kako nacrtati obrve
Oči

Kako nacrtati obrve poput profesionalca?

Pitate se kako nacrtati obrve u samo par koraka i ulepšati čitavo lice? Pred vama je jasan vodič do savršenih obrva, koje će istaknuti vašu lepotu.

Lepo oblikovane obrve nisu samo trend današnjice. Decenijama unazad se govori o tome kako ističu lepotu lica. Dobro nacrtane obrve mogu istaći crte vašeg lica. Kao što vidite nije slučajnost što su obavezni deo dnevne i večernje šminke.

Crtanje obrva je poput stavljanja maskare – nema dame koja ga nije isprobala. Pitanje je koliko je iscrtavanje obrva bilo uspešno?

Nikome nije cilj da izmrlja dve linije. Obrve zaista moraju biti savršene kako bi otišli na posao, fakultet ili do prodavnice. Sve jedno gde idete, prateći savete iz narednih redova naučićete da nacrtate obrve tako da vam svi pozavide.

Kada je potrebno crtanje obrva?

 

Kada je u pitanju profesionalno šminkanje, šminker će vam uvek dodatno oblikovati obrve. Jednostavno kada se na lice nanese jaka senka, zalepe veštačke trepavice i nanese ruž na usne, potrebno je naglasiti obrve koje ističu konture vašeg lica i daju mu punoću.

Dobro, to je večernja varijanta šminke za koju se dame opredeljuju u posebnim prilikama.

Šta je sa svakodnevnicom? Kome je potrebno crtanje obrva?

Danas su moderne guste i istaknute obrve, koje vizuelno daju volumen licu. Nema potrebe da dodatno docrtavate obrve ukoliko imate tamnu kosu i samim tim  prirodno jači pigment obrva. Jednostavno ih oblikujte uz makazice i češalj za obrve, tako da dlake budu kraće i imaju tačno određen smer rasta. Odmah nakon ustajanja prirodne obrve će istaknuti vaše oči, učiniti ih senzualnim .

Kozmetičari navode da guste obrve daju licu mladački izgled i uklanjaju godine.

Zato je najjednostavnije negovati prirodne vlasi pravilno i postići trajni efekat. Kako bi obrve porasle, potrebni su im vitamini i minerali iz prirodnih seruma za rast trepavica i obrva. Jasno je da pored svih tretmana neće preko noći izrasti, tako da će vam u narednom period biti potrebno crtanje obrva.

Crtanje obrva je potrebno u pomenutom slučaju, kada su vaše prirodne obrve tanke i retke. Osobe sa plavom kosom imaju gotovo neprimetne obrve, koje je potrebno adekvatno istaći. Ukoliko ste kao mali bili nemirni i napravili sebi ožiljak na čelu sve do samog oka, crtanje obrva vam je neophodno!

Ana je dugo želela trendi obrve i iscrtavala ih je bezbroj puta. Crtanju obrva došao je kraj, jer je pronašla trajno rešenje koje je njen obrve učinilo gustim i oblikovanim. Isto možete i vi! Šta je to njoj pomoglo, saznajte iz njenog ličnog iskustva koje se nalazi na sledećem linku:    https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/.

Treba da znate da je i pored naših saveta crtanje obrva  dozvoljeno svima. Ponekad tamne obrve treba blago popuniti kako bi dodatno istakli oči. To je sasvim u redu i zato evo načina na koji ćete to postići.

Kako nacrtati obrve olovkom?

 

Kako bi nacrtali obrve koje pristaju uz vaše lice i kosu i ističu lepotu potrebna vam je olovka za obrve za jednu nijansu tamnija od vaših prirodnih vlasi. Neka to bude strikno jedna nijansa, nije ih teško naći. Drogerije nude čitav niz olovki u različitim nijansama braon i crne boje.

Preporučuje se korišćenje olovke za obrve, jer je ona mekana i lepo se razmazuje dajući vašim obrvama prirodan izgled.

U narednim redovima ću vam korak po korak opisati postupak crtanja obrva olovkom, ali želim da vam kažem da on neće biti uspešan ukoliko pogrešno nanesete hidratantnu kremu na lice. Ona vam je potrebna pre šminkanja, jer će zaštiti kožu od spoljašnjih uticaja i spasti je od isušivanja i bakterija. To je jasno i ne treba je izbegavati! Ukoliko je nanesete i zatim nacrtate obrve, one će biti nejasne i mrljave. Olovka će izgledati mnogo tamnije nego što jeste i delovaćete smešno.

Zato nakon nanošenja hidratantne kreme sačekajte da se osuši na vašoj koži. Tek nakon desetak minuta krenite u akciju crtanja savršenih obrva.

Nakon prirodne kreme možete naneti tečni puder,  ali takođe sačekajte nekoliko minuta da se lepo osuši i stopi sa kožom lica!

Sada ste spremni za crtanje obrva olovkom.

KORAK I: Odredite početak obrva, odnosno koren

 

Kako bi obrve pratile oblik vašeg lica morate odrediti jasan početak, u suprotnom možete izgledati smešno sa kratkim ili predugačkim obrvama!

Kada kažem „početak obrva“,  mislim na deo ka korenu nosa, koji je najvažniji prilikom iscrtavanja. Svoju olovku prislonite uz pored otvora nosa sa leve a zatim sa desne strane. Olovka treba da bude postavljena uspravno, od otvora nosa ka korenu. Njen vrh će vam pokazati početnu tačku za iscrtavanje obrva. Tako uradite sa ove strane.Sam kraj nosa treba da bude u ravni sa početkom obrve. Označite ga i lagano popunite olovkom prateći luk svojih prirodnih obrva.

KORAK II: Odredite kraj svojih obrva

 

Sada ponovo zahvaljujući olovci za obrve odredite završetak vaših nacrtanih vlasi. Ponovo prislonite olovku uz rub donjeg dela nosa, znači pored nosnog otvora sa jedne pa sa druge strane. Ovog puta gornji deo olovke povežite sa krajem vašeg oka (ka slepoočnici). Dobićete ugao od četrdesetpet stepeni i gornji deo olovke će vam pokazati tačku u kojoj trebaju da sa završe obrve.

Dakle, do ove tačke ih crtate i ni milimetar dalje!

KORAK III: Odredite sredinu obrva i njihovu najvišu tačku

 

Ovo je najlakši deo prilikom određivanja oblika obrva. Odredite sredinu oka. Gledajte pravo u ogledalo, i lako ćete je naći.  Tik iznad nje treba da bude najviši deo vaše obrve.Od te tačke on se spušta ka dole.

KORAK IV:  Popunite obrve olovkom

 

Sada kada imate ključne tačke možete popuniti olovkom svoje prirodne obrve.

Nemojte je nanositi kao da pišete po svesci. Olovku za obrve iskrivite, kao prilikom senčenja i zatim lagano prelazite preko svojih obrva prateći postavljeni luk.

Ne treba iscrtavati linije i držati olovku pravo jer ćete dobiti neprirodan izgled.

KORAK V: Na koren obrve nanesite bronzer, kako bi izgledale prirodno

 

Kako ste crtanje obrva počeli od njihovog korena on će biti znatno tamniji od ostatka obrve. Zato četkicom nanesite malu količinu bronzera kako bi razmazali olovku i učinili obrve prirodnijim.

Ovim trikom se služe neki od profesionalnih šminkera, jer pored toga što razmazuje bronzer daje dodatan sjaj licu i čini vaš izgled svežim.

Ovo je skraćena verzija procesa. Kada se recimo radi japansko isctravanje obrva, jako je bitno da obrve budu perfektne, jer se ne mogu obrisati. Tada se radi mapiranje obrva malo detaljnije. Za to vam može poslužiti konac umočen u neku masniju senku, a evo video tutorijal kako izgleda proces:

Kako nacrtati obrve ako nemate olovku za obrve?

 

Ukoliko nemate olovku za obrve, možete se poslužiti krejonom.

Ne preporučujem vam crni krejon, jer će obrve izgledati suviše napadno.

Radije biram braon nijansu krejona kada mi olovka za obrve nije pri ruci. To je moje iskustvo vi birajte krejon u skladu sa bojom svoje kose i obrva!

Imate svetlu kosu? U tom slučaju vam je potrebna najsvetlija braon boja krejona, samo pazite da on nema šljokice.

Krejon se nanosi isto kao olovka za obrve, ali vam je na kraju potreban štapić za uši. Kada iscrtate obrve pređite preko njih štapićem za uši. Pokupiće višak boje koju krejon zasigurno ostavlja za sobom.

Kako nacrtati obrve senkom?

 

U drogerijama pronalazim specijalizovane senke za obrve u dve boje. Ima različitih nijansi ali se kupuje set sa dve boje i ogledalcetom, neki proizvođači vam uz njega daju i malu četkicu. Za crtanje obrva senkom preporučljiva je četkica sa dugačkim vrhom. Same dlačice na četkici treba da budu čvrste i kose.

Dugačka četkica za nanošenje senke vam je potrebna kako bi odredili tačku u kojoj obrva počinje, njen središnji najviši deo i tačku u kojoj se završava. Ponavljate opisani postupak iz prethodnih redova, prislanjate četkicu uz donji deo nosa.

Nemojte uzimati puno senke, ona takođe treba da bude za nijansu svetlija od vaših prirodnih obrva. Lagano četkicom popunjavate liniju svojih prirodnih obrva. Nemojte stiskati četkicu uz kožu jer će se tada senka neravnomerno namazati. Na mestima gde ste prejako stisli četkicu ostaće tačka od boje, koja ne izgleda lepo!

Možete crtati obrve uz običnu paletu senki, ukoliko imate boju koja vam odgovora.

Kada završite sa crtanjem obrva senkom ispod i iznad njih dodajte svetlucavu belu senku, kako bi istakli oči i  svoj novi luk obrva.

Kako iscrtati obrve pomoću kašike?

 

Obična kuhinjska kašika može poslužiti za masažu lica, ali je i prva pomoć prilikom iscrtavanja obrva!

Supenom kašikom treba zatvoriti oko, tako da ona bukvalno legne uz vaše oko. Gornji deo kašike će ići uz vašu obrvu i predstavlja put do savršenog luka, zavodljivih iscrtanih obrva.

Podrazumeva se da ste odredili početak, sredinu i kraj obrve pre prislanjanja kašike. Ispratite liniju kašike i popunite svoje obrve uz nju, sve do središnjeg dela. Zatim sklonite kašiku i spustite luk svoje obrve prateći prirodne vlasi do označene tačke u kojoj se vaše obrve završavaju.

Ovo deluje lako, ali ovakav oblik obrva ne odgovara svakom licu. Vi probajte. Ako jeste za vas – super!

Američke dive su iznele novi trend. Ne, nije u pitaju nadogradnja obrva. Reč je o crnim obrvama.

Kako nacrtati crne obrve?

 

Crne obrve ne izgledaju prirodno, pa je najbolje birati braon nijanse za dnevnu šminku. Sa druge strane crne obrve izgledaju savršeno na društvenim mrežama, pa ukoliko želite da se slikate za Instagram vreme je da naučite da ih crtate.

Pored toga što slike izgledaju savršeno uz njih, crne obrve neki od  šminkera toplo preporučuju prilikom šminkanja za izlazak, odnosno večernju varijatnu.

Namenjene su isključivo devojkama crne kose, tamno braon kose i nešto tamnije puti.

Mogu je i drugi isprobati, ali na crnkama izgledaju senzualno.

Crne obrve možete iscrtati crnom olovkom ili senkom, a ukoliko želite da traju nekoliko dana možete isprobati kanu!

Kako nacrtati obrve kanom?

 

crtanje obrva

Kana više nije namenjena samo za bojenje kose, postoje specijalizovana pakovanja namenjena iscrtavanju obrva. Unutar pakovanja uglavnom dobijate samu kanu i aplikator. Kana je u maloj tubi, koja može izdržati od deset do petnaest nanošenja.

Glavna prednost kane je to što će se zadržati na licu nekoliko dana, pritom je potpuno prirodna.

Izručite manju količinu i zatim u kanu umočite aplikator. Njime prelazite preko vaših prirodnih obrva i sačekate nekoliko minuta, zatim se umijte.

Neki proizvođači pripremaju kanu za obrve koja se ne ispira, zato čitajte deklaracije. Prilikom crtanja obrva kanom one će biti znatno tamnije, u odnosu na crtanje senkom ili olovkom. Boja će biti jača i koncetrisanija, pa budite precizni prilikom nanošenja.

Saznajte više o ovoj metodi na ovom linku: Farbanje obrva kanom: da li bi se usudili da probate?

Kako nacrtati obrve gelom za obrve?

 

Gelove za obrve pronalazim u različitim nijansama, za razliku od kane koja je crna ili tamno braon. Dobijaju se u tubi i nanose četkicom za obrve. Potrebno je graškicu gela za obrve naneti na četkicu, zatim je prstima rasporedite po celoj četkici. Ukoliko samo tapnete gel za obrve sa četkice bez raspoređivanja po četkici, luk obrve neće biti lep. Gel se može razliti i biti tamniji na nekim mestima.

Saznajte sve o gelovima za obrve!

Ispratite luk prirodnih obrva i tačke početka, sredine i kraja obrve. Nakon nekokoliko minuta uklonite višak gela vatom i postupak je gotov. Imate istaknute oči i guste senzualne obrve, koje će opstati nekoliko dana.

Gel se u zavinosti od proizvođača zadržava dan, dva ili deset zato čitajte deklaracije!

Na početku niko nije savršen prilikom crtanja obrva. Koliko god se trudili da označite glavne tačke i ispratite luk,one neće svakog dana biti savršene. Jedna može ispasti za nijansu deblja, druga viša, a ako vas to nervira iskoristite kalup za crtanje obrva!

Šablon za crtanje obrva

 

Šabloni za crtanje obrva vam garantuju jednake obrve za svega nekoliko minuta. Napravljeni su uglavnom od silikona, tako da ih možete koristiti nebrojano puta.

Šablon prislanjate uz donju ivicu svoje obrve tako da prilikom iscrtavanja pređete preko prirodnih vlasi. Možete ga popuniti senkom, olovkom, kanom ili gelom, na vama je izbor.

Pronalazim ih u parfimerijama, ponekoj apoteci, a mogu se poručiti i putem interneta. Na samom pakovanju vam je prikazana debljina kalupa, ima negde oko pet vrsta.

Ukoliko imate nisko čelo izaberite tanji kalup za obrve. Visoko čelo i podignute jagodice zaslužuju debele i guste obrve, pa slobodno kupite širu veličinu kalupa.

Ukoliko ih naručujete putem kineskih sajtova, budite oprezni. Kineskinje imaju sitnije oči i kraće obrve, pa vam kalup za iscrtavanje obrva može biti mali!

Nema više razloga za oklevanje, sada znate kako iscrtati obrve poput profesionalca! Ogledalo u ruke i počnite! A kada vam crtane dosadi, nabavite serum za rast vaših obrva. Oblikujte ih po želji i uvek će biti besprekorne!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *