laminacija obrva
Oči

Laminacija obrva. Lažni volumen koji izgleda stvarno!

Laminacija obrva je idealna kada obrve nisu primetne i želite da ih istaknete na što prirodniji način. Kako od tankih do gustih obrva za čas? Čitajte!

Šta je laminacija obrva?

 

Laminacija obrva je doslovno rečeno proces isčešljavanja vlasi tako da dobijete željeni oblik obrva, bez zahtevnih intervencija na licu.

Uz adevaktne preparate, vlasi vaših prirodnih obrva se podižu ka gore, odnosno ka vašem čelu što im daje punoću i volumen. Popularno je da se vlasi podižu ka čelu kako bi obrve izgledale gušće i deblje, ali to ne mora biti tako. U skladu sa vašim željama i oblikom lica tokom tretmana laminacije kozmetičar će oblikovati vlasi. 

Kome je namenjen tretman laminacije obrva?

 

Tretman je potreban svim ženama koje imaju nemirne vlasi obrva i svakodnevno vode bitku sa njima. Ponekad pokušavamo da nacrtamo obrve i osenčimo ih senkom, ali one i nakon šminkanja ne izgledaju savršeno! Zašto se to dešava?

Zato što, kako ja volim da kažem, svaka vlas vodi svoju politiku i međusobno se prepliću ili se usled nanošenja šminke potpuno slepe. Obrve izgledaju prenaglašeno i pored olovke i iscrtavanja, nemaju jasan oblik. Problem trenutno rešava tretman laminacije obrva! 

U celokupnom procesu borbe za guste i jasno oblikovane obrve, važno je znati da niste jedini. Ana se godinama u nazad borila sa svojim svetlim, jedva primetnim obrvama. Njeno lice kao da je bilo bez izraza, izgledala je beživotno i umorno. Njena priča dokaz je da ne treba odustati od svog cilja, a to su pune i lepo oblikovane obrve. Čitajući o regeneraciji vlasi uspela je da pronađe fantastično rešenje za svoje obrve, tako da joj na njima danas zavide, jer su priodno pune i guste. Ana puca od samopouzdanja, a možete i vi ako probate njen trik. Tajnu svog uspeha otkrila je na sledećem linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/ .

Ukoliko želite moderan oblik obrva i imate nešto duže vlasi ali i delove obrve na kom su vlasi proređene, laminacija takođe može biti vaš spas. Tokom tretmana se dugačke vlasi obrve podižu ka gore i samim ti popunjavaju prazna mesta. Vaše prirodne obrve izgledaju gušće i dobijaju novi volumen, a čitavo lice postaje živahno i sveže.

Tretman može biti spas u toku letnjh meseci, saznajemo čitajući iskustva korisnica. Tokom leta šminka se rastapa usled toplote, ali i nakuplja među porama zajedno sa znojem i može stvoriti bubuljice na čelu tik iznad obrva. Najbolje ih je sprečiti i laminacijom dovesti svoje obrve do savršenstva, pritom odmarajući lice od šminke.

Za sve one koji se boje trajnih tretmana obrva kao što su puder obrve, odnosno igala ili jednostavno nemaju vremena za dugoročan oporavak, laminacija obrva može biti dobar izbor. Tretman se izvodi u kozmetičkom salonu za svega pola sata, a najbolje od svega je što ga možete izvoditi i sami kod kuće!

Kada smo kod pitanja kome je namenjena laminacija obrva, moram da napomenem da ne postoje prepreke. Obožavaju je dame srednjih godina, dame u šezdesetim ali i tinejdžerke. 

Kakav je rezultat nakon laminacije obrva?

 

Jasno je da se vlasi podižu kako bi dobili jasan oblik obrva ali i doprineli njihovom volumenu. Lepe obrve doprinće punoći lica i sakriti godine!

 

laminacija obrva rezultat

 

Ono što nisam pomenula je da se tokom laminacije prekrivaju sede vlasi obrva. Tretman obuhvata bojenje obrva, kako bi sve vlasi imale istu nijansu i bile savršene.

Naravno, boja prati vašu prirodnu nijansu obrva ali i kose. Savršeno se uklapa uz vaš ten i zato ovaj tretman obožavaju i dame u zrelim godinama.

Vlasi obrva nakon tretmana postaju jače i slabije se lome. Budićete se sa besprekornim obrvama, koje će vas pratiti tokom celog dana! Znači li to da se rezultati vide samo dvadesetčetri sata?

Koliko traju rezultati laminacije obrva?

 

Rezultati laminiranja obrva traju od šest do osam nedelja, ukoliko tretman prepustite rukama stručnjaka. Pomenula sam da je moguće uživati u tretmanu kod kuće, ali rezultati tada zavise od vaše posvećenosti i preciznosti. Čitajući iskustva saznajem da rezultati laminiranja obrva kod kuće traju od četiri do šest nedelja. 

Kako bi postigli najbolji rezultat i zadržali ga što duže, morate ispoštovati savete kozmetičara. Nakon tretmana laminacije obrva u narednih 48 sati ne preporučuju se kvašenje obrva i kože oko njih. Lagano umivajte donji deo lica a oči i čelo prebrišite tupferom svakog jutra, kako ne bi umanjili dugotrajnost tretmana. 

Materijal za laminaciju obrva

 

Kozmetičari koriste set za laminaciju obrva koji podrazumeva specijalizovanu četkicu i tri bočice čiji se sadržaj nanosi na same obrve.

Ukoliko imate osetljivu kožu lica najbolje bi bilo da se kod svog kozmetičara raspitate o sadržaju bočica, odnosno deklaraciji. Objasnite mu da je vaša koža osetljiva i da ne reaguje najbolje na jake supstance, kako bi mogao da prilagodi laminaciju obrva i kako bi izbegli kontraindikacije.

U prvoj bočici nalazi se lepak koji se nanosi na obrve kako bi se one oblikovale, zatim se koristi druga bočica namenjena fiksiranju vlasi. To je specijalizovani losion sa keratinom koji drži vlasi uspravno, sprečavajući da se lome. Pritom, ovaj losion opušta sam koren dlake i kožu, kako bi izdignuta i oblikovana vlas izgledala prirodno.

Treća bočica ima hranjivu ulogu i to bi trebao da bude vaš omiljeni serum za rast obrva i trepavica. Naravno, ukoliko ga nemate kozmetičar će naneti jedan od svojih losiona za regeneraciju koji će podstaknuti rast novih vlasi i ojačati kožu ispod obrva.

Serum za obrve trebalo bi nanositi svakodnevno i nakon tretmana, kako bi efekti trajali što duže i kako bi vaše prirodne obrve bile regenerisane. Pravi losion podstaknuće obrve na rast i razvoj, pa ćete samo jednostavnim češljanjem dobiti željeni oblik istih. Vremenom ćete se  potpuno rešiti različitih vrsta tretmana pa tako i laminacije obrva.

Na kraju tretmana kozmetičar može potamneti vaše sede vlasi obrva i vratiti im prirodnu boju, on će ofarbati vaše obrve. Može dodati boju obrvama ako imate vlasi različitih nijansi, na taj način ćete izbeći svakodnevno nanošenje senke za obrve i dodatno istaći njihovu lepotu i volumen. Naravno, bojanje obrva nije obavezno!

Kako se izvodi laminacija obrva?

 

Laminaciju obrva treba izvoditi kada nema opasnosti za konjuktivitis očiju, kada ste potpuno zdravi i nemate grip. Prehlada može izazvati crvenilo očiju, a zatim ih lepak koji se maže tik iznad očiju dodatno iritirati.

Kada dođete na tretman laminacije obrva potpuno ćete se opustiti na kozmetičkom stolu. Moraćete da legnete, jer je tretman vrlo pipkav i ne sme se dogoditi slivanje lepka u oči ili druge delove kože lica. Čitav proces laminacije obrva u kozmetičkom salonu objasnićemo po sledećim koracima:

Korak prvi: Češljanje prirodnih obrva

 

Kozmetičar će najpre malim češljićem raščešljati vaše obrve i podestiti ih u željeni oblik, ali i smer da bi vi mogli da steknete uvid u krajnji rezultat laminacije obrva. Naravno češljanje je neophodno i kako bi se kasnije lepak i drugi kozmetički preparati lepo slegli na svakoj vlasi.

Nakon oblikovanja češćljićem kozmetičar vam prinosi ugledalo i ukoliko nemate predlog za korekciju, nastavlja se sa tretmanom.

Korak drugi: Nanošenje krema na obrve

 

Kako bi učvrstili očešljane vlasi obrva i garantovali sebi da se neće pomeriti pre nanošenja kozmetičkih preparata za laminaciju obrva, nanosi se prirodna krema. Možete poneti svoju hidratantnu kremu, koju će u tankom sloju naneti na vlasi.

Kozmetičar u svakom slučaju ima svoj hidratantni proizvod i rado će ga naneti na vaše obrve. Sačekaće nekoliko minuta da krema upije i za to vreme pripremiti sve neophodno za naredni korak.

Korak treći: Nanošenje kozmetičkih preparata za laminaciju obrva

 

Tankom četkicom kozmetičar će na vaše obrve naneti lepak koji ima zadatak da učvrsti vlasi. Osetićete hladan dodir četkice, koji je vrlo precizan i ide ka liniji vašeg čela. Nakon nanošenja lepka novom četkicom nanosi se fiksator, koji garantuje dugoročnost tretmana i ujedno opušta kožu ispod obrva.

Potrebno je desetak minuta da proizvodi upiju u kožu i zatim se nanosi serum za rast obrva. Serum za obrve nanosi se u tankom sloju i ne skida sa lica, sa njim se možete uputiti kući. Potpuno će upiti za petnaestak minuta i doprineti sjaju vaših prirodnih vlasi.

Kozmetičar će vam ukoliko imate sede vlasi predložiti bojenje obrva. U tom slučaju vam nanosi nekoliko kapi boje i precizno razmazuje po vlasima obrva. Boja nakon samog tretmana može biti jaka, ali će nakon nekoliko dana višak otpasti, izgledaćete prirodno i sveže.

Laminacija obrva kod kuće

 

Laminacija obrva kod kuće vrši se specijalizovanim setom iz drogerija u kom dobijate lepak, sredstvo za učvršćivanje obrva i hranjivi serum. Proizvodi izgledaju kao mini lakovi za nokte i imaju četkicu kojom se nanose.

Najpre pred ogledalom očistite kožu lica, kako bi uklonili ostatke šminke sa trepavica i kože ispod njih. Zatim ih klasičnim češćljićem za obrve podignite, tako da sve vlasi idu ka čelu. Umesto češljića za obrve možete se poslužiti i četkicom stare maskare, ali je najpre treba temeljno oprati.

 

laminacija obrva kod kuće

 

Proizvodi za laminaciju obrva nanose se u tankom sloju i prate luk obrva, od korena nosa sve do slepoočnice, tj kraja obrva.

Koraci su isti kao i u salonu.

Najpre treba neneti lepak. Nakon nanošenja lepka morate sačekati desetak minuta da on upije u kožu. Kako bi potpuno upio i kako bi rezultati laminacije obrva kod kuće bili duži kožu prekrijte folijom. Potrebna vam je klasična kuhinjska folija, koja je prodivna i koja se lepi direktno na obrve. Ona će dodatno fiksirati vlasi i treba je ostaviti na koži desetak minuta, a zatim lagano skinuti.

Nanesite fiksator dužinom cele obrve i ponovo novi list providne folije zalepite za kožu. Deset do petneast minuta kasnije na kožu nanesite prirodni serum za rast obrva i ostavite mu vremena da upije.

Preporučujem vam da koristite proverene serume koji su na prirodnoj osnovi ili proverite deklaraciju seruma koji ste dobili u pakovanju za laminaciju obrva. Ukoliko ima ricinusovo ulje, vitamin E ili druge hranjive sastojke iz prirode regenerisaće kožu i pospešiti rast obrva.

Kao što vidite laminacija obrva nije komplikovan tretman i vredi ga isprobati!

Iskustva i cena tretmana

 

Tretman laminacije obrva na prvi pogled izgleda bezazleno ali čitajući iskustva dama saznajem da su se neke od njih susrele sa kontraindikacijama. Tretman nikako ne prija trudnicama ali i na osetljivoj koži lica izaziva crvenilo, osip i jak svrab. Posebno su mi zapale za oko alaramntne situacije u kojima se žene žale na otok celokupnog kapka.

Najbolje bi bilo da kozmetičke preparate za laminaciju obrva najpre isprobate na koži polaktice, minimum dan ranije.

Pozitivnih iskustava ne manjka, a posebno se ističe prirodan izgled obrva nakon tretmana. Dobija se prirodan volumen i čitavo lice izgleda sveže i odmorno. Možda je vreme da izdvojite novac (oko dve hiljade dinara pa na više, u zavinosti od salona) i uživate u svojoj lepoti – samo malo drugačije začešljanoj. Ako niste sigurni, probajte prvo da improvizujete kod kuće. Gel za obrve biće vam od koristo.

Dopada vam se? Samo napred!

Javite nam utiske!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *