masaža usana
Usne

Masaža usana – povećajte ih bez filera!

Masaža usana je najbolji i nazjdraviji način povećanja usana. Naučite tehnike i primenjujte redovno. U nastavku slede detalji.

Drage moje, ako ste došle u moju priču po svoje zavodljive usne, čini se da baš niste rade da vam upumpavaju hijaluron ili slično. Predlažem da zajedno naučimo par trikova koji rade, ne koštaju ništa i povećavaju usne baš onako kako biste želeli, prirodno, diskretno i bez rizika.

Otkriću vam sve prednosti masaže usana za puniji izgled bez bora oko usana.

Masaža usana prednosti

 

Na šta vas asocira masaža?

Na beskrajnu prijatnost, opuštanje i bolji osećaj koji dugo traje.

Masaža usana i lica je potcenjena i ne doživljava se kao korisna aktivnost.

Lice ima čak 57 mišića. Smatra se da je samo 10% njih aktivno kod prosečnog pojedinca.

Mišići traže aktivnost kako ne bi atrofirali i izgubili tonus. Kada se to desi dobijamo opuštenu kožu, podbradak, kesice ispod očiju. Usne koje stare se tanje i izgledaju još manje nego što su bile.

Sa druge strane, mišići lica su tanji i kraći. To znači da će efekti vežbi i masaže biti mnogo brže vidljivi.

Veliki kružni mišić orbiculatis oris predstavlja kompleks mišića u usnama. Sastoji se od brojnih slojeva mišićnih vlakana koji okružuju otvor usta, ali imaju različit pravac. Sastoji se delom od vlakana koja potiču od ostalih mišića lica koja su umetnuta u usne, a delom od vlakana koja se nalaze u neposrednoj blizini usana. On dobro reaguje na masažu i vežbe za usne.

Masaža usana zajedno sa jogom lica bi trebalo da vam donese sledeće prednosti:

 • Zaustavljanje procesa starenja u vidu uklanjanja bora oko usana
 • Pojačana cirkulacija što usnama daje prirodnu ružičastu boju i sjaj
 • Prirodno punije usne
 • Podsticanje proizvodnje kolagena
 • Opuštene usne koje izgledaju veće i privlačnije, a vaš izraz lica postaje mekši, prijatniji i zavodljiviji.

Masaža za povećanje usana

 

Živimo u vremenu kada sve žene, a i po neki muškarac, žele punije usne.

 

masaža za punije usne

 

Razapeti između želja za modernim mladalačkim izgledom i neželjenja bolnih, neizvesnih i skupih filera, posežete za pumpicama za usne i sličnim tehnikama koje vam razni influenseri i blogeri serviraju.

Zapravo postoji bolje rešenje u vidu masaže za punije usne.

Ovo je tehnika koja vam neće preko noći dati željeni izgled ali koja će, dan za danaom, raditi za vaše punije usne.

Svakodnevno gnječenje će tonirati mišiće čineći da rastu a vaše će usne postati punije.

Ova tehnika povećanja usana je namenjena baš svima koji žele da poprave svoj izgled ili deluju preventivno.

Ukoliko ste mladi i zadovoljni svojim izgledom radite masažu usana kako biste odložili tanjenje i atrofiranje mišića usana. Na duže staze to će vam odložiti starenje ovog dela lica i pojavu bora ko usana.

A šta kada ste mladi, a ne možete da se pomirite sa tankim usnama? Lepi ste, negovani ali one vam kvare savršenstvo.

Moguće je popraviti stanje na prirodan način bez bolnih tretmana čiji ishod nije uvek kako ste želeli. Tamara je svedok takve transformacije. Ona je na prirodan način svoje tanke usne učinila zavodljivim i punijim. Jako je jednostavno – bezbolno i ne oduzima vreme.  Od kada je otkrila ovaj trik, stalno ga koristi.  I vi možete na isti način povećati usne. O čemu se radi? Saznajte iz njene priče na ovom linku :https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/

Ukoliko već imate prve bore i niste zadovoljni punoćom usana, počnite odmah sa njihovom masažom kako biste dodatno aktivirali mišić. Budite uporni i videćete rezultate veoma brzo.

Kako se izvodi masaža za veće usne?

 

Masaža za punije usne je vrlo jednostavna. Mnogi tehničari predlažu kombinaciju joga vežbi za usne i ove masaže.

Na primer:

 • Prvo poljubite vazduh 10 puta. Zatim pomerajte usne u levu i desnu stranu 10 puta.  Sada stisnite usne jednu uz drugu. Stavite jagodice palčeva vodoravno na uglove usana. Pokušajte da vučete palčevima napolje dok usnama stvarate otpor. Zadržite 10 sekundi. Otpustite.

Ova vežba učini da krv brže prostruji i dođe do površine usana. Takođe podstiče i proizvodnju kolagena. Usne postaju punije.

 

 

 • Sledeća je vežba koja otprilike izgleda kao da napućenim usnama izvodite osmice. Biće vam potrebno malo vežbe dok je ne savladate ali divno radi na masaži ćitavog donjeg dela lica. Nađite video tutorijal i navežbajte ovu masažnu vežbu ispred ogledala. Ponovite 10 puta.
 • Nastavljamo sa masažom sada sa unutrašnje strane. Jezikom u krug masirajte umutrašnju stranu kružnog mišića orbicularis oris. Ova vežba je odlična i za marionetske bore i nazolabijalne linije. Nakon dva kruga promenite smer.

Ovaj vid masaže jezikom je koristan i popravlja konture lica, spasava vas od pojave podbratka i podiže donji deo lica.

Ukoliko čujete krckanje na spojevima vilica tokom žvakanja, ova vežba jača i mišiće zadužene za žvakanje.

 • Sledeći masažni pokret izvodi se ovako: Položite dlan vertikalno na obraz. Sada naduvajte slobodan obraz. Nakon 10 ponavljanja promenite stranu.
 • Za lep i privlačan izgled usana važno je da mišići koji ih pokreću budu opušteni. U suprotnom imaćete ni malo privlačan izraz lica bez obzira na veličinu usana.Opustite usne jednostavnom vežbom. Uradite kao kada beba duva i prska kroz usne proizvodeći onaj zabavni “prrrrr” zvuk.

Primetili ste da za ovaj prvi deo, koji više spada u vežbe za povećanje usana, nismo koristili preparat za masažu. Nije nam bio potreban, jer nije bilo trenja na koži.

Sada dolazi set masažnih pokreta. Pripremite svoje omiljeno ulje za usne.

 • Nanesite ulje ili vaš omiljeni prirodni balzam na usne i kožu oko usana.
 • Stavite jagodice srednjeg prsta na vrh gornje usne i počnite masažu malim kružnim pokretima od sredine ka krajevima usana. Cirkulacija će se popraviti, usne će se zagrejati i opustiti. Ovaj deo masaže radite 30 sekundi do minut.
 • Nastavite sa hirizontalnom masažom usana od sredine ka krajevima. Radite tako što ćete jednu starnu masirati dok drugim prstom fiksirate drugu starnu usne.
 • Sledeće, vucite jagodicu prsta u cik-cak linijama uspravno iznad gornje usne. Ovaj masažni pokret usmeren je najviše na brisanje bora oko usana.

U nastavku masiramo deo oko usta. 

Primenite i ovaj vid masaže koji daje baš dobre rezultate:

 • Uhvatite usne između palca i kažiprsta obe ruke i rastežite ih. Počnite sa sredine pa se pomerajte prema krajevima . Rastegnite i gornju i donju usnu na ovaj načina. Izvedite 30 ponavljanja dnevno kako biste dobili željeni rezultat.

Naravno nega koja će sprečiti suve usne je uslov broj jedan da vam usne budu privlačne. Radite uporedo masaže i negu usana.

Evo kako ona treba da izgleda: Nega usana i pravila koja nikako ne smete zaobići!

Masaža usana posle hijalurona

 

Injekcije hijalurona u usnama uvek izazivaju otok koji traje 2-3 nedelje. Iskusni profesionalci će vam uvek odraditi masažu usana nakon hijalurona kako vam ne bi ostale grudvice.

Takođe tokom ovog perioda neobično je važno da svoje usne masirate i sami na pravi način kako biste pomogli proizvodu da zauzme svoje pravo mesto u usnama.

Jako je važno da masažu usana nakon filera izvodite jako pažljivo.

Kako se izvodi?

 

Uvek nanesite neko sredstvo za negu usana pre početka masaže.Ono će omekšati kožu usana i učiniti masažu prijatnijom.

 • Palčeve postavite iznad usana kako biste sprečili hjaluron da se pomera naviše.
 • Zatim veoma nežno palčevima vucite od sredine ka krajevima usana.

Ova masaža se izvodi dva puta dnevno po pet minuta.

Sa masažom treba početi nakon 2 dana od ubrizgavanja hijalurona.

Ako osetite da negde imate grudvicu možete ga nežno uzeti prstima i masirati kako bi se hijaluron rasporedio.

Ukoliko i nakon 2-3 nedelje imate čvoriće u usnama vreme je da se obratite tehničaru koji vam je radio usne. U većini slučajeva oni umeju da vam malo energičnijom masažom učine da grudvice hijalurona nestanu.

Ukoliko masaža nakon ubrizgavanja hijaluronskih filera u usne ne pomogne postoje drugi načini da se rastvore grudvice u usnama.

Masaža bora oko usana

 

Fine bore koje se pojavljuju oko naših usana kako starimo često su poznate kao pušačke bore. Ali ne morate biti pušač da biste ih dobili.

Prirodno proizvodimo manje kolagena i elastina kako starimo, što može dovesti do toga da naše usne izgledaju manje pune. Mišić oko usta, orbicularis oris, takođe ima tendenciju da slabi kako starimo, što uzrokuje da koža visi i nabora se.

U nastavku vas upoznajem sa četiri tehnike masaže lica koje ciljaju na usne i smanjuju te fine linije. Ovi pokreti stimulišu cirkulaciju krvi, podstiču proizvodnju kolagena i pomažu u jačanju mišića oko usta.

Aktivnost takođe pomaže da prirodno napunite usne. Ako se pogledate u ogledalo nakon što ste prošli kroz ova četiri poteza, trebalo bi da vidite da vam usne trenutno deluju glatkije i punije.

Kako se izvodi masaža protiv bora oko usana?

 

Pre no što počnete ruke i lice moraju biti besprekorno čisti. Udobno se smestite ispred toaletnog ogledala kako biste videli šta radite.

Nanesite nekoliko kapi seruma protiv bora ili vašeg omiljenog ulja za masažu lica. Za masažu usana možete koristiti i balzam za usne. Ovo će učiniti da vam ruke lepo klize po koži. Preparati se lako upijaju i ne ostavljaju masan trag. Ako želite punije usne, koristite serum za povećanje usana da spojite dobro i korisno.

Vaša standardna krema za lice nije dobra za ovu namenu, jer je koža prebrzo apsorbuje.

Radite onim intenzitetom koji vama odgovara. Nema potrebe da pritiskate jako.

Zabluda je da jači pritisak daje bolje rezultate. Često je korisnija blaga masaža. Osluškujte svoju kožu. Radite ono što joj prija.

1.Glatko preko usana

 

Stavite kažiprst i srednji prst obe ruke u sredinu gornje usne. Zagladite do ugla usta i ponovo do centra.

Nastavite oko minut. Zatim ponovite akciju na donjoj usnoj.

Ova jednostavna masaža počinje da stimuliše cirkulaciju, donoseći svežu krv, kiseonik i hranljive materije na površinu kože. Takođe podstiče proizvodnju kolagena, pomažući vašim usnama da izgledaju punije i glađe.

2. Slovo “O”

 

Usnama formirajte oblik slova „O“ . Zatim razvucite usne preko zuba. Držeći usta u ovom položaju, kažiprstima masirajte oko usana. Počnite sa oba prsta zajedno u sredini gornje usne. Zatim se pomerite nadole i oko svake strane usta tako da vam se prsti ponovo sretnu na sredini donje usne.

Zagladite nazad, a zatim ponovite ovu radnju oko minut. Za ovu masažu možete koristiti prilično lagan pritisak.

 

masiranje usana

 

Masaža podstiče cirkulaciju krvi, dok položaj vaših usta radi na jačanju mišića orbicularis oris, koji se kreće oko usta. Podizanje i toniranje ovog mišića pomaže da se zategne i zategne i on i koža koja ga pokriva, smanjujući i sprečavajući te fine bore.

3. Stiskanje usana

 

Koristite obe ruke da stisnete usne. Stavite kažiprst i srednji prst na gornju usnu, a palac ispod donje usne. Stisnite mišić.

Držite ovu poziciju oko 30 sekundi. Otpustite, a zatim ponovite pokret još dva puta.

Dok držite stisak, usmerite fokus na dah. Udahnite i izdahnite kroz nos, puštajući stomak da se diže i spušta dok dišete. Koristite ovaj duboki, smirujući dah da vam pomogne da se opustite i oslobodite napetosti i stresa.

Ova tehnika je odlična za za dovođenje sveže krvi i kiseonika u područje usana, kao i za buđenje mišića oko usta.

4. Tapkanje

 

Koristeći jedan kažiprst, brzo prevucite nagore duž donje usne, pomerajući se sa jedne strane na drugu i nazad. Nastavite da radite na donjoj usnoj 30 sekundi do jednog minuta, a zatim ponovite radnju na gornjoj usnoj.

Možete držati usne skupljene dok tapkate.

Ova tehnika masaže podstiče cirkulaciju krvi i stimuliše proizvodnju kolagena, pomažući da vaše usne izgledaju punije i čvršće.

Nakon svega 5 minuta, koliko traje masaža, kada se pogledate u ogledalo trebalo bi da vidite da vaše usne izgledaju punije i glađe. Takođe bi trebalo da primetite manje tih finih linija.

Redovno korišćenje ovih tehnika pomoći će da vaše usne i koža oko usta izgledaju čvrsto, sjajno i glatko.

Saveti za bolju masažu usana

 

Masaža usana se čini kao jednostavna aktivnost. Kako biste iz nje izvukli maksimum sledite par jednostavnih saveta:

 • Lice i ruke neka vam budu besprekorno čisti.
 • Budite nežni
 • Koristite ulje za masažu
 • Za povećanje usana umesto ulja koristite prirodni balzam za povećanje usana
 • Praktikujte svakodnevnu prirodnu negu kako usne ne bi bile suve i pucale tokom masaže
 • Kombinujte masažu usana sa jogom za lice i usne
 • Najbolje je da masaža usana bude deo masaže lica kako bi se popravio tonus svih mišića koji su povezani sa mišićima usana.

Iskustva

 

Sofija: Slučajno sam naletela na tutorijal za masažu usana. Usvojila sam par masažnih pokreta koji meni gode. Uradim ujutru nakon umivanja i uveče pred spavanje. Meni lepo opusti usne, osveži ih i još stavim balzam za povećanje usana i sasvim sam zadovoljna.

 

Nina: Praktikujem masažu. Prvo dobro nauljim usne kako ne bi pucale. Super je iskustvo, opuštajuće. Usne mi posle budu ružičaste i punije. Borice oko usana su se smanjile. Svako treba da proba.

Tatjana: Prijatna i korisna aktivnost koja ne oduzima mnogo vremena. Važno je da su usne mekane, da ne budu suve i ne pucaju. Kad primetim da mi se usne od stresa pretvaraju u crtu odradim masažu i odmah sam opuštenija, a lice mi dobije mekši izgled.

 

Ukoliko sam uspela da vas zainteresujem i nakon mog teksta krenete da istražujete malo više kako biste usvojili tehniku, videćete da je masaža usana uvek kombinovana sa joga vežbama za usne i lice. Ispratite sve korake. Opušteni mišići lica brišu negativne emocije iz vašeg izraza lica. To će odmah učiniti da se osećate bolje i izgledate bolje.

Uvrstite prirodni balzam za povećanje usana u svoju rutinu kao dodatak masaži usana. Sigurna sam da će vas uskoro pitati kod koga ste radili usne.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *