trajna šminka usana
Usne

Trajna šminka usana – dobar ili loš izbor?

Trajna šminka usana je obožavana sa razlogom! Uz nju ćete se buditi našminkani, jedrih i svežih usana! Da li je rešenje i za vas?

Trajna šminka usana popularna je godinama u nazad pa se tako šire različiti tračevi o njenim prednostima i manama. To je potpuno logično, jer svakoj ženi u jednom trenutku dosadi svakodnevno šminkanje pred ogledalom. Zato se zapitaju kakva je to trajna šminka i da li je baš za njih, a onda se dolazi do istinitih ali i neproverenih činjenica o tretmanu.

Rešila sam da stanem na put takvoj priči i na osnovu iskustva korisnica ali i saveta stručnjaka koje čitam, izvučem najvažnije o ovom tretmanu i predstavim ga iz svih uglova. Mogu slobodno da kažem sledeće: ukoliko želite zavodničke usne i svež izgled lica – na pravom ste mestu!

Šta je trajna šminka usana?

 

Trajna šminka usana predstavlja tretman bojenja prvog i drugog sloja kože, odnosno ubacivanja mikropigmenta unutar samih ćelija kože usana. Pigment koji se koristi ima svoj rok trajanja i blaži je od klasičnih tetovaža.

Tetovaža prodire kroz sva tri sloja kože, dolazi do krvotoka i ostaje u vašem organizmu tokom celog života. Iako danas postoji niz tretmana za uklanjanje tetovaža, ni jedan nije sto posto delotovoran, a procedure su uglavnom zahtevne i bolne.

Sa trajnom šminkom usana nema takvih problema. Boja se ubacuje površinski i vremenom bledi a zatim i potpuno nestaje sa vašeg lica.

Sam tretman trajne šminke usana smatra se profesionalnim, jer se posebnom aparaturom koja na svom vrhu ima iglice prodire u kožu i dobija novi izgled usana. To znači da tretman ne možete raditi sami već morate pronaći stručno lice. Tokom tretmana trajne šminke usana dobićete lokalnu anesteziju kako ne bi osetili minijaturne ubode na tankoj i osetljivoj koži svojih usana.

Kome je namenjena trajna šminka usana?

 

Trajnu šminku usana jednostavno njega obožavaju mlade ali i starije dame. Mlađa populacija ima izgrađen stil odevanja i šminkanja ali im je ponekad mrsko da svakodnevno nanose karmin pa se odlučuju na trajnu šminku usana.

 

trajno šminkanje usana

 

Dame u zrelijim godinama obožavaju tretman trajne šminke usana jer tonus njihove kože opada. Usled starenja lica u pedesetim i šezdesetim godinama gubi se zanosan volumen usana a često i ivice usana blede, tako da dobijaju ispijen izgled. Kako bi svojim usnana vratile mladalački izgled,  dame odlaze na tretman trajne šminke.

Tamara ima sasvim drugačije iskustvo. Nije joj smetala samo boja – htela je punije usne. Ona je to postigla na potpuno prirodan način, bez trajne šminke. Blista od samopouzdanja, a isto možete i vi ako probate njenu metodu! Pogledajte tajnu Tamarinog uspeha na sledećem linku: https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/ .

Trajna šminka usana zaista je tu za sve, možete ispuniti svaku svoju želju i uskladiti boju sa tonom svoje kože, naglašavajući lepotu svog lica.

Pomenula sam određene korake prilikom tretmana trajne šminke usana, ali to nije dovoljno.

Kako se izvodi trajna šminka usana?

 

Kada odaberete adekvatnu ordinaciju unutar koje se izvodi tretman trajne šminke usana, potrebno je zakazati kontrolni pregled. U toku ovog susreta stručnjak će detaljno pregledati kožu vaših usana, kako bi ustanovio da li postoje oštećenja. Ukoliko su vaše usne ispucale i suve, najpre ćete morati pravilno da ih negujete prirodnim serumom ili maskom, a zatim uradite tretman trajne šminke.

Prilikom trajnog šminkanja usana na vašoj koži ne sme da bude tragova oštećenja, ali ni herpesa.

Vodite li često bitku sa slabim imunitetom i herpesom na usnama naglasite to svom kozmetičaru ili plastičnom hirurgu pre samog tretmana, kako bi znao da ima posla sa tankom i osetljivom kožom. Tokom prve posete kozmetičkom salonu ili ordinaciji ustanoviće i debljinu kože vaših usana kako bi znali koju količinu boje treba da unesu u kožu.

Kada dođe vreme za tretman trajne šminke usana opustićete se na kozmetičkom stolu i dobićete lokalnu anesteziju. Naravno, stručnjak će detaljno očistiti vašu kožu i obeležiti olovkom tačke na usnama koje je potrebno dodatno naglasiti. Zatim će aparatom za utiskivanje boje pratiti skicu, a čistav proces ubrizgavanja boje traje oko sat vremena. Nakon njega dobićete ogledalo kako bi proverili da li je sve u redu i imali potrebe za korekcijom.

Danas većina salona preporučuje probno nanošenje šminke pre tretmana trajnog šminkanja usana. Boju kožu želite utisnuće na kožu na samo nekoliko dana, kako bi vi bili sigurni da je želite. Ponekad određena nijansa lepo izgleda u katalogu ali ne ide sa tonom vaše kože, zato je treba dobro proveriti.

Nakon tretmana trajne šminke usana mogu se pojaviti minijaturne krastice na koži koje ne treba pipkati i ljuštiti. Dobićete adekvatnu kremu koju treba nanositi po receptu stručnjaka na kožu, kako bi krastice otpale a šminka na usnama bila savršena. Imate jedan do dva kontrolna pregleda nakon tretmana i mogućnost korekcije.

Da li je tretman trajne šminke usana bolan?

 

Na usne se nanosi anestezija tako da sam tretman ne boli. Dame navode da su se nakon dejstva anestezije osećale pomalo čudno jer su im usne bridile. Morale su da paze da ne povrede usne nekoliko dana nakon tretmana i izbegavale su sauna i jako sunce.

Vrste trajne šminke za usne

 

Trajna šminka usana namenjena je apsolutno svima jer može naglasiti ivice usana, dati celokupnim usnama na volumenu ali i osvežiiti izgled celokupnog lica, ukoliko ima bled i izmoren izgled.

Praktično je svemoguća, ukoliko izaberete pravu vrstu trajne šminke za svoje lica u skladu sa željama i trenutnim stanjem kože.

Senčenje usana trajnom šminkom

 

Senčenje usana trajnom šminkom je odlična odluka ukoliko želite da unesete život u svoje usne ali tako da idalje izgledaju prirodno. Ukoliko imate svetao ten i usne koje zbog toga izgledaju beživotno, senčenje će ih učiniti svežim i zavodljivim.

Ovakav tretman trajne šminke podrazumeva izabranu boju koja se kreće od najsvetlije ka najtamnijoj nijansi.

Rubovi vaših usana i ivice ostaće prirodni u neutralnoj bež nijansi a boja će se postepeno menjati i naglašavati sve do sredine vaših usana. Izgledaćete prirodno sveže i zavodljivo.

Konturisanje usana trajnom šminkom

 

Dame su često zadovoljne bojom svojih usana ali ih nervira sama linija usana, koja nije jasno definisana. Posebno je ovaj problem naglašen kod zrelih dama, čija koža počinje da stari. Volumen usana opada a konture usana postaju blede i gubi im se oblik.

 

trajna šminka za usne

 

Ne morate podvrgnuti svoje telo plastičnoj operaciji, jednostavno trajnom šminkom naglasite konture. Beličasti okvir usana ispratiće uneta boja, tako da one postanu pune života sa jasnim ivicama. Nakon konturisanja usana linija usana i kupidonov luk potpuno su jasni i samim tim celokupne usne dobijaju živost i novu energiju.

Bojenje usana trajnom šminkom

 

Ovde je reč o klasičnom tretmanu nanošenja trajne boje na usne, tako da zameni vaš omiljeni ruž ili labelo. Namerno poredim sa labelom jer usne nakon bojanja ne moraju da budu prenaglašene. Vi usklađujete nijansu boje koja se nanosi po celim usnama, tako se svakog jutra budite prelepi.

Povećanje usana trajnom šminkom

 

Kruže priče da se usne mogu povećati trajnom šminkom i zaista nakon tretmana unošenja boje one dobijaju dodatnu svežinu i izgledaju zavodljivo. Osvežiće izgled celokupnog lica i postati naglašene, tako da izgledaju veće.

Naravno reč je o vizuelnom triku, koji možete odraditi i sa običnom šminkom.

Otkrivamo vam! Kako usne učiniti punijim uz pomoć šminke!

Za dodatni volumen usana uvek možete naneti prirodne serume ili otići na  unošenja filera za usne.

Boje za trajnu šminku usana

 

Boje za trajnu šminku usana podrazumevaju čitavu paletu od bež nijansi, svetlo roze, roze, zatim crvenih, bordo i tamno braon nijansi. Možete izabrati boju vašeg omiljenog ruža i zasijati u punom svetlu!

Generalni savet je da ne birate tamne boje jer se teško prekrivaju ukoliko poželite prirodniji, neutralniji izgled lica.

Kako negovati usne nakon trajne šminke?

 

Nega usana nakon trajne šminke u prvih 24 sata podrazumeva nanošenje hladnih obloga kako bi otok spao. Nakon tretmana pojaviće se blagi otok koji treba neutralisati uz hladne obloge, u tim trenucima izbegavajte kisele napitke koji mogu iritirati osetljivu kožu.

Otok nestaje kroz jedan dan i tada morate redovno nanositi prepisanu kremu. Pojaviće se male krastice na koži sa kojima treba biti pažljiv, nemojte ih dodirivati prvljavim rukama, zakačiti dok spavate i otkidati ili guliti. Nakon krastica pojaviće se nova koža sa pigmentom koja se može ljuštiti i biti suva.

U tim trenucima birajte prirodna sredstva za negu usana, pantenol kremu ili balzam za usne sa prirodnom osnovom.

Neću ni da pominjem koliko je važno otići na kontrolu i ne odlagati je zbog privatnih obaveza!

Kako skinuti trajnu šminku usana?

 

Niste zadovoljni rezultatima?

Ništa zato ne brinite!

Danas nam klinike širom zemlje nude tretman skidanja trajne šminke usana. Tretman se izvodi uz pomoć Nd:YAG lasera koji svetlosnim impulsom prodire do drugog sloja kože i direktno izvlači pigment iz ćelije. Pigment je doslovno ubijem zahvaljujući svetlosti iz lasera i nakon tretmana lagano izlazi iz vašeg tela.

Pigment iz kože izlazi zahvaljujući limfnom sistemu, izlučuje se na površinu kože zajedno sa limfom. Ono što je karakteristično za tretman laserom je da nema krvi i bola, proces skidanja trajne šminke je bezbedan i neće oštetiti okolno tkivo. Kako bi potpuno uklonili trajnu šminku sa usana potrebno je od dva do tri tretmana.

Neželjeni efekti trajne šminke usana

 

Neželjeni efekti trajne šminke usana svedeni su na minimum. Kontraindikacije se dogđaju kada se na vaše usne nanese neproverena i dermatološki neispitana boja, što je naravno u svim renomiranim salonima i ordinacija zabranjeno. Propisano je da se u vaše usne mora ubrizgavati prirodna boja, koju organizam prihvata i koja prolazi ispitivanja stručnjaka kako bi tretman prošao bezbedno i zadovoljavajuće.

Koliko traje trajna šminka usana?

 

Trajna šminka usana traje od tri do četri godine, a nakon tog perioda potrebno je ponoviti celokupan tretman.

U međuvremenu vi uvek možete zakazati korekciju trajne šminke usana i dodati boju na mestima gde je ona izbledela, kako bi zadržali senzualan izgled.

Mogu li se šminkati trajno našminkane usne?

 

Trajno našminkane usne najpre treba negovati pravilno, svakodnevno ih održavati mekanim i nežnim. Zatim ih treba štititi od vetra i hladnoće, posebno nekoliko meseci nakon tretmana kako ne bi ispucale i boja izbledela.

Zato u svojoj torbi uvek treba imati prirodan serum za usne koji će ih zaštiti od spoljašnjih uticaja i nahraniti unutrašnje slojeve kože vitaminima. Cilj je imati negovanu kožu usana kako bi održali njihov volumen i lepotu. Uvek možete pronaći serum koji u sebi ima čestice mente i na taj način vaše usne čini većim i bujnijim, tako da se boja trajne šminke dodatno istakne.

Pored prirodnih seruma na svoje usne možete naneti ruž. Ukoliko imate nude nijanse trajne šminke možete naneti crvenu boju ruža, lepo će se ocrtani na usnama. Trajnu šminku crvene boje, sa druge strane, nećete moći da prekrijete nude nijansama ruževa, ona će uvek izbijati na površinu.

Cena trajne šminke usana

 

Trajna šminka usana podrazumeva senzualan izgled od tri do četri, a ponekad i pet godina pa se ne treba voditi cenom i na osnovu nje donositi odluke. U kozmetičkim salonima cena se formira na osnovu broja korekcija, kontrola i željenog izgleda lica pa tako neki salonu ubrajaju tretman, dve kontrole i korekciju u cenu. Pronalazimo i salone u kojima se svaki dolazak plaća pojedinačno.

Budite mudri i zaberite najboljeg stručnjaka u svom gradu kako bi postigli zamišljeni, željeni efekat i istakli lepotu svog lica. Profesionalci nude trajnu šminku usana po ceni od pedeset evra pa na više, u zavinosti od kvaliteta boje, njihovog iskustva u radu i mnogih drugih stvari.

Trajna šminka usana: iskustva

 

Dame koje se odluče za tretman trajne šminke usana odlaze na redovne korekcije i bukvalno su zavisne od ružičastog izgleda usana i jasnog, senzualnog luka koji im je tretman priuštio. Pritom svakodnevno pravilno neguju usne ali i celokupno lice.

Ovaj tretman je mnoge žene otrgao od osećaja starenja, dao njihovom licu svežinu i učinio da se osećaju mlađe. Praktično im je vratio samopouzdanje!

Ima i onih kojima je brzo dosadilo da im usne svaki dan izgledaju isto.

Mi vam preporučujemo da razmislite dva puta pre nego što se odlučite za određenu boju i odete na probni tretman nanošenja boje, kako bi bili sigurni u svoju odluku. A zatim uživate u novom izgledu lica i ne skidate osmeh sa usana!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *