trakice za spuštene kapke
Oči

Praktične trakice za spuštene kapke postaće vaš novi trik!

Trakice za spuštene kapke pružaju instant rešenje! One nisu ništa drugo nego bezbolan način podizanja kapaka za svega nekoliko sekundi! Niste čuli za njih? Saznajte baš sve što vas zanima!

Šta su trakice za spuštene kapke?

 

Spušteni kapci čine da vaše oči izgledaju umorno i dodatno naglašavaju tamne podočnjake.

Trakice za spuštene kapke tu su da podignu kožu iznad samog kapka, odnosno gornji deo kapka !

Posebnu su preporučljive nakon četrdesete godine života, kada se celokupni tonus lica menja. Ukoliko se niste rodili sa spuštenim kapcima, oni će se lagano, pod uticajem gravitacije, spuštati ka dole kako starite. Bore oko očiju dodatno će naglasiti spuštene kapke pa ćete izgledati umorno.

Postoje flasteri za bore, pa zašto ne i trakice za kapke!

Trakice za spuštene kapke su bezbolan tretman, praktično pomoćno sredstvo koje trenutno prikriva problem. Odlično se uklapaju uz svaki oblik lica i lepo prijanjaju! Možete ih koristiti svakodnevno, tako da niko  ne primeti da imate problem sa spuštenom kožom iznad očiju. Posebno su važne kada nanosite svečanu šminku, poput ‘’mačijih očiju’’ gde se nijanse mešaju i gotovo ne vide kada su kapci spušteni na dole.

Kako izgledaju?

 

samolepljive trakice za spuštene kapke

 

Trakice za spuštene kapke su bukvalno to – trakica poput lepljive trake.

 

Kada odete u drogeriju primetićete da su zalepljene za papir ili foliju. Možete kupiti pakovanje od deset komada, pa čak i više. Pronalazila sam pakovanja trakica za kapke od 240 komada koja traju mesecima. Imaju oblik izduženog jajeta, tako da lepo prijanjaju na problematičnu zonu i prikrivaju problem. Pronaćićete ih u različitim veličinama, prema obliku vašeg oka!

E sad, ukoliko ih zavolite postavlja se naredno potpuno opravdano pitanje.

Trakice ili operacija- šta je bolje?

 

Operacija kapaka trend je današnjice, koji su Instagram zvezde dovele i u našu zemlju. Sam zahvat podizanja kapaka nije komplikovan, navode stručnjaci. Pravi se rez iznad oka i uklanja višak kože. Ipak, kao i svaki hiruški tretman može doneti trenutne kontrindikacije. Biće vam potrebno neko vreme da se lice regeneriše i vrati unormalu, odnosno spadne otok. Sam tretman odnosno operacija vrši se pod lokalnom anestezijom pa nećete osetiti bol.

Sa druge strane, možete izbeći sve navedeno. Zamislite da ustajete ujtru i pre ogledalo birate kako će vaše oči izgledati. Želite li misterijozan pogled spuštenih kapaka ili ćete za par sekundi oči učiniti većim i potpuno budnim?

Trakice za spuštene kapke nemaju ograničenja niti rok trajanja. Jesu za jednokratku upotrebu, ali kada kupite jedno pakovanje može vam stajati u neseru zauvek. Pritom ih možete podešavati tako da kapak izgleda potpuno podignut ili do pola, gde ćete dobiti mačkasti izgled očiju.

Dame navode da su ih kupovale čak i pre same operacije kapaka, kako bi se uverile da žele da zauvek promene izgled svog lica!

Za dame koje ne vole igle, bele mantile i rezove na licu odličan su način podizanja spuštenih kapaka. Verujem da su neke od vas hrabre i da će trakice za spuštene kapke iskoristiti pred odlaska pod nož diveći se svom novom izgledu lica.

I Lila se dugo borila sa borama i tamnim podočnjacima.Sve je radila kako bi prikrila problem, u želji da izgleda mladoliko. Uspela je da zategne lice prirodnim putem. Bori i podočnjaci su se povukli, a i kapci su značajno manje bili spušteni.  Njeno rešenje je jako jednostavno pa ga i vi možete probati. O čemu se radi, pročitajte na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/.

Ipak, važno je da znate i ovo! Sva priča o podizanju kapaka pada u vodu ukoliko proizvod ne stavite pravilno na lice!

Kako se koriste trakice za spuštene kapke?

 

Kada rešite da stavite trakicu za spuštene kapke, najpre proverite jesu li vam oči natečene. To se obično dešava tik nakon ustajanja. Najbolje je najpre rešiti se otoka podočnjaka i kapaka kako bi lepo prijanjale uz lice. Trenutno rešenje za nadutost kapaka mogu biti hladne obloge, ali vremenom će vas izludeti. Zato je možda bolje problemu pristupiti ozbiljnije, pravilno hidrirati čitavo telo i izabrati prirodnu kremu za podočnjake.

Naredni korak podrazumeva pravilnu negu lica. Omogućiće vam lepo prijanjanje trakica za spuštene kapke, plus će sprečiti pojavu bora oko očiju. Svaka duboka linija i loša cirkulacija utiču dodatno na vaše oči, dajući vam umoran izgled lica.

Kako bi izgledali prirodno posle nanošenja trakice za spuštene kapke, uklonite višak sebuma i druge nečistoće sa lica. Birajte prirodne losione koji hrane kožu, a posebno osetljiv predeo oko očiju! Nekoliko kapi nanetih na tupfer, biće vam dovoljno za jutarnje čišćenje lica.

Sada slobodno odlepite trakicu za spuštene kapke sa najlona. Pomenula sam da jajasnog oblika, a po sredini ima liniju. Razdvojte levi i desni deo trakice i zatim nanesite na kapke!

Trik je u tome da ravan deo trakice ide na donji deo kapka dok je zaobljeni, namenjen gornjem delu ka obrvi. Glavna greška većine dama jeste lepljenje proizvoda prateći liniju nosa. Ne treba da bude podignuta, već da prikrije duboko liniju spuštenog kapka.

Kada zatvorite oko primetićete dve linije na kapku, odnosno višak kože. Bukvalno na njega zalepite trakicu za spuštene kapke i dobićete potpuno novi izgled lica!

Savet plus: Možete trakice za spuštene kapke uskladiti sa oblikom vaših očiju. Ukoliko su kapci više spušteni ka rubovima očiju, možete je blago nagnuti na tu stranu. Neki od vas imaju izrazito spušten kapak pri samom rubu nosa, pa prislonite trakicu direktno na ovu zonu!

Lagano prstima zategnite kapak, odnosno utrljajte trakicu od korena nosa ka krajevima očiju. Nemojte biti suvše grubi, dva do tri prelaska prstiju preko trakice su sasvim dovoljna.

Nisam spomenula samo lepljenje, jer vam ostavljam mogućnost izbora. Na tržištima širom sveta pojavile su se trakice koje se lepe lepkom sličnim leku za trepavice. Ipak, mogu stvoriti kontraindikacije pa su bolji izbor samolepljive trakice za spuštene kapke.

Samolepljive trakice za spuštene kapke

 

Samolepljive trakice zalepljene su najčešće na providnu foliju. Kada otvorite pakovanje, možete je odlepiti noktima i razdvojiti na levi i desni deo. Zatim, samolepljivi deo prislonite uz liniju spuštenog kapka i sačekate par sekundi. Za nekoliko trenutaka potpuno će se zalepiti za vašu kožu, omogućavajući vam željeni izgled lica.

Pronalazimo ih u bež boji, tačnije nekoj srednjoj nijansi koja odgovara većini belkinja. Neki od proizvođača nude tamnije nijanse za leto, u zavisnosti od tona vašeg lica. Ukoliko ne volite da rizikujete, tu su providne trakice za spuštene kapke sa kojima ne možete pogrešiti!

Kvalitet se razlikuje neke od prstima izgledaju potpuno plastično, dok su druge mnogo mekše.

Silikonske trakice za spuštene kapke

 

Silikonske trakice su mekše pa neće irtirati osetljivu kožu iznad očiju. Lepo prijanjaju i takođe su u većini slučajeva samolepljive. Damama širom sveta omiljene su, jer čak i kada ih stavite pogrešno ne osećate nikakvo žarenje niti peckanje, za razliku od grubih materijala, koji vas nakon par sati teraju da počešete oko.

Za kraj, ne očajavajte ukoliko vam ne uspe iz prvog puta nanošenje trakice na kapak. Budite mudri i pratite liniju viška kože kako ne bi izgubli živce i bacili proizvod u smeće.

Kada savladate proces nanošenja, biće vam potrebno dve do tri sekunde i kapci će biti biti zanosni!

Vredi li truda, šta ako se trakica za spuštene kapke odlepi na putu do posla?

Koliko traju rezultati podignutih kapaka, jesu li trakice vidljive na mom licu?

 

Trakice za spuštene kapke pružaju vam trenutno svež izgled lica.

Mogu držati kapak podignutim nekoliko sati, a dobrim nanošenjem čak i ceo dan.

Sve zavisi od vašeg izbora i novca koji ste uložiti u proizvod, ili bolje rečeno kvaliteta same trakice za spuštene kapke!

Pogrešna nijansa razočarala je neke od korisnica, pa je uvek bolje birati providan silikon.

Mogu biti primetne na jakoj dnevnoj svetlosti, kada vam se neko približi.

Približi, recimo  toliko blizu da vas poljubi!

Opravdano je što želite da izgledaju prirodno i stručnjaci su ovog puta mislili na vas. Možete šminkom prekriti trakicu, tako da je niko neće primetiti.

Trakice za spuštene kapke i šminka

 

Kako bi trakica lepo prijanjala uz sam kapak, morate je prisloniti uz čistu i dezinfikovanu kožu lica. To znači da se nanosi pre šminkanja, pa čak i pre stavljanja korektora na oči!

Šminka dolazi kasnije, kada pregledate kapak pred ogledalom! Ukoliko ste zadovoljni izgledom svog oka, vreme je za nanošenje korektora. Preporučljivo je šminku nanositi četkicom na kapke da bi ravnomerna i lepo prekrila trakicu. Kada se korektor osuši, prepustite mašti na volju i isprobajte različite nijanse senki!

Obrnuti redosled, tj šminkanje pa nanošenje trakice za spuštene kapke nije preporučljiv.

 

Ne može se lepo zalepiti, biće vidljiva i samo ste je bezveze potrošili. Jeste li spremni za šetnju, želite li što pre da ugledate ovaj proizvod u svom neseseru?

Gde kupiti trakice za spuštene kapke?

 

Veće drogerije poput Lily-a i DM-a imaju svoj brend kozmetičkih preparata i trakice za spuštene kapke. Ujedno predstavljaju najpovoljnije varijante, koje vredi prve isprobati. Neće vam biti žao ukoliko završi u kanti za đubre, ako je ne nanesete pravilno. Cena je  dosta niža u odnosu na ostale, ali nije  merilo kvaliteta. Možete birati između providnih silikonskih ili nude nijansi trakica za spuštene kapke. Dobro postavljene mogu trajati ceo dan.

Nešto skuplje varijante poručite online prodajom ili ponovo kupite u nekoj od apoteka i drogerija u svom gradu.

Wonderstrpipes trakice za spuštene kapke

 

Inostrana marka, karakteristična je po dobrom lepku. Možete je nekoliko puta odlepljivati i ponovo prislanjati na spušten kapak ukoliko pogrešite.

Dolaze nam u S, M i L veličinama prema obliku vašeg oka. Ovog puta, proizvođač je napravio samo providne trakice za spuštene kapke po ceni od 2 do 3 hiljade dinara.

Naširoko se šuška o karakteristika sledećeg brenda.

Trakice za spuštene kapke sa Aliekspresa

 

Kineski sajtovi su odavno poznati jer možete poručiti i iglu ali i lokomotivu, kako se to narodski kaže. Pronaćićete setove od čak 600 trakica za spuštene kapke po primamljivoj ceni od 100 dinara pa na više. Imajte na umu da ne možete da opipate materijal i čitajte opis proizvoda. Ukoliko nije naznačeno da su za Evropsko tržište velika je šansa da će vam biti male. Azijatkinje su poznate po sitnim očima, pa je oblik ovog proizvoda u skladu sa tim .

Ostavlja li posledice svakodnevno podizanje kapaka ovom tehnikom?

Nedostaci trakica za spuštene kapke

 

trakice za spuštene kapke upotreba

 

Ponekad se trakica za spuštene kapke odlepi na masnoj koži lica za dva do tri sata. Dame sa suvom kožom lica ističu da ih neke marke ovog proizvoda irtiraju, pa ne mogu da odole grubom češanju očiju.

S obzirom da ih bilo kada možete odlepiti sa kapaka, ne bi trebalo da trpite kontraindikacije.

Samo odlepljivanje nije bolno, ukoliko lagano povučete trakicu od uglova očiju ka rubu nosa.

Šta još kažu korisnice, ima li ovaj proizvod još nedostatak ili prednosti?

Iskustva korisnica sa trakicama za spuštene kapke

 

Naše čitateljke jesu različitih godina, ali nisu odolele trendovima!

Lana (23 godine): ‘’ Ne koristim trakice za spuštene kapke kada odlazim na fakultet, ali su neizostavne za večernje izlaske! Frustrirajuće je šminkati se satima i onda shvatiti da moje oko izgleda kao udareno, umesto zavodljivo. Kada napravim takozvani mačkasti izgled crnom senkom, spušten kapak sve pokvari! Zato najpre lepim silikonsku tračicu i subotom izgledam neodoljivo. ‘’

Jelena (52 godine): ‘’ Ćerka me je nagovorila da isprobam trakice za spuštene kapke, jer su se godine sve više videle na mom licu. Nemam dovoljno novca za zahtevne hiruške tretmane lica pa je ovaj proizod poslužio. Pruža mom licu svež i odmoran izgled, vraćajući mi samopouzdanje.’’

A ako vi imate iskustva, podelite ih sa nama u komentaru!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *