vazelin za trepavice
Oči

Vazelin za trepavice, za mekani treptaj!

Vazelin za trepavice može biti odličan izbor kada želite da vratite svežinu svojim dugim i lepim trepavicama. Isprobajte ga na ove načine!

Ukoliko niste vlasninca dugih, crnih i prirodno uvijenih trepavica, idealan ste izbor da isprobate upravo vazelin, za efekat istih. Možda će vam u početku zvučati čudno da on može imati bilo kakav efekat na dlaku, s obzirom da je poznat po tome da se koristi za kožu, ali verujte da ima fenomenalna i čudesna svojstva na svaki deo tela, pojedinačno. Ako ipak ne verujete, ostanite još kratko i lepo se informišite kako on deluje.

Vazelin za trepavice i njegova uloga

 

O vazelinu se na polju kozmetike dosta zna i upravo je on sastavni deo mnogih beauty tretmana koji su nam dostupni na tržištu. Skoro da ne postoji oblast u kojoj se vazelin ne može primeniti. Od korišćenja u medicinske svrhe, nege kose, kože, usana, do upotrebe na predmetima i uklanjanju masnih fleka sa površina.

 

vazelin za negu trepavica

 

Hajde da pogledamo šta je vazelin tačno po sastavu i šta ga čini tako čudesnim.

Vazelin je mešavina čvrstih i tečnih parafinskih ulja. Dobija se od ostataka destilacije nafte i voska, što znači da je praktično nerastvorljiv u vodi.

To mu omogućava da se vlaga zadrži unutar kože, pa mu je uloga hidriranja primarna u odnosu na sve ostale koje ima. 

Upravo ta kombincija voska i ulja čini da nam kosa, dlaka i koža bude mekana, hidrirana, sjajna i nežna. 

Nega trepavica može se obavljati samo vazelinom, nakon čega one deluju naglašeno i vidljivo, jer dobijaju na mekoći i besprekorno sijaju. Vazelin se može koristiti i umesto maskare, kada diskretno želite da naglasite svoje trepavice, koje su same po sebi dovoljno duge, lepe i naglašene.

 

 

Ipak, njegova uloga nije samo hidriranje trepavica.

Vazelin je odličan izbor za stimulaciju rasta dlake, za mekoću, sjaj i naglašenost.

Kada se uzme u obzir i njegova cena, jasno je zbog čega je i tako popularan, a između svega toga, način primene je više nego jednostavan.

Kako se koristi vazelin za trepavice?

 

S obzirom da se radi o predelu oko očiju, morate biti jako pažljivi, ukoliko ne želite da dođe do iritacije. Trudite se da na najbezbedniji način svojim trepavicama omogućite zavodljiv izgled.

Najpre je potrebno da dobro operete ruke i odradite toaletu očiju. Ukolnite sav višak šminke sa očiju i potrudite se da na njima ne ostanu kapljice vode, dakle, dobro osušite oči.

Kada ste to uradili, spremni ste za nanošenje vazelina.

Sve što vam je potrebno jeste jedan čist tufer ili vatirani štapić za uši. Uzmite malu količinu vazelina i nanesite duž cele dlake. Uvek praktikujte da ovo radite uveče pred spavanje, jer je potrebno da vazelin stoji neko vreme na trepavicama, kako bi imao bolji efekat. Noć je savršeno vreme za to. Iz više razloga. Noću se oči ne trljaju i ne razmazuju, pa je transfer prljavštine sveden na minimum. Oči nisu aktivne i praktično je nemoguće skinuti bilo šta sa njih. Noć je dovoljno duga da vazelin može odraditi svoj posao bez ometanja.

Drugi način na koji možete aplicirati vazelin na trepavice jeste četkica od maskare, koju ćete prvo dobro oprati i očistiti od ostataka, pa njome lagano nanesti vazelin, na isti način kao da stavljate maskaru. Ovaj metod je naročito dobar kada govorimo o donjim trepavicama, koje su malo nepristupačnije od gornjih. Ovako, nema rizika od ulaska vazelina u oko i bilo kakve iritacije.

Ujutru uklonite ostatke vazelina sa očiju, nekim blagim sredstvom za skidanje šminke, a nakon toga dobro umijte lice.

Ukoliko vas nervira da skidate slepljene delove vazelina sa očiju, pokušajte da nađete jednostavnije rešenje i da na lakši način povećate i obnovite svoje trepavice.  Dugačke i lepe prirodne trepavice nije teško imati, a tome najbolje svedoči Maja koja je bez nadogradnje uspela da oporavi svoje kratke i retke trepavice. Ne samo da ih je oporavila, nego su postale guste i duge. Budite i vi njen svedok i pročitajte njenu priču. Evo kako je to uspela: https://lepolice.com/vestacke-trepavice-zamenila-prirodnim-i-gustim/

Vazelin za rast trepavica

 

Ne postoje naučni dokazi koji potkrepljuju tvrdnju da vazelin pomaže rastu dlake, u ovom slučaju trepavica.

Više njih je bazirano na tome da ih je vazelin zaštitio od lomljenja, isušivanja, opadanja usled neadekvatne nege, što je dovelo do toga da trepavice budu otpornije i duže se zadržavaju u koži. Kao takve, normalno je da nesmetano rastu i da im se gustina ne pogoršava usled različitih uticaja spoljašnje sredine.

Ono što je neporecivo je to da se jako teško skida i uklanja sa površine dlake, jer prirlikom stajanja formira sloj, tzv. smolu, zbog voska koji sadrži u sebi. Ono što mu ne ide na ruku, jeste to da on može čak i da blokira folikule dlake, što nikako nije dobro kada je rast trepavica u pitanju. Često ga u ove svrhe kombinuju sa nekim drugim uljima, jer mu se mešanjem struktura obogaćuje, omekšava i biva privlačniji za nanošenje.

Najatraktivnija mešavina sa najboljim rezultatima zabeležena je kombinacijom ricinusovog i kokosovog ulja sa vazelinom. Konkretno u svrhe rasta trepavica, ricinusovo ulje i vazelin daju dobitnu kombinaciju, a pogledajte i zbog čega.

Ricinusovo ulje i vazelin za trepavice

 

Kao što rekosmo, vazelin korišćen samostalno nema nikakav efekat za rast trepavica, ali kombinacija sa ricinusovim uljem za trepavice je nepogrešiv spoj. Osim za rast, mnogi ih koriste i za bolji kvalitet i gustinu, kao i za negu i oporavak trepavica od nadogradnje.

 

vazelin za rast trepavica

 

Ricinusovo ulje ima brojne prednosti po dlaku. Hrani je i jača njenu prirodnu barijeru i folikul. Ima antibakterijske i antifugicidne sposobnosti, što ga čini čudotvornim, jer onemogućava dalje njihovo oštećenje i ispadanje. U sebi sadrži vitamin E za trepavice i omega 6 masne kiseline od kojih trepavice brže rastu i postaju gušće.

Ova dva sastojka utiču na hidrataciju korena trepavica.

Dovoljno je da pomešate jednu kašiku vazelina i jednu kašiku ricinusovog ulja, da dobijete fini namaz. Ubacite u staru maskaru i time negujete trepavice svake večeri, jedan duži vremenski period. Primetićete, veoma brzo, da su vam trepavice lepše, mekanije i znatno duže. Mogu ga koristiti i osobe koje imaju lepe trepavice, za redovnu negu i hidrataciju.

Nedostaci vazelina za trepavice

 

S obzirom da se vazelin dobija od ostataka nafte, on sa sobom nosi određene rizike. Prilikom duže i češće upotrebe, parafini iz vazelina začepljuju pore i stvaraju nepogodnu sredinu za razmenu kiseonika između dubinskih slojeva korena dlake i spoljne sredine. U prvom trenutku, on stvara prijatan osećaj i neverovatnu mekoću dlake. Dlaka stvarno izgleda mekana i gipka spolja, ali ostaje zatvorena.

Dugoročno posmatrano, ovakva nega trepavica može čak i još više isušiti dlaku, i uništiti njene zaštitne i regenerativne mogućnosti. Tada nastupa jedan jako težak i mučan period, jer što češće koristite vazelin, to će dlaka biti zahtevnija, a njena samoregulacija slabija.

Tada posežete za novom turom vazelina, koji ima sve negativniji uticaj na dlaku, a vi upadate u začarani krug u kome koristite sve više vazelina, a dlaka postaje sve isušenija i slabija, krtai lomljiva.

Zato budite oprezne prilikom upotrebe ovakvih preparata.

Možda će vam se u prvom momentu učiniti kao dobro rešenje, i zbog cene i zbog brzih efekata, ali znajte da ima i boljih rešenja koja nemaju ove nuspojave. Na primer, ulja za trepavice.

Vazelin i svilene trepavice

 

Ovo je tema koja verovatno zanima veliki deo ženske populacije. Imajući u vidu da su svilene i veštačke trepavice sve popularnije na našim prostorima, uvek postoji vapaj za pitanjima da li se one moraju održavati i na koji način to treba sprovoditi.

Kada govorimo o veštačkim trepavicama, slobodno možemo reći da njima nije potrebna nikakva dodatna nega, jer su one same po sebi plastične i ne zahtevaju održavanje. Kada se zalepe na oko, tu ostaju par sati, nakon čega se skidaju i odlažu u svoju kutijicu, spremno čekajući sledeći trenutak za lepljenje. Kada su one u pitanju, vazelin može poslužiti kao pomoćno sredstvo za njihovo lakše skidanje. Uvek je preporuka neko prirodno ulje, ali može se i vazelin iskoristiti u te svrhe. Dobro se natopi koren trepavice, a zatim samo lako povuče i odlepi.

Svilene trepavice su nešto sasvim drugo. To su implanti prirodne varijante, koji podrazumevaju redovnu negu, kako bi ostale lepe i uvijene kao i prvog dana. Poznato je da se čist vazelin koristi za negu kože nakon tretmana trajne šminke i tetovaža, jer stvara barijeru koja ne dozvoljava vodi da prodre unutar kože. Radi održavanja izgleda i mekoće svilenih trepavica, vazelin se može koristiti.

Bolje od vazelina za trepavice

 

Nešto iznad u tekstu, pomenuli smo kakve loše efekte vazelin može imati po kožu i samu dlaku. Ono što nismo dovoljno istakli jeste činjenica da je vazelin jako teško skinuti i u dobroj meri adekvatno ukloniti. On se ne meša sa vodom i jako je otporan kada je takva vrsta uklanjanja u pitanju.

Može se dogoditi da se često nakon nanošenja prilično dugo zadrži na trepavicama, što može da stvara osećaj težine na očima i da trepavice budu onako lepljive i neujednačene.

Zato alternativu uvek morate imati. A šta je bolje nego serum za negu trepavica.

Neki proizvođači su se fino dosetili da sve prirodne aktivne komponente sastave u jednu malu čudesnu bočicu koja će biti zadužena za negu i rast vaših trepavica. Zašto da vam neseser bude prepun pojedinačnih glomaznih preparata, koje ćete nenositi svake večeri ponaosob, kada je serum savršen za takve stvari u svakom pogledu? 

Pored seruma za negu i rast trepavica, doslovno ćete zaboraviti na skupe nadogradnje trepavica i bespotrebno mučenje vazelinom, čekajući efekat koji možda nikada neće doći.

Na našim prostorima, dostupno zaista dosta proizvođača seruma za rast trepavica koji obećavaju različite efekte. Mi vam možemo reći za jedan koji provereno deluje. Potpuno je prirodan, i sasvim neškodljiv, a što je najvažnije, rezultati su neminovni i brzi. Zove se Trepolea.

Pored toga što ubrzava rast, ona neguje, održava hidrataciju, ishranu trepavica, jednom rečju, brine o njihovom celokupnom zdravlju.

Vazelin za trepavice, iskustva

 

Kao i za svaki drugi kozmetički preparat, ja najviše volim da čujem direktna iskustva pojedinaca koji su ga već i isprobali, a možda i nastavili sa korišćenjem istog. Zato njihove reči prenosimo u celosti.

Marijana, 23 godine

“Oduvek sam imala kratke trepavice koje su jedva bile vidljive. Razmišljala sam o nadogradnji, ali sam bila jako neodlučna. Želela sam prvo da isprobam nešto prirodno. O vazelinu sam dosta čitala, jer je on jako rasprostranjen svuda. Rešila sam da ga probam i mogu vam reći da mi ništa nije pomogao. Nit su mi trepavice porasle, nit su postale vidljive. Za mene lično je to bilo samo obično gubljenje vremena.”

 

 

Nikolina, 30 godina

“Vazelin koristim jako dugo, za negu čitavog tela. Prvo sam ga počela upotrebljavati za ispucale pete, zatim malo za kosu, a došla sam i do toga da negujem i trepavice njime. Vrlo sam mu zahvalna, jer za mali novac postižem sve ono što bi postigla nekom skupom kremom. On mi je praktično univerzalan preparat, neguje, štiti, vlaži. Super, zadovoljna sam. “

Martina, 42 godine

“Imala sam sreću da biram između dva preparata koja su mi na jednoj promociji bila ponuđena. Bio je to običan vazelin i serum za trepavice. Izabrala sam serum i ne kajem se. Od mnogo drugih žena sam čula kako su razočarane vazelinom, jer nisu postigle nikakav efekat. Ja jesam i presrećna sam.”

Iz priloženog možemo da zaključimo da vazelin nije baš u svakom momentu najpametniji izbor. Nije slučajnost što za svaki deo lica postoji odgovarajući preparat, jer u suprotnom bi jedna krema rešavala sve probleme, a to je jasno kao dan, da je nemoguće.

Vama ostaje da i sami vazelin za trepavice isprobate, ako baš želite, a mi se nadamo da smo bar malo pomogli u donošenju korisnih informacija!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *