infracrvena lampa za lice
Nega kože

Kako infracrvena lampa za lice briše bore?

Infracrvena lampa za lice je popularna, jer podmlađuje vašu kožu na potpuno prirodan način! Vredi je isprobati! Evo kako radi!

Infracrvena svetlost je bila pod lupom stručnjaka koji su dugo istraživali njeno delovanje na kožu lica. Nakon mnogobrojnih studija, infracrvene lampe postale su sastavni deo kozmetičkih salona. Danas jednu od lampi možete imati u svom domu, uz sasvim jednostavan način korišćenja prilagodljiv svima!

Šta je tačno infracrvena lampa za lice?

 

infracrvena lampa

 

Kada se pomenu laseri većinu ljudi hvata panika, jer zamišljaju čitavu aparaturu koja će revitalizovati njihovu kožu. Sa infracrvenom lampom za lice nije tako, kada je vidite u prodavnici ili wep shop-u uverićete se da izgleda kao ogledalo.

Da, bukvalno infracrvena lampa za lice izgleda kao klasično stono ogledalo sa postoljem. Jasno je da nećete videti svoj odraz već tamnu nijansu crvene u krugu ispod kog se nalazi dugme za uključivanje. Dugme je obično postavljeno odmah ispod kruga, odnosno na postolju lampe koja u zadnjem delu ima kabl, koji se uključuje u struju.

Dakle jednostavan oblik lampe i savršena infracrvena svetlost učiniće vaše lice svežim, uz samo jedan klik. Zato je omiljena!

Možete da sedite u udobnoj stolici pred stolom za šminkanje, ili trepezarijskim stolom – svejedno gde, važno da podmladi kožu vašeg lica!

Kako deluje infracrvena svetlost na lice?

 

Infracrvena svetlost dodiruje površinu kože snopovima različite dužine. Neki od njih se zadržavaju na samoj površini dok drugi stižu do dubljih slojeva lica. Ona podstiče cirkulaciju u unutrašnjosti tkiva, tako da krv brže struji kroz vaše obraze i čelo. Naravno, kada se cirkulacija ubrza izgledaćete jedro i sveže, a pritom će ćelije biti nahranjene dodatnom količinom vitamina i minerala iz krvi.

Redovnim i pravilnim izlaganjem infracrvenoj lampi za lice možete regenerisati kožu, tako da sa nje nestanu godine. Čitajući istraživanja stručnjaka saznajem da imamo tri tipa ćelija (mastociti, neutrofili i makrofagi) zahvaljujući kojima se koža regeneriše, ali se tokom godina proizvodnja istih usporava. Upravo ih infracrvena svetlost lampe postiče i kao da budi kožu lica, tako da broj navedenih ćelija raste. Samim tim stvara se više kolagena koji se vezuju u kolagenske strukture koje čine lice zategnutim i elastičnim.

Duboke bore oko usana i očiju se pojavljuju u čestrdesetim, a ako imate sreće pedesetim godinama života, i zahvaljujući infracrvenom svetlu mogu postati znatno manje. Isti proces odvija se u unutrašnjosti vaših obraza, koji usled gravitacije i gubitka tonusa kože mogu  postati ispijeni. Možete im vratiti svežinu i sjaj uz infracrvenu lampu za lice!

Lila je ipak probala nešto drugo. Ona je izgledala  smoždeno, zbog dubokih bora duž linije nosa pa sve do usana. Lice se opuštalo i postajalo je sve gore. Onda je pronašla prirodno rešenje! Skinula je deset godina sa  lica i sada izgleda mlađe i lice joj je zategnutije. I vi možete uraditi isto. Lako je! Uverite se i sami, pogledajte celokupno Lilino iskustvo na sledećem linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/ .

Dame u tridesetim obožavaju ovaj tretman podmlađivanja jer imaju sitne bore između obrva i na čelu, koje ih frustiraju tako da seku šiške. U zavinosti od stepena starosti vašeg lica treba prilagoditi svetlosnu terapiju.

Na površini kože odvija se još jedan proces, koji nisam pomenula. Cirkulacija se u unutrašnjosti ubrzava, što otvara pore na samoj površini kože. Izbacuju se toksini napolje i koža ostaje spremna da upije svaku česticu kreme protiv bora! Zajedno sa kremom dobijate potpuni efekat, tako da vaše lice izgleda do deset godina mlađe, saznajem čitajući iskustva dama.

Navela sam i pedesete i četrdesete i tridesete godine. Verujem da su neki od vas zbunjeni i pitaju se za koga je prvobitno  napravljen ovaj tretman!

Kome je namenjena infracrvena lampa za lice?

 

Infracrvena svetlost se koristila u kozmetičkim salonima najpre za revitalizaciju oštećene kože, na kojoj su ožiljci i fleke od bubuljica. Infracrvena lampa za lice može pospešiti regeneraciju i umanjiti vidljivost ožiljaka  ali i podlmaditi kožu!

Dakle mogu je koristiti svi, dame podjednako kao i muškarci, bez obzira na godine ukoliko nemaju neke ozbiljno oboljenje unutar tela.

U slučaju da se borite sa nekom infekcijom ili trenutnom bolešću, posavetujte se sa lekarom.

Kako se koristi infracrvena lampa za lice?

 

Pre nego što uključite infracrvenu lampu za lice skinite šminku. Ne treba se izlagati svetlosti lampe ukoliko imate puder, korektor, senku ili ruž na licu. Jednostavno oni popunjavaju pore tako da svetlost otežano prodire kroz njih. Greje se površinski sloj kože, počinje da svrbi i bridi, što nije nimalo prijatno .

Nećete uvek  osetiti bridenje obraza, ali jednostavno nema poente raditi bilo koji tretman za regeneraciju lica na prljavoj koži. Zato, nanesite nekoliko kapi blagog sredstva za čišćenje lica na vatu i temeljno skinite šminku. Ujedno ćete ukloniti prašinu i bakterije iz spoljašnje sredine, nakupljene u toku dana.

Kada izaberete svoju infracrvenu lampu za lice u prodavnici nemojte samo nemarno baciti kutiju i uključiti je u struju. U okviru kutije dobićete uputstvo o jačini lampe i načinu korišćenja!

Lampu manjih jačina treba udaljiti tridesetak centimetara od lica dok je jače infracrvene lampe potrebno distancirati do osamdeset centimetara. Jasno uputstvo ide uz svako pakovanje i važno je ukoliko želite lepu i negovanu kožu!

Čuvajući uputstvo i kutiju vi ste ujedno očuvali garanciju na lampu, koju daju veće prodavnice!

Kada uključite svetlost (jednim klikom) zatvorite oči i uživate u regeneraciji lica! Bilo je neophodno da saznam koliko se koristi ova terapija, odnosno koliko treba biti izložen infracrvenoj svetlosti. Došla sam do zaključka, istražujući, da je najbolje posetiti dermatologa koji će vam na osnovu stanja kože preporučiti terapiju i odobriti izloženost lampi u minutima.

Generalno, dame se izlažu svetlosti do desetak minuta.

Dokazano je da su efekti bolji kada se dva puta dnevno izlaže lice deset minuta infracrvenoj svetlosti, nego kada je pod jednim dugim tretmanom! Zato birajte kraću minutažu, posavetujte se sa lekarom i uživajte u podlmađivanju kože i uklanjanju ožiljaka.

Nakon tretmana pore će biti otvorene, što sam već ranije spomenula! Nanesite prirodnu kremu protiv bora ili kremu za fleke i ožiljke od bubuljica kako bi dodatno nahranili lice i ubrzali proces ujednačavanja tena i podlmađivanja.

Napomenula sam da vam je potrebna prirodna krema i to je zaista važno. Ovog puta čitajte deklaracije jer hemijske supstance iz kreme mogu irtirati lice nakon tretmana i izazvati svrab i peckanje kože. Hijaluron se pokazao zlata vrednim, jer zadržava čestice vode u unutrašnjosti lica tako da koža biva mekana a samim tim i ožiljci od bubuljica postaju manje grubi i lagano nestaju.

Redovnim nanošenjem hijaluronska kiselina će podstaknuti elastičnost kože zajedno sa kolagenom iz kreme ili seruma za bore, što je lepa vest ukoliko ste se odlučili za infracrvenu lampu za lice kako bi izgledali mlado i zanosno!

Biljke iz prirodne kreme će ojačati ćelije i dati lep miris proizvodu, tako da vas potpuno opusti i spreči infeckije lica.

Kada sam već pomenula bubuljice, moram da kažem da se infracrvenoj lampi za lice ne treba izlagati u kućnim uslovima kada je koža upaljena.

Bubuljicama ne prija ovakva svetlost na vašu inicijativu, već samo ako je stručnjak preporuči. Nemojte se igrati!

Savet plus: Kada isključite infracrvenu lampu za lice ostavite je da se ohladi, ne treba je vraćati odmah u kutiji ili stavljati u fioku. Nakon pola sata do sat vremena trebalo bi da bude potpuno hladna i bezbedna za odlaganje!

Ima li infracrvena lampa za lice neke mane?

 

infracrveno svetlo za lice

 

Infracrvena lampa za lice može prijati osetljivoj koži, podstičući regeneraciju lica tako da nemate razloga za brigu! Jednako se dobro pokazala sa svim tipovima kože lica i umanjila vidljivost bora zajedno sa drugim, prirodnim preparatima!

Problem nastaje kada se ne koristi pravilno, tako da infracrvena svetlost (odnosno okrugli deo lampe za kućnu upotrebu) bude preblizu licu. Koža se može iziritirati i postati crvena i bolna. Zato pažljivo čitajte deklaraciju i ispoštujte propisanu udaljenost lampe od kože koja je u skladu sa njenom jačinom.

Koju jačinu infracrvene lampe za lice izabrati?

 

U samom uređaju najčešće se nalazi  infracrvena sijalica od 150W, ali sve zavisi od proizvođača . Nešto jače sijalice mogu prijati licu sa dubokim borama, ali ih pažljivo koristite i pratite trenutni osećaj.

Infracrvena lampa za lice ili LED maska?

 

Infracrvena lampa za lice je popularna jer regeneriše kožu i pritom izgleda kul na stočiću. Sa druge strane desetak minuta u većini slučajeva morate biti u pravilnom, sedećem položaju kako bi svetlost učinila svoje.

Led maske za lice su udobnije, prislanjaju se direktno uz kožu i podešava svetlost u skladu sa trenutnim problemima sa licem. Možete izabrati infracrvenu svetlost o kojoj je danas reč ali i plavu, belu i žutu. Tokom tretmana možete ležati na krevetu i uživati u omiljenoj muzici! Zato, saznajte sve o Led maskama i njihovoj svetlosti.

Gde nabaviti infracrvenu lampu za lice?

 

Ovaj proizvod možete poručiti onlajn i neretko dobiti sva prava na garanciju uređaja u narednim godinama.

Istina je da infracrvenu lampu za lice nude i kineski sajtovi, ali ukoliko izaberete ovu varijantu kupovine iščitajte opis proizvoda pažljivo!

Neke od većih apoteka imaju u ponudi infracrvene lampe za lice, pa ukoliko uživate u kupovini svratite i proverite ima li ih u vašem gradu! Cena varira u zavinosti od proizvođača od trideset evra pa na više.

Iskustva korisnika sa infracrvenom lampom za lice

 

Prenosim vam iskustva sa infracrvenom lampom za lice kako bi mogli da donesete relevantan zaključak o kupovini i korišćenju iste:

Jelena (26 godina) : ‘’Odlučila sam se za infracrvenu lampu za lice jer mi je delovala privlačno zbog svog dizajna ali i mojih ožiljaka od akni!

Biću iskrena, jeste se dizajn uklopio uz moj sto za šminkanje i oduševio ukućane ali mi je infracrvena svetlost bila preko potrebna. Zahvaljujući njoj i prirodnoj kremi za ožiljke moje lice se regenerisalo. Danas su mi obrazi meki, a ožiljci blede iz nedelje u nedelju. ‘’

Ines (49 godina) ‘’ Plašim se noža i estetskih operacija kako na telu tako i na licu. Sa svojim ćerkama sam se prepirala i gotovo zaklela da nikada neću posegnuti za takvom intervencijom, sve dok se moje lice nije potpuno istrošilo. Bore oko usana više nisam mogla da prekrivam puderom, a usne su lagano padale ka dole i gubile oblik. Oči su mi bile umorne i osećala sam da postajem sve nesigurnija.

Počela sam da listam instagram i takozvane ‘’pre i posle slike’’ koje pokazuju celokupan tretman botoksom. Ćerke su bile frapirane i jednog popodneva donele infracrvenu lampu za lice. Tada nisam znala ni kako se to čudo zove, a sada se ne razdvajam od nje!

Svakog dana po nekoliko minuta bila sam izložena svetlosti uređaja i posle toga nanosila svoju omiljenu kremu. Moja koža je postala meka i nežna, bez traga umora! Bore su postale manje vidljive i ja više ne izbegavam svoj odraz u ogledalu!    ‘’

Sada kada znate na koji način deluje infracrvena svetlost na kožu lica, iskoristite je pametno! Usput, ne zaboravite na zdravu ishranu, fizičku aktivnost i hidratantnu kremu, jer ove tri stvari moraju biti svakodnevnice svake dame koja drži do sebe. Uz njih i infracrvenu lampu za lice godine pred vama ne mogu vam ništa!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *