mezoterapija podočnjaka
Oči

Mezoterapija podočnjaka – cena, tretman i iskustva!

Mezoterapija podočnjaka može biti rešenje tamnih kolutova oko očiju. Prenosimo vam koja je cena, kako izgleda tretman i iskustva!

Plavi, naduti, upali – sve ovo su vrste podočnjaka. Javljaju se i kod mladih i kod starijih, a podjednako su zastupljeni i kod muškaraca i kod žena. Međutim, dok kod nekih prolaze nakon adekvatnog odmora, kod pojedinaca se zadržavaju dugo i bez odgovarajućeg tretmana neće proći. Jedan od načina da ih se rešite može biti mezoterapija podočnjaka.

Ukoliko niste dobro informisani o ovom tretmanu lica, pogledajte kako vam vitaminski kokteli mogu pomoći da uklonite podočnjake i izgledate bolje.

Šta je mezoterapija podočnjaka?

 

Mezoterapija podočnjaka je usluga koju možete zatražiti u boljim estetskim salonima. Radi se o tretmanu podmlađivanja kože podočnjaka vitaminskim koktelima u vidu injekcija.

Šta sadrži jedna injekcija mezoterapije? Ima tu i vitamina za lice, mineralnih materija, aminokiselina – jednom rečju, ubrizgavaju se antioksidansi koji podmlađuju i brišu podočnjake.

To su mahom prirodne supstance koje podstiču stvaranje kolagena u koži, što rezultira popunjenom, ujednačenom i zategnutom kožom podočnjaka. Uz dodatak hijaluronske kiseline i supstanci koje izbeljuju kožu (poput vitamina K), može se uticati i na njihovu boju.

Sam tretman je vrlo komforan i brz. Traje svega pola sata sa odgovarajućom pripremom.

Kako se izvodi mezoterapija podočnjaka?

 

Tog dana bi trebalo da preskočite šminkanje, jer na tretman treba otići čistog lica. Prvo ćete svakako dobiti jedno detaljno čišćenje lica, jer je to osnovna higijenska mera, kako bi sam tretman bio uspešan. Stručnjaci u ovoj oblasti obično preporučuju da se odradi blaži hemijski piling lica kako bi se koža očistila od viškova masnoće, prljavštine i mrtvih ćelija. Sa očišćenim porama je lakše raditi, jer će aktivne supstance bolje bez proći kroz kožu i dati bolje rezultate.

Samo unošenje vitaminskog koktela se vrši malim iglicama.

 

 

mezoterapija podočnjaka proces

 

Ovi vitamini se postavljaju u mezoderm, središnji sloj kože, kako se ne bi tako brzo istrošili. Za odlične rezultate, preporuka je da se odrade od dva do četiri tretmana u prvom krugu.

To znači da ćete koz nedelju-dve, ponovo doći na tretman, kako bi se količina vitaminskog koktela dodatno ubacila.

Ko ne sme da ide na jedan ovakav tretman?

 

Ovaj tretman je, inače, vrlo bezbedan i nema mnogo kontraindikacija. Ipak, ne preporučuje se svima. Postoji par izuzetaka kada bi trebalo razmisliti o odlasku na mezoterapiju podočnjaka.

Zabrana se odnosi na osobe koje uzimaju lekove za zgrušnjavanje krvi. Činjenica je da svaki tretman, koliko god bio bezbedan nosi sa sobom neke rizike, pa ukoliko znate da vam teško zarastaju rane, ne bi trebalo da odlazite na estetske tretmane koji podrazumevaju upotrebu iglica.

Svog lekara, takođe obavestite ukoliko patite od nekih hroničnih bolesti, odnosno ukoliko ste imali neki vid alergijske reakcije na koži. U pitanju su proverene supstance i kombinacije vitamina za lice, ali svakako treba postojati doza obazrivosti, jer nikad se ne zna šta može da krene po zlu.

Komplikacije nakon tretmana su ipak vrlo retke.

Nuspojave mezoterapije lica

 

Bol pre i posle tretmana se može izbeći upotrebom blagog anestetika u vidu kreme, tako da možete osećati samo blagu neprijatnost u tom delu lica. Takođe, koža oko podočnjaka može biti blago otečena, odnosno upaljena. To se rešava nanošenjem hladnih obloga.

Pojava crvenila je potpuno normalna i povlači se kroz par sati.

Otok se takođe spontano povlači i najčešće je posledica uboda iglicama. Od svog lekara možete dobiti preporuku da koristite nešto od lekova, poput paracetamola. Upotreba lekova na bazi acetil- salicilne kiseline, poput aspirina i andola se ne preporučuje.

Nakon tretmana, koža lica je vrlo osetljiva na sunce, pa bi svakako trebalo izbegavati preterano  izlaganje . Preporuka je odmah sutradan početi sa upotrebom kreme sa zaštitnim faktorom, kako bi se koža maksimalno sačuvala.

Da li i kome pomaže mezoterapija podočnjaka?

 

Mezoterapija podočnjaka se preporučuje kod srednje teških simptoma, odnosno srednje izraženih podočnjaka.

Koliko će tretmana biti potrebno, prvenstveno zavisi od samog izgleda podočnjaka i toga koliko su izraženi. Za manje izražene podočnjake, biće dovoljan manji broj tretmana i obrnuto. Ukoliko su podočnjaci zaista veliki, biće potrebno više tretmana kako bi se sanirali.

Nažalost, nekada ni sav trud putem mezoterapije nije dovoljan, pa se preporučuje kombinacija sa drugim metodama. Lasersko uklanjanje podočnjaka je sve popularnije, kao i popunjavanje podočnjaka filerima. Ipak, poslednji trend rešavanja problema sa podočnjacima se odnosi na njihovo brisanje trajnom šminkom. Nešto poput korektora za podočnjake– samo trajno.

Sakrivanje problema sa podočnjacima se ipak ne preporučuje, jer problem može da se reši.

Vesna je imala izražene bore oko očiju, ali i podočnjake. Godine su se i te kako videle na njenom licu, a nije bila spremna da ode na tretman kod estetskog hirurga. Htela je da sama reši problem u kućnim uslovima. Uspela je zahvaljujući svojoj upornosti i istrajnosti. Pronašla je prirodno rešenje koje je za vrlo kratko vreme dalo sjajne rezultate. Ni traga od podočnjaka i bora. I vi možete probati njen način. Bezbolno je, a efikasno. Pogledajte o čemu se radi: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/.

Mezoterapija podočnjaka se preporučuje svima, bez obzira na tip kože. Ipak, jedna vrsta podočnjaka se najbolje njom uklanja. Evo o čemu je reč!

Kod kojih podočnjaka se posebno preporučuje?

 

Pre nego se podvrgnete bilo kom tretmanu uklanjanja podočnjaka, bilo bi dobro da otkrijete njihov uzrok. Podočnjaci koji su posledica hroničnog oboljenja, teško se mogu ukloniti ovako. Dobra vest je da su oni retkost, i da se najčešće radi o podočnjacima koji su posledica neprospavanih noći ili prva posledica starenja kože.

U tom slučaju, i te kako ima pomoći, jer se ovi podočnjaci vrlo lako rešavaju. Mezoterapija podočnjaka je samo jedno od rešenja, a dame je biraju zato što daje vrlo brze rezultate.

Mezoterapija podočnjaka se preporučuje za naduvene podočnjake, odnosno osobama koje imaju kesice ispod očiju. Može se koristiti i za izražene, upale podočnjake, mada je se žene u tom slučaju češće odlučuju za popunjavanje podočnjaka hijaluronom.

U večini slučajeva, ova dva tretmana se kombinuju. Mezoterapija podočnjaka često nije dovoljna, pa će vam lekar ponuditi da pokušate i popunjavanje hijaluronskim filerima.

Mezoterapija podočnjaka se ne preporučuje osobama koje imaju ispod dvadeset pet godina, što govori u prilog činjenici da je pravo vreme za ovaj tretman onda kada počnu i prvi znaci starenja.

Pogledajte, uostalom kako treba da izgleda nega kože posle trideset.

Kada se očekuju rezultati mezoterapije podočnjaka i koliko traju?

 

Prvi rezultati  se vide odmah nakon prvog tretmana. Kroz par dana moguće je uočiti lepšu i svežiju kožu ispod očiju čim prođe otok i tragovi iglica. Ipak, u početku treba odraditi čitavu seriju tretmana da bi se dobili željeni rezultati i postigao maksimalan efekat.

U saradnji sa svojim doktorom ćete dogovoriti konkretan plan, ali preporuka je u početku odraditi od tri do šest tretmana. Nakon toga ste mirni jedno pola godine, kada je potrebno obnoviti efekat. Slično kao i kod mezoterapije lica! Dva puta godišnje bi trebalo da se javljate lekaru, odnosno na svakih šest meseci bi trebalo da obnavljate postignute rezultate.

Ukoliko postoji bojazan od ovih tretmana, postoje rešenja za kožu podočnjaka koji daju podjednako dobre rezultate, a nisu tako agresivna.

Postoji li alternativa mezoterapiji podočnjaka? 

 

Ukoliko niste ljubitelj iglica i bockanja kože lica, uvek možete da se oslonite na odgovarajuću kozmetiku, jer ona daje odlične rezultate. Potrebno je samo nabaviti prave preparate koji se preporučuju za negu okoloočne regije i ciljano smanjuju podočnjake.

Krema za podočnjake je osnova njihove nege i ako se u pravo vreme uključi, može da bude spas i odlična preventiva protiv problematičnih podočnjaka.

Istraživanja pokazuju da koža podočnjaka ubrzano stari i da se prve promene uočavaju već u dvadesetim godinama. Tada je pravo vreme da se počne sa njihovom negom.

Krema obogaćena hijaluronskom kiselinom, vitaminima E, A i C regeneriše kožu podočnjaka i bori se protiv posledica starenja. Ekstrakt sladića je u prirodnoj kozmetici poznat po tome da izbeljuje podočnjake.  Ovakve kreme lloriste se dva puta dnevno, ujutru i uveče i mažu se u tankom sloju. Nema neželjenih efekata, u šta možete biti sigurni ukoliko odaberete prirodnu kremu, bez suvišnih dodataka i štetnih sastojaka.

Nega i hidratacija podočnjaka je obavezna, kao uostalom i ostatka kože lica. Ukoliko želite da sprečite njeno propadanje, uključite preparat koji podstiče obnavljanje kože i utiče na pojačanu proizvodnju kolagena.

Ipak, krema se preporučuje za nešto blaže promene. Ukoliko je problem veći, možete razmisliti o različitim tretmanima podočnjaka.

Mezoterapija ili prp tretman podočnjaka – šta je bolje?

 

Postavlja se pitanje da li je bolje unositi vitaminske koktele za podmlađivanje podočnjaka ili to odraditi krvnom plazmom, odnosno putem prp tretmana. Ima lekara koji se prosto ,,kunu” u ovaj tretman, jer je jedna važna prednost na njegovoj strani.

Naime, prp tretman podočnjaka je u potpunosti prirodan, što smanjuje mogućnost pojave alergijskih reakcija na minimum. Sopstvenom krvnom plazmom podočnjaci se podmlađuju, što može imati dugoročne rezultate. Sa druge strane, ovaj tretman nje toliko praktičan i brz. Vremenski traje duže nego mezoterapija podočnjaka, a i sam oporavak je nešto duži.

Ipak, konačna odluka o izboru tretmana se može doneti samo na osnovu ozbiljnosti problema sa kojim se suočavate. Što se rezultata tiče, svi ovi tretmani poboljšavaju izgled podočnjaka, u manoj ili većoj meri, li mana im je što se sa vremena na vreme moraju ponavljati.

 

mezoterapija za podočnjake

 

Bilo da odaberete prp (vampirski tretman) podočnjaka ili mezoterapiju, budite spremni na to da ćete morati ponavljati tretmane. Uz to ćete ulagati i u njihovu svakodnevnu negu, jer koža mora svakodnevno da se neguje. Zato je jednostavnije na vreme odabrati dobar preparat za podočnjake i izbeći neprijatne tretmane.

Evo koliko novca treba da izdvojite za jedan ovakav tretman.

Cena mezoterapije podočnjaka

 

Mezoterapija podočnjaka košta oko 30 evra po tretmanu. Ipak, već smo napomenuli da su vam za dobre rezultate potrebna dva- tri vezana tretmana. To bi značilo da bi otprilike trebalo da spremite oko 100 evra da biste uklonili podočnjake na ovaj način.

Cena ne bi bila visoka da se na ovaj način trajno rešava problem sa podočnjacima. Nažalost, već smo spomenuli da to nije slučaj i da ćete već za pola godine morati da izdvojite istu količinu novca, što predstavlja začarani krug. Iz njega vrlo lako možete izaći ako odaberete da se svojim podočnjacima pozabavite na vreme, najkasnije onda kada primetite da su izraženi. Uz dobru kremu, mast ili serum za podočnjake, rezultati takođe neće izostati.

Ukoliko se dvoumite da li je ovaj tretman za vas, pogledajte kakva su iskustva sa mezoterapijom podočnjaka.

Mezoterapija podočnjaka – iskustva pre i posle

 

Žene se odlučuju za mezoterapiju podočnjaka pre nego za neke druge agresivnije tretmane, poput operacije. Zbog toga ne čudi što je generalno mezoterapija lica visoko cenjena, kako od strane estetskih stručnjaka, tako i od pacijenata.

Iskustva sa mezoterapijom su različita. Ima i onih dama koje se hvale rezultatima, ali i onih koje nisu zadovoljne ovim tretmanom lica. Pogledajte neka od njih:

Dragana, 50

,,Na mezoterapiju podočnjaka sam otišla na nagovor prijateljice. Ona je bila oduševljena svojim rezultatima, pa sam želela istu da testiram na sebi. Sam tretman je vrlo komforan, zaista ništa nisam osetila. Rezultati su me, takođe, oduševili. Imala sam tamne kesice ispod očiju, a posle samo jednog tretmana sam uočila poboljšanje. Nastavljam sa tretmanima do njihovog potpunog uklanjanja. Ova stvar stvarno radi!”

Milena, 32

,,Imala sam ružne, duboke podočnjake desetak godina unazad. Ništa mi nije pomagalo protiv njih, ni dovoljno sna, ni hladne obloge. Probala sam gotovo sve prirodne lekove protiv podočnjaka: kofein, soda bikarbonu, krastavac… Na kraju sam rešila da preduzmem nešto konkretno, i otišla sam na tretman mezoterapije u nadi da će mi to pomoći. Nažalost, nisam primetila ništa specijalno. Mogu reći da sam se čak i razočarala. Očekivala sam mnogo više.”

Mezoterapija podočnjaka – magično rešenje ili ne?

 

Ukoliko imate podočnjake, mezoterapija može da pomogne da se one ublaže. Da je magična – nije. Rezultati nisu trajni.

Sa druge strane, sa dobrim, kvalitetnim, prirodnim preparatima možete postići to isto, samo bez bola i uz kontinuiranu upotrebu. A kontinuirana upotreba obećava i rezulatate koji traju.

Vi probajte i jedno i drugo, pa donesite konačni sud o tome!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *