pumpica za usne
Usne

Pumpica za usne: potrebna ili skroz suvišna?

Pumpica za usne je vrsta vakum aparata koja se koristi za povećanje usana. Da li je u pitanju još jedan trik i kakve rezultate daje? Pročitajte!

Pune usne, opsesija su svake žene. Zarad većih usana, većina žena je spremna da ide iz krajnosti u krajnost, ne bi li došla do bilo kakvih rezultata. Dok one hrabrije odlaze kod estetskog hirurga na konkretno povećanje usana, ima i žena koje odlažu odlazak pod nož i traže prirodne načine za povećanje usana.

U te svrhe, proizvođači kozmetičkih aparata, osmislili su spravu pod nazivom pumpica za usne. Ne, nećete usne stvarno napumpati, ali ih možete u određenoj meri povećati.

Kako ovo funkcioniše?

Čitajte dalje – opisali smo u detalje!

Šta je pumpica za usne?

 

Ukoliko prvi put čujete za pumpice koje povećavaju usne, kasnite dosta sa trendovima u ulepšavanju. Istina je da su odavno vrlo popularne na Zapadu, a već neko vreme su i kod nas aktuelne.

Radi se o spravici koja radi po principu vakuma. Pumpica doslovno usisa naše usne, dok vakum utiče na to da se one povećaju.

Ukoliko u ovom položaju držite usne nekoliko minuta, one oteknu pod pritiskom vakuma. U njima dođe do pojačane cirkulacije krvi, što za posledicu ima veće, punije i jedrije usne.

Ukoliko ste nekada probali staklenom čašom da povećate usne, znate o čemu se radi. Princip je sličan, jer se povećanje postiže vakumom. Pokušajte nekom prilikom jako da udahnete vazduh iz staklene čašice. Zadržite je nekoliko minuta usnama (bez pomoći ruku), pa potom skinite. Trebalo bi da uočite promenu. Morate biti pažljivi, da ne napravite krvni podliv!

Još bolje rezultate možete postići i pumpom za usne, ukoliko naučite pravilno da je koristite. A to je zapravo važnije nego što mislite…

Kako se koristi pumpa za usne? 

 

Poput čaše, pumpa na sebi ima otvor. To je mesto na koje treba da naslonite svoje usne. Pre toga, potrebno je da navlažite usne. Neki proizvođači preporučuju da poprskate malo vode, dok neki preporučuju upotrebu labela, grožđane masti ili vazelina.

Nakon prislanjanja spravice, potrebno je da jako uvučete vazduh unutra i zadržite nekoliko minuta. Dok to radite, trebalo bi da pumpica ostane zalepljena za usne. Možete osetiti kako vam usne trnu ili vas peckaju. To je znak da treba da pustite vazduh i skinete spravicu.

Preporuka proizviđača je sledeća. Na početku, spravicu možete držati tridesetak sekundi. Lagano povećavajte vreme korišćenja pumpe na usnama. Kad se izvežbate, dva do tri minuta je sasvim dovoljno za primetne rezultate. Maksimum je nekih pet minuta korišćenja, što nikako ne bi trebalo da prekoračite. Ukoliko ne ispoštujete ovo pravilo i preterate, to može imati i ozbiljne posledice po vaš izgled i zdravlje. Videćete u nastavku o čemu se radi!

Koliko traje efekat vakuma na usne?

 

vakuum za usne

 

Na ovim aparatima obično piše da efekat traje do dvadeset četiri sata. Međutim, neke devojke koje su probale ovaj aparat tvrde da je dvadeset četiri sata previše.

Realno je da će vam usne biti za nijansu veće nekih pet- šest sati, a posle dvanaest sati, izgleda kao da ništa niste radili sa usnama.

Gledajte sve ovo sa pozitivne strane. Ukoliko ne budete bili zadovoljni, efekat će brzo proći i dobićete svoje prirodne usne nazad. Kod hirurških i sličnih procedura, kao recimo kod povećanja usana masnm tkivom, situacija nije tako jednostavna. Zapravo, efekat je duži, a procedura za vraćanje usana na staro dosta komplikovanija.

Kome je namenjena pumpica za usne?

 

Pumpu za usne obožavaju žene koje imaju izrazito mala i tanka usta. Ovo je jedan od načina na koji privremeno mogu da dođu do jedrijih i senzualnijih usana i provere kako je ženama koje ih prirodno imaju. Takođe, bar kratko mogu da odmore od agresivne šminke za usne, bez koje ne mogu ni da zamisle nijedan svoj dan.

Bez obzira na to, pumpica za usne je namenjena svima, pa i onim ženama koje imaju velike, pune usne. Ovo je jedan od prirodnijih načina na koji one mogu da se dodatno povećaju i stimulišu, a sve to sa ograničenim rokom trajanja i bez većih posledica.

Da li boli upotreba vakuma za usne?

 

Pumpice za usne vrše pritisak na usnama.

Njihova upotreba nije prijatna, ali ne može se reći ni da stvaraju bol. Ukoliko se pojavi bol, znači da nešto ne radite kako treba ili da te preterali sa dužinom držanja spravice na usnama.

Kao posledicu prekoračanja vremena od nekoliko minuta koliko je preporučeno da držite vakum, možete da se suočite sa pojavom podliva ili modrica oko i na usnama. Ovo nikako nije prijatno i može da vas uplaši, ali je i normalno, pogotovo ako ste početnik i prvi put koristite pumpu. Kako budete savladavali tehniku korišćenja, pojava modrica će biti svedena na minimum.

Ne volite ovakvu vrstu eksperimenata?

Razumem vas!

A znate šta?

Uopšte ne morate da rizikujete pojavu modrih usna i podliva oko njih, jer postoji i dosta jednostavnije rešenje za povećanje usana.

Tamara je imala izuzetno tanke usne, zbog kojih je često bila neraspoložena i tužna. Nije bila spremna na metode koje nose rizik sa sobom, a o operaciji tek nije želela da razmišlja. Nije ni mogla da se pomiri da će joj usne zauvek ostati takve. Upornost ju je upravo dovela do rezultata, jer je pronašla prirodno, a bezbolno rešenje za svoje usne, koje su sada pune i senzualne. I vaše usne mogu biti takve ako probate njen trik! Pogledajte o čemu je reč na: https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/

Da li pumpica bezbedna za upotrebu?

 

Uzmemo li u obzir druge metode za povećanje usana, pumpa za usne je jedan od bezbednijih načina da dođete do privremeno većih usana. Sve funkcioniše bez suvišnih dodataka, jer aparat radi po principu da vaše usne ,nagnječi’’, te one privremeno postanu veće. Dakle, činjenica je da nema ubrizgavanja hemije ili bilo čega, kao kada je reč o hijaluronu za usne.

Neki od proizvođača navode da su ovi aparati dermatološki testirani i da ne bi trebalo da izazivaju alergijske reakcije. Pravljeni su od plastike, što je takođe, jedna od garancija. Zaista je mala verovatnoća da dođe do većih komplikacija pri upotrebi pumpe za usne!

Sa te strane, pumpa za usne je poprilično bezbedna po zdravlje, ali samo ukoliko se pravilno koristi. Ipak, to ne znači da rizici ne postoje i da može svako da je koristi. Evo, ko bi trebalo da izbegava upotrebu vakuma za usne.

Ko ne sme da koristi pumpicu za usne?

 

Osobe koje su prošle kroz povećanje usana hijaluronom bi trebalo da izbegavaju upotrebu vakuma za usne. Ista stvar važi i za one koji su dorađivali usne silikonima.

Usne tretirane na ovaj način su najčešće osetljive na bilo kakvo fizičko ,,maltretiranje’’, što vakum za usne svakako jeste.

Dakle, ukoliko ste nezadovoljni izgledom svojih usana nakon ovih tretmana, pomoć tražite od lekara koji su odradili korekcije!

Pumpu za usne svakako ne bi trebalo da koristite ukoliko imate rane na usnama, kao i unutar usne šupljine. Ako primećujete krvarenje desni, jezika ili imate bolo kakav drugi problem sa zubima, nije pravo vreme za upotrebu pumpice za povećanje usana.

Još jedna od napomena se odnosi na upotrebu antikoagulanasa. Ukoliko ste skorije dobili terapiju koja uključuje lekove za razređivanje krvi, niste najbolji kandidat za tretman usana vakumom. Bolje je da probate nešto drugo?

Postoji li neko drugo rešenje za prirodno povećanje usana, osim aparata koji i nisu toliko bezbedni?

Da! Evo o čemu se radi!

Alternativa vakumu za usne

 

Pumpice za usne, nisu suviše praktične za primenu, u šta se vrlo brzo možete uveriti. Dovoljno je jednom da se suočite sa modricama na usnama, poželećete zauvek da je se rešite.

Dobra zamena mogu da budu kozmetički preparati koji rade po istom principu, a to je da povećavaju cirkulaciju krvi u usnama. Sve to, naravno, dobijate bez upale, otoka i straha od nagnječenja. Još ako je u pitanju prirodan preparat, u pitanju je pun pogodak!

Iz ovih  razloga, proizvođači kozmetike stvaraju serume za povećanje usana, ne bi li bez štetnih posledica, uticali na njihovo povećanje.

Koncentrovani, kozmetički preparati za usne, koji sadrže pažljivo odabrane sastojke, zaista mogu da popune tanke, male usne i učine ih zavodljivim i privlačnim.

Pritom, ne postoje kontraindikacije i svi mogu da ih koriste, bez straha od neželjenih posledica. Sa pumpicama za usne, niste toliko bezbedni.

Ako ste ipak za pumpicu, izdvajamo neke od najpopularnijih vakum pumpa za usne kod nas.

Najbolja pumpica za usne

 

pumpa za usne

 

Odrediti najbolju pumpu za usne nije jednostavno, jer mnogo toga zavisi od veličine i oblika samih usana, kao i rezultata koje želite da postignete. Takođe, ova spravica nije baš lako dostupna, pa koji god da nabavite, verujemo da je princip rada isti.

Sudeći po komentarima na internetu, zastupljenije pumpe za usne su: Candy lipz, Hello beautyFull lips, kao i Full lips komplet za usne.

Candy lipz jabuku za usne navodno koristi i Kajli Džener.

Candy lipz pumpica za usne

 

Ova pumpica je kod nas postala popularna zahvaljujući našim domaćim influenserkama. Zorannah je jedna od njih, koja je iz znatiželje probala ovaj aparat. U pitanju je pumpa za usne oblika jabuke, pa otud u tim krugovima naziv ,,jabučica’’ za usne.

Aparat je vrlo lak za upotrebu, a i zanimljiv zbog oblika jabuke. Na dnu se kod njega nalazi otvor. Taj deo aparata je potrebno da naslonite na usne i da usisate vazduh. Pri usisavanju vazduha, potrebno je da malo pritisnete jabuku rukama. Da ste dobro odradili ceo postupak, znaćete po tome što bi pumpica trebalo da ostane prislonjena na usne, bez pomoći ruku.

Preporuka je da se na usnama drži između dva i pet minuta. Što budete duže držali, rezultat bi trebalo da bude bolji, odnosno usne bi trebalo da nakon skidanja pumpice budu veće. Za početak, pri samoj probi aparata, poželjno je da aparatić držite što kraće, jer postoji mogućnost da da usta poplave.

Hello beautyFull lips vakum za usne

 

U pitanju je interesantna spravica, koja je nešto naprednija u odnosu na prethodni model Candy lips. Ova pumpica za usne, poznata je kao model dva u jedan, jer sa ovim aparatom, možete odraditi više stvari.

Možete npr. povećati samo donju ili samo gornju usnu. Ukoliko želite, možete, naravno, odjednom povećati obe, a možete i izabrati određeni oblik usana. Dame najčešće biraju srcoliki oblik. Spravica je vrlo mala i fleksibilna, što znači da se prilagođava različitim veličinama i oblicima usana.

Jedna od prednosti ove pumpice je i ta što se može vrlo lako poneti u torbi ili neseseru. To znači da ga uvek možete nositi sa sobom i imati pri ruci ukoliko vam zatreba.

Prizvođači ove pumpice za usne pre uoptrebe obavezno preporučuju vlaženje usana i upotrebu vazelina. Na taj način se smanjuje mogućnost povrede usana, a i vakum bolje ,,hvata’’ ukoliko usne nisu skroz suve.

Full lips komplet za usne

 

Putem online kupovine, možete nabaviti i čitave komplete vakuma za usne. Full lips je jedan od popularnijih kompleta, gde dobijate tri različite pumpe.

Jedna od njih je nešto veća, okruglog oblika i namenjena je već velikim usnama kojima je potrebno dodati malo volumena. Druga je srednje veličine, a ovalnog oblika, namenjena tankim usnama. Treća je najmanja, takođe ovalnog oblika. Njena upotreba je najzanimljivija, jer se može koristiti i horizontalno i vertikalno.

Uz pomoć ove najmanje pumpe u kompletu, ako je verovati proizvođačima, možete doći do kupidonovog luka tu ispod nosa! U pitanju je gornja usna u obliku slova M, što je od davnina sinonim za izazovne i lepe usne.

Sve ove spravice se mogu koristiti na celim usnama, ali i parcijalno, samo na krajevima ili na sredini. Mogućnosti za eksperimentisanje su neograničene!

Ukoliko procenite da biste od vakuma za usne mogli imati koristi, evo gde možete da ih nabavite.

Cena pumpice za usne

 

Iako popularne, pumpice za usne nisu toliko rasprostranjene. Nema ih u slobodnoj prodaji i uglavnom se nabavljaju online. Cena je različita i zavisi od proizvođača. Kreće se u rasponu od 850 do 2500 dinara.

Da li cena govori o kvalitetu, ne možemo da tvrdimo, ali jedno je sigurno: na pojavu pumpica za usne, niko nije ostao ravnodušan.

Iskustva sa vakumom za usne

 

Dok se jedni pitaju zašto bi iko povređivao usne na ovaj način zarad lepote i da li su nam baš neophodne ove spravice za ulepšavanje, drugi su oduševljeni rezultatima i ne vide ništa sporno.

Istina je da su ljubitelji pumpica za usne mahom mlađe osobe, što može da govori o neiskustvu i spremnosti da se proba sve, samo da se dođe do cilja, u ovom slučaju većih usana.

Ono što bi trebalo spomenuti je da bez obzira na pomoćne spravice za ulepšavanje usana, pravilna nega usana je ono što je najvažnije za njihovu lepotu. Svaki tretman usana počinje i završava se kvalitetnim preparatima, pa imajte ovo na umu, pre nego se upustite u eksperimentisanje sa njihovom veličinom!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *