olovka za obrve
Oči

Olovka za obrve – spisak najboljih kod nas!

Koja je najbolja olovka za obrve? Ona koja deluje prirodno kada se nanese i zato pročitajte ovaj tekst da ne napravite grešku!

Šminkanje je rutinska radnja za sve one koji imaju bar malo znanja i umeća. Njima nije nepoznanica da je olovka za obrve aksesoar bez kojeg nema uspešnog šminkanja. Ovo jedino ne važi za one devojke koje imaju prirodno lepe obrve. Njima olovka nije neophodna, ali pošto većina žena nije te sreće, ne preostaje im ništa drugo nego da se upoznaju sa tehnikama za popunjavanje obrva koje uključuju i olovke.

Pre nego otrčite na japansko iscrtavanje obrva, pogledajte na koje sve načine možete doći do lepo iscrtanih obrva.

Odmah da znate, olovka nije jedino rešenje!

Čemu služi olovka za obrve?

 

Olovke za obrve namenjene su devojkama sa retkim i tankim obrvama.

One služe za njihovo pojačavanje i popunjavanje i kao takve predstavljaju privremeno rešenje.

Obično se koriste samo u svečanim prilikama, odnosno večernjim varijantama.

Neke devojke imaju potrebu za popunjavanjem obrva i tokom dana. Tada je njihova upotreba opravdana i ujutru i zbog toga treba naći olovku koja daje izuzetno prirodne rezultate. Greška je izgledati previše našminkano preko dana, a više nema ni govora o obrvama koje izgledaju kao krem bananice. To nikako nije lepo!

Zbog toga je izbor boje i nijanse olovke za obrve veoma važan, jer obrve treba da izgledaju skroz prirodno. Zapravo, najbolje je da budu prirodne, a ne samo da izgledaju tako.

I Ana je to shvatila. Ona je imala jedva primetne obrve, koje čak ni olovkom nije mogla da dovede u red. Kako bi krenula da ih iscrtava, izgledale su još gore. Bila je izgubila svaku nadu da će ih oporaviti, a ozbiljno je razmišljala i da ode na neki tretman iscrtavanja. Ipak, pribojavala se da to na njenom licu neće izgledati lepo, jer je videla puno loših obrva. Odlučila je da pokuša stvar da reši prirodno i uspela je! Našla je prirodno rešenje koje je u potpunosti oporavilo njene trepavice i obrve. Potpuno je zaboravila na njihovo iscrtavanje, jer sada ima pune obrve koje lako može da uredi po želji! I vaše obrve mogu biti prirodno lepe, a ne nacrtane da izgledaju prirodno. Probajte Aninu metodu! Deluje. O čemu je reč, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/.

Kako izabrati olovku za obrve?

 

Glavna vodilja kada je izbor olovke za obrve u pitanju je vaša boja kose.

Ukoliko se farbate, tim pre treba prilagoditi boju obrva boji kose. Možete se prilagoditi i prirodnoj boji obrva, ali samo ako je ona tu, negde, približna vašoj kosi.

Obično se bira za nijansu svetlija boja, nego što je u pitanju boja kose. Ovo nije slučaj jedino kod plavuša. Njima odgovaraju malo tamnije obrve od kose. Brinete, crnke i crvenokose mogu u potpunosti prilagoditi boju obrva kosi ili koristiti za nijansu svetlije ili tamnije varijante.

U obzir treba uzeti i boju kože lica, pa na taj način doneti odluku. Ipak, mnogo toga zavisi i od oblika vaših obrva, a ne samo boje.

Većina devojaka se zbunjuje, jer ima mnogo nijansi olovki za obrve kod nas.

Najbolja olovka za obrve

 

Izabrati odgovarajuću olovku za obrve danas je teže nego ikad, jer postoji ogroman broj proizvođača. Ipak, jednom kad otkrijete svoju nijansu, tvrdoću (odnosno mekoću) olovke, a uz to budete zadovoljni i postojanošću, šminkanje obrva postaje rutinska stvar.

 

najbolja olovka za obrve

 

Uz dobar šablon za obrve i odgovarajuću nijansu olovke za obrve, sva muka oko iscrtavanja je suvišna.

Veliki je izbor otežava odluku, u šta ste imale prilike da se uverite, ukoliko ste pošle u potregu za istom. Ostaje da vidimo koje marke olovke za obrve su kod nas na raspolaganju, kako bi sledeći but bile spremnije.

Catrice olovke za savršene obrve

 

Kompanija Catrice se izdvaja po svojim jednostavnim, a vrlo praktičnim proizvodima, što važi i za njihove olovke za obrve. Ono što vas na prvi pogled može kupiti je fina ambalaža, na kojoj se jasno uočava nijansa olovke. Takođe, možete uočiti i precizan vrh sa jedne strane, a četkicu za račešljavanje obrva sa druge strane.

Iz ove kompanije garantuju laku i puderastu teksturu olovke (efekat poput puder obrva), koja se savršeno uklapa u vaše prirodne obrve, pa se njihova upotreba preporučuje za jutarnje iscrtavanje obrva, odnosno dnevnu varijantu. Za nešto agresivnije rezultate, preporučuju olovke u obliku četkice, koje ostavljaju nešto jači i masniji trag.

Aura olovke za obrve

 

Ova kompanija je uvek nudila jako dobre olovke za obrve, a po isto tako vrlo pristupačnoj ceni. Postoje dva tipa olovki za obrve – jedne su obične olovke za rezanje u nekoliko nijansi (one su najzastupljenije), a drugi tip su olovke namenjene ekstra preciznom iscrtavanju obrva sa tankim vrhom.

Zajedničko za Aura olovke za obrve je to što ćete uz njih dobiti i četku za raščešljavanje obrva, a iz ove kompanije takođe poručuju da su njihove olovke obogaćene vitaminima E i C, pa kao takve čak i podmlađuju ovu regiju lica, odnosno nemaju neželjenih dejstava po kožu.

Essence olovka za obrve

 

Kompanija Essence se oduvek trudi da zadovolji potrebe savremene žene, pa u njihovom asortimanu možete pronaći različite tipove olovki za obrve. Preko običnih olovaka za popunjavanje obrva, do specijalnih olovaka oblika četke, koje služe za savršeno iscrtavanje celokupnih obrva. Možete pronaći i olovke koje na jednoj strani imaju patent za popunjavanje obrva, a sa druge strane silikonsku ili običnu četkicu.

Iz ove kompanije obećavaju postojanost svojih olovaka i nekoliko sati, tačnije naglašavaju da se olovke skidaju samo pomoću sredstva za skidanje šminke (npr. micelarnom vodom). Ono što vas, takođe, može privući je oznaka za veganski proizvod.

Max factor

 

Max factor oduvek prednjači po novitetima kada je dekorativna kozmetika u pitanju, pa ne čudi što u svojoj ponudi imaju razne vrste olovaka za obrve. U njihovom ogromnom asortimanu možete naći najobičnije olovke za iscrtavanje obrva sa četkicom, ali i nešto potpuno drugačije.

Naime, svet je poludeo za njihovim fiber olovkama za obrve, koje ostavljaju trag u vidu sitnih vlakana. Idealne su za retke obrve, a šire obrve, jer je olovka malo deblja. Upravo zbog toga, nisu za sitne finese i obrve koje zahtevaju preciznost pri iscrtavanju. Naravno, preporučuju se damama koje žele prirodne rezultate.

Dosadilo vam se iscrtavanje obrva? Probajte nešto skroz drugačije.

Novina kada je iscrtavanje obrva u pitanju je pojava peel off gelova u boji. Ukoliko ste se sada zbunili, jer ste do sada čuli samo za Peel off maske za lice, uskoro će vam sve biti jasnije.

Brow tattoo gel za obrve

 

Iz kompanije Maybelline New York stižu nam gelovi za obrve u boji, koji ostavljaju trag, poput olovke. Zvuči komplikovano, a zapravo je vrlo jednostvano. Potrebno je samo da nabavite ovu malo drugačiju olovku za iscrtavanje obrva i igra može da počne.

Dobićete pakovanje koje izgleda poput nešto užeg laka za nokte, sa jednom bitnom razlikom, a to je da je četkica malo uža. Naravno, ona je namenjena finom nanošenju i iscrtavanju obrva. Nanosite gel, koji je orginalno nešto tamniji, nego što će sama boja na kraju biti.

Prvo očistite obrve od masnoće ili ostataka šminke. Potom, nanesete gel na obrve kao da ih iscrtavate i ostavite ga da se osuši. Minimum je nekih dvadesetak minuta da odstoji, a može se držati i do par sati. Potom, lagano povučete gel od nosa ka spoljašnjoj ivici obrva. Primetićete da se gel stvrdnuo i da se skida u jednom komadu. Ispod, ostaju blago iscrtane obrve sa jasno definisanim ivicama.

Ako je verovati proizvođačima, efekat traje do tri dana, a već nakon prvog dana, boja spontano bledi. Maybelline gel za obrve sadrži u sebi matični mleč i aloe veru, pa nema štetnog dejstva po kožu lica.

Revolution olovka za obrve

 

Revolution olovke za obrve su specifične po tome da se ne režu, već da su u vidu penkala koje se odvija. To je sa jedne strane plus, jer olovka ne može da postane tupa, što znači da uvek imate olovku koja je spremna za nanošenje. Sa druge strane se nalazi četka koja služi za raščešljavanje obrva, a po potrebi i njihovo blendanje, kako bi se dobili što prirodniji rezultati.

Boby brown 

 

Ove olovke za obrve su u svetu izuzetno popularne, a jedan od razloga je ogroman izbor nijansi koje imaju. Dakle, možete biti bez brige, jer iako ste plavuša, crnka, brineta ili crvenokosa, sasvim sigurno možete pronaći svoju nijansu.

Njihove lovke su, inače, praktične, sve dolaze u paru sa četkicom, tako da je korišćenje apsolutno jednostavno i lako, uz naravno, sjajne rezultate.

Artdeco olovke za obrve

 

Kod nas su popularne olovke za obrve i kompanije Artdeco, jer je u pitanju jednostavne i praktične olovke koje se vrlo lako nanose. Proizvođači ovih olovaka garantuju kvalitet, odnosno tvrde da se boja ne razmazuje i da je vrlo postojana. Njihova prednost je to što postoji veliki broj nijansi, koje odgovaraju svim tipovima, odnosno nijansama obrva.

Deborah olovka za obrve

 

Iz kompanije Deborah stižu olovke za obrve koje se ne režu, već odvrću. To znači da će olovka uvek biti spremna za nanošenje. Osim praktičnošću, dame su oduševljene prirodnošću rezultata, odnosno savršeno iscrtanim obrvama uz pomoć ove olovke.

Flormar olovka za obrve

 

Formar olovka za obrve je još jedna u nizu koja je kod nas vrlo popularna, a ove olovke karakteriše dobra postojanost i lako razmazivanje. Uz sve njihove olovke, dobija se i četkica, koja služi za raščešljavanje obrva i savršeno prirodne rezultate.

Imajući u vidu da se sve olovke za obrve kreću od 250 do 800 dinara, nameće se jedno logično pitanje: Da li je ovaj aksesoar neophodan danas ženi?

Nijanse olovke za obrve

 

Nacrtati obrve uopšte nije jednostavno, jer je ključno odabrati pravu nijansu olovke. To može biti teško, posebno ukoliko to radite prvi put ili ste nedavno promenili boju kose. Najbolje je testirati više nijansi na koži ruke, jer je boja lica slična sa onom na ostatku tela.

 

nijanse olovki za obrve

 

Naravno, u obzir dolaze nijanse slične vašoj boji kose. Naslonite ruku uz čelo i pokušajte da uočite koja boja najviše odgovara. Naravno, ništa nije nerešivo ukoliko niste pogodili boju, jednostavno obrišite i probajte drugu.

Ovo nije zgodno raditi kada negde žurite. Isprobavajte boje onda kada imate dovoljno vremena za eksperimentisanje.

Nije pravilo, ali crnke obožavaju sve nijanse crne ili sive boje, dok plavušama odgovaraju smeđe – odnosno svetlo braon olovke. Naravno da izrazite plavuše ne treba da nose bele (čitaj svetle) obrve, jer one na licu ipak treba da budu primetne i tamnije od kose.

Lepe obrve su okvir lica, pa bi trebalo da budu izražene.

Brinete i crvenokose preferiraju sve nijanse smeđih olovki za obrve. Ipak, i tu ima dosta razlika, pa najbolje je sve testirati na svojoj koži. Ima dosta nijansi, smeđe olovke za obrve se razlikuju u tonovima (topliji i hladniji), pa povedite računa da izaberete onaj pravi. Olovke sa crvenim odsjajem posebno odgovaraju riđokosama, pa birajte njih, umesto da npr. farbate obrve kanom.

Da li postoji dugotrajna olovka za obrve?

Olovka za obrve koja se ne skida

 

Glavni problem sa olovkama za obrve je to što predstavljaju privremeno rešenje i što se dobar deo njih briše običnim mlekom za čišćenje lica. Upravo to je jedan od razloga zašto se treba pozabaviti svojim prirodnim obrvama, pomoći im da izrastu i ojačaju. Prirodne obrve ne može ništa da zameni!

Na tržištu su se pojavili gelovi u boji za obrve, malo drugačije olovke sa nešto trajnijim rezultatima, ali čak i njihovo vreme trajanja je maksimalno tri dana. U nastavku vam predstavljamo jednu od njih!

Jedno od rešenja da vam olovka za obrve duže potraje je upotreba fiksatora za lice. To je tajna profesionalnih šminkera, jer oni uvek nakon nanošenja šminke isprskaju lice. Zbog toga, šminka ,,ne mrda” nekih 24h, ali složićete se da je on samo za specijalne prilike. Ni govora o fiksatoru šminke svakodnevno.

Kao zamenu, iščešljajte obrve uz pomoć stare četkice i uz malo laka za kosu dobićete isti rezultat kao da ste radili laminaciju obrva.

Kako se koristi olovka za obrve?

 

Olovka za obrve se nanosi u smeru rasta obrva.

To znači da olovkom imitirate svoje prirodne dlačice i docrtavate ih tamo gde fale. Po potrebi, možete ih potpuno iscrtavati, ali strogo vodeći računa da ne izgledaju prenašminkano.

Uvek je bolje da imate jasno definisane obrve, pa da ih blago docrtate, nego da obrve budu slabe i retke. Bez obzira na upotrebu olovke, poradite na bržem rastu obrva, kako biste imali šta da nacrtate!

Sećate se da su naše mame imale jednu istu olovku i za usne i za obrve i za oči, popularni kreon?

Može li se koristi krejon umesto olovke za obrve?

 

Ako ste ikada probale da kreonom nacrtate obrve, shvatile ste da to nije bilo moguće. Prosto i jednostavno, kreon je dosta mekši od olovke. Osim što će se vrlo brzo istopiti, sa kreonom ne možete ostvariti preciznost kakvu želite, što otežava samo iscrtavanje.

Vrlo je verovatno da vam ni nijansa neće odgovarati, pa ukoliko pomislite da iskoristite kreon u ove svrhe, bolje je da u tom slučaju preskočite iscrtavanje obrva. Šteta će biti manja!

Olovka za obrve – potrebna ili ne?

 

Istina je da je ovo obavezan deo svakog nesesera za šminku, ali njegova upotreba apsolutno nije neophodna svakog dana. Mnogo je bolje, jednostavnije i praktičnije imati svoje prirodne obrve. Ukoliko ste primetili, svakom olovkom se apsolutno teži prirodnim rezultatima, pa je prirodna varijanta u ovom slučaju nezamenljiva.

Svoje obrve možete ojačati, progustiti i obnoviti zahvaljujući brojnim serumima za trepavice i obrve koji postoje kod nas na tržištu.

Crtanje obrva ostavite za večernje varijante, a težite da budete lepe svakodnevno, što je jedino moguće ako poradite na onim stvarima koje vam je priroda dala, isto tako prirodnim preparatima.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *