ombre na usnama
Usne

Ombre na usnama, izgled koji osvaja!

Ukoliko volite punije usne, ombre na usnama je upravo ono što vam treba. Saznajte kako da pravilno upotrebite ovaj efekat.

Stiče se utisak da je ombre na usnama poslednjih godina postala popularna tehnika šminkanja. Mnogi šminkeri bi rekli čak i neizostavna. Ipak, ako bolje sagledamo stvari, uočićemo da su takav način šminkanja koristile i naše bake, mame, tetke, tačnije mnoge generacije godinama unazad.

Imajući u vidu da je za postizanje ombre efekta potrebna samo olovka za usne tamnije nijanse i ruž svetlije nijanse, jasno vam je o čemu govorimo. One su ih nekada crtale ravno po ivici usana, a za danas popularni trend šminkanja, šminkeri koriste tehniku senčenja usana, što ustvari i jeste ombre efekat.

U nastavku detaljno opisujemo kako da postignete ovakav izgled.

Šta su ombre usne?

 

Ombre usne podrazumevaju da se na usnama nalaze dve različite nijanse boja koje se prelivaju jedna u drugu, i tako stvaraju vizuelni efekat punih usana.

Odličan su izbor za sve one koji imaju tanke usne, ali i za one koje žele da istaknu punoću svog izgleda. Ovakav način šminkanja usana samo upotpunjuje svaku šminku dajući sprecifičnu notu usnama, koje nakon toga izgledaju primamljivo i zavodljivo.

 

ombre usne

 

Jednom rečju, ombre izgled postiže se pravilnim senčenjem usana, a kao rezultat dobijate usne koje su naizgled veće, uredne i lepe. 

Jako je važno da se ombre odradi precizno, jer će u svakom drugom slučaju delovati neuredno. Tanka je granica između ova dva izgleda, pa se potrudite da ovladate tehnikom koja nimalo nije teška. Što je još interesantnije i bolje, potpuno je jednostavna i možete je sami primenjivati kod kuće od šminke koju već imate u svom neseseru. Potrebno je samo na pravi način da upotrebite nijanse koje i inače koristite.

Ombre je preporučljiv i za dnevnu i za noćnu šminku, jer jednostavno deluje savršeno i uklapa se u bilo koji make up. Pored toga što deluje lepo, ombre na usnama će učiniti da izgledate mlađe, podići će tonus usana i vratiće vam samopouzdanje. Metode podmlađivanja kao što su raz fileri za usne u ovom slučaju gube bitku, zato što usne ovom metodom deluju pune, osvežene i lepe. Čak i devojke koje imaju prirodno tanke usne, pomoću ovog trika mogu učiniti da im usne vizuelno deluju deblje.

Tamara je jedna od njih. Njene usne su oduvek bile tanke i jedva vidljive, ali nikada se nije dala upustiti u avanturu povećanja istih. Ona nije pristalica plastičnih operacija, već voli da sve na njoj deluje prirodno i lepo. Uspela je da podigne svoje samopouzdanje i da od tankih napravi pune usne. Nije čak koristila ni šminku (ombre), silikone, filere, nego je na potpuno prirodan način uspela da postigne ovaj efekat. Ona je izvukla keca iz rukava za dugotrajni efekat. Ako i vi želite da imate pune usne, koje odišu sjajem i punoćom, pogledajte šta je ona tačno koristila i šta joj je u tome pomoglo: https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/

U nekom periodu života opada tonus kože i tamo iza 35. godine dolazi do opuštenosti mišića oko usana. Ne postoji ono što profesionalna šminka ne može da uradi zarad lepote, zato hajde da se uverimo kako to ombre efekat postiže na usnama.

Efekat ombre na usnama

 

Ombre je francuska reč koja predstavlja prelivanje (stapanje) boja jedna u drugu, sličnih nijansi. Poznato je već dugo kod nas da postoji ombre frizura, ombre nokti i oni se veoma često primenjuju na našim prostorima. Sada jako primenjivana jeste i metoda šminkanja usana ombre efektom, kako bi dobili vizuelno veći volumen i punoću. Iako se trendovi u industriji lepote često menjaju i smenjuju, pune usne su nešto što gotovo nikad nije izašlo iz mode.

Upravo zbog toga su ombre usne i evoluirale u trend koji je osvojio naše dame. Em što nije bolno, vrlo često zna da bude i zanimljivo igrati se nijansama, pogotovo ako ste umetnička duša.

Naročito interesantan zna da bude onaj momenat da na usnama imate dve boje ruževa. Boja usana je jako važna i od nje zavisi kompletni prvi utisak i uklopivost u određenu kombinaciju. Nijansa ruža se prilagođava uglavnom odevnoj kombinaciji, a danas vrlo često ume da bude i potpuno drugačija, ili pak neutralna.

Osim dve vrste ruža, tamnije i svetlije nijanse, koristite i olovku za usne koja će usne lepo uokviriti i neće dozvoliti da se boja razlije okolo usana. Ova šminka je vrlo prirodna i apsolutno savršena čak i za svakodnevnu primenu. Prenosimo vam u celosti kako da sami našminkate usne ovom metodom.

Kako našminkati ombre na usnama?

 

Pre nego počnete da senčite usne ombre metodom, pobrinite se da vam usne budu hirdirane, glatke i masne, kako bi efekat bio što bolji.

 

 

Ne zaboravite da povremeno radite pilling usana, kako biste uklonile mrtve slojeve i hrapavost na usnama. Redovno koristite balzam za usne kako bi one bile mekane i glatke.

Šminkanje možete raditi četkicama ili prstima, kako god je vama lakše.

Ukoliko to radite sami sebi, slobodno koristite svoje prste, zbog boljeg osećaja za nanošenje i utapkavanje. Kada to radite drugima, koristite četkice iz higijenskih i sanitarnih razloga.

Najpre je potrebno da prekrijete prirodnu boju usana, tj da učinite da ona bude neutralna i neupadljiva. To ćete najbolje postići premazivanjem usana podlogom, korektorom ili puderom. Ne treba da mažete podlogu posebno, već možete iskoristiti ono što vam ostane posle mazanja tena, jednostavno to odmah uradite, iz razloga da neutrališete prirodnu boju usana. Svi imamo različitu boju i od nje zavisi kako će izgledati boja karmina koji budete koristile.

Kada ih premažete puderom, onda ujednačite tu boju i neutrališete našu prirodnu boju i dobićete onakvu boju karmina, ruža ili olovke takav kakav je proizvod.

Izbor boje karmina apsolutno može da bude širokog spektra. To mogu biti i jaki tonovi, poput crvene, ljubičaste, a mogu biti i nude nijanse (prirodne boje), braon i svetliji.

Prvi korak je popunjavanje kontura usana

 

Kada ste odabrale boju, krećete sa radom.

Prvo koristite olovku za usne koja mora biti tamna. Njom ouokvirite najpre gornji okvir, konture, spoljašnje uglove usana i donju ivicu. Ne popunjavaju se cele usne. Samo se uglovi usana popunjavaju, centar ostaje prazan, da bi njega mogli da nadograđujemo bojom kojom želimo. To je jako važno kod ombre efekta, kada senčite od tamnije ka svetlijoj nijansi.

 

ombre efekat na usnama

 

Drugi korak je nanošenje osnovnog karmina

 

Ako ste završili sa popunjavanjem ivica, dobili ste osnovu koju sada u nastavku samo nadograđujete. Nakon olovke, na red dolazi boja karmina ili sjaja koji ste izabrale. To mogu biti dugotrajni karmini i najčešće se koriste mat varijante, koje su sada jako u modi. Njime prelazimo preko olovke koju smo naneli, kako bismo pojačali efekat, a centar usana je i dalje prazan. 

U sredinu usana nanosite svetliju nijansu ruža/karmina, obično nude nijanse. Ukoliko nemate kod kuće ovakvu boju, kao alternativu možete iskoristiti tečni puder ili korektor za lice koji će imati potpuno isti efekat. Kada ste oba karmina naneli, dobro ih utapkate i sjedinite da se ne vide jasne linije i prelazi između njih, nego da se boje bukvalno prelivaju.

Na kraju, preko svega možete naneti providni sjaj za usne, ko voli, mada su danas mat varijante učestalije i popularnije.

Tehniku senčenja usana možete raditi četkicama, a možete raditi i svojim prstima. Kada ih onako pogledate, videćete da li su ivice lepo izvučene, ukoliko nisu, uzmite korektor i poravnajte celom dužinom. Tada će usne dobiti još potpuniji efekat.

Na kraju šminkanja, možete jednu maramicu samo poljubiti i obrisati tragove ostataka karmina, kako se ne bi dodatno razlivao. Vaše usne du sada dobile ombre izgled i zaista su savršene.

Postoji i drugi način da se usne osenče, tačnije da se ide obrnutim redosledom boja. Ta tehnika poznata je kao Korejska ombre tehnika, a pogledajmo kako se ona izvodi.

Korejski trend šminkanja ombre usana

 

Kao što rekosmo, Korejski trend šminkanja usana je isto ombre tehnika, samo se izvodi obrnutim redosledom.

Moć ove tehnike leži u tome što je tamniji deo skoncentrisan ka srdeini, a krajevi usana su svetlije nijanse.

Ovakav izgled usana takođe ima efekat prirodnih usana svežeg i mladalačkog izgleda. Usne izgledaju mlađe, sočnije i punije. 

Isto kao i kod klasičnog ombre crtanja, biće vam potreban korektor (puder) za uklanjanje osnovne boje na usnama. Njima bukvalno pripremate teren na kom ćete raditi. Tamniji ruž koji stavljate u sredinu, a na krajevima uobličavate usne svetlim karminima, pa na kraju sve to lepo obeležite olovkom za usne, koja je, naravno svetlije nijanse.

Obično se Korejska metoda radi različitim roze nijansama, pa eto, ako ste pristalica tih boja, možete se odlučiti za ovaj način šminkanja usana.

Bilo koju metodu da izaberete, vaše usne će sigurno delovati naglašeno i savršeno sveže. Kada ovladate tehnikom, možete ga koristiti i za svakodnevno šminkanje. Danas, mnoge dame ne mogu da zamisle šminku bez ombre efekta.

Trajna šminka sa ombre efektom

 

Trajna šminka ombre usana ili mikropigmentacija usana, odlična je za sve one koji žele sebi da skrate vreme šminkanja i da uvek izgledaju lepo. Ovom tehnikom se uspešno može ispraviti asimetrija usana, što je i najčešća indikacija za rad i prvi izbor naših dama.

 

ombre trajna šminka usana

 

Ombre tehnika trajne šminke je odličan izbor kada želite da neprimetno istaknete svoje usne i ona se uglavnom radi svetlijim nijansama, a može se naravno raditi i tamnijim, sve zavisno šta klijenti žele. Osvežen izgled i mala  raznolikost u svakodnevnom životu, uvek je primamljiv i prihvatljiv izazov.

Ova metoda šminkanja se ne izvodi kod kuće, već u specijalizovanim salonima koji imaju sertifikat za ovakav rad.

Ono što je možda još važno da istaknemo, jeste da se za ovu tehniku ne koriste obični ruževi i obična šminka, već je to prilagođeno najnovijim standardima profesionalnog šminkanja. Sve one u sebi sadrže neke supstance uglavnom prirodnog porekla, a takođe skoro sve sadrže male količine alkohola u sebi. Pre nego se odlučite za trajnu šminku, povedite računa o tome ako imate alergije na neki od sastojaka.

Tretman trajne šminke ombre usana se izvodi specijalnim mašinicama za trajnu šminku, čime se postiže izgled senčenih ili karmin usana. Ovo je šminka u kojoj se pigment nanosi na usne, a boja distribuira, tj prodire direktno u kožu. Pigment se zadržava u koži na dubini od 0,5mm tako da se ona svrstava u tehniku tetovaža i jako ju je teško ukloniti. Mora se pažljivo raditi, jer je svaka greška vrlo primetna i neoprostiva. Tetovažu je nemoguće oprati niti ukloniti laserom, zato dobro birajte i pazite kome se poveravate na rad.

Ombre u trajnoj šminki je relativno novi trend.

Posebnost se ističe jer se može kombinovati najmanje 5 različitih nijansi iz iste grupe osnovnih boja za stvaranje glatkog prelaza. Senčenje je danas jedna od najpopularnijih i najtraženijih tehnika popunjavanja usana šminkom. Kao što rekosmo, najčešće se radi u svetlijim nijansama bez-nude ili braon boje, ali se itekako može raditi i u naglašenim tonovima. To, opet kažemo, zavisi od želje i stila klijenta.

Nakon prvog završenog tretmana šmikanja usana trajnom šminkom, nakon mesec dana se radi dopuna tretmana, tzv. korekcija šminke, na mestima gde se pigment nije dobro primio. Sledeće iscrtavanje se vrši nakon 6 meseci i kasnije se samo jednom do dva puta godišnje radi održavanje rezultata.

Ako jednostavno više ne želite trajnu šminku, prestanite da odlazite na korekcije, i ona će vremenom sama izbledeti. Možda će biti potrebno da prođe izvesno vreme, ali ne očajavajte. Ionako vam usne uvek izgledaju uredno.

Ako ste umetnička duša i volite razlivanje boja, onda ste idealni kandidat za savladavanje ombre tehnike crtanja usana. A ako samo volite preciznu i efektnu šminku, onda ste savršeni da budete model koji će ovu popularnu šminku ponosno i poneti. Mi vam u oba slučaja želimo da budete u trendu, lepi oseveženi i nasmejani.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *