hijaluron za podočnjake
Oči

Hijaluron za podočnjake bolji od operacije!

Jeste li znali da se hijaluron za podočnjake više koristi nego njihovo operativno lečenje? Saznajte baš sve o ovoj metodi – od načina primene do rezultata.

Bilo da su vaš problem upali podočnjaci, kesice ili tamni podočnjaci ispod oka, rešenje postoji i zove se hijaluronska kiselina. 

Dosta vam je pitanja o kesicama ispod očiju i umornom izgledu kože lica čak i nakon godišnjeg odmora? Želite da i vi konačno izgledate kao da ste se naspavali i potpuno odmorili? Vreme je da vaš dobar unutrašnji osećaj konačno isprati i fizički izgled. Rešite se podočnjaka i zablistajte u punom sjaju.

Kako?

Za početak, upoznajte se sa uzrocima podočnjaka, da biste konačno shvatili zašto su se pojavili na vašem licu. Zapravo, ono što treba da znate je da su podočnjaci ponekad posledica nedostatka hijaluronske kiseline u koži lica i da se javljaju sa godinama, odnosno kako lice počinje da stari. 

Nije retkost da izražene podočnjake imate već krajem dvadesetih, što se rešava na potpuno isti način kao i da su se pojavili nešto kasnije. Jedno od rešenja je dodavanje hijalurona za trenutno podmlađivanje podočnjaka

Međutim, nekad se podočnjaci javljaju u vidu napumpanih visećih kesica, obično u nekim zrelijim godinama. To se dešava jer usled nedostataka čvrstine kože, dolazi do probijanja masnog tkiva na površinu. Ako je problem izražen, operacija podočnjaka je jedino rešenje. Eventualno laser može biti komfornije rešenje. Međutim, ako se zahvati problem u početku, onda korekcija i blago podizanje kože donjih kapaka može da bude dovoljno rešenje

Kako ova nehiruška intervencija vraća osmehe na licu mnogih žena i muškaraca koji su bili uvereni da za njihove podočnjake nema leka, jasno vam je da se radi o potpuno revolucionarnoj metodi brisanja podočnjaka. 

Kako hijaluronska kiselina deluje na podočnjake?

 

Hijaluronska kiselina smanjuje bore na licu i vraća koži zategnutost i blistavost. Međutim, ona može biti od pomoći i da uklonite svoje podočnjake. Radi o potpuno prirodnoj supstanci koja se već nalazi u našoj koži lica, pa ne može da nam naškodi. Zapravo, samo njen nedostatak možemo da primetimo i to često po izraženim podočnjacima.

hijaluron protiv podočnjaka

Bilo da vas muče kesice ispod očiju ili upali podočnjaci, reč je o tome da je došlo do spuštanja nekih mišića lica, a sve to kao posledica starenja, što je u suštini prirodan proces.

Iskusni lekari umeju da kažu da je podočnjak zapravo iluzija, te da korekcijom i podizanjem mišića lica, podočnjaci takođe nestaju, odnosno izjednačavaju se sa ostatkom kože. 

Upravo to je jedan od razloga zašto je korekcija podočnjaka hijaluronom dobar izbor, jer vezujući vodu (a to je ono što hijaluronska kiselina radi) vraća se nekadašnji volumen i oblik koži lica. Dermalni fileri za lice sve su popularniji. 

Najkoncentrovanija forma hijaluronske kiseline su hijaluronski fileri, injekcije hijalurona koje se ubrizgavaju direktno u kožu za gotovo trenutne efekte.

No, ima i onih koji nisu baš voljni da ih bockaju, nego su nehirurško uklanjanje podočnjaka potražili u nekoj bezbolnijoj varijanti, kako za lice, tako i za novčanik.

Lile je imala problem sa izraženim podočnjacima i borama. Njeno lice je starilo i to se videlo. Sada ponosno nosi svoje godine, jer je pronašla prirodno rešenje koje joj je pomoglo da vrati blistavost svojoj koži i ukloni podočnjake. Sa željom da i drugima pomogne da reše problem umornog lica i beživotne kože, ispričala nam je njenu priču, koju možete pročitati na: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/.

Kako izgleda tretman ubrizgavanja hijalurona ispod očiju?

 

Korekcija podočnjaka na ovaj način je vrlo komforan i vremenski kratak tretman. Zaista je mala verovatnoća da ćete osetiti bilo kakvu bol. Uostalom, pre intervencije dobićete anesteziju u vidu kreme u ovoj regiji, što je ozbiljna garancija da nećete ništa osetiti. Lekara svakako obavestite ukoliko ste pod nekom posebnom terapijom ili pijete neke lekove.

Hijaluronski fileri koje ćete dobiti su vrlo fini, blage teksture, poput gelova za lice. Malim iglicama ćete ih dobiti na mestima koje lekar proceni da je potrebno.

Obično se za ujednačavanje podočnjaka nanose na njihovim ivicama. Po potrebi, dobićete ih kod regije nosa, obraza ili na jagodici.

Za njihovo potpuno uklanjanje, najvažnije je da se dovoljna količina nanese na obrazima, odnosno jagodici, jer od njenog volumena zavisi izgled podočnjaka. Na taj način, rešićete se i bora smejalica oko očiju, što je rešavanje dva problema u jednom.

Samo nanošenje iglicom traje svega par minuta, a potom će ih lekar umasirati u kožu. Ovaj korak je važan i ne sme se preskočiti, jer od njega zavisi pravilno postavljanje dermalnog filera.

Tapkanjem, hijaluron se ujednačava i pravilno raspoređuje po koži, za gotovo trenutne efekte.

Zategnuta i glatka koža je rezultat jednog ovakvog tretmana.

Oporavak nakon tretmana

 

Nakon intervencije, moguće je da ćete biti crveni od iglica i malo otečeni. Nadutost lica potiče od prevelike količine hijaluronske kiseline koju ste dobili. Ona vezuje za sebe nešto više vode, što bi kroz par dana trebalo da se povuče.

Tek tada možete realno da sagledate rezultate koje ste dobili, a to je najuočljivije na prvoj kontroli. Obično nakon desetak dana se ponovo vidite sa lekarom, koji čuva vaše fotografije od pre i posle tretmana. Ako ste u rukama stručnjaka u ovoj oblasti, nema razloga da ne uočite ozbiljnu korekciju podočnjaka i generalno lepši izgled lica.

Komplikacije hijalurona za podočnjake nisu uobičajene ako ste u rukama stručnjaka. Nakon samog tretmana mogu se javti otoci, modrice, crvenila. Ako se hijaluron ne rasporedi lpo utapkavanjem, mogu se javiti i kvržice.

Lekari često preporučuju i mezoterapiju lica nakon ove intervencije, ali to nije neophodno odraditi.

Pitanje koje interesuje sve potencijalne pacijete je i koliko će ovi rezultati potrajati.

Koliko tretmana je potrebno da uklonite podočnjake na ovaj način?

 

Ako dobijete dovoljnu količinu filera, već nakon prvog tretmana bi trebalo da je posao završen. Nema više bockanja u skorije vreme, bar nekih godinu dana. Otprilike, za ovaj vremenski period se očekuje da na ovaj način uneta hijaluronska kiselina popusti i istroši se.

Dakle, problem sa podočnjacima nije trajno rešen, već samo odložen. 

Nema pravila i ne može se unapred reći koliko će vama lično fileri u podočnjacima potrajati, to može biti desetak meseci, a možda budete bezbrižni i čak godinu i po dana. 

Ovo posmatrajte kao jednu od najbržih metoda za osvežavanja podočnjaka. Svakako jeste najbrži i najpraktičniji način da ih se rešite, a priznaćete da je godinu dana dovoljno dug period da konačno zaboravite na to koliko podočnjaci mogu da budu neprijatni i ružni. 

Za one nedovoljno hrabre da odu na jedan ovakav tretman, tu su hijaluronski serumi i kreme za podočnjake sa podjednako dobrim efektom.

Hijaluronski serum za podočnjake

 

Serumi za bore su predstavljeni javnosti kao prava mala magija u bočici, a to je zato što su koncentrovani i sadrže velike količine hijaluronske kiseline. Zbog toga je njihova upotreba često ograničena, jer mogu da budu jaki i agresivni, ali i dovoljni da bi se problem sa kožom lica rešio.

Hijaluronski serum za lice možete koristiti i za uklanjanje podočnjaka, jer on utiče na pojačanu hidrataciju osetljive kože ispod očiju. To doprinosi njihovom ujednačavanju i popunjavanju, ukoliko je to potrebno. Generalno ćete popraviti tonus kože podočnjaka, a mnogi od njih imaju i izbeljujuća svojstva, pa ćete im vratiti i prirodnu boju. Po istom principu funkcioniše i hijaluronska krema za podočnjake.

Hijaluronska krema za podočnjake

 

Kremu za predeo oko očiju morate imati, jer ova regija zahteva specijalnu negu. Tanka je i nežna, kao takva sklona pucanju i propadanju. Poželjno je da pakovanje vaše omiljene antirid kreme sadrži velike količine hijalurona, jer to održava ovo područje vlažnim i sprečava produbljivanje podočnjaka.

Ukoliko krema sadrži u sebi izbeljujuće sastojke, to je još jedan u nizu faktora koji doprinosi da podočnjaci budu zdravi i što duže očuvani. Na taj način, hijaluronski fileri vam dugo neće biti potrebni. Uklonićete tamne podočnjake prirodnim putem.Ukoliko to ipak nije vaš slučaj, znajte da zahvaljujući njima, možete i smanjiti i ispeglati svoje podočnjake.

Pojedine kreme su dobar izbor jer one u isto vreme targetiraju i tame podočnjake, fleke na licu, bore, a mogu uticati i na podizanje kapaka. Ovaj lifting efekat automatski vizuelno smanjuje i podočnjake ispod oka.

Hijaluron fileri za peglanje podočnjaka

 

Dobar deo onih koji koriste hijaluronske filere imaju problem sa upalim podočnjacima. Ovo jeste jedan od najbržih i najbezbolnijih načina da ispeglate svoje podočnjake. Imate opciju i da ih popunite svojim masnim tkivom, ali je ta varijanta komplikovanija i bolnija od samih filera i podrazumeva da morate ići pod nož.

Za gotovo iste rezultate, za samo desetak minuta, hijaluronska kiselina briše nepravilnosti u njihovom obliku i ujednačava kožu podočnjaka sa ostatkom lica. Poenta je da se pravilno popune hijaluronom, na mestima gde je to potrebno, a to je tanka koža samih podočnjaka. Ista stvar je iako imate kesice ispod očiju.

Hijaluron za smanjenje podočnjaka

 

Naduti podočnjaci su takođe veliki problem i pokazatelj da postoji zadržavanje vode u organizmu. Nekada su stvar genetike i koliko god se trudili da ih uklonite, to ne ide tako lako. Srećom, stručnjaci za nehiruško lečenje podočnjaka imaju rešenje i za ovaj problem.

Podignite mišiće lica i na taj način se rešite podočnjaka.

U tom slučaju, dobićete hijaluron na jagodicama i na granici sa nosem, kako biste dobili ujednačeno lice. Podići ćete obraz i na taj način izgubiti podočnjake, ali i nazolabijalne bore. 

hijaluronski fileri za podočnjake

Evo još jednog dokaza da je na licu sve povezano i da rešavanje problema podočnjaka može da utiče na smanjenje bora oko usana

Hijaluron za tamne krugove ispod očiju

 

Hijaluronski fileri su odličan izbor i kada vas muče podočnjaci koji su promenili boju. Poznato je da oni podmlađuju kožu lica, tako što dovode molekule vode, ali sa njom i druge hranljive materije. Pojačanim tretmanom podočnjaka hijaluronom, povećava se i cirkulacija krvi u kapilarima. Bolja cirkulacija jača zidove kapilara, što dovodi do povlačenja plave ili modre boje na podočnjacima.

To ne moraju biti obavezno fileri, jer dobre rezultate možete postići i preparatima sa hijaluronskom kiselinom i drugim aktivnim sastojcima koji generalno izbeljuju kožu lica.

Kod tamnih kolutova ispod očiju, od pomoći mogu biti i hladne obloge za podočnjake, jer utiču na skupljanje kapilara i doprinose njihovom trenutnom posvetljivanju.

Za podmlađivanje podočnjaka, od pomoći može da bude i karboksiterapija.

Hijaluron ili karboksiterapija podočnjaka

 

Karboksiterapija podočnjaka sama po sebi utiče na njihov bolji izgled, ali se najčešće ova procedura kombinuje sa hijaluronskim tretmanom podočnjaka. U pitanju je takođe bezbolna metoda, koja može da se primenjuje kao pomoćno sredstvo za održavanje podočnjaka nakon odrađenog hijaluronskog popunjavanja.

Radi se o ubrizgavanju male količine ugljen-dioksida u potkožno tkivo podočnjaka da bi se pojačala cirkulaciju krvi u kapilarima. Ugljen- dioksid dovodi nešto veću količinu kiseonika u ćelije kože, što utiče na njihovu aktivaciju ćelija kože i brže podmlađivanje.

Možete probati samo tretman karboksiterapije, ali ne očekujte čudo.

Hijaluron ili retinol za podočnjake?

 

Hijaluron za podočnjake jeste dobar, ali poslednji kozmetički trend kaže da je retinol anti- age sastojak koji može da vam pomogne da smanjite podočnjake i podmladite kožu regije oko očiju.

Bez obzira na tvrdnje da je agresivan, iskustva pokazuju da možete imati višestruke koristi od ovog preparata, jer on utiče na proizvodnju kolagena u koži, pa sprečava starenje podočnjaka. Takođe, može da izbeli tamne podočnjake i da se izbori sa mrljama na koži, ukoliko ih oko očiju ima. 

Ako ste do sada izbegavali kreme sa retinolom, pravili ste veliku grešku. Bez obzira na neke od posledica koje imaju, možete im dati šansu kada su izraženi podočnjaci u pitanju. 

Sa hijaluronskim filerima pak nema neželjenih dejstava, ali su malo skuplje rešenje nego neke kreme ili serumi, mada zato imaju brojne prednosti. Evo koliko novca treba da izdvojite za jedan tretman.

Hijaluron za podočnjake – cena

 

Cenovnik za uklanjanje podočnjaka filerima direktno zavisi od količine hijalurona koju treba da nanesete da biste dobili sjajne efekte na podočnjacima, jer vas lekari neće pustiti iz ordinacije bez fantastičnih rezultata. 

Pripremite oko 200 evra za prvi tretman, jer pretpostavka je da lekar neće želeti da preteruje sa hijaluronom, pa ćete dobiti najmanju moguću količinu, a to je jedan mililitar. Naravno da će to zavisiti i od toga u kom trenutku, odnosno periodu života ste otišli. Što pre osvežite podočnjake i ne zapuštate ih, manje muke ćete imati kasnije sa njima.

Uostalom, ljudi koji su odradili popunjavanje podočnjaka hijaluronskim filerima nisu se kasnije pokajali.

Hijaluron za podočnjake – iskustva

 

Neki smatraju da im je ovo bila jedna od boljih odluka kada je nega lica u pitanju. To govori dosta o uspešnosti ovog tretmana i činjenici da popunjavanje lica filerima nije više tabu tema. Popunjavanje usana hijaluronom je takođe rutinska stvar, baš zbog toga što rezultati nisu trajni i čak i da ne budete zadovoljni, kroz neko vreme, dobićete svoje stare usne nazad. Ista stvar je i sa podočnjacima. 

Evo Aninog iskustva (32) sa filerima za podočnjake:

,,Bez obzira što sam mlada, podočnjaci i umoran izraz lica su me pratili od sredine dvadesetih godina. Rešila sam to da promenim, jer iako imam malo godina, imam i prve bore. Shvatila sam i da se problem neće rešiti sam od sebe, već da moram nešto da preduzmem. Otišla na tretman hijaluronskim filerima i malo je reći da sam zadovoljna. Sada mi uopšte nije jasno zašto to nisam odradila ranije. Rešavanjem podočnjaka, ja sam izgubila i neke bore, što je sjajno. Razmišljam i o drugim korekcijama na licu.’’

Kao što vidite, uz hijaluron za podočnjake, možete dobiti mlađi izgleda, ali to zavisi od vrste podočnjaka. 

Da do toga ne bi došlo – pravilna nega kože oko očiju i onda kada je besprekorno je ključna stvar.

Vratite blistavost podočnjacima i u godinama u kojima se nalazite, izgledate najbolje moguće!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *