led za bubuljice
Bubuljice

Može li led protiv bubuljica da pomogne? Otkrijte!

Led protiv bubuljica je prva pomoć, koja će vas spasiti bola i crvenila akni – ali oprezno sa njim. Evo kada je koristan, a kada opasan za kožu!

Led protiv bubuljica predstavlja dugo korišćenu metodu, koja je besplatna i za samo nekoliko sekundi pruža olakšanje licu. Neće potpuno ujednačiti ten lica, ali eliminsaće crveni krug!Kada se pogledate u ogledalo nećete biti očajni zbog crvene i bolne akne. Dosta je, sada problem  staloženo i ponosno možete rešiti ledom.

Nema osobe koja nije pomislila na hladnu oblogu od leda, kada je bol bubuljice jak. Koliko god primamljiv izgledao, ipak, led protiv bubuljica treba iskoristiti pravilno! Ne prenagljujte, pročitajte pažljivo naredne redove i trenutno smirite crvenilo oko akne. Izbegnite kontraindikacije koje hladnoća može stvoriti usled nepažnje!

Zašto pomaže led protiv bubuljica?

 

Led je praktično hladna obloga, koja u dodiru sa licem ‘’šokira ćelije’’ podstaći dublje slojeve kože da se pokrenu. Hladnoća leda stiže do tkiva ubrzavajući cirkulaciju lica. Kada je koža prokrvljena do nje stižu vitamini i minerali. Preko su potrebni licu pod infekcijom, jer čine ćelije jačim!

Šta se zatim dešava?

Ćelije prikupljaju snagu, pokreću se i stvaraju nove proteine. Lakše i brže se bore sa infekcijom, tako da bubuljice na licu sazrevaju.

Led protiv bubuljica predstavlja prvu pomoć, odnosno daje osećaj olakšanja i može trenutno umanjiti crvenilo, svrab i bol.

Kada adevatno prislonite led uz epiderm, pore se sužavaju. To je posebno važno za kožu pod upalom, jer se u  otvorene pore smeštaju nove bakterije. Prirodna ulja i bakterije iz spoljašnje sredine među porama mogu razbuktati postojeću infekciju, tako da se bubuljice prošire po celom licu! Dakle, led protiv bubuljica odlična je preventiva!

Pomenula sam da šokira ćelije, pokrećući proces regeneracije u unutrašnjosti lica. Takav šok je pozitvan, ali ukoliko ga ne iskoristite pravilno možete i negativno šokirati lice. Nepravilno korišćenje leda protiv bubuljica može pospešiti otok obraza i stvoriti jak bol! Zato naredne redove pročitajte pažljivo.

Kako se koristi led protiv bubuljica?

 

led protiv bubuljica

 

Praktično je koristiti kocke leda protiv bubuljica, jer ih možete prislanjati uz aknu. Nikako direktno!

Hladnoća iz leda direktnim nanošenjem na epiderm irtira kožu lica, tako da bubuljice postaju još crvenije. Zato umotajte led u pamučnu krpu ili tetra pelenu.

Čitajući forume saznajem da je umotvanje kocke leda u tetra pelenu bolji izbor. Deluje blago na kožu lica, ne irtirajući je svojom strukturom. Možete napraviti dva do tri sloja oko leda od tetra pelene, odnosno podesiti stepen hladnoće koji odgovara vašim obrazima.

Marija je na ovaj način umirila akne, ali im nije u potpunosti stala na put! Bubuljice su je pratile od puberteta i rušile samopouzdanje. Davno je shvatila da korektivna kozmetika nije rešenje! Pronašla je prirodno sredstvo zahvaljujući kom je njena koža postala normalna. Izlečila je bubuljice na krajnje jednostavan način. I vi možete uraditi isto što i ona. Saznajte kako na sledećem linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Ono što ne treba raditi, jeste uvijati led protiv bubuljica u peškir. Peškiri imaju grubu strukturu, koja nije ravna. Delovali bi poput pilinga, uklanjajući mrtve ćelije kože. Licu pod upalom nisu potrebni jaki pilinzi, već umirujuća sredstva za čišćenje lica poput prirodnog losiona. Zato, potražite pamučnu krpu ukoliko nemate tetra pelene. Ali, peškir nikako ne prislanjajte uz bubuljice!

U zavinosti od mesta na kom su nastale akne,  prislanjajte led protiv bubuljica. Ukoliko imate akne na obrazima, tako da su crvene i upaljene, lagano ih masirajte ledom. Kružnim pokretima prećićete površinu čitavih obraza, tako da umirite bubuljice. Jedna do dve bubuljice na bradi ili čelu, ne zahtevaju masiranje. Prislonite led umotan u tetra pelenu direktno na aknu. Nemojte pritiskati upaljenu bubuljicu, budite nežni. Pratite svoj osećaj!

Imajte na umu da je koža mirovala i pokušavala da se oslobodi infekcije. Kada dođe u dodir sa ledom ona se pokreće, a krv ubrzano struji kroz tkivo. Sve se odija u nekoliko sekundi, tako da led protiv bubuljica držite minut do  dva  na licu.

Nemojte konstantno masirati obraze, potrebno je praviti pauze!

Led protiv bubuljica prva je pomoć kod kuće i ne treba preterivati sa hladnom oblogom. Nanosite je jednom do dva puta dnevno, kako bi trenutno smanjili crvenilo akni. Nemojte to raditi svakog dana. Pratite stanje svoje kože.

Led za potkožne bubuljice

 

Potkožne bubuljice znak su da je infekcija došla do dubljih slojeva kože, tako da je licu neophodna pravilna nega. Led za potokožne akne može biti prva pomoć u jutarnjim časovima, tako da na nekoliko sati ublaži bol.

Saznajte više o potkožnim bubuljicama i načinima lečenja!

Ne može zameniti, druge, prirodne načine lečenja akni jer su licu pod upalom ponekad potrebni preparati za bubuljice. Zato, ukoliko se potkožne bubuljice ne povlače, posetite dermatologa.

Led za otok od bubuljica

 

Ukoliko  želite da iskoristite led za otok od bubuljica budite pažljivi. Prija licu, jer ubrzava cirkulaciju tako da otok lagano spada. Ipak, postoje i negativna iskustva!

Osetljivoj koži lica led za otok od bubuljica neće prijati, može je dodatno nadražiti tako da postane bolna.

Akne koje su natečene i pritom dugo na licu, zahtevaju posebnu pažnju. Led za otok od bubuljica jedino može biti prva pomoć kod blažih tipova akni, kao što je bubuljica usled PMS-a.

Led za crvenilo bubuljica

 

Crvenilo oko akne može nestati, zahvaljujući ledu protiv bubuljica. Posebno je dobar u jutarnjim časovima, vratiće samopouzdanje i sjaj vašoj koži.

Važno je biti umeren jer ukoliko ga predugo držite na licu, može za sobom ostaviti dodatne crvene tragove!

Imali još neke blagodeti?

Led za ožiljke od akni

 

Led za ožiljke od akni pomaže, ali samo ukoliko ga pomešate sa limunom. Limunska kiselina ujednačava ten lica, smanjujući vidljivost ožiljaka. Ujedno vitamin C jača imunitet lica, delujući preventivno i sprečavajući nastanak bubuljica.

Osetljivoj koži ne mora prijati mineralna voda sa limunom, kao obloga od leda. Zato dodajte bosiljak! Možete iscepkati liske tako da stanu u posudu za led. Nešto praktičnije ali i delotvornije je korišćenje eteričnog ulja bosiljka. Nekoliko kapi, učiniće lice mekim i pospešiti regeneraciju kože. Zato se upoznajte sa svim blagodetima bosiljka za lepotu lica!

Kada je cirkulacija dobra i lice ima potrebne minerale, stvaraju se nove ćelije a stare oštećene otpadaju sa epiderma. Nakon lagane masaže, isperite lice vodom.

Naravno, led za ožiljke ne treba nanositi svakodnevno! Predstavlja prvo sredstvo, jednom do dva puta. Nabavite prirodnu kremu za ožiljke i fleke koja vam vraća lepotu lica

Napisala sam vam hvaljeni recept za ožiljke, a kako pripremiti led protiv bubuljica? Odgovori su pred vama.

Zamrznuta voda ili nešto drugo?

 

Zamrznuta voda podstaknuće cirkulaciju i ćelije na pokret, odnosno regeneraciju lica. Radije birajte mineralnu vodu koja je bogata hranjivim sastojcima. Neki od njih proći će kroz pore i nahraniti drugi sloj kože.

Kada bi sama voda imala veće količine vitamina i minerala, ćelije bi ojačale zahvaljujući ledu. Koža pod infekcijom vapi za vitaminom C, antioksidansima, taninom koji će sprečiti nastanak ožiljaka, cinkom i drugim vitaminima. Naravno, nema ih u dovoljnoj količini u vodi i zato se priprema led sa čajem!

Katehini iz zelenog čaja deluju antibakterijski, što je divna vest! Pored antioksidansa i vitamina iz zelenog čaja, imamo katehine da ubiju uzročnike bubuljica. Prodiru do žarišta, ubijajući bakterije i oslobađajući lice od dosadnih bubuljica. Kako bi led protiv akni bio delotvoran, u posudu za pripremu leda dodajte skuvan zeleni čaj. Ostavite ga da se ohladi u džezvi, a zatim sipajte u plastičnu posudu za led. Kocke leda imaće neodoljiv miris i prijati upljanim obrazima!

Kantarion pronalazimo u svakoj prodavnici, a upravo on može smiriti upalu i crvenilo akni. Visoka količina antioksidanasa ojačaće zaštitnu barijeru kože i sprečiti širenje infekcije na druge delove lice. Ukoliko je vaša koža osetljiva, zaleđeni čaj od kamilice može smanjiti crvenilo oko bubuljica, saznajem čitajući.

Studije stručnjaka konstantno naglašavaju prednosti aloe vere, u svakodnevnoj nezi kože. Ukoliko zaledite gel aloe vere, možete hidrirati kožu lica i smanjiti otok oko bubuljice. E sad, gel aloe vere neće se klasično zalediti. Postaće izuzetno hladan, tako da ga zavijete u tetra pelenu i prislonite uz bubuljice! Dame navode da im je pomogao, posebno kod osetljive kože koja konstantno  traži hranjive sastojke.

Napominjem da led nije rešenje za bubuljice, ali može biti prva pomoć. Upravo zaleđena struktura može ubiti neke od hranjivih sastojaka, tako da ne iskoristite blagodeti čaja ili aloe u potpunosti. Tetra pelena pritom barijera je između leda i kože, pa dodatno otežava protok hranjivih materija!

Kako bi potpuno ojačali zaštitni sloj lica potrebna vam je jača struktura, poput seruma za bubuljice. Stručnjaci su pomešali aktivne sastojke tako da ubrzaju regeneraciju lica i primoraju bubuljice da sazru za nekoliko dana! Pritom, prirodan serum ne može biti agresivan i isušiti lice ili učiniti da otekne. Nahraniće ćelije i održati obraze hidriranim i mekim na dodir.

Koliko često sme da se koristi led za bubuljice?

 

led za akne

 

Napomenula sam kako ga u toku infekcije smete nanositi jednom do dva puta dnevno na lice. Ipak, ne smete koristiti led protiv bubuljica svakodnevno.

Ne treba da postane deo vaše rutine, prilikom lečenja akni jer može nadražiti kožu. Hladnoća joj neće prijati konstantno, tako da lice može oteći i postati crveno.

Dame koje su dugo držale led uz bubuljicu primetile su da ih koža peče i boli. Zato budite odmoreni i pratite osećaj na koži lica. Osetljivoj koži led protiv bubuljica može prijati na svega desetak sekundi. Sa druge strane, nekome može  umanjiti crvenilo za minut do dva korišćenja!

Najbolje bi bilo posavetovati se sa dermatologom pre upotrebe.  Dame led protiv bubuljica koriste kada baš moraju. Kada nemaju serum pri ruci , a potrebno je da brzinski umanje crvenilo oko akne!

Iskustva sa ledom protiv akni

 

Razumem da su neki od vas neodlučni.

Da li iskoristiti benefite leda protiv bubuljica, ili pak ne?

Nadam se da će vam naredna iskustva biti od pomoći! Pitala sam Jovanu kako je na njeno lice delovao led protiv akni

Jovana (32god):  Moje lice je suvo, tako da nemam često problema sa akama. Pojavljuju se bubuljice pred menstruaciju, koje me bole i teško ih prekrivam šminkom. Crvenu bubuljicu na bradi tokom onih dana, nije uspeo da sakrije ni najbolji korektor za akne. Zato, kada ustanem i vidim da mi se smeši pred ogledalom iskoristim led!

Nakon nekoliko sekundi bol nestaje, imam osećaj da bubuljica trne. To je ujedno znak da pomerim oblogu sa lica! Na prvi pogled bubuljica je još crvenija, ali nakon nekoliko minuta koža se potpuno umiri. Privremeno nestaje bol, crvenilo i otok tako da mogu da nanesem šminku. Neću da vam mažem oči! Kako bi potpuno nestale,  koristim losion protiv akni i pripremam prirodne maske. ‘’

Ali, nije jedina!

Mladen (36) : Kada sam se borio sa cističnim aknama, led protiv bubuljica bio je potpuni promašaj. Moje lice postalo je otečeno i bolnom, a problem sa rešio posetom dermatologu. Ipak, to se dogodilo tokom puberteta!

Danas sam zbog posla često na suncu, tako da moje čelo obasipaju znojne bubuljice. Sitne, bele akne ceđenjem postaju još gore. Pravio sam rane na licu, koje ostavljaju ožiljke za sobom. Bila mi je potrebna hladna obloga, koja će da umiri lice i pomogne koži da se regeneriše. Znojne bubuljice zahvaljujući ledu lagano nestaju sa lica. Žena mi priprema led lepog mirisa, zamrzavajući čaj od kamilice! ‘’

Kako bi pravilno iskoristiti led protiv bubuljica budite umereni, pratite osećaj na koži. Negujte lice pravilno i sačuvajte njegovu lepotu! Na taj način ćete izbeći pojavu akni, prislanjanje leda  i sijati svakog dana.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *