uvijač za trepavice
Oči

Izaberite najbolji uvijač za trepavice i naučite kako se koristi

Kako se koristi uvijač za trepavice pravilno? Koji odabrati? Potrebno je svega par minuta, a ovo su cake koje će vam biti korisne.

Celokupan trud oko nanošenja senke na oči, konturisanja lica i dodavanja volumena usnama pada u vodu ukoliko ne istaknemo trepavice. Meni se čini kao da šminka nije potpuna i jednostavno ne mogu bez dodatnog volumena trepavica!

Većina dama slaže se u jednom – dugačke trepavice su savršena završnica prilikom šminkanja, koja podiže samopouzdanje i čini vas neodloljivim.

Uz pomoć uvijača za trepavica izbeći ćete prilepljivanje veštačkih trepavica i oštećenja koja donose sa sobom. Nema potrebe za lepkom za trepavice koji može oštetiti oko, kada postoji uvijač prirodnih trepavica!

Šta je uvijač za trepavice?

 

Ovaj pribor za ulepšavanje izgleda poput makaza, na prvi pogled! Nije strašan niti će iseći vaše trepavice, naprotiv:  tu je da izduži prirodne vlasi.

Podiže vaše trepavice ka gore, tako da vlasi izgledaju duže.

Neke od dama upoređuju ga sa peglom za kosu, sa tim što uvijač za trepavice deluje nežnije i ispravlja vlasi ka vašim obrvama. Naravno, može se koristiti i na donjim trepavicama koje će postati jasno vidljive. Ovo je posebno važno, jer ih je teško istaći a zaista dugačke donje trepavice daju svež i odmoran izgled čitavom licu.

Kada odete u veću drogeriju susrešćete se sa širokim izborom uvijača za oblikovanje trepavica, a svaki od njih ima sličan oblik. Tu su takozvane makaze koje vam omogućavaju prislanjanje uvijača za trepavice uz prirodnu vlas. Na krajevima prilagođene su vašim prstima, tako da ne klize iz šake!

Kako se koristi uvijač za trepavice?

 

Verujem da želite da što pre stignete kući, rastrgnete pakovanje uvijača za trepavice i prislonite ga uz vaše vlasi! Ipak, zaustavite se i ne brzajte!

uviijač za trepavice upotreba

Važno je pravilno ga upotrebiti kako bi dao maksimalan volumen vašim prirodnim trepavicama i istaknuo lepotu vašeg lica.

Maji je dosadilo svakodnevno natezanje uvijača i htela je bolje rešenje – ne lažan efekat dužih trepavica nego stvarnost. Uspela je u svojoj nameri. Sada ima prirodno guste i duge trepavice na kojima joj devojke zavide. Kako je uspela? Saznajte iz njene lične priče na ovon linku; https://lepolice.com/vestacke-trepavice-zamenila-prirodnim-i-gustim/

Kada imate duge i guste trepavice, e onda je efekat uvijača pravo.

Evo šta prvo treba da uradite.

KORAK 1: DEZINFEKCIJA UVIJAČA ZA TREPAVICE

 

Kako se uvijač za trepavice prislanja uz samo oko, a koža oko očiju je izrazito osetljiva preporučuje se dezinfikacija ove spravice. Higijena je jako bitna.Na taj način sprečićete bakterije da dospeju do oka i stvore infekciju, ali i naštete tankoj koži kapaka.

Čišćenje je jednostavno. Potrebno je par sekundi za dezinfekciju alkoholom i potrebno je biti oprezan. Nekoliko kapi nanosim na vatu i zatim prebrišem uvijač za trepavice.

Dezinfekciju uvijača za trepavice kozmetolozi toplo preporučuju pre svake upotrebe, bez obzira što ga držite u čistom neseseru.

Sada ste spremni za sledeći korak!

KORAK 2: ZAGREVANJE UVIJAČA ZA TREPAVICE

 

Zagrevanjem uvijača za trepavice dodatno ćete izdužiti vlasi, tako da ćete dobiti ‘’vau efekat’’. Uvijač za trepavice ne treba da bude vruć, već topao taman toliko da prija osetljivoj koži očiju.

Najbolje je iskoristi fen i nekoliko sekundi (desetak do dvadesetak sekundi) zagrejati površinu uvijača koja se prislanja uz vaše kapke!

Ukoliko vas uvijanje trepavica osvoji i postane deo dnevne rutine prilikom šminkanja, nemojte ga zagrevati. Svakodnevnim zagrevanjem i prislanjanjem uz vlas, oštetićete dlake i postaće krhke! Ipak, nekoliko puta mesečno poželim da izgledam zanosno i zagrevam uvijač za trepavice.

KORAK 3: APLIKACIJA UVIJAČA ZA TREPAVICE

 

Kada kažem aplikacija, mislim na prislanjanje uvijača uz trepavica na kapak tako da vam je udobno. Dizajniran je u polukrugu kako bi zahvatio sve vlasi trapvica, ali i lepo legao uz kapak. Zato je važno da vam stvara prijatan osećaj, jer ukoliko osetite bol priklještili ste kožu.

Približite se ogledalu kako bi ispratili čitav proces prislanjanja uvijača i lagano ga pritisnite uz vlasi.

KORAK 4: SAMO UVIJANJE TREPAVICA

 

Kada ste podesili uvijač za trepavice, pritisak treba održati desetak sekundi. Potrebno mu je malo vašeg vremena da potpuno savije vlasi i održi ih zanosnim nekoliko sati!

Zatim popustite pritisak i lagano udaljite uvijač za trepavice od očiju. Ostavite ga se potpuno ohladi i odložite u fotrolu ili neseser!

Kako bi se volumen trepavice održao tokom celog dana, možete vlasi dodatno učvrstiti maskarom!

KORAK 5: NANOŠENJE MASKARE

 

Šminkanje daje finalnu notu celoj ovoj proceduri. Nanesite maskaru u dva do tri sloja na izdužene vlasi uvijačem za trepavice. Kako se čestice maskare ne bi zgrudvale, nanosite sloj po sloj. Nakon prvog sačekajte dvadesetak sekundi da se prosuši i zatim nanesite sledeći!

Omogućiće vam zavodljiv pogled tokom celog dana, pogotovo u toplim letnjim mesecima! Obratite pažnju na vremenske uslove, ukoliko se znojite vodotoporna maskara spasiće vašu šminku na očima od topljenja i razmazivanja šminke. Naravno, budite svesni da nanosite korektivnu kozmetiku na same vlasi trepavice tik uz oko, koje štetne čestice mogu irtirati i naterati na suze ili crvenilo! Zato proverite deklaraciju maskare i birajte što prirodniju bazu iste.

Prednosti uvijača za trepavice

 

Glavna prednost uvijača za trepavice, jeste to što vam za svega nekoliko sekundi daje glamurozan izgled lica! Povećaće izgled prirodnih vlasi trepavica za dva do tri puta, tako da ne morate lepiti veštačke trepavice za kapak! Izbeći ćete trepavice na magnet koje mogu biti teške za same kapke i oči.

Veštačke trepavice su teške osetljivoj koži oko očiju, a pritom lepak koji se koristi kako bi ih održao nekoliko sati nije prirodan. Naravno, prošao je ispitivanja stručnjaka ali niko ne može garantovati da neče stvoriti upalu. Oštetiće vaše prirodne vlasi, tako da one mogu ubrzano otpadati!

Saznajte kako negovati trepavice i sprečiti njihovo opadanje!

Dame koje imaju spuštene kapke obožavaju uvijače za trepavice. Savijajući vlasi čine oči otovrenijim, trenutno prikrivajući problem izgleda umornih očiju, zbog spuštenih kapaka. Dodajući volumen trepavicama dajete osveženje čitavom licu, tako da izgledate odmorno. Trepavice skreću pogled sa tamnih podočnjaka, pa uvijač možete iskoristi u jutarnjim časovima pred odlazak na posao!

Dakle, trend uvijanja prirodnih trepavica uvijačem postao je popularan širom sveta. Stručnjaci ga toplo preporučuju pred važan sastanak ili noćni izlazak ali i sa njim morate biti oprezni!

Mane uvijača za trepavice na koje treba obratiti pažnju

 

Prilikom korišćenja uvijača za trepavice ući ćete u rutinu, tako da osetite koji je pritisak dovoljan prilikom apliciranja. Isto treba da bude blago, tako da prija vašem kapku! Grubo prislanjanje i jak pritisak oštetiće vlasi vaših trepavice i one će gubiti na jačini, tako da počnu da opadaju! Takođe, budite pažljivi prilikom odvajanja uvijača za trepavice od vlasi i pazite da ne pričepite kapak, jer jako boli.

Zagrevanje uvijača za trepavice treba da bude umereno, jer jaka toplota oštećuje vlakna unutar dlake tako da počinju da se lome. Naravno, vreo uvijač za trepavice neće prijati ni samom oku i može izazvati oticanje i svrab!

Najbolje je uvijač koristiti umereno i redovno hraniti trepavice vitaminima i mineralima.

Unosite ih putem ishrane i makar jednom nedeljno iskoristite blagodeti prirodnih seruma za trepavice. Podstaknuće ih na rast, tako da vam redovnom upotrebom uvijač neće biti potreban! Ojačaće veze proteina unutar dlake, vlasi će postati jake i dobiti zavidan prirodni volumen. Pritom oko nije izloženo stresu, pritisku uvijača za trepavice i veštački pripremljenim maskarama!

Ukoliko trenutno nemate serum kod kuće, nadoknadite vitamine prirodnim uljima za negu trepavica!

Kako bi izbegli štipanje kapka ukoliko ste početnik, birajte lagani, plastični uvijač koji je namenjen za kućnu upotrebu.

Niste sigurni gde pronaći takav proizvod?

Imamo odgovor u narednom delu teksta i plus ćemo vas upoznati sa još nekim vrstama uvijača. Biće vam potrebni kada usavršite uvijanje vlasi!

Vrste uvijača za trepavice

 

Kao početnik najbolje je izabrati uvijače za trepavice napravljene od laganih, plastičnih materijala. Osiguraće vam mek stisak, za razliku od metalnih uvijača za trepavice koji su teški i glomazni. Namenjeni su za profesionalnu upotrebu, jer je ruka stručnjaka uvežbana i neće napraviti oštećena na koži vaših kapaka!

Naravno kada se izveštite, možete i vi nabaviti jedan od metalnih manuelnih uvijača u najbližoj drogeriji.

Manuelni uvijač za trepavice

 

manuelni uvijač za trepavice

 

Manuelni uvijač je klasičan uvijač, koji ima makazast oblik i mora se zagrevati ukoliko želite dodatno da izdužite trepavice. Pronalći ćete ga u različitim veličina ali i težinama kada se drži u ruci.

Dame biraju jednostavne male uvijače, koji su veličine kancelarijskog pečata pa kako vreme prolazi prelaze na veće, profesionalnije uvijače. Ukoliko ih pravilno održavate manuelni uvijači trajaće godinama, što je radosna vest za vaš novčanik!

Mana ovakvih uvijača jeste to što se moraju zagrevati fenom, dakle nemaju na sebi dodatke koji će vam omogućiti toplotu kao električni uvijač za trepavice!

Električni uvijač za trepavice

 

Električni uvijači za trepavice su aparat koji izgledaju poput olovke, pa ih možete nositi svugde sa sobom. On se prislanja se uz vlasi trepavice tek kada se zagreje. Sa strane imate malo dugme, koje po pritisku zagreva gornji deo uvijača za trepavice. Radi na baterije i pruža volumen vašim trepavicama za svega nekoliko sekundi!

Zagrejan električni uvijač za trepavice prislonite direktno uz kapak na pet do deset sekundi. Uživajte u senzualnom pogledu!

Stručnjaci izdvajaju prednost električnog uvijača za trepavice! U priči sa njima saznajem da se volumen vlasi zadržava nešto duže, u odnosu na manuelno uvijanje. Naravno, u skladu sa time je i cena električnog uvijača od dve hiljade dinara pa na više u zavisnosti od izabrane marke!

Najbolji uvijači za trepavice

 

Prilikom izbora uvijača za trepavice treba pripaziti na njegovu veličinu.

Ukoliko izaberete uvijač koji ima malu površinu za uvijanje, nećete dobiti željeni efekat.

Možete uštinuti kožu kapka koje će izazvati suzenje očiju i upropastiti čitavu šminku. Zato dobro proverite veličinu uvijača, odnosno njegove površine za uvijanje ukoliko poručujete preko interneta!

Savet plus: Kineski sajtovi nude različite vrste uvijača za trepavice, ali imajte u vidu dimenzije jer Azijatkinje imaju manje i uže oči.

Takođe valja proveriti materijal od kog je napravljen uvijač , kako ne bi došlo do alergije i irtiracije kože oko očiju!

Izdvajamo vam uvijače za trepavice koji su se pokazali kvalitetnim  i istrajnim!

Aura uvijač za trepavice

 

Aura ima širok izbor ovih proizvoda. Pronalazim po pristupačnoj ceni od oko 500 dinara manji uvijač koji lepo prijanja uz ruku i uz to je vrlo lagan. Za svega par sekundi pružiće vam željeni izged lica, tako da dugačke trepavice upotpune celokupnu šminku!

Shu uemura uvijač za trepavice

 

Shu uemura omogućiće vam prijatan stisak, jer na površini za uvijanje imaju silikonske jastučiće. Isti se moraju dezinfikovati i menjati na nekoliko meseci, kako ne bi došlo do infekcije ili irtiracije oka!

Sama zamena jastučića ne predstavlja problem, jer je Shu uemura napravio čitavu kolekciju dodataka za uvijanje trepavica. Poručuje se preko interneta, po nešto višoj ceni u poređenju sa prethodnim proizvođačem!

Uvijač trepavica BLUSH Rose Gold

 

Pravi ženski, roze uvijač koji na dnu nema proreze za prste kao makaze, nego ručke dizajnirane tako da ne mogu da iskliznu iz ruku. Cena mu je oko 870 rsd.

Shiseido uvijač za trepavice

 

Dizajniran je bez rubova, tako da ćete izbeći bolno štipanje kapaka. To može biti od suštinskog značaja za početnike! No, cena mu nije početnička. Košta oko 5520 rsd.

Dame se ne razdvajaju od klasike a naredni uvijači za trepavice neizostavni su i u kozmetičkim salonima!

Llums uvijač za trepavice

 

Llums je poznat po uvijačima za trepavice od čelika, koji su nešto teži za ruku ali mogućavaju zavidan pogled! Kako je masivniji potrebno je svega tri do pet sekundi zadržati ga uz vlasi i dobiti željeni izgled lica i volumen trepavica. Cena mu je oko 250 rsd.

Titania uvijač

 

Titania proizvodi uvijače od metala, ali su vrlo lagani za ruku. Lepo prijanjaju uz kapak i za desetak sekundi mogu izdužiti vaše trepavice! Pronalazim ga u većini drogerija, a cena mu je oko 340 rsd.

Koji uvijač za trepavice je postao deo vašeg nesesera? Ako još nije, hoće li nakon ovog teksta postati?

Ne zaboravite, nega trepavica je prvi korak, kako biste imali šta da uvijate uvijačem. Ne preskačite  je.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *