tanke usne
Usne

Previše tanke usne? Izvucite maksimum iz njih!

Kako da previše tanke usne ipak budu izazovne, lepe i negovane? Koji su to trikovi najbolji za ovaj problem? Pročitajte pa primenite.

Tanke usne ne znače nužno i neprivlačno lice, ali kako nas trendovi bombarduju punim usnama, verujemo da je samopouzdanje onih sa tanjim popriličmo poljuljano. Zato je važno da saznamo šta se može učiniti da tanke usnice ipak budu privlačne i negovane!

Hajde prvo da napišemo koju o oblicima u kojima se mogu naći.

Tanka gornja usna

 

Tanke usne se takođe razlikuju po obliku ali i po tome da li je tanja gornja ili donja usnica.

Kada je u pitanju tanja gornja usna, uzrok je najčešće genetika, ali ponekada to mogu biti i starenje pa i nepovoljni uticaji sunčevih zraka.

Usne se inače stanjuju sa godinama i gube na volumenu. To se dešava jer kolagen koji daje punoću i jedrinu ćelijama, opada u organizmu i gubi se. Ova pojava je obično najvidnljivija upravo na gornjoj usnici, jer je ona podložnija promenama.  Zapravo, gornju usnu više koristimo pri oblikovanju reči, jer je vezana za nepokretni deo vilice, pa su mišići unutar nje stalno aktivni. To takođe može da doprinese da se tkivo unutar nje troši i smanjuje.

Kod tanke gornje usne ima nekih trikova koje možete da iskoristite da one budu zdrave i privlačne. Na primer, obavezno probajte ulje za usne, hidrirajte ih i neka vam je dobar balzam ne prirodnoj bazi uvek pri ruci! Postoje i neki trikovi sa šminkom, ali i intervencije koje mogu biti od pomoći, ali o tome ćemo više nešto niže u tekstu!

Tanka donja usna

 

Kada je donja usna tanja, to može pogotovo da utiče na samopouzdanje. Razlog je taj što su donje usnice obično uvek deblje i senzualnije. Kada je situacija obrnuta, ponekada se dobije takozvani “duck” izgled, jer tanja donja usna podilazi pod veću gornju i praktično je dodatno gura napred.

Uzroci ove pojave su takođe u genetici, ponekada i u položaju vilice, ali i u nekim vrstama povreda, starenju.

Kada osoba ima takozvani otvoreni zagrižaj, odnosno donja vilica je povučena u nazad i zubi se ne sastaju pri spajanju vilica, sam položaj vilice dovodi do toga da donja usna bude pozicionirana ispod gornje. Tada, čak i da je ona puna, neće izgledati tako. Smanjenje kolagena i elastina u organizmu dovodi i do dodatnog tanjenja donje usne.

Ipak, i u ovom slučaju, uz malo dobe nege, specijalnih balzma ili sjajeva koji povećavaju usne ili možda i filera, ovaj problem može da se reši!

Tamara je dobro upoznata sa problemom tankih usana koje, šta god da je radila, nikako nisu mogle da izgledaju puno i senzualno. Nije bila spremna da ubrizga filere, a ništa drugo nije pomagalo, usne su i dalje bile kao ravna linija. Ipak našla je jednostavno i bezbolno rešenje.  Zato je sada toliko srećna kada nanese ruž, a on izgleda divno na njenim punim privlačnim usnama! Kako je to uspela – pogledajte ovde u njenoj ličnoj priči:

Sjajno! Moje usne su sada senzualne i pune, a bez filera!

Tanjenje usana kao znak starenja

 

Starenje i tekako utiče i na usne! One postaju podložnije pucanju, boranju pa i stanjivanju! Količina kolagena opada u svim delovima koža, pa i u predelu usta, a to za rezultat ima tanke i osetljive usne.

 

tanka usta

 

Sledeći element koji postepeno nestaje u koži i usnama jeste elastin! On je zadužen za elastičnost ćelija i mogućnost tkiva da se vrati u pravi oblik. Kako ova dva elementa nestaju, tako se smanjuje i hidratacija u koži usana. Zato je važno da na vreme počnete da nanosite dobar i proveren balzam za usne koji će ih dubinski bogatiti vodom i hranljivim materijama, i tako smanjiti ovu pojavu.

Još jedna stvar koja se brže stvara oko tankih usta jesu bore! Bore oko usana su posebno uporne, ali masaža usnica i dobra prirodna krema protiv bora mogu i te kako pomoći!

 

Naravno tu, na tom području su posebno izražene i pušačke bore, a nikotin doprinosi i tanjenju usana! Zato ako možete izbegavajte ili smanjite cigarete što je više moguće!

Sve su ovo dodatni faktori koji utiču na tanjenje i onako tankih usana, a to bi želeli da izbegnemo – ali kako? Istražili smo i pronašli par rešenja za tanke usne i sprečavanje njihovog daljeg stanjivanja.

Kako povećati tanke usne?

 

Kada je povećavanje usana u pitanju ima par varijanti koje možete da pokušate! Na primer postoje neki prirodni trikovi da se usne malo povećaju, dobiju na volumenu ali i sveukupnom izgledu! Postoje i fileri i korekcije usana koje će definitivno povećati usne ali ima tu i nekih rizika! Naravno, postoje i trikovi za vizuelno povećane usne uz dobru šminku! Evo o čemu je reč:

Povećanje tankih usana prirodnim putem

 

Prirodni načini za uvećanje usnica su ovek dobra opcija! Gotovo da nikada nemaju neželjena dejstva, a često imaju pozitivne efekte!

  • Jedan od najpoznatijih prirodnih trikova za povećanje usnica jeste domaći piling od cimeta za usne! Cimet je posebno dobar jer podstiče cirkulaciju u koži, a to znači bogaćenje ćelija kiseonikom, lepša i rumenija boja usana i malo veći volumen. Pored toga skinuće one ljuspice suve ispucale kože, pa će usne biti mekše.
  • Med je odličan i za usne i to je takođe prirodan trik da one budu zdrave, rumene i lepog izgleda. Neće doprineti mnogo volumenu, ali hoće njihovom zdravlju, zato nije loše sa vremena na vreme namazati ga na usne i ostaviti da deluje neko vreme!

Druga stavka koja će definitivno uticati na lepe i punije usne jeste redovna hidratacija!

To znači da uvek pri ruci, u svako doba dana, a pogotovo kada je smena godišnjih doba, imate dobar balzam! Balzam za usne je neophodan za zdrave usne koje će odolevati znacima starenja i stanjivanju usnica! Najbolje je da bude na prirodnoj bazi, i da sadrži i neke elemente koji utiču na povećanje usana! On će sprečiti da usne budu suve, doprineće njihovoj prirodnoj boji, hidriraće ćelije i pospešiti kolagen u njima i bustovati njihov volumen!

Redovna nega balzamom će sprečiti i štetne uticaje sunca na kožu usana, kao i drugih vremenskih uslova!

Ako bi svako veče pre spavanja nanosili na usne prirodan serum ili balzam za povećanje usana, one bi mogle dobiti i do 15% na volumenu za 30 dana.

Šminka za tanke usne koja će ih učini neodoljivim

 

Šminkanje tankih usana može da bude posebno problematično! Nije svaka nijansa za tanke usne, kao ni svaka tehnika šminkanja!

Zapravo, postoji jedno opšte pravilo za tanke usne a to je da se izbegavaju jake i tamne boje!

Šminkeri kažu da osobe sa tankim usnama treba da zaborave na jarko crveni karmin, jer on samo doprinosi da se uvidi koliko su usne tanke, i može izgledati musavo.

Ok, tamne nijanse zbogom, ali koje su vam onda opcije?

Šmina za tanke usne treba da je varljiva, odnosno da ih učini vizualno većim. To znači da je olovka za usne obavezna, i to za pola milimetra iznad linije usana. Najbolja opcija je olovka u tamnijoj nude varijanti, dok će karmin biti svetliji. Praktično možete dobiti ombre tehniku šminkanja usana, sa svetlijim nijansama. Ove gradacije boja doprinose da usne dobiju na punoći, makar u izgledu. Jako je važno da pre olovke za usne nanesete balzam za povećanje usana, jer će sprečiti da se one isuše i dodaće im na volumenu!

 

tanke usne na licu

 

Sjaj za usne je obavezan kada su one tanke. Taj dodatni sloj svetlucavosti ako se stavi na strateška mesta može dati izgled punoće! Sjaj treba da bude proziran ili bledih boja, nude ili nude rose, i njega nanosite na sredinu usana! Malu količinu nanesite taman ispod kupidonovog luka i po sredini donje usne. Tako one izgledaju šire i punije dok kada je na ivicama može da izgleda masno, kada su tanke usne u pitanju.

Fileri kao rešenje za tanke usne

 

Fileri su sada toliko popularni da ih skoro svako ima. Postoje u toliko vrsta i svaki ima istu funkciju – da poveća usne! Tako na primer jedan od najpopularnijih jeste hijaluronski filer za usne! On je na bazi hijaluronske kiseline i ubrizgava se direktno u regiju usnica gde se razleže i daje im na punoći.

Postoje i fileri masnim tkivom, koju su zapravo napravljeni od vaših masnoća iz tela. Te masnoće se uzimanju, prerađuju u filere i raspoređuju ispod usana, dajući im na volumenu. Ovaj tretman nije samo za usne, može se raditi i na drugim delovima tela poput grudi ili zadnjice. Vrlo je popularan jer je u pitanju materija iz vašeg organizma i nema rizika po zdravlje.

Aqua fileri su na bazi vode, i polako prete da postanu jedan od najpopularnijih! Takođe se ubrizgavaju u usne i na mestima strateški raspoređenim da promene oblik i daju na punoći.

Fileri nisu loša opcija ali morate imati na umu da oni nisu trajni, već se vremenom apsorbuju i tretmane treba ponavljati. Pored toga, nekada se mogu desiti reakcije kao i zgrudvavanje filera ispod kože, pa usne dobiju deformisan oblik. Zato, ako je ovo vaš izbor dobro se raspitajte ko ih radi, kakve sertifikate i diplome ima kao i iskustvo!

Ako imate tanku gornju usnu, onda varijanta za popravljanje tog stanja može biti i lip lift – hirurški zahvat koji daje trajne rezultate, a kojim se raseca i podiže gornja usna i tako dobija na punoći.

I još jedna važna stavka je da treba imati meru kada su fileri u pitanju! Nekada dolazi do preterivanja pa lice i usne dobijaju plastičan i veštački izgled.

Poznate ličnosti sa tankim usnama

 

Kao što su Anđelina Žoli i Skarlet Johanson poznate osobe sa izuzetno punim usnama, tako ima i onih koje su poznate, a imaju tanje usne i to je sasvim ok i lepo im stoji! U svetu to su Kirsten Danst, Ema Vatson, a i mnoge od Kardašijan-Džener sestara su zapravo imale tanke usne kao mlađe. Kejt Midlton, žena princa Vilijama ima poprilično tanke usne i to sasvim odgovara njenom licu.

Na našim prostorima tanje usne se mogu videti kod Branke Katić, Mirke Vasiljević a i Sloboda Mićalović ima tanju gornju usnu.

 

 

Poenta je u tome prihvatiti svoj izgled i pokušati doprineti mu u granicama normale.

Tanke usne koje se svakodnevno neguju, izgledaju lepo i ne naružuju izgled. Čak će pre izgled naružiti prevelike i prenapumpane usne nego tanke koje su uredno i lepo negovane!

Zanimljivosti – šta vaše tanke usne govore o vama?

 

Verovali ili ne, postoje indikacije da oblik i izgled vaših usnana ima što šta da prikaže o vašem karakteru!

Evo šta znače tanke usne i sve njihove varijante:

  •  Kada su obe usne tanke, kineska metoda čitanja lica kaže da je ta osoba introvertna ali i inteligentna. Kako navode stručnjaci za čitanje lica, osobe sa ovakvim usnama su često usamljene, ali po svom izboru, a kada su u zajednici lako se ulapaju sa partnerom. Imaju snažne stavove iako ih ne izražavaju često!
  • Tanka gornja usna –  Ove osobe imaju jak karakter i rođene su vođe! Smatra se da su živahne, predvodničkog duha i da lako ubeđuju druge da su u pravu!
  • Tanka donja usna – Osobe sa tanjom donjom usnom se po ovoj metodi smatraju izvorom zabave. Često su vrlo humoristične, druželjubljive i i lake za saradnju. Smatra se da imaju pozitivne osobine i da ih ljudi lako i brzo zavole!
  • Tanke usnice sa izraženim kupidovim lukom – Kupidonov luk ukazuje na snažnu i stabilnu ličnost, a kada se tome doda i ta predvodnička ličnost, može se smatrati da ove osobe mogu biti nezgodne. Međutim, to i nije uvek tako, smatra se da su ovakve osobe lojalne, verni prijatelji i pošteni sagovornici.

Što se punijih usana tiče, smatra se da su otvorenog karaktera, vesele i često ekstrovertne ličnosti koje se lako uklapaju u sve sfere socijalnih druženja. No, ovo se naravno odnosi na prirodne usne. Neće pumpanje usana promeniti vaš karakter. Osim toga, ovo je samo zanimljivost, a ne u kamen uklesana istina.

Kakve god imali usne, bile one tanje ili deblje, važno je da ih pravilno negujete, a sve ostalo se lako može rešiti uz par trikova iz rukava!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *