakon japanskog iscrtavanja obrva, ovakvim gelom možete finiširati i upotpuniti njihov izgled.

Posle tretmana nadogradnje obrva gel vam može biti saveznik u održavanju tih ekstenzija.On će fiksirati svaku dlačicu i zagladiti ih tako da ništa ne štrči. Osim ako želite da štrči, može gelom i to da se postigne!

Ana je htela ipak uredniji izgled, ali nije imala šta da uredi. Njene obrve bile su tanke i retke. Međutim, otkad je probala nešto posebno, to se promenilo. Obrve i trepavice su joj postale gušće i lepše. To što je ona probala, možete probati i vi. O čemu se radi, saznajte na ovom linku:

 Sjajna stvar! Kako sam tanke trepavice i obrve pretvorila u guste!

Kako naneti gel za obrve?

 

Pitate se kako se takav gel aplicira? Pa i to je poprilično lako! Uz gel za obrve dobijate i četkicu za nanošenje, koja izgleda kao četkica od maskare ili kao četkica od sjaja za usne, zavisi od proizvođača.

Ako slučajno ne dobijete četkicu, ne brinite, lako ga možete naneti higijenskim štapićem ili četkicom od vaše stare maskare koju ćete temeljno oprati!

Ono što je važno da znate je da se gel treba nanositi brzo, jer se brzo i suši, i ne treba prelaziti više puta da se ne bi stvorile grudvice.

Još jedna važna stvar je da ako imate gel za obrve u boji, nanosite prvo na delove koje treba popuniti bojom, pa zatim na cele obrve.

I još jedan mali trik je da nakon nanošenja gela za obrve možete da ih počešljate metalnim češljićem za obrve i trepavice koji će ukloniti višak preparata i dati uredan i željeni oblik.

Ako se odlučite za providni gel onda prethodno iscrtajte obrve, dajte im formu i gustinu koju želite, pa nanesite gel da to sve finiširate i fiksirate.

Ako je vaš izbor gel za obrve u boji, onda će on odraditi i ulogu olovke, nijansiraće obrve a ujedno i fiksirati oblik.

Kada se malo uštosite u apliciranju, videćete da je vrlo praktična stvarčica koja vam je oduvek trebala!

Vrste gelova za obrve

 

Saznali smo za vas koje sve vrste gelova za obrve postoje i kako da ih iskoristite na najbolji način! 

Prvo da rasvetlimo koji sve gelovi postoje?

Tu su vodootporni gelovi za obrve, bezbojni, gelovi za obrve u boji, peel off gelovi … 

Osnovna podela gelova za obrve su na bezbojne i one u boji, onda kasnije se oni još dele na ostale podvrste.

Bezbojni gelovi za obrve

 

bezbojni gel za obrve

 

Ova vrsta gelova za obrve je ona koja služi za fiksiranje šminke na obrvama i davanje urednog i zaglađenog izgleda.On je bez boje, i nanosi se nakon iscrtavanja i oblikovanje obrva.

Cilj mu je da obrve budu uredne, šminka na njima trajnija i bez razmazivanja.

Vrlo su postojani i daju lep izgled obrvama i ako se nanese na nenašminkane obrve.

On ima ulogu sličnu onoj koju lak za kosu ima na kosu, da učvrste, oblikuje i učini da svaka dlaka stoji na svom mestu.

Nanosi se lako, četkicom ili aplikatorom, lagano bez pritiskanja ili utrljavanja, i u jednom sloju.

Najbolje je da prirodno progustite svoje obrve uz neki fenomenalni serum za trepavice i obrve, a zatim da ih oblikujete i fiksirate ovakvim gelom. Dobićete prirodan i negovan izgled obrva bez dodatne muke iscrtavanja i šminkanja.

Bezbojni gel za obrve je odličan za održavanje urednog izgleda obrva nakon procedure presađivanja obrva.

Gel za obrve u boji

 

Ovakvi gelovi za obrve su multipraktični, jer pored fiksiranja i nijansiraju dlačice, pa vam posebno iscrtavanje olovkom i nije potrebno.

Postoji u više boja, pa je važno da izaberete pravu nijansu! 

Birajte nijansu najsličniju vašoj boji kose, čak i ukoliko ste ofarbani kao ja u crveno, birate nijansu što bližu vašoj prirodnoj boji kose i vlasi.

Gelove za obrve u boji je najbolje nanositi četkicom za maskaru, ili češljićem jer će lepo obložiti svaku dlačicu. 

Ukoliko imate rupe na obrvama ili su previše tanke, tu docrtajte olovkom koju dlačicu i zatim sve pređite gelom u boji. Gel će svakako dodati vizuelnoj gustini obrva, a ujedno će im dati i lep uredan izgled.

Vodootporni gelovi za obrve

 

U ovu vrstu spadaju i oni u boji i bez boje ali im je formula dugotrajnija i ne može se skinuti vodom.

Vodootporni gelovi za obrve imaju istu funkciju zaglađivanja, fiksiranja ili nijansiranja (ukoliko su u boji) ali im je dodatna funkcija dugotrajnost. Ne morate nakon osvežavanja lica ili umivanja ponovo iscrtavati obrve i oblikovati ih.

 Kada su fiksirane vodootpornim gelom za obrve, one će stajati istog izgleda sve dok ih ne obrišete posebnim sredstvom za uklanjanje šminke koje inače koristite.

Peel off gel za obrve – Gel koji traje više dana

 

Gel za obrve koji se odlepi je već kategorija za sebe.

To je gel koji je nijansiran i nakon nanošenja se osuši i zatim odlepi sa dlačica, a ispod sve ostane nijansirano, fiksirano i uredno.

Vrlo specifična formula koja je malo lepljivija i izgleda tamnije boje od one koja vam je potrebna.  Ne sumnjajte da je to ta nijanasa koju ste odabrali, jer će se ona izraziti tek kada odlepite gel sa obrva.

Nanosi se pažljivo aplikatorom preko obrva i ostavi se da se osuši, a zatim ga odlepite sa obrva, polako ne povlačeći brzo.

Prednost ovakvog gela jeste dugotrajnost, boja može da se zadrži i više dana, bez obzira na umivanje i sredstva za uklanjanje šminke.

Ono što je negativno je da ako slučajno pogrešite pri nanošenju, odnosno niste ga naneli baš kako ste zamislili- šta je tu je- obrve će biti takve barem dva dana!

Ukoliko ste ekstremno spretni u iscrtavanju obrva i radite to pažljivo, ovaj gel je super stvar za vas, jer se nanosi ređe, a traje duže!

Kada su vaše obrve već guste i punog oblika jer ste ih pravilno negovali serumom za obrve ili trepavice, onda je peel off gel za obrve dobro rešenje samo ako želite da još istaknete njihov izgled, jer će ih dodatno nijansirati i učvrstiti oblik.

Može li gel za kosu da se stavi na obrve?

 

Često pitanje za one koji su praktični i uvek od ničeg naprave nešto, jeste može li gel za kosu da služi kao gel za obrve?

U principu može, ali nećete dobiti željeni efekat!

Gel za kosu je namenjen upravo za kosu čije su vlasi drugačije od onih na licu odnosno obrvama. On je gušći pa jedino što će uraditi na obrvama jeste da će ih slepiti. 

Još šta gel za kosu može da učini obrvama jeste da ošteti kožu ispod vlasi, te da izazove perutavost i opadanje dlačica.

Znači ipak se opredelite za gel za obrve, jer je namenjen i napravljen baš za obrve.

Gel za obrve ima malo ređu i nežniju formulu od onog za kosu, pa je pogodan za korišćenje na koži lica i na obrvama. 

Gel za kosu nekada bude previše agresivan i za kožu glave pa izaziva perut i svrab, a zamislite tek na nežnijoj koži lica!

Dakle za mudrice koje bi pokušale ovakvu substituciju – može, ali ipak bolje ne!

Gel za rast obrva

 

Što se tiče samog pospešivanja rasta obrva, gelovi nisu najbolje rešenje. Zapravo retko gde ćete i naći gel za rast obrve, ali ćete zato naći serum za trepavice i obrve koji ima odličnu učinkovitost!

Gel ima gustu strukturu i teško se upija, a za rast obrva potrebno je delovanje na koren i ćelije dlake.

Gel može da deluje kao zaštitni film na dlaci, ali za molekularno dejstvo uvek birajte serume!

Serum ima koncentrovane aktivne sastojke svih komponenti koje deluju duplo jače nego isti sastojci u formi gela ili kreme. 

Ako su serumi na prirodnoj bazi znajte da će obrve biti guste i zdrave.

Gel ipak birajte samo za nijansiranje i uredan izgled dlačica. Rast prepustite serumima.

Napravi sama gel za obrve

 

E sad kada znamo šta je, kako se nanosi, i zašto, hajde da vidimo da li možemo da ga zbućkamo sami u sopstvenoj kuhinji?

Možemo, a evo i kako!

Zapravo je vrlo jednostavno, treba vam malo vazelina za lice, čista četkica od stare maskare i malo senke za oči koja ima pigment sličan boji vaše kose.

Jedino na šta posebno morate da pazite jeste da nema grudvica i da sjedinite senku i vazelin u potpunosti.

Kada ste sve smućkali vaš kućni gel za obrve je spreman.

Nanosite ga kao i kupovni, četkicom po malo i raščešljajte.

Pobrinite se da pre nanošenja ovakvog gela, obrve budu dubinski hidrirane i nahranjene serumom za obrve.Neće u potpunosti biti kao i onaj koji je napravljen od strane tima stručnjaka, ali može da posluži!

Vrlo jednostavno i lako, gel za obrve iz kućne radinosti.

Najbolji gel za obrve

 

peel off gel za obrve

 

Već smo pomenuli da je tržište prepuno gelova za obrve! Toliko ih ima da ne znate šta bi izabrali.

Mi smo izdvojili neke i napisali šta ih karakteriše, pa možda vam to olakša izbor:

Nyx gel za obrve

 

Nyx gel se može kupiti svagde, veoma je zastupljen, i mnogo poznatih šminkera koristi baš ovu marku.Nyx Serija gelova za obrve u više nijansi pomaže da se lakše pronađe ona koja odgovara baš vašoj boji vlasi. 

Postoje sa aplikatorom i bez, izbor je vaš, možda bolje sa njihovim aplikatorom jer će obrve izgledati stvarno uredno i lepo, i lakše se nanosi.

Essence lash and brow gel

 

Esens linija kozmetika u svom arsenalu sadrži i posebnu gel maskaru za obrve i trepavice. Sastoji se od kombinacije sastojaka koji trebaju da neguju ali i učvrste dlačice obrva i trepavica. Proizvod možete pronaći u bilo kom prodajnom mestu poput Lily ili DM drogerija ali i u online prodaji. Cene se kreću oko par stotina dinara.

Max factor gel za obrve

 

Od max factora izdvajamo bezbojni gel za obrve koji je izgleda poput prozirne maskare.

Četkica je uvijena i sa njim se gel stvarno lako nanosi. Formula je od različitih vrsta voskova koji deluju kao omotač na dlačicama, ali i neguju vlas.

Za fiksiranje i uredan izgled gel ove marke je dobar izbor.

Aura gel za obrve

 

Aura gel za obrve je takođe bezbojan, služi za fiksiranje obrve ali ih ne slepljuje. Ima posebnu četkicu koja raščešljava obrve i daje im uredan izgled.Ovaj proizvođač ima nešto povoljnije cene, ali ne manjka kvaliteta !

Inglot gel za obrve

 

Inglot nudi vodootporan gel , koji je nijansiran pa njime možete i popuniti izgled obrva i fiksirati dlačice.

Dugotrajan je, lako se nanosi četkicom koja dolazi uz njega sa uskim kosim vrhom.

Revolution gel za obrve 

 

Revolution nudi između ostalih i peel off gel  koji traje i do tri dana! Potrebno je naneti ga na čiste obrve posebnom četkicom i sačekati dva sata da se upije, nakon toga ga odlepiti i obrve će biti popunjene i lepe.

Jedino zahteva spretnost i pažljivo nanošenje, inače daje uglađen i uredan izgled obrva i duže traje!

Maybeline gel za obrve

 

I ovaj proizvođač nudi odličan peel off gel koji traje više dana. Izaberete željenu nijansu i pažljivo nanesete na obrve. Ostavite da se upije dva sata i zatim ga odlepite sa obrva. Obrve će biti popunjene i uredne i trajaće par dana!

Ardell gel za obrve

 

Ardell nudi gel koji konturiše, oblikuje i fiksira obrve. Naziva se fiber building gel jer ima funkciju volumiziranja obrve, ali to je već diskutabilno, jer je nijansiran pa ne znate da li je samo do pojačanja boje ili se stvarno nešto povećao volumen dlačice.

Za postizanje punoće i volumena obrva ipak se služite proverenim serumom za rast obrva i trepavica!

 

Cena i iskustvo sa gelom za obrve

Što se cena ovih gelova tiče one zavise od proizvođača ali i od vrste gela (o kojima smo govorili gore u tekstu!). Za fiksiranje i modelovanje obrva gelovi su nešto pristupačniji i ma ih više u ponudi. Oni koštaju između 250dinara pa sve do par hiljada. Što se tiče gela koji podstiče rast, moraćete da se potrudite da ih nađete, i biće skuplji, zato mi preporučujemo lakše dostupne serume za rast trepavica i obrva!

Iskustva govore da su gelovi za obrve super stvar da se fiksira šminka na tim područjima. Takođe su korisnici zadovoljni kada žele WET efekat odnosno začešljane obrve na gore koje izgledaju kao posle umivanja. Ipak, što se rasta i negovanja obrva i trepavica tiče, drže se nekih drugačijih preparata!

Gel je rešenje onda kada vaše obrve dostignu željeni izgled, pa ih njime finiširate i održavate urednim.

Pratite naše savete i vaše obrve će biti lepe i negovane a vi zadovoljni.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *