karboksiterapja podočnjaka
Oči

Karboksiterapija podočnjaka u detalje!

Karboksiterapija podočnjaka je brza i efikasna metoda uklanjanja svih vrsta podočnjaka. Za svega tridesetak minuta, pruža sveže lice. Evo kako radi!

Ovo je jedan od profesionalnih zahvata uklanjanja tamnih krugova ispod očiju koji je popularan zato što ne traži vreme za oporavak.

Šta je karboksiterapija podočnjaka?

 

Karboksiterapija podočnjaka predstavlja lokalni proces kojim se pospešuje cirkulacija u unutrašnjosti kože oko očiju. U ovu regiju iglicama se ubrizgava ugljen dioksid, poznat kao CO2.

Kada udišemo kiseonik telo kroz pluća, odnosno izdisaj izbacuje ugljen dioksid. Ubrizgavanjem ugljendioksida u dublje slojeve kože podstičemo rad ćelija, praktično ih razbuđujući. Crvena krvna zrnca žele što pre da stignu do kože ispod očiju, kako bi pokupila ubrizganu količinu ugljen dioksida. Ona sa sobom donose niz minerala i vitamina koži, razbuđujući je i čineći je svežom. Cirkulacija je ubrzana i krvna zrnca pokušavaju da srede odnos kiseonika i ugljen dioksida unutar kože. Dok to rade, prokrvljena koža dobija svežu i rumenu boju što znači da podočnjaci nestaju.

Kada crvena krvna zrnca dođu do tanke kože ispod očiju ona pospešuju regeneraciju kože lica, primoravajući ćelije kože da se pokrenu i dajući im dodatne vitamine i minerale. Kao rezultat ovog proces nastaju nove količine kolagena, proteina zaduženog za svežinu lica ali i elastičnost kože.

Pored toga što karboksiterapija podočnjaka uklanja krugove ispod očiju ona čini kožu nežnom i zategnutom. Sprečiće pojavu dubokih bora i obezbediti vam zavodljiv pogled!

Lila se dugo borila sa beživotnim izgledom lica i tamnim, visećim podočnjacima. Vodila je zdrav život i spavala minimum šest sati svake noći, ali podočnjaci su i pored toga uništavali njena jutra. Malo je reći da je  bila nezadovoljna izgledom svog lica. Međutim,  uspela je da pronađe rešenje . Prirodno je i bezbolno! Oduševljena je! Danas je njeno lice blistavo, podočnjaci su potpuno izbrisani, a ona izgleda nekoliko godina mlađe. Ako je ona uspela  isto možete i vi! Pogledajte šta to pomaže. Njeno lično iskustvo je na sledećem linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/ 

Ako vam treba instant rešenje za tamne podočnjake – počnite sa karboksiterapijom.

Kojim podočnjacima je namenjena?

 

Karboksiterapija podočnjaka podstiče cirkulaciju u unutrašnjosti kože oko očiju tako da tamni, gotovo crni podočnjaci polako postaju svetliji. Gubi se umorna boja i nestaje iscrpljen izgled lica, koji je teško eliminisati šminkom i drugim metodama.

 

karboksiterapja podočnjaka tretman

 

Efekti tretmana najbolje se vide na tamno ljubičastim do crnim podočnjacima, jer njihova boja nestaje za svega pola sata.

Kada se borite sa nadutim podočnjacima ispod očiju, pored prirodne kreme i obloga za lice karoksiterapija podočnjaka može biti pravi izbor. Kesice ispod očiju će nestati kada se ubrza regeneracija kože lica, a nove količine kolagena će ojačati kožu.

Tretman može biti koristan damama u zrelom dobu, koje imaju bele viseće podočnjake. Ukoliko se masti nakupljaju ispod vašeg oka upravo će ih karboksiterapija podočnjaka protresti i podstaknuti rast novih ćelija, tako da se kesice postepeno izgube.

Vreme je da saznate kako se izvodi ovaj tretman i na osnovu toga odlučite da li je za vas!

Kako se izvodi karboksiterapija podočnjaka?

 

Karboksiterapija podočnjaka izvodi se uz medicinski CO2 gas kojim je napunjen aparat nalik fenu za kosu. Znam da zvuči smešno ali aparat zaista igleda kao fen ili pištolj za gipsanje (ako je tako lakše muškarcima da zamisle) i pritom ima malu dovodnu cev na koju se kači špric koji na sebi ima minijaturnu iglu, od svega dva do tri centimetra kojom se ubrizgava medicinski ugljen dioksid u kožu oko očiju.

Naravno, stručnjak će pre samog tretmana sa vama porazgovarati i detaljno pregledati kožu celog lica. Kada utvrdi da se tretman može izvesti, odnosno da je regija oko očiju čista i nije pretrpela oštećenja (nema krastica ili ranica) zakazaće vam karboksiterapiju podočnjaka.

Po dolasku na tretman najpre će vam gelom za čišćenje lica, micelarnom vodom ili losionom ukloniti tragove šminke. U pojedinim salonima i ordinacijama detaljno će očistiti kožu oko očiju medicinskim sredstvima i naneti anesteziju.

Saznajem istražujući da se u nekim zemljama uopšte ne koristi lokalna anestezija, jer tretman nije bolan i kratke su igle koje ubadaju kožu. Anestezija se kod nas maže na područje oko očiju i kapke i nakon nekoliko minuta počinje da deluje. Dok ne počne delovanje anestezije udobno se smestite na kozmetičkom stolu i opustite. Stručnjak će, tokom procedure,  sitnim ubodima igle napuniti unutrašnji sloj kože određenom dozom ovog gasa.

Popunjeno mesto će se naduti i lekar će preciznim potezima prstiju rasporediti CO2 tako da otok nestane, što je znak da je telo asporgovalo gas i da je regeneracija lica podstaknuta.

Ukoliko se borite sa nadutim kapcima ili imate izrazito tamne podočnjake, pa samim tim i nešto tamnije kapke ubrzgaće vam  ugljendioksid u gornji kapak ali i uz samu ivicu oka, kod slepoočnice. Ovaj postupak će odložiti pojavu dubokih bora na koži oko očiju i potpuno eliminisati ‘’pogled pande ,, !

Šta se onda dešava?

Ubrizgavanjem ugljen dioksida dešava se širenje krvnih sudova. To nije sve. Javlja se i blago povećanje temperature za 1 stepen na tom lokalitetu i nakupljanje faktora rasta. Osim poboljšanja cirkulacije,  dolazi i do oksidacije masnih ćelija. One se na taj način tope, što je idealan izbor za one koji imaju viseće kesice ispod očiju koje su napunene masnim tkivom.

Tretman traje tridesetak minuta i nakon njega, možete se vratiti svom dnevnom rasporedu.

Da li je karboksiterapija podočnjaka bezbedna?

 

Ovaj tretman obožavan je širom sveta jer se odmah nakon njega možete vratiti svojim obavezama. Nema posebnog procesa nege, stručnjak će vam preporučiti kremu koju treba nanositi na kožu ispod očiju kako bi je zaštitili od spoljašnjih uticaja ali i dodatno nahranili. Možete se posavetovati sa lekarom i ako vam on dozvoli koristiti svoju ali prirodnu kremu za podrčuje oko očiju.

Karboksiterapija podočnjaka ne bi trebalo da stvori probleme, nije agresivan tretman. Jedine zabeležene kontraindikacije jesu modrice koje se pojavljuju nekoliko sati nakon tretmana.

Ukoliko je koža izrazito osetljiva može je iznenaditi jaka cirkulacija tako da se pojave modrice, koje nestaju za nekoliko dana uz adekvatnu, prepisanu kremu. Uvek se nakon tretmana možete obratiti stručnjaku i dobiti pravi savet, kako bi vaša koža bila blistava a lice sveže!

Da li je tretman karboksiterapije podočnjaka bolan?

 

Kada se tretman karboksiterapije podočnjaka izvodi nanosi se lokalna anestezija u vidu kreme, na predeo oko očiju, što smo već pomenuli. Pojedini stručnjaci u zavisnosti od praga vašeg bola i opšteg stanja kože mogu preporučiti i klasičnu anesteziju, koja deluje lokalno ali se ubrzgava u unutrašnjost kože. Nakon nekoliko minuta područje oko očiju će vam otrnuti, tako da ne osetite tretman.

Čitajući iskustva dama saznajem da se prilikom završetka tretmana oseća toplota i blago bridenje kože ispod očiju, jer je cirkulacija pospešena. Kako navode osećaj je prijatan i umirujuć, nema neprijatnog bola!

Koliko traju rezultati karboksiterapije podočnjaka?

 

Rezultati karboksiterapije podočnjaka traju od nedelju dana pa na više, u zavinosti od opšteg stanja vaše kože.

Ukoliko lice stari potrebno je uraditi tretman karboksiterapije od tri do pet puta u roku od mesec dana, kako bi podstakli ćelije na regeneraciju i pospešili nivo kolagena u koži. Podočnjaci će u tom slučaju tek nakon mesec dana i redovne terapije potpuno nestati, a nakon svakog tretmana za nijansu postajati svetliji. Kada kažem koža koja stari, mislim na duboke bore!

Mladoj koži potreban je jedna do dve karboksiterapije podočnjaka kako bi tamni kolutovi iščezli na mesec dana i više. Naravno i vama se mogu vratiti nakon nedelju dana od tretmana ukoliko pravilno ne negujete kožu.

Kada odete na karboksiterapiju podočnjaka stručnjak će vam preporučiti broj tretmana koji je potreban koži vašeg lica . Na vama je da pristanete ili ne i broj tretmana prilagodite svom novčaniku. Možete i povremeno odlaziti na tretman karboksiterapije podočnjaka pred važne događaje na poslu ili privatnom životu, nekoliko puta godišnje. Rezultati će se sadržati na nedelju, dve ili najviše šest meseci ukoliko je vaše lice mlado.

Rezultati tretmana zavise i od opšteg stanja vašeg organizima, krvne slike i načina života koji vodite. Kako se podočnjaci ne bi vratili kvalitetan san, zdrava hrana bogata vitaminima, fizička aktivnost i izbegavanje stresa su ključni.

Nega nakon karboksiterapije podočnjaka

 

Nega nakon karboksiterapije podočnjaka podrazumeva negu čitavog tela i već pomenutu fizičku aktivnost, redovan san i zdravu ishranu kako bi ostali vitalni i svežeg izgleda lica. U suprotnom podočnjaci će se pojaviti ponovo za svega nedelju dana.

 

co2 tretman podočnjaka

 

Kako bi nakon tretmana pospešili regeneraciju kože ispod očiju potrebno je nanositi prirodnu kremu za lice. Lekar će vam ako se pojave modrice preporučiti hladne obloge i detaljno objasniti kako se prave i koriste. Svaki dodatni savet stručnjaka treba ispoštovati i biti u kontaktu sa njim, kako se podočnjaci ne bi vratili.

Dakle, nema posebnih, oštrih pravila nege. Ono što treba izbegavati dva do tri dana nakon tretmana jesu tople kupke u kadi, djakuziji i saune.

Alternativa karboksiterapiji podočnjaka

 

Ukoliko se plašite igli ili jednostavno nemate vremena za različite tretmane, pružite svojoj koži prirodne sastojke iz kreme za lice. Krema je sigurniji izbor jer će svakog dana ukloniti podočnjake i ojačati kožu lica, dok nakon tretmana karboksiterapije niste sigurni koliko će rezultati trajati.

Na tržištu postoji različiti niz krema za predeo oko očiju a neke od njih su zaista kvalitetne i mogu pospešiti cirkulaciju tako da različite vrste podočnjaka potpuno nestanu.

Prirodni sastojci iz kreme za podočnjake prodreće do dubljih slojeva kože i podstaknuti regeneraciju i nastanak kolagena. Ujedno ćete osetiti bridenje kože, usled ubrzanog protoka krvi i tamni ali i viseći podočnjaci nestaće sa vašeg lica za svega nekoliko minuta. Pritom vas ovakvi proizvodi štite od vetra i hladnoće, tako da vaša koža bude uvek hidrirana i meka na dodir! Prirodne kreme za podočnjake prava su alternativa za karboksiterapiju i ne stvaraju kontraindikacije na vašem licu.

Pored ovoga, postoje i drugi tretmani koji mogu pomoći kod ovog problema. To mogu biti hijaluronski fileri za podočnjake ili pak mezoterapija podočnjaka.

Pogledajte iskustva drugih dama i cenu tretmana, možda ove informacije budu od koristi!

Cena karboksiterapije podočnjaka i iskustva korisnika

 

Cena tretmana varira u zavinosti od kozmetičkog salona ili dermatološke ordinacije, biće vam potrebno od 2000 dinara pa na više za jedan tretman. Uz to nakon tretmana morate pravilno negovati kožu oko očiju i svakodnevno je hidrirati uz prirodnu kremu, što povećava troškove oko samog tretmana ali produžava njegovo delovanje.

 

 

Iskustva korisnica karboksiterapije podočnjaka su uglavnom pozitivna i, kako saznajem, najčešće se odlučuju za ovaj tretman pred važne životne događaje. U tim trenucima svima je važno da imaju svež i veseo izraz lica, a to je nemoguće sa tamnim podočnjacima.

Neke od dama razočarane su u tretman jer su rezultati istog kratko trajali. Pritom su osećale neprijatno bridenje kože nakon tretmana i oči su im bile otečene nekoliko sati.  Nakon takvog iskustva odlučile su da nanose kreme za podočnjake i jačaju imunitet svoje kože pritom uklanjajući tamne krugove.

Ukoliko se odlučite na tretman karboksiterapije podočnjaka nemojte nas zaboraviti! Javite nam svoje iskustvo, radujemo se vašim komentarima.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *