presađivanje obrva
Oči

Presađivanje obrva: procedura, oporavak i iskustva

Presađivanje obrva osvojilo je dame širom sveta. Dosadilo im je iscrtavanje pravilnih linija, koje uporno izgledaju veštački. Ovo je najnoviji način da imate guste i lepo oblikovane obrve!

Dame su pod pritiskom jer je sve popularniji „natural“ izgled lica i pune obrve! Jednako je i sa muškarcima, oni često vode bitku sa retkim i svetlim obrvama nepravilnog oblika. Muževan izgled lica postiže se upravo ovih zahvatom – presađivanjem obrva!

Šta je presađivanje obrva?

 

Presađivanje obrva je hiruški tretman usađivanja folikula dlake između vlasi obrva. Tamo gde želite da popunite prirodnu obrvu usađuje se folikul dlake, odnosno presađuje.

Nakon što nova dlaka izraste dobijate novi izgled lica. Vlasi ostaju trajno na presađenom mestu, tako da zaboravite na svakodnevno popunjavanje obrva olovkom.

Ana se odmorila od crtanja obrva. Njene obrve su sada prirodno gušće, a sve je postigla sama kod kuće na jako jednostavan način. I vi možete progustiti obrve ako probate njen trik. O čemu je reč, saznajte iz njene priče na ovom linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Sam tretman jeste popularan, ali nije nimalo naivan. Iziskuje posebnu pažnju, stručnjaka. Rade ga hiruruzi koji tačno određuju mesto na koje treba presaditi dlaku, tako da one rastu ujednačeno, u skladu sa oblikom lica.

Ovako rečeno, izgleda kao da svako od nas treba da otrči do stručnjaka i upotpuni izgled lica.

Ipak, šta kažu hirurzi?

Kome je namenjeno presađivanje obrva? 

 

Tretman presađivanja obrva u osnovi namenjen je licu koje je pretrpelo oštećenja.

Ukoliko imate ožiljak iz detinjstva iznad oka, tako da kvari luk vaše obrve hirurzi vam toplo preporučuju presađivanje. Na mestu gde je rana zašivena obrve najčešće teško izrastaju, tako da licu daju sasvim drugi oblik.

Ponekad jake opekotine sprečavaju folikule dlake da se obnovi,  obrve postaju retke. Upravo ih može spasiti presađivanje vlasi, tako da lice napokon zasija u punom sjaju!

Danas naravno presađivanje obrva nije isključivo, samo i zbog povreda i oštećenja kože. Poznati širom sveta odlučuju se na presađivanje nekoliko vlasi kako ne bi morali svakodnevno da se šminkaju. Oblikovanje obrva jeste zamorno, ali treba razmisliti dva puta oko presađivanja. Tretman generalno može uraditi svako, mada će vam stručnjak preporučiti presađivanje obrva ukoliko su prirodne vlasi svetle i retke. Nepravilan tanak luk danas nije moderan i ovaj tretman može vas zauvek rešiti istog!

Presađena vlas uvek će rasti, tako da je važno shvatiti da novi izgled lica ostaje uz vas u narednim godinama života. Zato smo želeli da budemo temeljni i istražimo ovu temu do detalja!

Kako se radi presađivanje obrva? 

 

Presađivanje obrva radi se u klinikama estetskih hirurga, pre svega jer je potrebna preciznost ruke stručnjaka.

Presađivanje obrva zahteva izvlačenja folikula vaše kose i isecanje minijaturne rupice na obrvama, kako bi se vlas dodala. Tu je znanje stručnjaka od izuzetne važnosti, jer se ne može koristiti svaki folikul kose. Najčešće se uzimaju vlasi sa samog temena glave, koje se šišaju. Izvlače se zajedno sa korenom, koji se ne sme oštetiti.

presađivanje obrva procedura

Poseban aparat koji imaju hirurzi napraviće minijaturnu rupicu i pravilno usaditii  folikul među obrve, dajući im pravilan oblik.

Samo usađivanje nije isto u svim delovima obrve.

  • Recimo prednji deo zahteva usađivanje vlasi tako da raste ka gore.
  • Luk obrve uz slepoočnicu zahteva vlasi koje padaju uz liniju oka, pa tako treba namestiti presađene.

Za sve to pobrinuće se profesionalci!

Čitajući saznajem da je za nekima od dama čitav proces bio izuzetno naporan. U strahu, nisu mogle da se opuste ležeći na hiruškom stolu. Čitav proces presađivanja traje do četri sata, jasno vam je da je potrebno ugoditi sebi i opustiti mišiće. Stručnjak će vam preporučiti lokalnu anesteziju u skladu sa vašim zdravstvenim stanjem. Ukoliko se plašite igle , neki od njih mažu anestetik direktno na kožu. Dakle, tretman je bezbolan!

Nakon presađivanja potrebno je da pratite savete stručnjaka i pravilno negujete lice.

Nakon nedelju do dve dana, folikul će se prilagoditi novom mestu i potpuno uklopiti.  Potrebno mu je do šest meseci da potpuni izraste i da dobijete zavodljiv izgled lica.

Rekla sam da se vlasi presađuju sa temena glave. Ali, to ne znači da će ostati vidljivi tragovi presađivanja. Sa pojedinih mesta izvlači se desetak vlasi, tako da vaša kosa ostaje bujna!

Zašto se baš vlasi za presađivanje obrva uzimaju sa temena glave? 

Osnovna tehnika presađivanja obrva, koja se koristi već dug niz godina i dolazi iz japana podrazumeva, pomenuto, uzimanje folikula sa temena glave. Smatra se da su vlasi temena jače strukture, pod mikroskopom. Jače kolagenske veze čine vlas čvrstom, tako da neće lako otpasti. Presađivanje je utom slučaju sigurnije, jer se ovakve dlake lakše navikavaju na novu sredinu.

Mana ovakvog presađivanja u pojedinim slučajevima, jeste ‘’jak izgled obrva’’. Obrve izgledaju puno i ponekad mogu biti izrazito tamne, što zavisi od samog pigmenta vaše kose. Kasnije se teže čupaju, odnosno, čupanje može biti bolno ukoliko poželite da promenite oblik.

Zato je u svetu sve zastpuljenija naredna tehnika presađivanja obrva!

DHL metoda presađivanja obrva

 

DHL metoda podrazumeva uzimanje folikula ali i same dlake, sa slepoočnica i ponekad temena. Minijaturna isečena dlaka, do jednog centimetra duže direktno se usađuje u kožu. To znači da su rezultati odmah vidljivi.

Istina je da DHL metoda presađivanja za sobom može ostaviti vidljive krastice, ali koža se obnavlja za nekoliko nedelja.  Ne morate da čekate da neke od dlaka porastu, već prate luk vaših prirodnih obrva! Dobija se prirodan izgled lica i vlasi se raspoređuju jasno, tako da nemate brige. Ne morate da strepite da li će obrve biti suviše guste kada se iz folikula napokon rodi nova vlas. Odmah pred ogledalom susrećete se sa popunjenim obrvama i  novim izgledom lica!

Sama metoda je skuplja. Zahteva posebnu pažnju  jer se u kožu postavlja nova dlaka, koja treba da ima pravilan rast i izgleda lepo. Zato se zahvat idalje ne izvodi u svakoj ordinaciji.

Da li je presađivanje obrva isto što i nadogradnja? 

 

Presađivanje obrva nipošto nije isto kao nadogradnja.

Naime, presađene obrve nastavljaju da rastu na mestu na kom su usađene. Ostaju tu u godinama pred vama i potrebno je da ih pravilno negujete. To su živi folikuli dlake, koji u sebi imaju proteine.

Nadogadnja obrva daje pun oblik licu. Može izgledati prirodno, tako da vam drugi pozavide na savršenom luku obrva. Ipak, ne radi se o živim vlasima koje nastavljaju da rastu. Nalaze se trenutno na vašem licu i potrebno ih je negovati i menjati. Jedna nadogradnja obrva učiniće vaše lice zanosnim u narednim nedeljama, ali to je sve. Korekcije su neophodne, a često i skidanje nadograđenih vlasi kako bi se koža lica odmorila.

Često je nadogradnja obrva dobar izbor, ukoliko niste sigurni da će vam željeni oblik i punoća pristajati. Možete jednostavno nadograditi vlasi  i stati pred ogledalo. Odlična provera! Ukoliko vam se svidi novi izgled lica, zadržite ga zauvek zahvaljujući presađivanju obrva.

Nema ko nije čuo za japanski tretman iscrtavanja obrca. Pitate li se šta je bolje?

Evo odgovora!

Presađivanje obrva ili japansko iscrtavanje?

 

transplantacija obrva

 

Japansko iscrtavanje obrva poznato je kao microblading i znatno je pristpuačnije na našim prostorima. Gotovo svaki kozmetički salon nudi japansko iscrtavanje, po pristojnim cenama. Predstavlja utiskivanje polutrajne boje ispod samog epiderma. Oslikavaju se vlasi obrva, tako da one neko vreme bivaju popunjene. Nakog dve do tri godine, lagano blede sa lica jer se koža regeneriše. Otpadaju ćelije epiderma koje su pune boje, tako da se gubi popunjen luk obrva.

Ukoliko želite trajne rezultate i potpuno prirodan izgled obrva nezamenjivo je presađivanje.  Iscrtavanje je bolno jer se boja tokom tretmana utiskuje u unutrašnjost kože. Minijaturna oštećenja su neminovna i potrebno je nekoliko nedelja za oporavak.

Želite da ih izbegnete bol, igle i lekare?

Serum za rast obrva kao alternativa presađivanju obrva!

 

Serum za trepavice i obrve spasiće osetljivu kožu lica od oštećenja i mogućeg otoka nakon tretmana presađivanja obrva. Prirodno je rešenje za popravak luka obrva, bez bola.

Saznajte kako pomoći obrvama da rastu!

Pravilno izabran serum u dodiru sa epidermom, prodire kroz pore do unutrašnjosti kože. Vitamini i antioksidansi iz seruma za rast obrva hrane ćelije, dajući im snagu za regeneraciju. Istražujući saznajem da je za rast nove vlasi potrebno godinu do dve dana, ali ukoliko je koža nahranjena proces se ubrzava! Serum za rast obrva na prirodnoj bazi, ne stvara kontraindikacije. Zato je važno čitati deklaracije!

Prirodna baza podrazumeva sastojke koji čuvaju vodu u ćelijama. Naravno, sama hidriranost nije dovoljna. Potrebni su vam vitamini i minerali!

Serum će ojačati postojeće vlasi i podstaknuti nove na rast, jer će ćelije praviti više proteina. Proteini čine vlasi jakima, a celokupne obrve popunjenim.

Nove vlasi niču tik uz stare, tako da ne brinete kako će obrve izgledati. Nanosite serum uz luk koji želite da postignete i regeneracija će se dogoditi!

Dakle, nema potrebe za strahom. Obrve neće, narodski rečeno „izdžigljati“ i spojiti se, već izgledati prirodno i dati svež izgled licu. Izbeći ćete igle i nožiće presađivanja obrva i veštačku boju u koži kod japanskog iscrtavanja!

Cena presađivanja obrva

 

Cena presađivanja obrva zavisi od efekta koji želite da postignete. Ukoliko se radi preko oštećene kože, koja na sebi ima ožiljak jasno je da će biti potrebno dosta truda. Naime, potrebno je i više folikula dlake kako bi se prekrio nedostatak na licu.

Presađivanje obrva kojim želite da popunite svoje prirodne je znatno jednostavnije i jeftinije, ali ne i jeftino. U zavisnosti od grada u kom živite, ali i lekara kog izaberete cena je do tri hiljade evra.

Vredi li izdvojiti novac?

Oporavak nakon presađivanja obrva

 

Nakon tretmana u lokalnoj anesteziji možete uživati u svojim svakodnevnim aktivnostima.

Potrebno je ispoštovati savet stručnjaka i ne tuširati se vrelom vodom i izbegavati saunu.

Pravilna nega koju vam preporuči hirurg je neophodna, poput dezinfikovanja lica i nanošenja adekvatne kreme.

Nakon tretmana mogu se pojaviti minijaturne krastice i crvenilo. Izbegavajte dodirivanje obrva kako ne bi preneli bakterije i izirtirali lice. Ipak, otok se povlači, a vaše lice već nakon nekoliko dana potpuno blistati!

Pun izgled i potpuno jasan luk obrva ostvaruje se šest meseci nakon tretmana. Vlasima je potrebno da se naviknu na novo mesto i postanu jake.

U narednim mesecima održavajte ih prirodnim serumima za obrve kako bi ostale guste i zavodljive!

Iskustva sa presađivanjem obrva

 

Ovog puta muškarci se radije odlučuju za tretman presađivanja obrva. Nakon pedesetih njihova kosa i obrve se proređuju, što može biti frustrirajuće. Upravo im tretman presađivanja obrva vraća samopouzdanje, jer popunjene obrve daju mladolik izgled licu.

Dame se radije odlučuju za korektivnu kozmetiku i svakodnevno iscrtavanje obrva. Kada im dosadi, radije biraju serume za rast prirodnih vlasi. U slučaju nezgode, odnosno povrede, kako bi prekrile ožiljak i povratile savršen luk obrva posećuju stručnjake. Presađivanje obrva u tom slučaju čini se kao najbolje rešenje, saznajem čitajući forume.

Jedno je sigurno – na presađivanje obrva odlučuju se mladi jednako kao i ljudi u zrelijim godinama. Godine nisu prepreka, tako da koliko danas možete zasijati uz savršen luk obrva zahvaljujući presađivanju!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *