ruske usne
Usne

Srcolike ruske usne su moderne, ali nisu za svako lice

Da li su vam usne u obliku srca potrebne za savršenu lepotu? Ruske usne su najnoviji trend estetskog povećanja usana hijaluronskim filerima.

Povećane, napumpane, naduvane, nalik pačijem kljunu ili kao da ste “poljubili peglu” načini su na koje naš lepi jezik slikovito opisuje kada se žena podvrgla estetskoj korekciji usana.Najpoznatija tehnika na koju se odlazi kao na zamenu plombe, bez mnogo straha, bez preteranog premišljanja oko odluke, je ubrizgavanje hijaluronskih filera u usne.

Ova tehnika je poslednjih godina avanzovala.

Ruske usne su isto to samo malo drukčije ,a reklamiraju se kao estetski fileri za usne za potpuno prirodan izgled.

Ova tehnika teži da podigne usne više nego da im doda previše volumena.

Da li je baš tako saznaćemo vi i ja zajedno do kraja moje priče.

Kad bi se pamet prodavala na pijaci, svako bi opet svoju kupio. A kad bi se lepota prodavala najradije bismo da pred nas izruče usne, jagodice, obrve…pa da od njih kao puzzle slažemo lica prema trenutnim modama i raspoloženjima.

Uvek podvlačim da smo srećni što živimo u veku rekonstruktivne i estetske hirurgije. Nikada čovek ne zna kada mu ovako nešto može zatrebati.

Međutim, neuporedivo češće se za korekcijama poseže zarad lepote.

Staviću na stranu vaše stvarne razloge, to da li vam je za sreću potrebno 4 kubika hijalurona u usnama ili ne i pokušati da vam približim najnoviji trend u estetskom korigovanju usana.

Šta su ruske usne?

 

Ako ste kao i ja poželeli da potražite slike Ruskinja kako biste videli o čemu je reč, na krivom ste tragu. Naziv “ruske usne/russian lips” dolazi od srcolikog oblika usana poznatih ruskih lutki.

Postižu se ubrizgavanjem hijalurona, ali tako raspoređenog da se dobije veća punoća i podignuta gornja usna na sredini. Kupidonov luk postaje ravniji i izdignutiji, usne pune na sredini.

 

Zagovornici tehniku ruskih usana reklamiraju kao filere koji garantuju prirodniji izgled.

Ruska tehnika podrazumeva opet hijaluronske filere. Razlikuje se samo u načinu ubrizgavanja istih.

Sigurno ste čuli ili ste se i sami podvrgli proceduri povećanja usana dermalnim filerima.Jasno vam je da procedura nije bez izvesnih ograničenja. Ruske usne su zato stupile na scenu kao dopunjena i popravljena verzija iste procedure.

Za povećanje usana koristi se jedan ili više dermalnih filera kao što su  Restylane ili Juvederm.

Ovde želim da vam dam neka praktična uputstva.

Samo lekari i stomatolozi sa završenom obukom smeju da ubrizgavaju hijaluronske filere u usne. Imajte to na umu prilikom izbora osobe i ustanove koja će vam odradit proceduru.

Drugo jako važno je kvalitet filera. Postoje oni koji koštaju 10 eura i oni 20-30puta skuplji. Obavestite se precizno šta ćete dobiti za ugovorenu cenu.

Razlika u odnosu na klasične hijaluronske filere

 

Standardni fileri se se ubrizgavaju horizontalno. Ovom tehnikom se ističu i povećavaju cele usne.Tradicionalnom tehnikom se filer ubacuje kroz jedan ili dva uboda,  a zatim se masažom usana raspoređuje po celoj površini. Tako žene dobijaju uniforman izgled zbog koga su dobile pogrdan naziv “sausage effect” ili kao da ste zalepili kobasicu na usne.

Svakako da to ne mora bti slučaj. Postoje dobre, uspele umerene korekcije usana. Ovo zavisi od veštine tehničara ali i od vaših želja koje ćete mu prezentovati.

Ruska tehnika filera za usne, s druge strane, ima za cilj vertikalno poboljšanje konture usana, a izuzetno pažljivo obraća pažnju na kupidonov luk. Dakle, ono što dobijate su usne nalik onima koje imau ruske lutke pune i savršeno jedre.

 

ruske usne tehnika povećanja

 

Mogu se učiniti da izgledaju jednako prirodno kao i vaše normalne usne, ali imaju savršenstvo poput onih iz časopisa koje toliko žena želi.

Kako se izvode ruske usne?

 

Količina filera se određuje prema prethodnom stanju usana. Najčešće je to 2-4 kubika hijaluronskih filera.

Uprkos relativno maloj površini, na usnama se još uvek nalazi toliko različitih delova – amorov luk, filtrum, gornja i donja ivica i oralne komisure. Da ne pominjemo da njihova veličina, oblik, profil, projekcija i visina zahtevaju da se sve podesi ili naglasi dermalnim filerima u pravim rukama.

Dakle, ono što ruska tehnika usana tačno radi je da naglašava kupidonov luk i fokusira se na visinu usana (posebno u sredini), a ne na ukupni volumen, tako da dobijete željeni izgled usana u obliku srca bez prekomernog izbočenja.

Vešte žene punoću postignu i umešnim šminkanjem usana. Imaćete lepo istaknutu gornju i donju ivicu  sa pažnjom prirodno privučenom ka centru vaših usana. Tehnika ostavlja da vaše usne same po sebi izgledaju sjajno, ali su i pravilno proporcionalne u poređenju sa ostatkom vašeg lica.

Ruska tehnika estetske korekcije usana koristi manje količine dermalnog filera koji se stavlja na više delova usana.

Umesto da se u usne ubrizgava veća količina dermalnog filera, a zatim se masira i razmazuje, ruska tehnika ubrizgava u više područja usana manju zapreminu proizvoda. Tehnika se izvodi vertikalnim umesto hirizontalnim injektovanjem hijalurona.

Ovo tehničaru obezbeđuje mnogo veću kontrolu nad proizvodom i njegovim rezultatima . Pacijentkinja dobija usne nalik lutki savršeno zategnute i napućene.

Glavni nedostatak u odnosu na tradicionalnu tehniku: potrebno je više uboda iglom za ubrizgavanje hijalurona na više mesta. Procedura nosi više nelagodnosti i blage modrice i otok.

Propratni efekti relativno brzo nestaju. Pitajte svog lekara na vreme kako biste napravili plan svojih redovnih aktivnosti.

Kako je potrebno da tehničar bude precizan i radi pažljivo, jer se sa više uboda injekcijom ubacuju kapljice hijalurona u tkivo a ne pod kožu, procedura traje od 30 minuta do sat vremena u zavisnosti od gustine tkiva usana i količine hijalurona koji se ubrizgava.

Najbolji kandidati za ruske usne su osobe koje se prvi put podvrgavaju ubrizgavanju filera tj. čije su usne netaknute.

Ukoliko ste već radili tradicionalne filere potrebno je da se prvo podvrgnete uklanjanju prethodnih filera.  Stare filere je neophodno ukloniti 6  nedelja pre planirane nove procedure.

Najbolje je da uklanjanje izvršite na istom mestu gde će vam kasnije uraditi ruske usne. Tako će lekar biti siguran da su stari fileri temeljno uklonjeni.

Kom tipu lica odgovaraju ruske usne?

 

Često smo skloni da se povodimo za modnim trendovima.

Treba istaći da tehnika ruskih usana nije za svakoga. Bilo kojoj korekciji da se podvrgavate važno je da sačuvate prirodan izgled lica.

Ruska tehnika usana se koristi isključivo za dodavanje visine usnama, podižući ih vertikalno.

Priroda nam je podarila određeni oblik usana i fizionomiju. Ukoliko je vaša gornja usna sočna i izražena ovo nije procedura za vas.

Ova tehnika je pogodna za one koji imaju duži filtrum (razmak između nosa i gornje usne) i za one koji imaju veoma tanku gornju usnu.

I Tamara je imala tanke usne. Jasno vam je da joj je u vreme favorizovanja predimenzioniranih usana bilo teško da prihvati svoj izgled. Nije da nije pomišljala na hijaluronske filere. Isprobala je i sve diskutabilne tehnike sa popularnih video klipova. Najzad je odlučila da će pokuša da nađe prirodni modus povećanja usana. Sada kada je dobila željeni volumen bezbolno i bez igle, odlučila je da sa nama podeli svoje iskustvo. Zašto biste se izlagali bolu, riziku i trošku. Uradite isto što i Tamara. Evo njene priče: https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/

A ako ste ipak i dalje za ruske usne na bazi filera, onda čitajte dalje.

Koliko traju efekti?

 

Ruska tehnika filera za usne nije novi proizvod već nova upotreba postojećeg proizvoda. Za proceduru se može koristiti Restilane ili Juvederm, tako da se i dalje radi sa prirodnom hijaluronskom kiselinom pa se neželjene reakcije ili alergije gotovo ne javljaju.

 

russian lips tehnika

 

Budući da je reč o potpuno istom proizvodu koji se ubrizgava i rezultati bi trebalo da traju približno isto. Ono što bi moglo malo produžiti trajanje efekta ruskih usana je činjenica da je ovde smanjena mogućnost migracije filera.

Računajte na rok trajanja vaših novih usana od 6 meseci do godinu dana. Na sajtovima nekih klinika stoji da traju čak 24 meseca.

Nakon tog vremena možete se ponovo podvrgnuti korektivnoj proceduri za održavanje rezultata bez uklanjanja starih filera.

Svako telo je različito pa će i metabolizam tj. razlaganje hijalurona u vašim usnama biti različit od osobe do osobe. Teško je zato precizirati koliko će vremena proći pre no što vam zatreba korekcija. Ovo vreme zavisi i od izlaganja suncu. Što više UV zraka to je vek trajanja hijalurona u usnama kraći.

Vreme oporavka nakon tehnike ruskih usana

 

Vreme za oporavak je nešto duže nego kod tradicionalnih filera zahvaljujući otoku koji se javlja usled velikog broja uboda iglom. Moguće su i modrice. Lekari kažu da ovo ne treba da bude razlog za brigu jer sve neprijatnosti prođu same od sebe.

Da li je procedura bolna?

 

Ukoliko ste novi u ovome moram da vam kažem da će vam iglom ući u usne.

Predstavnici klinika koje praktikuju tehniku ruskih usana kažu da je apsolutno bezbolna ili je bol sveden na minimum.

Tehnika povećanja usana hijaluronom se najbolje izvodi bez anestezije. Zapravo, samo vam namažu usne anestetik kremom. Anestezija može da prouzrokuje otok i kasnije da dobijete asimetrične usne. Takođe, rad sa anestezijom produžava vreme oporavka nakon procedure.

Na nekim klinikama koriste filere koji u sebi sadrže lidokain koji umrtvljuje tkivo tokom rada.

Nedostaci ruskih usana

 

Bez obzira što vas klinike pozivaju da uradite ruske usne obećavajući prirodniji izgled, zapravo te usne su uvek na licu u gro planu, previše istaknute i izgledaju sve samo ne prirodno.

Prirodan izgled bi bio ako ne bi bilo vidljivo da ste odradili korekciju. Ovde to nije slučaj.

Kod ruske tehnike se koristi više uboda iglom u odnosu na tradicionalnu tehniku. Za ovu tehniku je vezana pojava hematoma u velikom broju slučajeva.

Russian lips je tehnika dizajnirana u rusiji. Ona nije primerena našem podneblju zbog razlika u fizionomiji naših i ruskih žena. Usne će vas prve odati da ste nešto ste radili na licu. Ruske usne će vas sigurno odati.

Važno je tri puta razmisliti šta želite i kakav efekat želite da postignete. Ukoliko je to prirodan, osvežen izgled onda ruske usne nisu za vas.

MD kodovi

 

Ozbiljne klinike koje drže do prirodnog izgleda svojih klijenata nakon korekcija koriste MD kodove za korekciju usana. Ukoliko idete kod lokalnog stomatologa da vam odradi korekciju, pitajte ga da li ih primenjuje. Pogađate, nema pojma o čemu govorite.

MD kodovi predstavljaju specifično uputstvo/algoritam za ubrizgavanje hijalurona sa preciznim lokacijama uboda, sloja tkiva u koji se materijal ubrizgava, količinom materijala…

Ovo sve da bi se postigli što optimalniji rezultati. Na ovaj način izvlači se maksimum iz jedne fizionomije i izbegavaju se nepredviđeni rezultati.

Reč je o tome da usne igraju važnu ulogu u formiranju određene emocionalne poruke svakog lica.Algoritam MD kodova izračunava sve kako ne biste nakon korekcije išli okolo tužnog, besnog ili ko zna kakvog izraza lica.

Alternativa ruskim usnama

 

Težnja za što lepšim izgledom je poželjna i prihvatljiva. Zadovoljstvo sopstvenim izgledom je jaka karika našeg samopouzdanja.

Isto tako upadanje u zamku estetskih korekcija često vodi u ovisnost i još veće nezadovoljstvo. Taman sredite usne, ne valja vam nos, pa jagodice i tako do neprepoznatljivosti i poslednjeg dinara.

Kako onda popraviti izgled usana a izbeći sve nepredviđeno, bolno skupo i vrlo često opasno?

Imajte na umu da vam je priroda verovatno dala oblik usana koje najbolje odgovaraju vašem licu. Samo ih valja malo osvežiti, blago povećati, učiniti da u njima krv procirkluliše, da budu glađe i sočnije.

Prirodno povećanje usana moguće je brojnim preparatima kojih ima na kozmetičkom tržištu.

 

 

Takođe postoje i brojne namirnice za kućne maske za povećanje usana.Masaža cimetom je sigurno najpoznatija i najlakša instant metoda za povećanje usana.

Vežbe za povećanje usana takođe vredi isprobati kao dobru prirodnu metodu.

Prirodni balzam za povećanje usana možete kupiti u drogeriji ili poručiti online.Prednost je što u jednom proizvodu dobijate i celodnevnu negu usana, prirodno blago povećanje, nežniju kožu. Preparat je poput svakog balzama za usne. Sadrži prirodne biljne materije koje povećavaju punoću usana. Potražite jedan takav proizvod sa hijaluronskom kiselinom i evrocool skin formulom koja pruža osećaj hlađenja. Lipolea balzam je jedan od njih.

Predlažem vam da prvo isprobate ovu metodu. Ako niste zadovoljni uvek možete pribeći onoj drugoj bolnoj i neizvesnoj metodi.

Cena ruskih usana

 

Već smo spomenuli da ćete po ceni prepoznati kvalitet hijaluronskih filera. Bar se nadam da ćete za cenu koju platite dobiti adekvatan materijal u usnama.

Ozbiljne klinike naplaćuju oko 250 Eura  kubik filera.

Kada doneste odluku da je korekcija usana filerima ono što želite, ne srljajte. Istražite, raspitajte se i idite samo na proverene klinike na kojima rade lekari estetske hirurgije sa iskustvom.

U ovoj oblasti je mnogo prevara i sumnjivog materijala u opticaju. Mnogo je i slučajeva unakaženih lica nakon nestručno urađenih tehnika ruskih usana.

Kad uzmemo u obzir da obično šišanje nosi rizik razočarenja, nezadovoljstva i u najmanju ruku pokvarenog raspoloženja i kajanja pitam se da li je punjenje usana hijaluronom ludost ili hrabrost. Šta vi mislite?

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *