svilene trepavice
Oči

Svilene trepavice – cena, iskustva i tretmani

Svilene trepavice pretvoriće slabe i retke trepavice u guste i duge. Za samo par sati, promena je neverovatna! Zato su hit! Sve o njima – u nastavku!

Postoji li način da se bar malo prolepšamo, a da ne napravimo neku veliku promenu na licu koja isključuje estetske zahvate? Dobar deo kozmetičara bi sada predložio trajnu šminku očiju ili usana, a oni malo iskusniji bi vam sigurno predložili da razmislite o povećanju volumena vaših trepavica.

Dok žene ulažu velike količine novca u dobru maskaru za trepavice, neke pripadnice lepšeg pola ništa ne prepuštaju slučaju, pa svoje poverenje poklanjaju isključivo veštačkim trepavicama.

Svilene trepavice su relativno nova metoda nadogradnje trepavica, a popularnost su stekle zahvaljujući nešto dugoročnijim rezultatima u poređenju sa običnim veštačkim trepavicama.

Koliko traju i šta dobijate ukoliko odradite svilene trepavice, saznajte.

Šta su svilene trepavice?

 

Svilene trepavice su rešenje za one dame koje često prati glas da izgledaju umorno i imaju spuštene kapke. Uz ovaj vid nadogradnje trepavica, oči mogu postati za nijansu (samo vizuelno) veće. One koriguju njihov volumen, dužinu i boju.

U pitanju su veštačke trepavice, koje se metodom jedan na jedan lepe na vaše prirodne trepavice.

To znači da je potrebno da imate jake svoje prirodne trepavice da bi sam tretman bio uspešan, jer se veštačke trepavice na njih kače. Ipak, ovaj tretman neće pomoći da vaše prirodne trepavce izgledaju bolje. One ostaju nepromenjene ili bivaju čak u nešto gorem stanju nakon skidanja svilenih trepavica. To je zato što nose svilene niti i sve vreme su izložene štetnom uticaju lepka.

Istina je i da se u radu koristi lepak, ali se sama tehnika dosta razlikuje od lepljenja veštačkih trepavica za specijalne prilike.

Svilene trepavice 1 na 1

 

Šta zapravo znači 1 na 1? To je oznaka koja pokazuje kako se izvodi određena tehnika nadogradnje svilenih trepavica. Jedan na jedan je tehnika pri kojoj se na skoro svaku vašu prirodnu  trepavicu dodaje jedna duža svilena dlačica. Na taj način se dobija i dužina i gustina trepuški. Međutim, ova tehnika traje nešto duže jer sam postupak iziskuje vreme i strpljenje. Plus ove tehnike jeste što se koriste trepavice različitih dužina, pa tako nadogradnja izgleda mnogo prirodnije.

Svilene trepavice 1 na 1 se rade u salonima od strane posebnog tehničara obučenog za to. Cena ovakvog tretmana je više hiljada dinara, i nakon prvog kasnije idete na korekcije po drugačijoj ceni. Ukoliko rešite da ih više ne želite, niže u tekstu pročitajte kako da ih skinete!

Razlika u odnosu na veštačke trepavice na lepak

 

Kod veštačkih trepavica koje se koriste kao instant rešenje za dobijanje prodornog pogleda lepimo celu trepavicu odjednom. Lepak se nanosi duž veštačke trepavice, pa se ona pincetom nasloni na gornji kapak.

Sa svilenim trepavicama situacija je skroz drugačija, jer se trepavice lepe na svaku pojedinačnu dlaku. Poprilično pipav posao, zar ne?

Sama procedura započinje tako što se na donji kapak postave beli tuferi. Na njemu se vrši odvajanje gornjih trepavica. Pre toga, kozmetičar će vas zamoliti da zatvorite oči, kao bi uz pomoć prajmera očistio vaše prirodne trepavice.

Skidanje suvišnih masnoća sa očnih kapaka i trepavica je ključno kako bi se svilene niti dobro zalepile.

Poznato je da ulje rastvara lepak, pa vam je u tom slučaju sve jasno – sama procedura neće biti uspešna ukoliko na očima ima tragova masnoća i nečistoća.

Kada su vaše prirodne trepavice odvojene i čiste, kozmetičar sagledava ono sa čime raspolažete, odnosno odvaja dlačice na kojima će vršiti nadogradnju. Svaka jaka i stabilna trepavica može da bude osnova za nadogradnju svilenih niti, u suprotnom tretman neće biti uspešan.

Maja je dugo razmišljala o ovoj varijanti. Imala tanke i retke trepavice, toliko da nikuda nije išla bez maskare.  Ipak, znala je da je to samo privremeno rešenje, a i plašila se toga kakve će joj trepavice biti nakon tretmana, jer i ovako nisu neke. Rešila je da prvo obnovi svoje prirodne dlačice. Zapanjila se! Ne samo da je uspela da ih obnovi, nego je uspela transformiše svoje trepavice u sjajne, guste i duge. Nadogradnja joj ne pada na pamet više. I vama može pomoći isto što i njoj. Šta to prirodno povećeva gustinu i volumen trepavica, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/vestacke-trepavice-zamenila-prirodnim-i-gustim/

Za one koji ipak žele svilene, evo detalja.

Kako se stavljaju svilene trepavice?

 

Svilene trepavice se postavljaju pincetom na svaku pojedinačnu dlaku. To znači da dobijate duplo gušće trepavice, jer će ih biti tačno toliko više.

 

svilene trepavice rezultati

 

Niti koje se lepe na vaše postojeće trepavice su mekane i lagane, pa ne opterećuju previše oči. Baš zbog toga što su takve, dobile su naziv svilene trepavice. Nisu zato što su izrađene od svile!

Svilene trepavice su napravljene od sintetike.

Obično se polazi od sredine trepavice, pa se potom prelazi na levu i desnu stranu, odnosno na početak i kraj.

Sam tretman postavljanja trepavica je vrlo prijatan i komforan. Nema neprijatnosti, osim što ćete morati sve vreme da žmurite. Jedina ,,mana” je što sam tretman malo duže traje, pa zahteva i malo strpljenja. Budite spremni da izdvojite sat i po do dva vremena za samo postavljanje trepavica, ali dobićete lepe i guste trepavice odmah po završetku tretmana.

Problemi sa svilenim trepavicama se javljaju nešto kasnije, ali o tome će biti više reči u nastavku.

Kome se preporučuju svilene trepavice?

 

Ovaj tretman se preporučuje za popunjavanje tankih i retkih trepavica, a koristan je i za korekciju njihove dužine.

Ipak, svilene trepavice kao metoda 1 na 1 nisu izbor broj jedan za korekciju gustine, jer postoji metoda za nadogradnju koja se zove ruski volumen trepavica. To su trepavice koje daju nešto veći volumen, kao da ste postavili 3 – 4 trepavice na jednu prirodnu.

Kako god da okrenemo, uvek se vraćamo na to da su prirodne trepavice u celoj priči najbitnije, jer od njihove jačine zavisi kakvi će rezultati biti i da li je uopšte moguće odraditi tretman.

Koliko traju svilene trepavice?

 

Ukoliko ste pomislili da te na ovaj način trajno rešili problem sa svojim trepavicama, nažalost, moraćemo da vas razočaramo.

Svilene trepavice traju svega tri do četiri nedelje, a već nakon dve nedelje počinje proređivanje.

Do njega dolazi iz razloga što se prirodne trepavice na ovom vremenskom razmaku obnavljaju, odnosno opadaju. Sa vašim dlačicama, otići će i svilena trepavica. Tada je najbolje otići na korekciju, jer to na očima neće izgledati baš najbolje.

Računajte da ste maksimum mesec dana mirni kada odradite svilene trepavice, a nakon toga je potrebno da odete na novi tretman. Nama to zvuči kao začarani krug, jer iznova morate odlaziti na novi tretman.

Do proređivanja trepavica može da dođe i iz razloga što je lepak počeo da popušta.

Da li je lepak za svilene trepavice poseban?

 

Već smo napomenuli da se svilene trepavice lepe. To nije običan lepak za lepljenje veštačkih trepavica i njegova tekstura se dosta razlikuje.

U pitanju je specijalna vrsta lepkova koja se koristi samo u ove svrhe. Malo je jači, jer treba da nosi zadrži trepavicu nešto duži vremenski period.

Pre početka tretmana uvek odradite alergo test na lepak. Očni kapci su izuzetno osetljivi, pa nema igri sa ovim delom lica.

Ove vrste lepkova dobro podnose vodu i preparate na bazi vode, ali preparati na bazi ulja su strogo zabranjeni.

Jedan nesmotreni potez na licu i ostaćete bez svojih svilenih trepavica, jer ulje razlaže lepak. Dakle, morate strogo voditi računa šta nanosite na oči kasnije.

Hoće li morska voda ili Sunce rastopiti lepak na godišnjem odmoru?

Svilene trepavice i more

 

Istina je da je na putovanjima, uključujući i odlazak na more, iscrpljujuće stalno se šminkati. Sa druge strane je želja da i dalje budemo lepi i negovani. Kompromis žene pronalaze u nadogradnji trepavica, obrva, a ponekad i trajnoj šminci lica. Neki sa druge strane žele da odmore kožu i testiraju principe skinimalizma.

Ukoliko se pitate kako će se svilene trepavice ponašati u dodiru sa morskom vodom, nema mesta za brigu. Svilene trepavice odlično podnose vodu, odnosno prečesto kupanje i kvašenje lica ili npr. pojačano znojenje.

O čemu treba da vodite računa kada su svilene trepavice u pitanju, saznajte!

Nega svilenih trepavica

 

Odmah nakon tretmana, kozmetičar će vas uputiti da nekih 24 časa izbegavate kontakt sa vodom, što jeste izazovno (kako se ne bar ne umiti ujutru), ali prosto morate izdržati da bi lepak dobro uhvatio. Nakon toga ste mirni, osim što je preporuka da nema pritiskanja i pipkanja trepavica. O čupkanju da i ne govorimo! Preporuka je samo ih povremeno raščešljati posebnim češljićem za obrve i trepavice.

Kako da potraju što duže i da efekat na očima bude tih mesec dana zadovoljavajući?

  • Prvo i osnovno je tako što ćete izbegavati ulja za čišćenje lica. Zaboravite na tešku šminku očiju, jer ćete je kasnije teško ukloniti. Od preparata, najbolji izbor je micelarna voda za lice, pa ukoliko je do sada niste koristili, krajnje je vreme da se upoznate sa ovim tri u jedan preparatom.
  • Jedna od mera kako bi vam svilene trepavice potrajale što duže je i da zaboravite spavanje na stomaku, a naviknete se na spavanje na leđima. Ova praksa će vam takođe doneti i nešto manje bora na licu u kasnijim godinama. Elem, svaki vid gužvanja trepavica, narušava njihov izgled. Zaboravite i na uvijač za trepavice.

Kako skinuti svilene trepavice?

 

Kao što smo već rekli, u ovom slučaju nije pametno da budete sami svoj majistor, jer kozmetičari imaju posebnu opremu i materijale kojom uklanjaju svilene trepavice. To je na prvom mestu skidač za svilene trepavice.

 

skidanje svilenih trepavica

 

Ipak, može se desiti i situacija da niste u mogućnosti da odete kod profesionalca.

Tada vam ovi saveti mogu biti od pomoći:

  • Natopite tufer ili parče vate nekim uljem. To može biti ricinusovo ulje, jer je odlično za trepavice. Stavite tupfere na oči i sačekajte da deluje. Dobar deo trepavica će ispasti, jer pogađate…ulje je rastvorilo lepak. Ipak, ponovite postupak, ali ovaj put štapićem za uši.
  • Natopite štapić uljem i još jednom pređite svoje trepavice, ovaj put još preciznije. Sačekajte par minuta i uklonite višak ulja micelarnom vodom.

To bi bilo sve, osim što se može desiti da ne budete zadovoljni onim što vidite. Vaše trepavice mogu biti u gorem stanju nego što su bile pre ovog tretmana. Tada je potrebno iskoristiti dobar serum za trepavice, kako biste ih obnovili.

U suprotnom možete samo ubrzati odlazak na korekciju, odnosno novi tretman svilenih trepavica.

Korekcija svilenih trepavica

 

Korekcija svilenih trepavica se odvija u nekoliko pravca – ili ćete tražiti da vam kozmetičar samo doda trepavice koje su opale ukoliko stanje nije loše ili će samo ukloniti ostatak svilenih trepavica.

Treća varijanta podrazumeva uklanjanje starih trepavica i kompletno dodavanje novih svilenih trepavica.

Korekcija svilenih trepavica se svakako preporučuje, bez obzira u kom stanju se nalaze vaše trepavice. Ne bi trebalo samostalno da dirate svoje trepavice, jer postoji mogućnost da dodatno oštetite svoje prirodne trepavice.

Jednom oštećene prirodne trepavice se vrlo teško regenerišu. Ipak, uz dobar i kvalitetan preparat, to nije nemoguće postići. Prirodni preparati su odličan izbor za podsticanje rasta trepavica i obrva.

Svilene trepavice cena

 

Ukoliko se odlučite da odete na nadogradnju svilenih trepavica, potrebno je da izdvojite oko 50 evra. Ovo je okvirna cena, jer u manjim mestima možete proći i jeftinije. Nije retkost da do svilenih trepavica možete doći i za 30 evra.

Radi se o tome da ovaj tretman više nije retkost kao nekada, pa ovu uslugu možete zatražiti u skoro svakom mestu u našoj zemlji.

Sve je više i amatera koji samo odrađuju posao i ostavljaju vaše prirodne trepavice u još gorem stanju. Ukoliko odlučite da stavite nadogradnju kod njih, znajte da će vam biti puno truda potrebno da vratite prirodne trepavice u normalu. Tako bar kažu iskustva naših čitateljki.

Svilene trepavice – iskustva

 

Svilene trepavice su vrlo primamljive, pa su iz to razloga i sve popularnije kod nas. Ipak, situacija je takva samo na prvi pogled.

Ukoliko procenimo prednosti i štetu koju ovaj tretman može da nanese prirodnim trepavicama, žene se jako retko odlučuju da ponove ovo iskustvo nakon prvog tretmana.

Ima i onih dama koje jednostavno ne podnose svoje prirodne trepavice, pa idu sa tretmana na tretman i tako godinama, ali one su u manjem broju. Ovo sa druge strane nije pametno raditi, jer prirodne trepavice je potrebno sa vremena na vreme odmarati i obnavljati.

Negovanje svojih prirodnih trepavica je ipak nezamenljiva stvar!

Samo ukoliko budete razmišljali na ovaj način, izbeći ćete probleme koje nadogradnja trepavica donosi.

Svilene trepavice – problemi 

 

Bez obzira na sav trud oko održavanja i negovanja svilenih trepavica, one neminovno narušavaju izgled i stanje vaših prirodnih trepavica. Krzaju ih, obaraju i utiču na njihovo brže opadanje. Srećom, opadanje trepavica je moguće zaustaviti.

Neke dame su nakon ovog tretmana iskusile manje infekcije oka. To nije ništa neuobičajeno, ako uzmemo u obzir da su trepavice nakon tretmana gušće i da skupljaju više čestica prašine, dlačica iz vazduha i sl. Pojedine pripadnice lepšeg pola se upravo iz tog razloga žale na neuredan izgled očiju i samih trepavica.

Ovo su samo neke stvari koje odbijaju dame od ovog tretmana. Sa druge strane, uz adekvatnu negu, moguće je pospešiti rast svojih prirodnih obrva i dobiti slične rezultate kao i sa veštačkim.

Uz toliko načina za ubrzavanje rasta trepavica na prirodan način , nema mesta skupim tretmanima.  Ukoliko nas pitate, uvek biramo zdraviju i prirodniju varijantu.

Ako se vi pitate, možda je drugačije. No, to ćemo ostaviti vama na razmatranje.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *