veštačke trepavice
Oči

Veštačke trepavice: Koje su najbolje i kako da ih stavite? 

Evo odgovora kako izabrati odgovorajuće veštačke trepavice i kako ih staviti pravilno. Uz ove savete vaše oči izgledaće neodoljivo!

Veštačke trepavice ističu oko, tako da vaš pogled postaje autentičan i zavodljiv. Dame ih obžavaju jer koliko god maskare nanele ne možete izazvati ‘’vau efekat’’ kao sa veštačkim trepavicama! U narednim redovima se upoznajte do tančina sa ovim proizvodom za ulepšavanje i naučite pravilno da ga koristite.

Šta su veštačke trepavice?

 

veštačke trepavice na očima

Veštačke trepavice predstavljaju ekstenzije koje se lepe uz ivicu vašeg kapka, kako bi postigli zavidan volumen trepavica i istakli oči!

Napravljene su od veštačkih vlasi koje imitiraju vaše prirodne, ali se nalaze tik iznad prirodnih trepavica. Zajedno sa prirodnim vlasima daju očima senzualan pogled i ističu večernju šminku. Danas su sve popularnije i u drogerijama ćete pronaći i one za dnevnu varijantu šminke, o kojima ćemo kasnije pisati!

Kako izabrati veštačke trepavice?

 

Veštačke trepavice biraju se na osnovu volumena koji može biti po vašoj želji i u skladu sa prilikom za koju ih lepite.

Za večernje varijante šminkeri preporučuju veštačke trepavice sa izraženim volumenom, dok je dnevnu varijanta veštačkih trepavica svedenija.

U svakom slučaju će istaći vaše oči i dati celokupnom licu svež i vedar izgled!

Međutim, dešava se da dame sa uskim i sitnim očima zalepe široke lažne trepavice, tako da one dodatno zatvore oko! Kada kupite ekstenzije možete ih skratiti ukoliko imate sitne oči. Najbolje je jednu ekstenziju veštačke trepavice iseći na pola. Zatim, zalepiti uz kraj kapka na jedno a zatim na drugo oko. Kozmetičari ovakvo lepljenje ekstenzija zovu lepljenjem do pola kapka, kojim otvarate svoje sitno oko tako da ono postaje veće i senzualnije.

Uz večernju šminku, moja prijateljica koja ima sitne i snene oči veštačke trepavice lepi uz donji kapak. Da bukvalno seče mali deo ekstenzije (jedan do dva centimetra) i lepi uz donji kapak tako da njeno oko izgleda otvorenije! To je njen način kojim ističe lepotu svojih očiju, iako drogerije nude specijalizovane veštačke trepavice za donje kapke.

Ukoliko imate krupne oči iskoristite celu dužinu veštačkih trepavica i zasenite pogledom!

Ana je dugo lepila veštačke trepavice celom dužinom kapka, kako bi istakla oči. Vremenom je to dovelo do toga da njene prirodne  trepavice trpe oštećenja. Rešila je da ih oporavi i reši se obaveze stavljanja ekstenzija. Ona je na prirodan način progustila i produžila trepavice, ali i ojačala obrve. I vi možete uraditi isto. Šta je njoj pomoglo, saznajte na sledećem linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/ .

Vrste veštačkih trepavica

 

Osnovna podela ovih kozmetičkih dodataka jeste na donje i gornje ekstenzije, koje kao što smo rekli birate prema obliku svog oka. Naredna podela odnosi se na način nanošenja veštačkih trepavica na kapke!

Magnetne veštačke trepavice

 

Magnetne veštačke trepavice zaludele su svet u proteklih nekoliko meseci! One se održavaju na vašim kapcima zahvaljujući sitnim magnetima koji su prilepljeni na njih. Tačnije dobijate dva dela trepavice, gornji na kom su vlasi i koji ide uz vaše trepavice i sam kapak. Drugi deo ekstenzije ide tik ispod vaše prirodne vlasi i to je tanka tračica sa magnetom. Ona se prilepljuju uz gornji deo trepavice i drži ih nepomičnim nekoliko sati.

Saznajte više o magnetnim trepavicama.

Možete se oduševiti ovim veštačkim trepavicama jer se za nekoliko sekundi postavljaju i postojane su. Mogu da izdrže na očima do osam sati, ali je potreban oprez.  Magneti mogu irtirati i oštetiti oko, a u blažoj varijanti izazvati svrab i suze! Jednostavo vam mogu prijati pri samom nanošenju ali se tokom dana mogu pomeriti i izazvati irtaciju oka. Kada ih postavite ne smete da češete oči ili pravite nagle pokrete.

Ukoliko želite opušteniju varijantu trepavica, birajte narednu vrstu!

Ekstenzije na lepak

 

Od veštačkih trepavica na lepak se ne odvajaju šminkeri, jer mogu izdržati ceo dan na vašim kapcima. Postojane su i nanose se u svega dva koraka. Najpre se nanosi lepak duž trakice na trepavici i ostavlja se nekoliko sekundi kako bi se prosušio na vazduhu. Zatim nanosite trepavicu na prethodno očišćenje kapke, na kojima nema šminke! Nekoliko sekundi držite trepavicu uz kapak kako bi lepo zalepila i uživajte u besprekornom pogledu.

Veštačke trepavice na lepak se koriste i u kućnoj varijanti, zbog svoje postojanosti i jednostavnog nanošenja. Preporučujem vam da najpre nanesete malo lepka za trepavice na podlakticu, kako bi proverili da li vam prija. Lepak može izazvati alergijsku rekaciju tako da vaše oči oteknu i postanu bolne. Zato ga nanesite na kožu ruke i ostavite pola sata. Ukoliko nema crvenila i svraba, pažljivo zalepite veštačke trepavice!

Želite da uživate u zanosnom pogledu nekoliko dana, pa čak i nedelja?

Svilene veštačke trepavice za nadogradnju

 

Svilene trepavice daju ‘’vau efekat’’ vašim očima, jer se lepe pojedinačno rukom kozmetičara. Postoje različiti tipovi veštačkih trepavica, u zavisnosti od gustine vlasi i dužine. Trenutno je najpoznatiji ruski volumen trepavica. Lepe se pojedinačne svilene trepavice iznad korena vaših vlasi, specijalizovanim lepkom jače strukture.

Kvalitetan lepak i sam način nanošenja ‘’jedan na jedan’’ drži ih postojanim nekoliko nedelja na vašim kapcima! Nemojte zaboraviti da je lepak jake strukture i da može izazvati alergijske reakcije na osetljivoj koži lica. Imajte na umu da se prirodne trepavice uz pravilnu negu obnavljaju za dve do tri nedelje, postaju dugačke i guste!

Neke dame se ne razdvajaju od ruskog volumena, dok je za druge on previše napadan! Srećom, postoji i ovo…

 Lažne trepavice za svaki dan

 

Kada se kaže veštačke trepavice za svaki dan misli se na srednju gustinu vlasi, tako da one istaknu vaše oči, ali tako da  ne budu napadne. U drogerijama pronalazim veštačke trepavice koje su ređe i kao takve preporučljive za dnevnu varijantu šminke.

Veštačke trepavice za spuštene kapke

 

Spušteni kapci čine oči umornim ali ih vi  možete otvoriti i učiniti veselim zahvaljujući veštačkim trepavicama. Neka budu što duže i neka njihov luk ide ka gore, tako da vaše oko izgleda vedro i elegantno. Uz ajlajner ćete dodatno istaknuti svoj pogled i skrenuti pažnju sa spuštenih kapaka, idealan je u večernjim satima.

Dnevna varijanta veštačkih trepavica za spuštene kapke podrazumeva lepljenje ekstenzije na samoj sredini kapka. Šminkeri preporučuju lepljenje jednog dela veštake trepavice ( isecite je ili lepite pojedinačne trepavice) po sredini kapka. Neće biti upadljive, a otvoriće vaše oko, tako da izgledate sveže i odmorno !

Veštačke trepavice u boji

 

Veštačke trepavice u boji danas ne podrazumevaju samo lude zelene, ružičaste i crvene tonove koji su se proslavili uz hipi pokret. Danas dame širom sveta obožavaju trepavice u braon boji i providne veštačke trepavice.

Braon boja naglašava prirodan, nude mejkap i pravi su izbor ukoliko želite zavodljiv pogled tokom dana!

Kako se pravilno stavljaju veštačke trepavice?

 

Verujem da jedva čekate da zalepite veštačke trepavice i uživate u odrazu pred ogledalom. Ipak se zaustavite i najpre očistite kapke prirodnim losionom. Dovoljno je tupferom preći preko kapaka kako bi uklonili bakterije i nečistoće sa kože. Ukoliko prljavštine ostanu na vašem licu, lepak neće biti postojan i veštačke trepavice se mogu odlepiti do pola u toku dana, tako da vise.

Sledeći korak podrazumeva nanošenje lepka duž linije trepavice, ali u umerenoj količini. Nemojte preterivati! Lepak za trepavice ne sme da se sliva sa linije odnosno trakice koja drži vlasi, treba da je popuni. Najbolje je iskoristiti čačkalicu. Lepak za trepavice iz pakovanja možete uzeti čačkalicom i preneti na veštačku trepavicu. Nanošenje će biti preciznije i lepak se neće slivati na vlasi i doći u kontakt sa vašim očima. Sačekajte desetak sekundi da se lepak prosuši na vazduhu i prinesite veštačke trepavice kapcima.

Veštačku trepavicu najpre prislonite uz sam rub oka i lagano spuštajte deo po deo do linije nosa. Kada celokupna trepavica bude prilepljena, ne odvajajte prste! Pridržite ekstenziju još koji minut kako bi se lepak osušio na vašoj koži i bio postojan!

Sada ste spremni za nanošenje senke i druge šminke na kapke i kožu oko očiju!

Kako se skidaju ?

 

Uz prirodno maslinovo ulje odvojićete ekstenzije od kapka, što je super ukoliko kod sebe nemate sredstvo za skidanje veštakih trepavica. Ipak, budite svesni da prirodno ulje jeste hranjivo za kožu, ali ne može akdevatno da ukloni čestice lepka. Ostaće na vašim očima i iritiraće ih.

Zato uz veštačke trepavice u drogeriji kupite gel za skidanje istih. Stručnjaci su pripremili efikasnu formulu u vidu gela koja će odlepiti veštake trepavice sa vaših kapaka ali i ukloniti najsitnije čestice lepka. Vaša koža će uz ovaj preparat biti čista i negovana.

veštačke trepavice skidanje

Veštačke trepavice ne moraju imati kratak rok trajanja, uz pravilnu negu mogu vam poslužiti tri do pet puta!

Održavanje veštačkih trepavica

 

Skinite lepak sa linije veštakih trepavica kako bi mogli da ih koristite više puta. Natopite štapić za uši alkoholom i zatim prebrišite liniju trepavica na kojoj je lepak. Nemojte jako pritiskati štapić kako se ne bi iskrivile i oštetile vlasi trepavica!

Alkoholom ćete skinuti lepak i ujedno dezinfikovati trepavice, tako da možete da ih koristite nekoliko puta.

Da li veštačke trepavice oštećuju prirodne?

 

Veštačke trepavice mogu oštetiti prirodne vlasi.

Koliko god se trudili da ih zalepite pravilno iznad prirodnih vlasi, lepak se širi i prilikom skidanja iščupaćete nekoliko svojih trepavica. Ostaće sitne rupice među vašim prirodnim trepavicama, koje će se popuniti uz pravilnu negu.

Za rast nove vlasi potrebni su vitamini i minerali i zato nahranite kožu kapaka prirodnim serumom .  Ubrzaće rast novih vlasi ali i ojačati postojeće, tako da postanu duže. Volumen vaših prirodnih trepavica povećaće se uz prirodan serum za trepavice, odnosno vitamine iz njega za svega nekoliko nedelja.

Svakodnevnim nanošenjem prirodnog seruma učinićete trepavice jakim i dugim, tako da lepljenje ekstenzija ode u zaborav.

Dakle, prirodne trepavice se oštećuju i gube tokom procesa skidanja veštačkih trepavica ali to nije najgore od svega. Osetljiva koža očiju ne trpi lepak za trepavice, zato budite posebno oprezni. Ukoliko kapci počnu da vas peku i svrbe uklonite veštake trepavice. U suprotonom kapak može oteći, a čitavo oko postati crveno i bolno.

Da li se stavlja maskara na veštačke trepavice?

 

Ukoliko stavite maskaru na veštačke vlasi one će se stvrdnuti i mogu se zalepiti jedna za drugu, što ne izgleda lepo. Pre nego što zalepite veštačke trepavice, na  prirodne možete naneti maskaru. Izdužićete ih tako da zajedno sa veštačkim trepavica izgledate glamurozno!

Koliko dugo traju veštačke trepavice?

 

Veštačke trepavice uz pravilno nanošenje i adekvatan lepak mogu da traju od četri do šest sati  saznajem istražujući. Neki proizvođači navode da trepavice na vašim kapcima ostaju do dvanaest sati, tako da u njima možete uživati tokom celog dana.

Ukoliko ih pravilno skinete sa kapka, a zatim i očistite od lepka, možete ih koristiti do pet puta.

Najbolje veštake trepavice

 

Isprobala sam Aura i Ilums veštačke trepavice, tako da sebe ne smatram ekspertom prilikom izbora istih. To me je navelo da istražim iskustva dama na internetu i izdvojim najbolje veštake trepavice za vas.

Aura veštačke trepavice

 

Aura nudi različite vrste veštačkih trepavica, koje se prilagođavaju svim oblicima očiju. Uz sam oblik i dužinu proizvoda možete birati volumen. Pripremili su desetak različitih volumena, namenjenih za dnevnu, ali i noćnu varijantu. Za glamurozan izgled Aura je izdvojila posebnu 3D kolekciju trepavica, koje su jako guste. Daju celokupnom licu dozu seksipila i ističu oči čineći lice vedrim i seksiplinim.

Ardel veštačke trepavice

 

Ardel veštačke trepavice imaju silikonsku trakicu, koja je providna. Lagane su tako da ostaju dugo prilepljene uz vaše kapke, ne zamarajući ih.

 Artdeco veštačke trepavice

 

Artdeco proizvodi veštačke trepavice koje su kraće pri vrhu a duže pri samom rubu oka, kako bi izgledale što prirodnije. Pronalazim i senzualne dugačke i guste trepavice, na trakici koja se lako prilagođava obliku vašeg oka. Trakica nije oštra i gruba, možete je lepo zalepiti uz kapak i imati zanosan pogled!

Essence veštačke trepavice

 

Essence ima zanimljivo pakovanje veštačkih trepavica, tako da njima možete da obradujete prijateljicu. Pritom se lako nanose, saznajem čitajući iskustva korisnica.

Golden Rose veštačke trepavice

 

Golden Rose je kod nas jedan od popularnijih brendova šminke, koje pronalazim u većim marketima, drogerijama i apotekama. Nude različite dužine veštačkih trepavica, koje će biti sa vama u svakoj prilici.

Ilums veštačke trepavice

Ilums veštačke trepavice su savitljive, tako da ih možete lako zalepiti uz kapak. Neće se izlomiti prilikom prislanjanja i susrešćete se sa različitim dužinama istih!

Cena veštačkih trepavica

 

Veštačke trepavice kod kineza možete pronaći po ceni od 50 do 100 dinara. One su tvrde  tako da se teže savijaju i prilagođavaju obliku vašeg kapka. U drogerijama pronalazim  trepavice po akcijskoj ceni od dvesta dinara pa na više.

Iskustva dama sa veštačkim trepavicama

 

Kao glavnu prednost veštačkih trepavica dame navode zavodiljv i senzualan pogled, koji ih čini posebnim na nekoliko sati! Prilikom korišćenja ekstenzija treba biti umren i svestan posledica.

Ukoliko ih koristite često mogu oštetiti vaše prirodne vlasi i dovesti do opadanja trepavica . To je negativna strana priče sa kojom se susreću žene i zato se mnoge odlučuju za prirodnu negu. Hraneći svoje trepavice serumom ili uljima za trepavice, mnoge žene učinile su ih jednako zavodljivim i zauvek se oslobodili lepka i ekstenzija.

Jedno je sigurno svi želimo zavodljiv pogled, a ukoliko vam je preko potreban na nekoliko sati sada znate da upotrebite veštačke trepavice pravilno!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *