rast obrva
Oči

Brži rast obrva? Može! Evo kako!

Kako ubrzati rast obrva da bi bile lepe, pune i u trendu? Saznali baš sve što može pomoći vašim obrvama da budu kao sa naslovnica!

Trendovi lepote se stalno menjaju, od načina šminkanja, punoće usana, pa do izgleda obrva. Trenutno su IN deblje i pune obrve, a taj izgled i nije lako dostići. Ne brinite, postoji par trikova kako pospešiti rast obrva i nisu uopšte komplikovani!

Kada je potrebno pospešiti rast obrva?

 

Obrve uokviruju oči i daju poseban pečat izgledu lica.

Trenutno su svi ludi za gustim i debelim obrvama, mada do nedavno nije bilo tako. 

Pre samo par godina u trendu je bilo što tanje – to bolje! Tada smo svi čupali obrve bez mere i granice, pa sada možda imamo problem sa tanjim obrvama koje ne mogu da rastu. Ako ste sami počupali više dlačica sa obrva nego što je bilo potrebno, ili je to neko drugi učinio umesto vas, ne brinite – ima načina da se to popravi.

Nekada se zbog čupanja obrva pojave i rupe, odnosno mesta na kojima dlačice više ne rastu. 

 Kod nekih ljudi se javlja opadanje obrva zbog stresa ili hormonskih poremećaja, a nekada je i nedostatak vitamina u pitanju. U ovakvim slučajevima je najbolje da lekar ustanovi uzrok i prepiše terapiju, ali svakako ne škodi i pročitati neki savet o tome.

Kao i svaka dlaka na telu, tako i obrve imaju svoje faze rasta i opadanja.

Vlasi obrva najsporije rastu i regenerišu se. Nekada je potrebno i do dva meseca da se dlačica sa ove regije regeneriše i ponovo izraste.

To morate imati u vidu i kada želite da pospešite njihov rast, jer se taj uspeh ne postiže preko noći. Malo truda, malo vremena, par pravih saveta i preparata i imaćete guste i trendi obrve.

Ana je uspela u tome. Njene previše počupane i retke obrve koje je morala da docrtava, sada su prošlost. Sada samo malo dotera svoje prirodne obrve koje su zahvaljujući jednom sjajnom načinu porasle ponovo. Šta joj je pomoglo, saznajte iz njene lične priče na ovom linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Da biste znali kako pomoći obrvama da porastu, treba da budete informisani pre svega. Zato pažljivo čitajte savete koji slede.

Koliko brzo obrve rastu?

 

Već smo pomenuli različite faze rasta dlačica na obrvama: Stvaranje folikula i korena, rast dlake, zrelost dlake, i finalno, njeno opadanje.

 

ubrzati rast obrva

 

Ove faze razvoja dlake kod obrva traju nešto duže nego kod ostalih vlasi na telu. Potrebno je između dve nedelje (kod srećnika) i do dva meseca da se dlaka ponovo formira i raste nakon opadanja ili čupanja. 

Kada čupamo obrve čini nam se da baš brzo rastu, ali to je samo pričinjavanje. Najmanje pet dana je potrebno da iznikne ona mala dlačica koja nam odmah bode oči, a da dostigne svoju punu veličinu treba još duplo toliko. 

Ako pokušavate da ponovo dobijete punu formu svojih obrva, ovaj rast će vam se činiti još sporiji, ali postoje neki trikovi koji mogu malo skratiti taj period.

 

 

Samo nastavite da čitate!

Da li kada čupam obrve mogu da prestanu da rastu?

 

Ovo je često pitanje mnogih devojaka i žena, i odgovor je – na žalost, DA! 

Svaka vlas ima svoj koren koji je hrani i podstiče na rast. Svako čupanje dlačice oštećuje koren i slabi ga. Kada izvučete dlaku izvlačite i deo njenog “sedišta” odnosno korena sa sobom. Što se više puta taj potez dogodi to je manje šanse da će se koren oporaviti i ponovo iz njega izrasti dlaka. 

Rast obrva nakon čupanja može da bude neravnomeran. Zato se javljaju takozvane rupe na obrvama, odnosno delovi obrve na kojim više nema dlačica!

Preterano i često čupanje dlačica sa ove regije dovešće do toga da više nećete moći da dobijete punu prirodnu formu svojih obrva. 

Danas kada su guste obrve trend, mnoge od nas ne mogu da dostignu taj izgled i oblik baš zbog čestog čupkanja obrva kada je moda bila drugačija. Zato smo spremne da pokušamo raznim preparatima da pospešimo ponovni rast obrva.

Postoje i vrlo moderne tehnike iscrtavanja obrva kao japansko iscrtavanje, koje mogu zauvek da reše taj problem, ako ste ljubitelj tetovaža i trajne šminke.

Da li ste znali da obrve učestvuju u osamdeset posto mimičkih pokreta vašeg lica? One pokazuju većinu emocija i zadržavaju pažnju sagovornika. Baš bitna stavka na našem licu – pa hajde da joj se onda i maksimalno posvetimo!

Kako da mi obrve brže rastu?

 

Evo pitanja koje nas sve muči: Kako da obrve brže rastu? 

One imaju svoj tempo razvoja i rasta, ali možemo im pomoći i malo “pogurati” taj proces, a evo i kako: 

Preparati za rast obrva i trepavica

 

Postoji more kozmetičkih preparata različitih proizvođača koji pomažu rast obrva. To su proizvodi koji su bogati elementima koji utiču na rast dlačica i stimulišu koren. Takav jedan serum za rast trepavica i obrva na biljnoj bazi treba da vam bude glavni saveznik.

Priroda kao lek

 

Kao i za svako pitanje nege lica, a i tela, priroda ima odgovor i za brži rast obrva. Darovala nas je različitim sastojcima koji mogu da pomognu vlasima obrva da brže rastu i da imaju čvrstinu i zdrav izgled.

Ishrana i stres

 

Za bolji kvalitet vlasi i brži rast obrva treba voditi računa i o ishrani! Puno minerala i vitamina, kao i proteini i dobre masnoće iz hrane pomažu celokupnom organizmu, pa i obrvama! Na primer, šaka koštunjavog voća, ili zelenog povrća pospešiće pravilan rast obrva i njihov zdrav izgled.

Stres je napadač koji nas svakodnevno gnjavi, i teško ga je izbeći, ali ukoliko postoji mogućnost da ga izbegnemo i umanjimo – iskoristimo je! Stres utiče na rast i opadanje obrva, pa izbegavajući ga pomažemo našem licu da ima i lepe i guste obrve, pored celokupnog zdravlja!

Hidratacija

 

Zvuči banalno, ali ako hoćete da vam i obrve i kosa brže rastu, biće potrebno da ih „polivate“. Naravno, ne mislimo bukvalno, nego mislimo na to da treba da pijete dovoljno tečnosti kako bi vam organizam bio hidriran. 8-10 čaša vode svaki dan vam je pola lepote i zdravlja. Odmah sada krenite po jednu čašu.

Obrve koje rastu prema gore! Šta s’ njima?

 

Često nismo zadovoljni, ne samo debljinom i punoćom svojih obrva, već i njihovim oblikom i pravcem u kojim dlačice rastu!

Nekada dlačice rastu na gore, posebno u početnoj regiji obrva odnosno kod korena nosa. Dlačice tu često znaju da budu usmerene ka gore i što više rastu dobijamo neki raščupan izgled koji može da smeta. Nažalost, kod ovakvih obrva nema mnogo pomoći osim redovnog skraćivanja dlačica.

Šišanje obrva je jedini način oblikovanja ovakvih dlačica koje rastu na gore i najbolje je da to odradi kozmetičar.

Ako rešite da sami odradite skraćivanje, pratite ovih par koraka:

  • Počešljajte obrve na gore
  • uzmite lenjir i postavite na gornje ivice početka obrva (tamo gde rastu na gore)
  • Odredite visinu to jest’ dužinu tih dlačica koja vam odgovara
  • obeležite olovkom (koja se lako pere sa kože)
  • šišajte dlačice što je pažljivije moguće, po malo, dok ne dobijete željeni izgled!

Postoje i dlačice koje rastu na dole. One se obično nalaze na zadnjem delu obrva, prema slepoočnicama. Za njih je takođe najbolji način održavanja skraćivanje i redovno češljanje u pravcu prema kom ide taj zadnji deo obrve. Te dlačice su često i malo mekše pa ih možete začešljati i premazati gelom za fiksiranje obrva koji se koristi kao završnica šminkanja obrva.

Kako pospešiti rast obrva prirodnim putem?

 

U prirodi ima rešenja za sve, kao što smo već rekli, pa i za vaše obrve! Pronašli smo par super saveta za korišćenje prirodnih sastojaka koji će vaše obrve učiniti gustim i punim!

Ricinusovo ulje za rast obrva

 

Ne verujete da ovo ulje može da pomogne obrvama da budu sjajne, meke i pune? E pa razuverićemo vas, samo čitajte!

Ulje ricinusa za obrve i trepavice deluje jer u sebi sadrži aktivne čestice koje pozitivno utiču na belančevine i aminokiseline u sastavu dlake i duboko prodiru u ćelije korena dlake i tako ubrzavaju proces rasta. 

Ricinusovo ulje je i bogato antioksidansima pa sprečava upale korena dlake.

Kada dubinski očistite lice, na tufer ili štapić za uši nanesite par kapi ovog ulja. Utrljajte u obrve i blago masirajte. Ostavite da deluje preko noći i ujutru se umijte i isperite obrve.

Toliko se jednostavno koristi, a ima tako puno pozitivnog delovanja na izgled i gustinu obrva! Možete probati i kokosovo, arganovo, maslinovo ulje.

Od koristi će biti sva ulja koja su dobra za rast trepavica.

Crni luk za rast obrva

 

Još jedno ne svakidašnje sredstvo iz prirode koje stimuliše rast obrva je crni luk! Pun antiinflamatornih sastojaka, vitamina i sumpora koji podstiče razvoj kolagena u ćelijama i tako pomaže rast dlake! 

Iseckajte crni luk sitno i iscedite u komadiću gaze, i taj sok utrljajte u obrve. Nakon pet minuta isperite obrve blago mlakom vodom (više hladnom nego toplom). Ili jednostavno istrljajte obrve kolutovima crnog luka, i isperite nakon pet minuta! Eto ga, jednostavno i lako, vrlo dostupno a ima super rezultate za rast obrva! Da, može da vam natera suze na oči, a ni miris nije baš parfemski. 

Zato je možda bolje probati ovo…

Super miks za rast obrva

 

Za ovaj miks vam je potrebno:

  • Kašika maslinovog ulja
  • Kašika ricinusovog ulja
  • Pola kašike meda
  • Sok od pola limuna
  • Par kapi eteričnog ulja narandže

Sve ove sastojke pomešajte u staklenoj posudi i kada se sjedine prespite u malu staklenu bočicu. Ovo je super miks i prirodno sredstvo koje će imati izuzetne rezultate! Maslinovo ulje hrani kožu, ricinusovo hidrira i obogaćuje nutirjentima. Med stimuliše koren dlake na regeneraciju. Limunov sok štiti dlaku i koren od upala i od spoljašnjih agenata. Svi sastojci imaju blagotvorno dejstvo na rast obrva pojedinačno, a zamislite tek izuzetne rezultate koje ćete imati ovakvom fuzijom!

Kozmetički preparati za rast obrva

 

Tržište je preplavljeno proizvodima za negu i rast obrva, a ovo su neki od njih:

Serum za rast obrva

 

Serumi za rast trepavica i obrva bogati su sitnijim molekulima nutritivnih elemenata koji dubinski hrani dlaku i čini je snažnom. Sprečavaju i opadanje dlake obrva, a pospešuje rast novih vlasi. 

preparati za rast obrva

Generalno su korisnici ovih seruma jako jako zadovoljni! 

Ovo je najbolji izbor kada želite sjajne rezultate. Serumi, za razliku od kućnih maski, imaju veću količinu aktivnih sastojaka pa dlake samim tim rastu brže. Osim toga, to je ispitana varijanta koju smete da stavljate blizu očiju. Za razliku od gore pomenutog crnog luka, neće vas iritirati.

Vazelin za rast obrva

 

Vazelin je krema koja ima specifičan uticaj na kožu ili, u ovom slučaju, dlaku, tako što zaključava vlagu unutar ćelija. 

Kako je hidratacija ključna za obnovu rasta dlake obrve, vazelin za trepavice i obrve je super pomoćnik u ubrzavanju ovog procesa.  On će zaključati vlagu unutar korena dlake i tom hidratacijom stimulisati dlačice na rast. Najbolje je da ga nanesete na temeljno očišćeno lice i to pred spavanje. 

Pantenol za rast obrva

 

Pantenol je jedna od onih krema koju svi treba da imaju ili je već imaju u svojoj kućnoj kolekciji. Odličan je saveznik i u rastu obrva. Svako veče utrljajte pantenol na čiste, suve obrve i rezultati neće izostati. Pantenol je bogat elementima koji regenerišu ćelije korena dlake i pomažu da se obrve proguste i rastu!

Maskara za rast obrva

 

Maskare za rast obrva su gelaste formule koje podstiču rast dlačica obrva i trepavica na molekularnom nivou. To znači da sastojci aktivno deluju na samu ćeliju dlake podstičući je na rast. Imaju četkice kao što su i na maskarama, kao mali češljići, pa se tako apliciranje formule lakše rasprostranjuje na veći broj dlačica. 

Neke od ovih formula imaju i tamniji pigment pa time i vizuelno doprinose da obrve izgledaju gušće.

Obrve su definitivno veoma važna stavka na našim licima i treba im posvetiti svu pažnju u negovanju. Za zdrav i lep izgled lica i obrva treba malo strpljenja i malo truda ali rezultati će vas oduševiti i bićete zahvalni na uloženom vremenu! 

Uz par saveta i trikova zablistajte i vi i budite trendi sa gustim i punim obrvama!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *