upaljene bubuljice
Bubuljice

Smirite upaljene bubuljice na licu još danas! 

Upaljene bubuljice ne treba da vas plaše! Kroz ovaj tekst saznaćete kako da ih se rešite bez posledica. Zaobići ćete ožiljke i fleke, tako da će vaše lice biti sjajno i nežno na dodir! 

Upaljene bubuljice nemojte prekrivati korektorima, sem ukoliko ne morate na važan sastanak. Korektivna kozmetika može dodatno rasplamsati upalu pa je zato izbegavajte. Koliko danas primenite savete iz narednog dela teksta, kako bi se upaljena bubuljica umirila, a ten lica ujednačio. 

Kako izgledaju upaljene bubuljice?

 

Upaljene bubuljice su crvene i otečene, ali otok ne prolazi odmah. Zadržava se na licu nekoliko dana, što je vrlo neprijatno i može izazvati jak bol. Jačina bola zavisi od stepena upaljenosti bubuljice, ali crveni trag je neizostavan kod ove vrste akni. 

Druga vrsta upaljenih bubuljica, može vas zavarati tako da poželite da iscedite njen vrh! Okolina bubuljice je crvena i otečena, ali je sam vrh bele boje. Reč je o gnojnim aknama, koje se mogu razviti i postati bolne upaljene bubuljice. Dame navode da gnojne bubuljice često svrbe, ali suzdržite se od češanja! 

Ukoliko imate problematičnu kožu, kroz naredni deo teksta pročitaćete savete koji pomažu prilikom lečenja upaljenih bubuljica na licu. Marija je sa nama podelila lično iskustvo, tako da svi mogu da čuju kako se oslobodila dosadnih i bolnih bubuljica. Pronašla je prirodno i brzo rešenje, koje je ujednačilo ten u kratkom roku. Kaže da je sada mirna i ponosna na sebe. Zašto onda i vi ne bi uspeli? Pogledajte više o tome na sledećem linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/.

Pre nego što vam otkrijemo načine oslobađanja od ovih napasti, želim da vam kažem da nema osobe koja se jednom u životu nije srela sa upaljenom bubuljicom. Bez obzira na tip kože lica, usled svakodnevnih aktivnost i odvijanja u samom organizmu mogu nastati upaljene bubuljice na licu! 

Zašto nastaje upala bubuljice?

 

Proces nastajanja upaljenih bubuljica je jednostavan, ali često ga mi samo poguramo. Najpre na licu nastaje klasična potkožna ili gnojna bubuljica, ali mi želimo da što pre nestane. Cedimo bubuljicu koja nije zrela i spremna za istiskivanje tako da se upala širi. Akna i koža oko nje iziritirana je jakim stiskom naših ruku, a ponekad se stvaraju i minijaturne ranice. Bakterije dospevaju do unutrašnjosti kože i dodatno irtiraju lice, pospešujući rast infekcije i nastanak upaljene akne! 

Zato, ne dirajte lice ukoliko niste stručnjak! 

Naredni razlog nastanka bolnih upaljenih bubuljica leži u nepravilnoj nezi lica. Na površini kože nakuplja se višak sebuma i  na njega se lepe nečistoće iz spoljašnje sredine. Takva smesa zatvara pore, pa lice ne može da diše. Usporava se regeneracija i rast novih ćelija kože, a nastaju upaljene bubuljice! Izborom kozmetike za čišćenje lica koja nije prirodna takođe možete isušiti površinu kože i usporiti obnavljanje lica. Ukoliko imate bubuljice, loša baza tonika ili losiona pospešiće infekciju tako da nastaju upaljene bubuljice na licu. 

U toku letnjih meseci većina dama želi preplanuo ten. Problematična koža lica sa nekoliko akni na čelu ili obrazu ne trpi jako sunce. Upravo UV zračenje može podstaknuti bakterije na razmonažavanje, dok će telo dodatnim količinama znoja začepiti pore. Dakle, licu u tih nekoliko sati sunčanja kao da nema pomoći i kao da je osuđeno na upaljene bubuljice. Zato budite odgovorni, mažite kreme sa UV filterima i nosite šešire! Još bolje, izbegavajte jako sunce dok bubuljice ne nestanu sa kože lica. 

Ne kažem da ste vi jedini krivac, neke bakterije uporne su same od sebe. Ukoliko je imunitet čitavog tela loš, a one ne prestaju da napadaju ćelije, obična  bubuljica postaje upaljena akna! Važno je pratiti čitavu situaciju na licu i biti na oprezu.

Pojava više od pet upaljenih bubuljica razlog je za posetu lekaru, koji će odrediti jasan uzrok upale i adekvatnu terapiju. 

Do tada, možete se posvetiti prirodnim načinima lečenja upaljenih akni! 

Vrste upaljenih bubuljica

 

Kako svaka bubuljica usled nepravilnog tretiranja može postati upaljena, morate biti obazrivi. Ukoliko se upala ipak dogodi treba znati da se deli na dve vrste, kako bi ih pravilno izlečili.

Upaljena površinska bubuljica

 

Upaljena površinska bubuljica jeste prvi stadijum u kom vam govori da nešto radite pogrešno i da nikako ne prija problematičnoj koži lica.

Pokazalo se da površinska upaljena bubuljica najčešće nastaje kao posledica nepravilnog ceđenja mitisera. Nešto je manje tvrda i bolna u poređenju sa drugom vrstom! 

Naravno, površinska upaljena bubuljica može se isušiti za nekoliko dana pa nije mesto panici. Pročitajte sve o isušivanju bubuljica.

Upaljena potkožna bubuljica

 

Potkožna bubuljica predstavlja infekciju u samoj unutrašnjosti lica i potrebno joj je neko vreme da izađe na površinu.

Ukoliko se bakterije razmnože u dubini ili pore ne omoguće dodatne količine vazduha, dolazi do stvaranja upaljene potkožne bubuljice. 

Izrazito su bolne i crvene, a ponekad ih prati jak otok. Koliko je stanje alarmantno može proceniti sam stručnjak, ali na osnovu iskustva korisnica mi i upaljene potkožne bubuljice delimo u dve grupe. 

Upaljena krvava bubuljica

 

Ispod upaljene bubuljice nalazi se tečnost žute boje, međutim kada je infekcija jaka u unutrašnjosti akne nakuplja se krv. To znači da bubuljica nije sazrela i da se bakterije neće tako lako smiriti i dopustiti vam da iscedite aknu. 

Takve upaljene bubuljice najčešće prokrvare ukoliko ih povredite, grubim pilingom ili konstantnim doticanjem prstiju. Kako god da je, posetite dermatologa! Ceđenjem se može pojaviti minijaturna ranica na kojoj se mogu nakupiti dodatne bakterije. 

Kako ne bi došlo do pogoršanja infekcije, potrebno je dezinfikovati lice  i uzimati adekvatno prepisanu terapiju od strane stručnjaka. 

Upaljena potkožna bubuljica koja se širi 

 

Konstatno pominjemo koliko je važno pratiti tok razvoja upaljene bubuljice.

Primetite li da se infekcija širi tako da nastaju nove upaljene akne, vreme je za posetu dermatologu.

Preporučuju se prirodni načini lečenja od dve do tri upalje akne na licu, sve drugo treba prepustiti stručnjaku. 

Možda su vremenski uslovi irtirali lice ili koža luči višak sebuma, koji izaziva širenje upale. Kako god da je propisaće vam adekvatnu terapiju koja će učiniti ten ujednačeni. Upaljene potkožne bubuljice koje se šire jesu poslednji stadijum napredovanja infekcije, pre stvaranja čira na licu

Nakon ovog teksta zagledajte se na dnevnoj svetlosti u svoju aknu kako bi spoznali kojoj vrsti pripada i kako bi je adekvatno umirili. 

Jeste li znali da i mesto nastanka upaljene akne govori štošta?

Upaljene bubuljice na obrazima

 

upaljene akne

 

Upaljene bubuljice na obrazima mogu stvoriti otok, takav da ih je teško prekriti šminkom. Čitajući forume saznajem da upravo ova vrsta akni najviše ruši samopouzdanje devojaka. Razlozi nastanka istih mogu biti hormonski disbalans i druge ozbiljne promene unutar organizma. Ukoliko upaljene bubuljice na obrazu ne prolaze, najbolje je posavetovati se sa lekarom. 

Ipak, nešto češće pojavljuju se upaljene akne na obrazima usled neadekvatnog čišćenja lica. Ne zaobilazite temeljnu dezinfikaciju lica pred odlazak u krevet, kako bi sačuvali mekoću svojih obraza. Mobilni telefon sledeći je krivac za nastanak ove vrste akni,  jer se na hiljade mikroba nakuplja na ekranu. Kada ga prislonite uz obraz eto bakterije i upaljenih bubuljica. 

Pogledajte sve o aknama od mobilnog telefona.

Povezivali ste ove uzročnike sa bubuljicama na bradi? Zatim ste dezinifikovali svoj telefon, ali one su i dalje na licu?

Upaljena bubuljica na bradi

 

Stručnjaci navode da bubuljice na bradi mogu nastati kao posledica hormonskog disbalansa. Ne znači da niste zdravi, možda ste u PMS-u. Tada su naglašeni hormoni tako da koža lica luči više sebuma, što se odražava pojavom upaljenih bubuljica na bradi. Nakon nekoliko dana nestaju sa vašeg lica, pravilnom negom. 

Upaljene bubuljice na bradi pojavljuju se u toku trudnoće i tada je važno biti oprezan. Tretirajte ih prirodnim metodama kako bi se isušili i nestale sa kože! Previše hemikalija može iritirati bebu, jer kroz kožu dospevaju u krvotok. 

Muškarci se jednako susreću sa pojavom upaljenih  bubuljica na čelu! To je za njih posebno stresno, jer ne mogu da ih prekriju šiškama i korektorima

Upaljena bubuljica na čelu

 

Upaljene bubuljice na čelu mogu nastati u toku leta, usled preteranog znojenja. Čestice znoja padaju na vašeg lica, mešajući se sa nečistoćama i prirodnim uljima. Ukoliko preskočite temeljno čišćenje lica zavući će se među pore i stvoriti bubuljice od znoja. Svaka naredna kapljica znoja irtiraće aknu tako da postane upaljena bubuljica. 

Ponekad alergije na sulfate iz šampona mogu biti okidač za nastanak upaljenih bubuljica na čelu. Dame nanose različite vrste pudera, koje opet ujednačavaju ten, ali suviše jake čestice stvaraju upalu na koži! Zato budite oprezni prilikom izbora kozmetike za lice. 

To nije sve! 

Upaljena bubuljica na vratu

 

Upaljene bubuljice na vratu dame prekrivaju ešarpama i šalovima u toku zimskih meseci. Leti su prava muka i zato je vreme da ih se oslobodite! U narednim redovima otkrivamo kako stati na put upaljenim bubuljicama na vratu i  svim drugim mestima.

Čime smiriti upaljene bubuljice?

 

Kada poželite da sanirate upaljenu bubuljicu treba izabrati proizvod koji će regulisati nivo sebuma na koži, hraniti lice i ubijati bakterije.

Samo na taj način možete delovati na sve slojeve kože i izbeći stvaranje ožiljaka od akni

Upaljene bubuljice specifične su po tome što izazivaju bol, pa se nipošto lice ne sme čistiti pilingom ili sredstvima sa velikom količinom alkohola.

Piling će iritirati upaljenu aknu, toliko da se infekcija može proširiti. Sa druge strane alkohol će isušiti aknu ali i celokupno lice dovesti do dehidratacije!

 Dakle, birajte pametno. 

Losion za upaljene bubuljice

 

Kako bi uklonili višak sebuma sa površine lica i omogućili porama da dišu, potrebno je dezinifikovati kožu. Birajte prirodne losione za akne koji alkoholom neće isušiti površinski sloj kože, već lice dodatno nahraniti. Prozivod koji izaberete treba da ubije bakterije na površini lica, sprečivši širenje infekcije i potpuno otvori pore! 

Kako prepoznati takav losion za čišćenje lica sa upaljenim bubuljicama? 

Dame navode da prirodni losioni za lice pružaju trenutan osećaj olakšanja na obrazima i čelu. Na pakovanjima istih, nije naznačeno da treba izbegavati kožu oko očiju. Nanose se na celo lice, odnosno lice se briše tupferom sa nekoliko kapi losiona. Po nanošenju nestaje svrab i bol, dok se crvenilo smiruje redovnom upotrebom. Što se tiče izgleda losiona, ključno se nalazi na deklaraciji. Čitajte ih i birajte biljnu strukturu, a pored nje i alantoin može pospešiti cirkulaciju i ubrzati nestanak upaljenih akni! 

Sada kada je lice čisto, pore su spremne da prime veće količine hranjivih materija. Taj trenutak treba iskoristiti pametno i nahraniti ćelije, kako bi se upaljene akne smirile. 

Gel za umirenje upaljene bubuljice

 

Gel za bubuljice prolazi kroz pore, stižući do dubljih slojeva kože. Kako se u prirodnom gelu nalaze velike količine vitamina A i C, daće ćelijama snagu za regeneraciju. Vitamin A aktiviraće unutrašnje slojeve kože tako da proizvode nove zdrave i jake ćelije, dok vitamin C ojačava njihovu zaštitnu barijeru. Dakle, cilj je iscrpljenoj koži povratiti snagu! 

Kako bi gel za umirenje upaljenih bubuljica bio potpuno produktivan, treba da umanji lučenje sebuma i reguliše Ph vrednost lica. Nakon nanošenja primetićete da su bubuljice manje crvene i otečene, što je prvi znak da upala slabi. Najbolje ih je nanositi pred odlazak u krevet, kada ste opušteni i spremni za regeneraciju celokupnog tela. 

Na žalost, neke upaljene bubuljice zahtevaju još pažnje! 

Antibiotik za upaljene bubuljice

 

Prepisani antibiotici od strane lekara dolaze kroz krvotok do kože lice ubijajući bakterije. Za svega nekoliko dana upaljene bubuljice će se smiriti. Neće potpuno nestati jer je uz antibiotik potrebno koristiti i kremu za bubuljice. Naravno, lekar će vam na osnovu pregleda lica odrediti jačinu antibiotske terapije i adekvatnu kremu! 

Lečenje upaljenih bubuljica antibiotikom je ponekad neophodno, pogotovo kada vam bol ometa u svakodnevnih aktivnostima. Nekoliko upaljenih akni na licu koje se lagano suše usled korišćenja gela nisu razlog za uzbunu. Sve drugačije od toga iziskuje posetu dermatologu i propisivanje adekvatne terapije koja možda uključuje antibiotik. 

Pomenula sam dve do tri upaljene akne na licu. Jeste li znali da upalu  možete rešiti prirodnim putem?

Kako smiriti upaljene bubuljice prirodnim putem 

 

upala bubuljice

 

Ukoliko je upaljena bubuljica nastala usled PMS-a  i znate da nije reč o ozibljnoj infekciji, ali želite da je se rešite na pravom ste mestu! Kroz naredne redove objasnićemo vam dejstvo potpuno prirodnih supstanci na upaljenu kožu lica.

Naravno, pre samog nanošenja prirodne supstance potrebno je očistiti lice losionom. Otvoriti pore i pripremiti ih za hranjive materije, ali i ukloniti nečistoće i višak prirodnih ulja! 

Led za upaljene bubuljice

 

Hladne obloge mogu smanjiti otečenost lica, pa neke od dama prislanjaju led uz upaljene akne. Zaista pruža trenutno olakšanje licu, ali nesme se prisloniti direktno uz kožu. Potrebno je kocku leda umotati u pamučnu krpu i zatim lagano prisloniti uz obraze. 

Budite pažljivi, jer ovolika količina hlanoće može izazvati bol. Takođe jak pritisak iritiraće upaljene bubuljice i razbuktati ih nakon par minuta. Zato radije igrajte na sigurno, birajući drugačiji vid obloga. 

Obloge od zelenog čaja

 

Zeleni čaj sadrži mnoštvo katehina koji se bore sa upalama, ubijajući bakterije na licu. Bogat je vitaminom B, magnezijumom i različitim  antioksidansima. Želim da vam kažem da pored toga što ubija bakterije hrani ćelije kože, dajući joj snagu da se u potpunosti izbori sa upaljenim bubuljicama! 

Možete ga ispijati, ali budite pažljivi i ne preterujte, jer unutar sebe sadrži kofein. Ukoliko ga ostavite da se ohladi i zatim umočite vatu u hladan čaj, dobićete savršenu oblogu. Prislonite je uz čelo i obraze na nekoliko minuta, kako bi se upaljene bubuljice umirile. Osetljivoj koži lica ne mora prijati zeleni čaj, koji je jak. Budite pažljivi i i pratite osećaj na koži, bridenje i bol razlog su za skidanje obloge i ispiranje zelenog čaja sa lica! 

Naredni  potencijalni spasilac nanosi se direktno na upaljenu bubuljicu! 

Ulje čajevca protiv upaljenih bubuljica

 

Ulje čajevca  je gusto i da  nešto se teže razmazuje. Nećete se puno mučiti jer je potrebno svega nekoliko kapi ulja čajevca. Meša se sa drugim prirodnim uljima, ne može se nanositi čisto na kožu lica. 

Nanosi se direktno, prstima, na prethodno očišćeno lica. Redovnim korišćenjem neke od dama spasile su se ožiljaka i fleka od akni, a upaljene bubuljice su nestale sa  lica! Kao što je bio slučaj sa zelenim čajem tako treba biti oprezan i prilikom nanošenja ulja, ne treba ignorisati peckanje i bol. 

Kurkuma za upaljene bubuljice

 

Kurkuma ima karakterističnu žućkastu strukturu, a unutar sebe vitamine  i minerale. Mešajući je sa drugim sastojcima i pripremajući prirodnu masku od kurkume možete umiriti nekoliko vrsta bubuljica. Dame je hvale, navodeći da je umirila čak i upaljene akne.

Imajte na umu da je tekstura kurkume praškasta pa je nanosite nežno na kožu. Bilo kakavi nagli pokreti delovaće poput pilinga i mogu razbuktati infekciju! 

Prirodna maska od meda i bosiljka za upaljene akne

 

Bosiljak ubija bakterije i može umanjiti otečenost lica, saznajem čitajući. Mešajući ga sa medom nahranićete ćelije dajući im potrebnu snagu za isušivanje akni. Potrebno je skuvati čaj od bosiljka i zatim rastopiti med. Imajte u vidu da smesa ne treba da bude jako retka, pa je potrebno dve do tri kašike čaja. 

Ukoliko ostane vodenasta, vatom natapkajte lica i posle nekoliko minuta isperite. 

Važno je biti oprezan prilikom lečenja upaljenih bububuljica, pogotovo kada rešite da isprobate prirodne načine lečenja. 

Može li ipak ceđenje upaljenih bubuljica?

 

Ceđenje upaljenih bubuljica nipošto ne treba raditi kod kuće.

Sama odluka da želite da ih se rešite ceđenjem traži odgovornost, kako ne bi ostavila posledice na licu. Zato se upitite ka proverenom salonu gde će kozmetičar stručno iscediti vaše akne

Nemojte se zavaravati da će ten nakon ceđenja upaljenih bubuljica biti ujednačen. Potrebno je pravilno negovati lice i lečiti akne, kako se ne bi vratile. U zavinosti od stepena infekcije neke od upaljenih bubuljica jednostavno, po proceni stručnjaka, nisu spremne za ceđenje pa će vam biti potreban prirodan gel! 

Izbegnite sve komplikacije preventivom! 

Kako sprečiti upalu bubuljica

 

Pravilnim čišćenjem lica koje će postati vaša rutina pred spavanje, sprečićete pojavu upaljenih bubuljica.

Pored toga važno je kontrolisati stres na poslu ili školi i izbegavati dodirivanje obraza prljavim rukama! Često nesvesno dotaknemo čelo ili obraz, ostavljajući bakterije na epidermu. 

Ukoliko ne možete da se oslobodite loše navike, onda se hranite zdravo! Pravilna ishrana, crveno meso i sveže voće i povrće ojačaće čitav imunitet. Učiniće kožu lica zdravom i jakom , uz fizičku aktivnost. Šetnja prirodom omogućiće koži svež vazduh i vitamin D tako da će biti sveža i odmorna! 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *