vitamin D za lice
Nega kože

U kakvoj su vezi vitamin D za lice i izgled kože!

Znate li koiko je bitan vitamin D za lice? Istraživali smo sve što treba da znate o njemu, odnosno načine na koje vam može omogućiti lepu i nežnu kožu. Isprobajte ih koliko danas!

Kada sam krenula da istražujem o vitaminu D mislila sam da znam sve! Ha, ha pa potrebno je da se sunčamo jer je on jedini vitamin koji se stvara unutar tela. Dakle, što se više sunčam, eto meni zdravije kože.

Naivno, priznaćete?

Istina je da sunčeva energija pospešuje stvaranje vitamina D u organizmu. Vaše lice će izgledati svežije ako prošetate po prolećnom danu.

Ali, ne zaboravite na uticaj čistog, svežeg vazduha i samu fizičku aktivnost.

Sunčanje sa sobom donosi rizik od nastanka raka kože i treba se zaštiti prirodnim kremama.  U svakom slučaju, nema potrebe da rizikujete i preterujete u sunčanju kada vitamin D možete nadoknaditi direktnim nanošenjem na kožu lica.

Kombinacija ova dva načina je najbolja!

Otkrivam vam sve, zato čitajte pažljivo!

Uloga vitamina D za kožu lica

 

vitamin D serum za lice

 

Vitamin D utiče da izgledate sveže i odmorno. Dokaz da je zaista tako pronaći ćete pred ogledalom i to u zimskim danima. Primetili ste da se na vašem licu pojavljuju podočnjaci, da nema sjaja i izgledate starije? Moguće je da vam nedostaju i drugi vitamini, kao što je vitamin C ali sigurno je jedan od njih i vitamin D za lice.

Naše telo ga proizvodi u određenoj količini, ali kako starimo procesi se usporavaju.

Ženama u menopauzi, negde oko pedesete godine, prirodna proizvodnja pomenutog znatno opada pa se lagano menja trougao lepote. Dolazi do opuštanja obraza i spuštanja usana ka dole, čini se kao pod uticajem gravitacije.

Lila je ovo osetila na svom licu. Njena koža lica bila je toliko opuštena da se smeržurala i činila ju je nekoliko godina starijom. Njene vršnjakinje izgledale su mnogo mlađe i ona je htela nazad zategnutu, mladoliku kožu! Uspela je u tome prirodnim putem. Bore su se povukle, a koža lica je jača i čvršća. Njena priča vam može biti vodič ako imate isti problem. Pročitajte je na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Osim toga, ono što vam preostaje kako bi odložili pojavu dubokih bora jeste pravilna ishrana i unos dodatnog vitamina!

Kako?

Unutar drugog sloja kože lica nalazi se na hiljade ćelija, kao i na površini i bilo gde u organizmu. Neke održavaju elastičnost kože terajući sve druge ćelije da prave što više proteina. Pazite sad ovo! Kažu da je brzina njihovog nastanka i razvoja direktno povezana sa količinom D vitamina u vašem organizmu. I to opet, ne znači da treba da se pržite na suncu jer UV zračenje proizvodi suprotan efekat i dovodi do ubrzanog starenja.

Vitamin D za lice direktnim nanošenjem na kožu lica jača imunitet vaše kože. Kao rezultat  imaćete bolju prokrvljenost. Dobra cirkulacija bez obzira na vaše godine, pravi je blagoslov. Briše tamne podočnjake i može sprečiti jutarnju nadutost lica. Zaboravićete na kozmetičke preparate koji su prepuni teških ulja i imati prirodno ujednačen ten bez bubuljica!

Vitamin D za akne

 

Istraživanja su pokazala da osobe koje imaju bubuljice mogu imati manjak vitamina D. Suplementacija ovog vitamina značajno pomaže da se koža obnovi.

Kako?

Kada dospe do dubljih slojeva, aktivira stvaranje dodatnih proteina. Nastaje veća količina kolagena koja, slikovito, pravi štit i jača zaštitnu barijeru kože lica. Sprečava pojavu upale i nastanak bolnih potkožnih akni.

Unosom vitamina D regulišemo lučenje sebuma na površini kože lica i samim tim smanjujemo crvenilo, odnosno upalu. Kako imunitet jača koža se lakše bori sa spoljašnjim uticajima i slobnim radikalima koji je napadaju i stvaraju infekcije.

Svakodnevnim nanošenjem šminke ili prislanjanjem mobilnog telefona na lice prenosimo bakterije i stvaramo pogodno tlo za njihov razvoj. Provlače se kroz pore i nastaju sitne i bele, gnojne bubuljice. Nemojte ih cediti, nepravilno ceđenje bubuljica stvoriće rane koje teško zarastaju.

Ipak ste to uradili i niste pročitali naš tekst o trikovima za pravilno ceđenje akni na licu?

Ne brinite!

Dovoljna količina vitamina D u organizmu ubrzava zaceljivanje kože.

Vaša tek isceđena bubuljica će potpuno zarasti vremenom, a crvenilo će se ublažiti za nekoliko sati. Elastična koža lica unutar koje se konstatno proizvode novi proteini jednostavno i sama želi ujednačen ten. Kada se krastice povuku obratite pažnju da li su ostali ožiljci i fleke od bubuljica?

Vitamin D za izbeljivanje lica

 

Kada provodite vreme na suncu svakako koža luči D vitamin ali i melanin. Melanin je protein koji apsorbuje štetne UV zrake i proizvodi taman ten, čuvajući kožu od dubokih oštećenja. Taman ten se briše za nekoliko dana i često za sobom ostavlja fleke. To vam govori da ovo nije način na koji će vam D vitamin izbeliti lice.

Postoji drugi, zdraviji i relevantniji način regeneracije kože lica D vitaminom.

Kada ga nanesemo direktno na kožu u vidu prirodne maske ili kapi, ubrzava stvaranje ćelija. Nove ćelije unutar drugog sloja kože jake su i prepune kolagena i elastina.

One  ubrzo zauzimaju mesto starim oštećenim ćelijama kože, koje se ljušte i otpadaju. Dakle, potpuno prirodnim procesom izbelićete fleke na koži i imati ujednačen ten.

Potrebno je naoružati se strpljenjem ukoliko želite da se rešite rupica od bubuljica. Koža je tvrđa na mestima gde su ožiljci ali je dovoljna količina vitamina D može vratiti u život. Vremenom će omekšati, a uz prirodne kreme za lice ubrzaćete čitav proces! Ožiljci od bubuljica postaće gotovo nevidljivi i vaše samopouzdanje će se vratiti!

Kako se ogleda nedostatak vitamina D na koži lica

 

Do sada niste imali problematičnu kožu lica?

Ne koristite nove preprate za negu lica, pa nema razloga za alergiju?

Ipak, na vašem licu se pojavljuju sitne bubuljice, lice je suvo ili se peruta? Možda vam nedostaje D vitamina!

Stručnjaci su vitamin D proglasili za onaj koji nam najčešće fali u organizmu.

Suvoj koži lica narušena je zaštitna barijera, ćelije gube vodu i usporavaju se procesi regeneracije. Teško je odrediti tačan uzrok suvoće, ipak istraživajući saznajemo da je povezan sa vitaminima.

Hidrirajte lice prirodnim kremama koje su bogate vitaminom D i za svega par dana povratićete prvobitni izgled lica. Pored vitamina, potrebna vam je prirodna podloga unutar kreme koja će sačuvati vlažnost kože. Da li je ikada vaš izbor bila hijaluronska kiselina? Probajte! Ona adržava čestice vode u unutrašnjim slojevima kože, sprečavajući oštećenja epitela.

Pored prirodne kreme, kako bi ubrzali proces regeneracije neophodna nam je zdrava ishrana i direktno nanošenje vitamina D na lice. Znam da sam ih do sada pomenula nekoliko puta, zato sam i rešila da vam otkrijem detalje u narednom delu teksta!

Kako povećati nivo vitamina D za lice?

 

Trenutno najpopularniji način unošenja vitamina u organizam jesu suplementi. Susrećete se sa njima u većim marketima, drogerijama i apotekama.

Ipak, da li su nam zaista potrebni?

Možda nije na odmet poneka šumeća tableta vitamina C, ali na svoju ruku nemojte uzimati druge suplemente. Najbolje je otići kod lekara i proveriti krvnu sliku. Na osnovu analize prepisaće vam tačnu količinu i jačinu suplemenata.

Ne treba nam više od 10 mg vitamina D, na dnevnom nivou.

Sami ne možete da odredite u kojoj količini vaš organizam stvara blagotovoran vitamin, pa se samim tim ne treba igrati. Prevelika količina može delovati toksično na vaš organizam i stvoriti probleme sa kožom lica i čitavim organizmom. Za početak promenite način ishrane i pružite licu svežinu i sjaj!

Pravilna ishrana

 

vitamin D za kožu

Vitamin D se apsorbuje u mastima pa samim tim znači da je ishrana bogata vitaminom D jača. Moraću da razočaram neke od vas, ne podrazumeva čokoladu, prerađene šećere i brzu hranu. Naprotiv!

Riba i morski plodovi

 

Morski plodovi su karakteristični po omega tri masnim kiselinama. Uvrstite ribu i morske plodove u svoju ishranu. Bar jednom nedeljno uživajte u ovim namernicama prepunim vitamina D, K i omega masnih kiselina.

Osvežiće vaš ten, tako što će jačati zaštitnu barijeru kože lica. Kada je imunitet tela dobar, membrana ćelija je jaka i sprečava prodor bakterija. To vam govori da ćete ujedno sprečiti pojavu svih vrsti akni i zadovoljiti potrebe lica za D vitaminom.

Niste ljubitelj ribe?

Narandže

 

Evo nama ponovo citrusa koji pružaju osveženje čitavom organizmu. Deluju protivupalno i mogu ujednačiti ten lica, odnosno, pospešiti stvaranje novih ćelija kože i ubrzati regeneraciju. Nakon kraćeg vremenskog perioda primetićete da fleke i ožiljci od bubuljica nestaju.

Nutricionisti navode da jedna čaša soka od naranđe sadrži pregršt vitamina D i vitamina C.

Potrebno vam je svega par minuta za ceđenje, a pritom je narandža odlična u jutarnjim časovima. Razbudiće vas tako da budete spremni za svakodnevne obaveze! Budite pažljivi, čaša soka od narandže podrazumeva čist sok, tako da izbegavajte mešanje sa vodom.

Pomenuli smo doručak i zaista u toku ovog obroka možete nadoknaditi potrebne količine vitamina D za lepši izgled kože lica.

Ovsene pahuljice

 

Doručak od ovsenih pahuljica direktno olakšava varenje. Varenje i bakterije u našim crevima utiču na izgled naše kože. Sigurno ste primetili dok se hranite lagano i zdravo da se i osećate poletno? Ovsene pahuljice bogate su ugljenim hidratima, proteinima i sadrže vitamine D grupe.

Možete ga pomešati sa jogurtom i na taj način pružiti telu balans. A kako se svaki proces unutar organizma ogleda na koži lica, pravo je vreme za punomasni jogurt!

Jogurt kao izvor vitamina D za lice

 

Jogurt obiluje vitaminima zaduženim za jačanje imunog sistema kože lica, uključujući i vitamin D. Ipak, nešto karakterističnije su dobre probitoske bakterije. Probiotska kultura dospeva do creva gde ubija loše supstance i omogućava nam produktivnost. Ukoliko ga pomešate sa ovsenim pahuljicama dobićete ukusan i zdrav obrok.

Ipak, nova istraživanja pokazuju da može imati direktan uticaj na kožu lica. Potrebno je da ga nanesete direktno na kožu u vidu prirodne maske!

Prirodna maska za lice od jogurta

 

Glavna vidljiva prednost maske od jogurta za lice ublažavanje crvenila kože. Ukoliko ste se sunčali a niste pravilno zaštitili lice od oštećenja, ova namernica je pravi blagoslov! Pruža trenutno olakšanje, delujući poput hladne obloge.

Kada smo kod crvenila, dobro se pokazao u borbi sa potkožnim bubuljicama. Većina punomasnih jogurta sadrži vitamin D, koji regeneriše ćelije i smanjuje upalu. Najpre očistite lice prirodnim losionom i lagano se umijte. Kružnim pokretima nanesite jogurt koji će upiti za svega nekoliko minuta. Postiče unutrašnjost ćelija da stvara proteina, pa veća količina kolagena jača epitel lica. Probiotska kultura ubija loše bakterije na samoj površini lica i sprečava dalja oštećenja!

Možete ga pomešati sa zobenim pahuljicama i pružiti licu uživanje u vitaminu D!

Prirodna maska za lice od jugorta i zobenih pahuljica

 

Maska od jogorta i zobenih pahuljica namenjena za blagi piling lica. Što znači da je ne treba nanositi na kožu pod upalom. Kada nestanu bubuljice, ovakva maska je idealan način za ukljanjanje fleka sa lica i ujednačavanje tena.

Zobene pahuljice skidaju mrtve ćelije sa epitela i čiste pore omogućavajući licu da diše. Jogurt prodire do dubljih slojeva kože i ona biva nahranjena vitaminom D.

Potrebno vam je par minuta za pripremu i još toliko za laganu masažu lica i upijanje aktivnih sastojaka. Pružiće vam osećaj svežine i pospešiće cirkulaciju.

Ostavili smo žumance kao iznanađenje!

Sigurni smo da neki od vas nisu znali da u sebi sadrži vitamin D i da ga možete nanositi direktno na kožu lica!

Žumance krije vitamin D za lice

 

Ova maska namenjena je osobama sa izrazito suvom kožom lica, jer pruža dubinsku hidrataciju. Masna struktura žumanceta, bogata je aktivnim sastojcima i vitaminom D. Možete je pronaći u drogerijama po pristupačnoj ceni. Kupovna maska od žumanceta ima duži rok trajanja, ali morate biti pažljivi. Neke od njih sadrže konzervanse koji ne moraju prijati vašem licu!

Nemojte je nanositi na kožu sklonu aknama, jer je masne strukture.

Sa druge strane, odličan je izbor za suvu kožu lica u toku zimskih dana. Zima je period kada nam nedostaje sunca i vitamina D, a žumanca su nam uvek na dohvat ruke!

Niste ljubitelj prirodnih maski za lice?

Nudimo vam drugačije rešenje!

AD kapi za lice

 

Idealan način za hidrataciju svih tipova kože predstavljaju AD kapi. Možete ih nanositi direktno na lice! Kada pogledate njihovu strukturu pronaćićete mešavinu vitamina A i vitamina D.

Obezbeđuju vam jak površinski sloj kože, pa sam tim čisto lice bez bubuljica. Kako bi postigli pun efekat, nanosite ih svakodnevno na kožu lica u tankom sloju. Svega par kapi lagano umasirajte na prethodno dezinfikovanu kožu. Primetićete trenutne rezultate, koža će biti meka i hidrirana. Nakon nekoliko nedelja, imaćete lepši ten i sprečićete fizička oštećenja kože usled vetra i hladnoće.

Ukoliko se ipak susretnete sa problematičnom kožom lica, od pomoći može biti sledeće!

Serum vitamina D za lice

 

Kada sam potražila serum vitamina D u drogeriji, prodavačica mi je preporučila kapi. Mala bočica zaštićena od svetolosti, pravo je blago. Dugo traje i nije vam potrebna velika količina za nanošenje na lice. Ipak, imajte u vidu da je vrlo koncetrovan!

Mešala sam ga sa prirodnim maskama za lice. Moja koža je suva pa sam nekoliko kapi D vitamina dodavala u masku od banane. Osvežila je moje lice i sprečila ljuštenje i pucanje kože usled vremenskih uslova.

Iskustva sa vitaminom D za kožu lica

 

Čitajući forume došla sam do iskustva drugih korsnica i poželela da vam ih prenesem!

Korsnice kapi vitamina D, odnosno takozvanog seruma navode da je jednostavna ambalaža i praktično nanošenja glavna prednost. Potreban im je u toku zime, kada napolju gotovo da nema ni tračka sunca. Ipak, koriste ga umereno jer je vrlo koncetrovan i mešaju sa drugim prirodnim maskama.

Pogledajte kako pravilno negovati kožu u toku zimskih dana.

Kada dođe proleće većina dama u tridesetim pametno iskoristi vreme šetajući po prirodi. Primetile su da se u tim trenucima povlači perutanje kod izrazito suve kože i ujednačava ten lica. To svakako pripisujemo vitaminu D za lice.

Važno je ne preterivati, što dokazuju iskustva. Nije vam nužno potreban suplement ili serum.  Otvorite frižider i napravite prirodnu masku za lice ili ukusan obrok. Posle prošetajte i tako upotrebite sve prednosti koji nudi vitamin D za lice!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *