zlatne niti za lice
Nega kože

Zlatne niti za lice: dejstvo, rezultati i iskustva

Ako vas interesuje podmlađivanje, sigurno ste čuli za zlatne niti za lice. One predstavljaju jedan od načina uklanjanja bora. Kako? Ostanite i saznajte.

Borba za mladoliku kožu traje i više od pola života. U tom smislu tražimo sve što nam može pomoći da koža izgleda bolje. Kada kažemo pola života, zapravo nimalo ne preterujemo. Uzmemo li u obzir prevenciju, videćemo da sa prvim koracima po pitanju lepote kože treba krenuti još od dvadesetih godina.

Tada nam, naravno, ni na pamet ne pada kako bi nešto moglo u kasnijim godinama da krene po zlu. Čini nam se kako ćemo zauvek imati lepu i kvalitetnu kožu. Ipak, tada kad je situacija najbolja i najpovoljnija, tada se kožom treba najviše baviti.

Posle ovog vremena dolazi do veoma brzog formiranja bora i tada se već moramo boriti protiv njih na druge, intenzivnije načine.

Šta su zlatne niti za lice i šta sadrže?

 

Jedan od načina kako se te zrelije bore mogu tretirati, jesu zlatne niti za lice. Ova terapija slična je kao terapija mezonitima.

Zlatne niti predstavljaju neoperativan način zatezanja kože lica, vraćanja mladalačkog izgleda i korigovanje pojedinih delova lica.

 

 

To su fine niti koje se aplikuju u različite delove lica. Napravljene su od biorazgradivih materijala. One se kroz nekoliko meseci apsorbuju u kožu.

Njihova uloga je da podstaknu stvaranje kolagena u koži.

To je ujedno i jedna od najvažnijih uloga sve vrste ovakvih načina podmlađivanja. Dokle god je proizvodnja kolagena na odgovarajućem nivou, možemo se nadati da će i koža biti lepa. Čim se tu stvari promene, dolazi do gubljenja jedrine.

Smatraju se jednim od najboljih ovog tipa jer trajanje ove vrste zatezanja kože je i do 10 godina. Zovu se zlatnim jer materijal u osnovi i jeste zlato, ali upravo i zbog kvaliteta koji neosporno nude. Tanke su kao kosa i ugrađuju se tik ispod površine kože. Čisto i inertno zlato stvara mrežu novih malih krvnih sudova, pomažući stvaranje kolagena i obnavljanje elastičnosti.

Zbog svih ovih razloga, veoma su popularne i smatraju se veoma delotvornima.

Koje su prednosti zlatnih niti?

 

Pre svega, smatraju se delotvornijim u odnosu na druge vrste niti, na primer mezoniti i happy lift niti, zbog toga što im je trajnost duža. Naravno, tiče se kvaliteta materijala koji se tom prilikom koristi.

 

zlatne niti

 

Jedna od važnijih stvari je i to što što se ovaj tretman smatra neinvazivnim,u smislu nema seckanja, rana  – samo ubod igle. Naravno da i on ostavlja trag, nosi sa sobom bol… Posle njega postoji mogućnost raznih modrica i podliva, ali to nikako nije nešto što će ometati vašu rutinu. Ne ostajete u bolnici, već oporavak imate kod kuće, uz nekoliko dana odmora, budući da će možda fizički izgled biti malkice narušen.

Jedna od većih prednosti je i njihova trajnost. Iako nisu operativna intervencija, možete očekivati da će rezultati ovog tretmana trajati i do deceniju. Za razliku od nekih drugih, koji nude svega nekoliko godina, pa iziskuju korekcije, ovo je stvarno jako dug period. Za malo jaču cenu dobija se efekat koji traje godinama, bez dodatnog maltretiranja.

A šta ako ne trpite bol i ako niste baš ludi za tim da dajete gomilu novca na tretmane, ako se bojite igle… Kako se negovati?

Naša prijateljica Vesna pronašla je svoj idealan način da zadrži lepotu i jedrinu u potpunosti. Ono što je fantastično, to je da je njeno sredstvo potpuno bezbolno, na bazi biljnih sastojaka. Uspela je u onome što je zaista san svake žene, da bez bola njena koža lica ostane sveža. O čemu se radi? Saznajte iz njenog ličnog iskustva koje je podelila sa nama, a koje je na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Veoma je važno da starenje ne možemo zaustaviti, samo ga možemo ublažiti. Ovo jeste jedan od načina.

Kome su namenjene zlatne niti za zatezanje lica?

 

Uvek važno pitanje koje se nameće zaista jeste kome su to namenjene različite metode za zatezanje lica, konkretno, ova o kojoj danas govorimo.

Pre svega, da kažemo nešto o sveprisutnoj tendenciji podmlađivanja kojoj poseže jako mlad svet, a koju ne podržavamo iz nekoliko razloga. Naime, kada je u pitanju nega, tu smo jasni i napominjemo da umerena i primerena nega treba da počne od rane mladosti. Prvo je to uglavnom borba sa bubuljicama, a posle kreće borba sa starenjem.

U konsultaciji sa nekim stručnim licem, umerena i blaga kozmetika u skladu sa godinama ne treba da izostane. Ipak, razne intervencije i tretmani još pre 25. godine zaista su nepotrebni. Čini se kako je trend prevladao potrebe i danas se smatra modernim da jako mlade devojke zatežu lice i menjaju njegov oblik.

S obzirom na to, zlatne niti smatramo tretmanom koji je namenjen ipak damama u zrelijim godinama. Jeste on namenjen i osvežavanju kože. Ipak, ima manje zahtevnih tretmana koji mogu vratiti jedrinu. Kada je u pitanju ipak neki deo kože za zatezanje, onda zlatne niti imaju smisla.

To su najčešće ove situacije:

Uzevši sve ovo u obzir, zaista nema potrebe da zlatne mezoniti koristi devojka od dvadesetak godina. Ovaj tretman bolje ostaviti za vreme posle 30, čak i 35. godine.

Kako se radi zatezanje lica zlatnim nitima?

 

Zlatne niti za zatezanje lica treba da vam radi neko ko je stručan u toj oblasti, nikako ne dozvolite da odete kod nestručnog lica.

Treba ih raditi na dezinfikovano lice. Kada je lice čisto, onda se zlatne niti unose u kožu.

Tretman traje oko pola sata do sat vremena i podrazumeva da se u lice iglom unose zlatne niti od strane lekara. Ako je u pitanju podizanje obraza i generalno tonusa kože, onda se njima oblik lica gotovo potpuno može promeniti.

Mogu se raditi bez anestezije ili sa lokalnom anestezijom u vidu kreme, u zavisnosti od praga na bol koji imate.

Zamislite običan konac. Njega uvlačite u kožu i sve delove koji vam se iz ovog ili onog razloga ne sviđaju, jednostavno podignite, zategnite. Tako to radi lekar, u konsultaciji sa vama. Naravno, povlačenje je na gore, odnosno, ka ušima i slepoočnicama.

 

zlatne niti za zatezanje lica

 

Kada je u pitanju baš ciljano korigovanje bora, postavlja se četiri do šest sistema uz pomoć savitljive igle i same niti. One su biorazgradive, koriste se već godinama u kozmetičkoj industriji i zato nema bilo kakve bojazni da će naštetiti licu u bilo kom smislu.

Šta su zlatne kolagen niti bez igle?

 

Postoji varijanta zlatnih niti koja se može aplikovati bez igle. One su salonski tretman, a mogu se naručiti preko nekih stranih sajtova, pa ih možete i sami staviti. Jasno vam je da je ovo više poput kozmetičkog tretmana koji trenutno zaglađuje lice, nego što je to tretman koji trajno može ulepšati. Radi slično što i dobra prirodna krema za lice.

Niti stižu u kesici. Ima ih 20 do 30 komada. Uz njih dolazi i gel sa kolagenom koji treda te niti da razgradi i pomogne njhovu apsorpciju. Prvo se očisti lice, a zatim se na njuj namaže gel ili krema koja je stigla u pakovanju. Maže se na one delove koje želite da podignete i koji su najproblematičniji.

Brzo, dok se nije osušila, na nju lepite niti. Lepljenje je po dužini ili horizontalno, u zavisnosti od toga kako bore stoje. One se rastapaju i za određeno vreme nema ih na koži. Nema bockanja, nema sitnih uboda, ali je i delovanje daleko kraće, takoreći trenutno.

Koliko traju rezultati?

 

Svi tretmani podizanja tonusa i zatezanja lica imaju svoj rok trajanja. Sve zavisi od materijala do materijala. Pojedini se moraju obnavljati na godinu, pojedini na dve, a neke niti imaju rok trajanja i po pet godina, što je solidna brojka.

Zlatne niti, pak, kažu, mogu zategnuti kožu i na 10 godina, bez ikakve promene. Naravno, promene kože su individualne i zato ne možemo znati od slučaja do slučaja, ali je ovo brojka u generalnom smislu.

Zlatne niti pokazuju svoje pravo dejstvo tek posle dva meseca. Toliko im je potrebno da počnu da se razgrađuju. Potpuna razgradnja traje i do deset meseci.

Oni u koži prave mrežu za stimulaciju kolagena. Nakon njih koža će delovati meko i nežno, vidno zategnutije.

Da li su zlatne niti za lice bezbedne?

 

Tretman zlatnim nitima spada u potpuno bezbedne tretmane. Iako deluje komplikovano, zapravo je veoma lako i jednostavno. Zlatne niti, kao i niti različitih vrsta koriste se godinama već u kozmetičkoj industriji.

One samo spolja deluju kao konac, inače su biorazgradive. Kada ih lekar unese u vašu kožu. One tako jedno vreme ostaju, a onda počinje razgrađivanje koje podrazumeva malo duži vremenski period.

Ti takoreći konci imaju zadatak da naprave mrežu pod kožom, koja će stimulisati proizvodnju kolagena i podizanja lica na gore. Nikako ne bi trebalo preduboko ih uneti u donje slojeve jer tada efekat neće biti dovoljno dobar. Neće se popraviti tonus i zato se mora raditi korekcija. Isto je i ako se kojim slučajem baš u vašoj koži one ne pokažu efikasno. Radi se korekcija ugradnjom još nekog broja zlatnih niti.

Biorazgradnja počinje oko drugog i završava se do desetog meseca, nakon čega bi tonus trebalo da bude gotovo savršen.

Alternativa zlatnim nitima za lice

 

Evo još nekih saveta koji mogu pomoći da koža bude lepša, kao alternativa zlatnim nitima.

  • Krema protiv bora je prva stvar koju moramo navesti kao najbolju alternativu. Izbor kreme suzite na one sa biljnim sastojcima. One zahteva ju posvećenost i stalno mazanje, a daju sjajne rezultate.

Ako počnete na vreme i izaberete pravu kremu, ostale invazivnije metode vam neće možda ni trebati.

  • Biorevitalizacija kože jedan je od tretmana koji takođe nadoknađuje koži ono što ona već ima, ali je sa godinama počelo da se gubi. To su kokteli raznih korisnih sastojaka koji se ubrizgavaju u kožu. Čine da ona bude meka i nežna dugo vremena.
  • Još jedan od tretmana su fileri za lice. Oni takođe obezbeđuju koži zatezanje. Ubrizgavaju se ispod površine i ispunjavaju one delove koji su izgubili tonus. I filere, kao i biorevitalizaciju, treba obnavljati na određeno vreme.
  • Tu je i popularni botoks. Botulin koji se opet špricem ubrizgava u lice ima mog da zamrzne mišiće i da spreči da se kože pomera. I on je materijal koji se vremenom gubi, zato ga treba iznova unositi. Problem sa botoksom može biti taj što žene ćesto preteraju sa njim i dobiju veoma neprirodan izgled lica.

Cena i iskustva

 

Cene variraju od salona do salona. Naravno, cena ne može biti za svakoga ista jer neće ni biti isti broj mezoniti stavljen u lice. Ono što jeste izvesno, to je cena jedne niti. Ona varira od 5000 do 6000 rsd. Kod pojedinačnih bora je manji broj, dok je kod podizanja tonusa celog lica broj niti koji se stavlja veći.

Javilo nam se nekoliko čitateljki koje imaju iskustva sa zlatnim nitima, pa ćemo preneti njihove utiske vama.

Maja

 

„Jedna sam od retkih kojima su zlatne niti samo delimično pomogle da se oslobodi bora. Kod mene je problem bio taj da koža nije htela da ih prihvati. Potpuno je individualno, niko nije umeo da mi objasni zašto. Zbog toga sam razočarana.“

 

Svetlana

„Uradila sam zlatne niti kada sam napunila 43 godine. Već nekoliko godina zadovoljna sam kako moja koža izgleda. Znaci starenja nisu zaustavljeni, ali mi je koža mnogo svežija nego to je bila ranije.“

Teodora

„Stavila sam samo četiri zlatne niti jer su bore oko usana počele veoma da mi se primećuju, na savet drugarice. Želela sam samo da vidim kako stvari funkcionišu.  Nisam zadovoljna jer ne primećujem nikakvu značajnu razliku. Mogu da kažem kako mi je prirodna krema za lice više pomogla nego tih nekoliko niti. Možda nekad odem na čitav tretman, pa vidim značajnije rezultate.“

Borba sa borama je stalna i nikada ne prestaje. Brojni su načini u današnje vreme da se protiv njih borimo. Zlatne niti spadaju u jedan od, kako kažu, učinkovitijih načina. Na vama je da proverite da li je taj način vaš.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *