oblik obrva
Oči

Oblik obrva – koji tebi naviše odgovara?

Oblik obrva definiše izgled našeg lica. I upravo zato je važno da one budu počupane lepo i precizno. Još važnije, da budu prirodne i nikako ne smeju biti kopija tuđih obrva.

Da vam ispričam anegdotu, da vas malo nasmejem. Pre nekih 15 godina u trendu su bile one veoma tanke obrve i sve smo želele da izgledamo upravo tako.  I po prvi put u životu, uzeh ja pincetu u ruke i čupaj, čupaj… Pogađate? Rezultat je bio blaga katastrofa, skoro sam ostala bez njih. I gledajući u ogledalu ono što je preostalo, dve jedva vidljive linije, shvatila sam koliko je oblik obrva važan.

Da ne biste došli u moju situaciju, otkrivamo vam kako da odredite oblik obrva spram svog lica i da konačno budete zadovoljne njihovim izgledom.

Kakvi oblici obrva postoje?

 

Da li ste se ikada pitale mogu li vaše obrve biti drugačije, lepše? Da li ste želeli da menjate njihov oblik, jer vam se čini da vam postojeće ne pristaju? Verovatno smo sve imale takve dileme.

I zaista, čini se da je sada lakše nego ikada imati savršene obrve koje jasno prate konture lica i ističu našu lepotu. U gotovo svakom salonu možete otići na čupanje i oblikovanje obrva, na iscrtavanje,  tetoviranje, pa čak i na presađivanje obrva… Postoji ogroman broj različitih metoda koje će vam omogućiti da imate obrve iz snova. Jasno je, to košta, a profesionalci koji stvarno znaju svoj posao i umeju da odrede kakve obrve vam trebaju, ne nalaze se na svakom koraku.

A zahvaljujući svemu tome, nekako smo došli do toga da većina devojaka ima potpuno iste obrve. Ili se to samo meni čini? Mislim da ne. Znate one, koje su na početku veoma debele, a pri kraju se drastično sužavaju. Ja gde god da se okrenem, čini mi se da ih sve devojke imaju.

Ipak, oni se pomalo i razlikuju! Ovo su najčešći oblici obrva:

  • Polukružne obrve su one kod kojih je najuočljiviji pravilan luk i važno je da budu što gušće i punog volumena;
  • Ravne obrve nemaju vidljiv luk i najčešće su kratke, ne spuštaju se ka dole;
  • Obrve blagog luka su prirodno definisane i nije ih potrebno mnogo preoblikovati;
  • Obrve sa oštrim uglom izgledaju dramatično, imaju istaknute uglove i duže su od standardnih. Lice izgleda oštrije i namrgođenije.

Najlepši oblik obrva

 

Svaki profesionalni šminker reći će vam da negovanju obrva treba posvetiti isto onoliko pažnje koliko i šminkanju. Ako ne i više.  Obrve su, takoreći, ram lica. One su onaj detalj koji će učiniti da uvek delujemo namrgođeno, ako nisu počupane kako treba. Ili da izgledamo mnogo lepše i vedrije, ako su odgovarajućeg oblika.

Subjektivna je stvar koji je najlepši oblik obrva, nekome su lepše one izrazito guste, neko više voli tanje, svetlije… Ipak,

Najlepši oblik obrva za mene ili za vas trebalo bi da bude upravo onaj koji će odgovarati našem obliku lica, frizuri, godinama, boji tena…

Samo tako će one doći do izražaja i upotpuniti naš izgled.

Nema potrebe da sve budemo iste, već upravo suprotno. Bitno je da budu što prirodnije i da ne odstupamo mnogo od njihovog već postojećeg izgleda. Važno ih je pravilno oblikovati i negovati ih. Lepe i negovane obrve tu su da daju pečat našem licu, da nam podignu samopouzdanje.

Pravilan oblik obrva

 

Postoji pravilo koje važi za sve obrve, ma kako god one izgledale. A to je da moraju biti pravilnog oblika i da obe moraju biti precizno i identično oblikovane. To se podrazumeva.

Ovo je najvažnije pravilo koje treba slediti.

Koren obrve počinje u visini nozdrva, a najviši deo, takozvani luk obrve treba da bude u ravni sa zenicom oka.

Postoji mnogo caka i trikova koje će vam u tome pomoći. A da li ste znali da je obrve najbolje čupati nakon tuširanja ili posle stavljanja toplih obloga? Tada će folikul dlake omekšati, pore će se otvoriti i samo čupanje biće manje bolno. To ćete postići i parenjem lica.

 

 

prirodan oblik obrva

 

I sve to zvuči dobro kada imamo super guste obrve koje lako možemo oblikovati kako želimo. A šta da radimo kada su obrve retke i tanke i čini se da nikada neće narasti? E to jeste muka.

To dobro zna i Ana. Ona je dugo imala problem jer su njene obrve, ali i trepavice, bile tanke, svetle i neugledne.  Nema toga što nije pokušala, ali sve je bilo bezuspešno. Čak ni popularni tretmani obrva i trepavica nisu dali rezultate, a nadogradnja trepavica trajala joj je cela dva dana.Ipak, konačno je pronašla rešenje. Prirodan metod koji joj je omogućio da ima obrve i trepavice o kojima je do tada samo sanjala. Obrve i trepavice su se vrlo brzo progustile i sada izgledaju savršeno. Možete i vi probati isto. U čemu je tajna, otkrijte na ovom linku  https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Kada je konačno imala lepe i guste obrve, Ana je mogla da ih oblikuje kako joj je volja.

 Oblik obrva i lice – kako odrediti?

 

Već nekoliko puta sam spomenula da je najbitnije da obrve odgovaraju obliku lica i da budu sa njim u skladu. To je prvi i najvažniji korak kada pričamo o njihovom savršenom obliku, a takve obrve treba da prate prirodne konture lica. Pa da vidimo koje odgovaraju okruglom, a koje srcolikom licu.

Oblik obrva za okruglo lice

 

Ovakvom licu odgovaraće obrve koje su ravnije, blago naglašene i imaju oštriji ugao. Imaju visoko postavljen luk, ali nikako ne bi trebale da budu zakrivljene ili zaobljene.

Oblik za ovalno lice

 

oblikovane obrve

 

Ovalno lice važi za najskladnije, pa će mu pristajati skoro svaki oblik obrva. Bitno je da su što prirodnije, da imaju blagi luk. Dovoljno ih je samo počupati ispod donje linije i koji god da im je prirodan oblik lepo će izgledati. Primer je glumica Džulijan Mur.

Oblik za srcoliko lice

 

Uska brada i naglašen gornji deo, karakteristični su za srcoliko lice. Takav oblik lica imaju recimo Riz Viterspun i Hali Beri. Njihove obrve nisu preterano guste ni bujne, kako ne bi previše naglašavale gornji deo lica. Srcoliko lice zahteva veoma uredne i tanje obrve, mekšeg i blažeg oblika.

Oblik obrva za kockasto lice

 

Oštre crte lica u ovom slučaju zahtevaju obrve koje će biti blago oble, bez naglašenog luka. Vrh obrve treba da bude na 2/3 dužine, a kraj neka je blago zaobljen ka dole. U suprotnom, lice će delovati još grublje i oštrije. Obrve odgovarajućeg oblika će doprineti da lice izgleda skladnije i vizuelno umanjiti jake crte vilice. Pogledajte kako je to vešto uradila glumica Selma Hajek.

 Oblik obrva za spuštene kapke

 

Ako su vam oči blago zatvorene i kapci spušteni, onda obrve treba da ih učine otvorenijim i većim. Ovde će najbolje uraditi posao polukružne obrve koje će podići oko.

Obrve za lice sa široko razmaknutim očima

 

Široko razmaknute oči zahtevaju posebno prilagođene obrve. Najvažnije je da deo obrva uz koren nosa bude jače naglašen. Tako ćete postići da oči izgledaju kao da su bliže centru.

Oblik za visoko čelo

 

Srcoliko lice najčešće karakteriše visoko i naglašeno čelo, što dodatano stavlja oči u prvi plan. Obrve stoga treba da budu malo tanje i uredno počešljane i fiksirane, što se najlakše postiže uz pomoć gela za obrve.

Oblik obrva koji smanjuje nos

 

U slučaju da imate malo veći ili kriv nos, onda će obrve biti veoma važne u vašem slučaju. One ne treba da budu veoma dugačke niti debele, već malo tanje i blažeg oblika.

Kako počupati obrve prema obliku lica?

 

Prirodne obrve su uvek najbolje rešenje, ali enigma je kako ih počupati i definisati tako da odgovaraju našem obliku i crtama lica. U trendu su malo deblje, kao i one neuredne, „messy“ obrve koje začešljavamo ka gore. Naravno, kome se to dopada.

Ako ste početnica u čupanju obrva, dobra ideja je da koristite stensil šablone pomoću kojih ćete lako obeležiti koji deo treba da počupate, a koji bi trebalo docrtati.

Možda deluje jednostavno, ali treba tu ipak dosta prakse i ponavljanja da bi obrve izgledale savršeno. Ako ste i dalje u  nedoumici kako da najbolje počupate obrve, postoje brojni tutorijali koji će vam u tome pomoći.

A ako želite da ubrzate rast obrva i trepavica, onda obavezno što pre nabavite ricinusovo ulje.

Kako nacrtati obrve prema obliku lica?

 

tanak oblik obrva

 

Većina žena svakodnevno docrtava svoje prirodne obrve. I to kada ih je potrebno malo naglasiti ili popuniti sitne nedostatke.

Veoma važna stavka je i boja obrva, a u tu svrhu možemo koristiti olovku ili maskaru za obrve. Kod brineta boja obrva treba da bude za nijansu ili dve svetlija od kose, a kod plavuša za nijansu, dve tamnija. Saznajte ovde kako da nacrtate obrve poput profesionalca

Obrve za svaki oblik lica

 

Postoje li uopšte takve obrve?

Mi kažemo da su to one koje će učiniti da lice izgleda mlađe, svežije, odmornije. Takve su one malo deblje obrve koje su naglašene pri samom korenu, a koje možemo dobiti i metodom japansko iscrtavanje. Četkicom ih začešljavajte ka gore i delovaćete mlađe.

Tanke obrve mogu delovati neprirodno i učiniti nas starijima nego što jesmo, a delovaćemo i preozbiljno.

Ako imate kratku kosu, onda se opredelite za obrve blagog luka, srednje debljine. Dužoj kosi više stoje gušće i prirodnije obrve, a ako imate šiške onda oblik treba da im bude mekši i nežniji.

Muške obrve – koji je najbolji oblik?

 

Većina muškaraca nikada nije čupala obrve, ali postoje i oni koji to redovno rade kako bi uklonili one dlačice koje su višak.

I kada su muškarci u pitanju, obrve treba da budu uredne i prirodne, nikako pretanke, ali ni spojene.

Dragi muškarci, pre nego što uzmete pincetu u ruke, bolje se posavetujte pre toga sa nekom damom. Čisto da ne omašite. Ako volite „Prijatelje“ setite se Džoija Tribijanija i njegovih obrva u jednoj epizodi. A to nikako ne želite!

Obrve u obliku ribljeg repa i ostali neobični oblici

 

neobičan oblik obrva

 

Nedavno je među devojkama masovno zaživeo trend obrva u obliku ribljeg repa, a koji je promovisala blogerka Huda Katan. Izgledaju zaista poput ribljeg repa, vrh im je podeljen na dva dela i u najmanju ruku su čudne. Definitisvno su samo za one veoma odvažne devojke.

Pre dve godine osnovan je i čitav pokret žena koje promovišu nesvakidašnje obrve, a sve kako bi prikazale drugačiju stranu ženske lepote. Među njima su one koje ne čupaju obrve, koje imaju obrve potpuno spojene na sredini, talasaste ili veoma čupave obrve…  Postoje i takozvane „soap brows“ ili sapun obrve koje se oblikuju upravo sapunom.

A da li ste vi među ekscentricima koji smeju da prošetaju riblje kosti od obrva ili se ipak pre odlučujete na prirodni i svedeniji oblik? Da li imate deblje ili tanje obrve? U kojoj god grupi da se nalazite, važno je da ste zadovoljne njihovim izgledom. A za sve korekcije, verujemo da smo i ovog puta bili od pomoći.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *