vitamin E za trepavice
Oči

Vitamin E za trepavice – za pogled koji sija novim sjajem!

Ako želite da saznate kako da uz vitamin E za trepavice vaš pogled zasija novim sjajem, na dobrom ste tragu! Probajte, nemate šta da izgubite.

Naše lice je mnogo više od obične fasade koju treba osvetlit. Ono je hotel od pet zvezdica, kome negom treba da ponovo vratimo sjaj i lepotu.

Izreka kaže: „Oči su ogledalo duše!“. Lepe i izražajne oči su najlepši ukras lica, njegov ponos i ključaonica na vratima kroz koju virimo u dom nečije duše. A ono što ističe lepotu oka i stavlja ga u prvi plan su duge i guste trepavice. Bez lepih trepavica oko je kao slika bez rama. Negovane i lepe trepavice čine da nam oči zasijaju poput zvezda i da budu lajt-motiv lica.

Srećom ovo nije nemoguća misija koja isključivo zahteva da trčimo u prvi šoping-mol po super moderne veštačke trepavice, već im uz vitamin E za trepavice možemo udahnuti novi život.

Sve želimo da imamo duge, guste i uvijene trepavice poput filmskih diva i lepotica iz modnih magazina. Zbog toga, ako nismo obdarene prirodno dugim trepavicama, koristimo maskaru, umetke ili tzv. „veštačke trepavice“, stavljajmo nadogradnju i „mini-val trepavica“. Međutim, ovo jesu brza i jednostavna rešenja problema, ali su samo privremena.

Ako želite trajno imati prirodne duge i guste trepavice, treba da naučite kako negom možete postići da one budu zdrave i bujne.

Ako vaše trepavice ne izgledaju kao iz magazina, ne brinite, niste jedine. Maja je takođe godinama imala tanke i retke trepavice i dugo je maštala o dugim, zanosnim trepavicama i gustim obrvama. Probala je skoro sve što se moglo probati za poboljšanje njihovog rasta, međutim ništa nije pomagalo, sve dok nije saznala za rešenje. Od tada su njene trepavice gušće nego ikada i njenom licu su dale novi i lepši izgled. Pročitajte Majino iskustvo, motivisaće i vas da napravite promenu. I vaše trepavice i obrve mogu lako postati prirodno guste i lepe ako probate isto što i ona. O čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/vestacke-trepavice-zamenila-prirodnim-i-gustim/

Kako deluje vitamin E za trepavice?

 

Vitamin E, poznat i kao tokoferol, je prvoklasna hranljiva materija koji pruža velike blagodati za zdravlje i lepotu i obogati svaku vrstu nege. Poznat je kao veoma moćan antioksidant koji ima važnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala čime sprečava oksidaciju i degenerativne promene na tkivima. Zbog ovog njegovog svojstva, veoma je popularan i prisutan u većini kozmetičkih preparata, kako za negu kože, tako i za negu kose i obrva. On je naš dragi prijatelj i saveznik, on je „majstor za sve“, pa vam ga od srca preporučujemo i za negu trepavica. 

Vitamin E višestruko deluje na trepavice, tako što:

Održava zdravlje kože kapaka i korena trepavica

 

Vitamin E hidrira inače osetljivu i sklonu sušenju kožu kapaka, omogućava održavanje neophodne vlage u korenu dlake, uravnotežava lučenje masnoća, pospešuje čišćenje pora i pomaže formiranju zaštitnog sloja na koži. Time omogućava i zdravlje korena dlake i pravilan rast trepavica.

Stimuliše rast trepavica

 

Vitamin E stimuliše kapilare i poboljšava cirkulaciju, povećavajući tako dotok krvi u kožu kapaka i folikulu dlake. Prodire duboko u kožu i pomaže snabdevanje folikule kiseonikom i drugim potrebnim hranjivim sastojcima. Na taj način pomaže pravilno ishranjivanje folikule dlake, čime podstiče rast trepavica.

Zaustavlja opadanje trepavica

 

Opadanje trepavica se javlja pod dejstvom slobodnih radikala i oksidativnog stresa, što dovodi do raspadanja ćelija folikula dlake trepavica. Vitamin E ima prirodne antioksidativne efekte koji mogu pomoći u smanjenju količine oksidativnog stresa na ćelije folikula dlake. Takođe je koristan za proces obnavljanja ćelija i pomaže regeneraciju folikula dlake, čime zaustavlja opadanje trepavica.

Regeneriše trepavice i čini ih sjajnijim

 

Do slabih, lomljivih i oštećenih trepavica može da dođe usled nedostatka nekih hranljivih sastojaka ili zbog upotrebe nekvalitetne kozmetike koja sadrži štetne hemikalije. Vitamin E dubinski hidrira vlas, pomaže u obnavljanju strukture dlake, poboljšava njenu teksturu i kvalitet i pomaže ponovnom formiranju zaštitnog sloja.

Kako se koristi vitamin E za trepavice?

 

Vitamin E za trepavice se može koristiti u tečnom obliku u ampulama, u obliku ulja i u vidu seruma.

 

upotreba vitamina E za trepavice

 

Može se koristiti samostalno, pomešano sa drugim sastojcima ili kao dodatak drugim kozmetičkim proizvodima.

Ampule vitamina E su lako dostupne, one mogu da se pronađu u gotovo svakoj apoteci i mogu se kupiti u kutiji ili na komad. Ovo nisu staklene ampule, već mekane plastične ampule koje se lako otvaraju i koriste. One sadrže čist vitamin E (tokoferol) biljnog porekla u tečnom obliku u koncentraciji 5%. 

Ampula je napravljena tako da se nakon otvaranja njen sadržaj veoma jednostavno nanosi na trepavice. Vitamin E u ampulama je veoma praktičan za upotrebu – koža ga vrlo brzo upija, deluje odmah nakon primene i ne ostavlja tragove. Primena čistog vitamina E iz ampula daje odlične efekte, kako na vaše trepavice, tako i na kožu kapaka.

Za intenzivan tretman treba ga nanositi 1-2 puta dnevno, tokom četiri nedelje. Kada se redovno koristi, pomaže da vaše trepavice postanu gušće, duže i zdravije.

Za negu trepavica, nešto su praktičniji oblici vitamina E u vidu ulja i seruma. Kako su poslednjih godina ulje vitamina E i serum sa vitaminom E jedni od najpopularnijih i najviše traženih kozmetičkih proizvoda za spoljnu upotrebu, veoma su lako dostupni na tržištu. Obično se mogu naći u većini lokalnih drogerija, apoteka i prodavnica kozmetike.

Vitamin E za trepavice je najbolje koristiti uz masažu kapaka i češljanje trepavica. Blaga masaža kapaka stimuliše cirkulaciju u području oko očiju, pospešuje dotok krvi do folikula dlake i njihovo bolje snabdevanje hranljivim materijama, što ubrzava rast trepavica i pomaže da one postanu jače i gušće. 

Vrhovima prstiju nežno masirajte kapak kružnim pokretima. Svakodnevno masirajte 5 do 10 minuta da biste dobili što bolje rezultate. 

Takođe je preporučljivo svakodnevno češljanje trepavica, pokretima od korena dlake prema krajevima. Za češljanje možete da koristite četkicu kojom istovremeno možete nanositi ulje ili serum za negu trepavica. Češljanje trepavica pomože u čišćenju začepljenih pora na liniji trepavica, omogućava osnovnim hranjivim sastojcima da dođu do folikula i time stimuliše rast dlake.

Vitamin E ulje za trepavice

 

Sve je veća popularnost ulja vitamina E u kozmetici. Mnoge žene koje su probale ovu vrstu tretmana trepavica su oduševljene.

Ono deluje kao regenerator koji hidrira vlas i pomaže u njenoj zaštiti. Održavanje trepavica vlažnim pomoću ovog ulja može ih malo podebljati, a takođe će ih i ojačati i učiniti ih da budu manje sklone lomljenju.

Slično kao što deluje regenerator za kosu, tako i ulje vitamina E trepavicama pomaže da postanu jake i zdrave. Ono se može koristiti samostalno ili pomešano sa drugim uljima za trepavice poput kokosovog ulja, ulja jojobe ili ricinusovog.

Primena ulja vitamina E je vrlo jednostavna. Pre nanošenja, na trepavicama ne sme da bude šminke, pa to učinite nakon uklanjanja šminke ili pranja lica. Koristite kapaljku ili štapić (ili aplikator koje se dobija sa većinom bočica vitamina E ulja), nanesite tanak sloj ulja duž linije trepavica i nežno trljate pošto je koža oko očiju je vrlo osetljiva.

Ulje vitamina E je guste konzistencije, ali se brzo i lako apsorbuje. Najbolje je nanositi ga pred spavanje, jer ako pokušate da ga koristite ujutru, može vam biti teško da nanesete maskaru ili drugu šminku za oči.

Sačekajte najmanje 20 minuta pre odaska na spavanje kako bi koža upila ulje i kako ono ne bi ostalo na vašem jastuku. Rezultate ćete videti nakon četiri nedelje, ali imajte na umu da ćete morati da budete dosledni i da nanosite ovo ulje najmanje tri do četiri puta nedeljno.

Serum sa vitaminom E za trepavice

 

U poslednjih nekoliko godina serumi za trepavice su stekli veliku popularnost. Ako tragate za efikasnim rešenjem za jačanje rasta slabih, tankih i retkih trepavica, onda je to ovaj preparat. Serum je preparat specijalno formulisan da jača i obnavlja folikulu kao i strukturu same dlake, čineći trepavice zdravijim i gušćim. On sadrži brojne aktivne supstance, kao što su kvalitetna ulja sa masnim kiselinama, vitamini i minerali, koji neguju i ishranjuju kožu kapaka, folikulu dlake kao i same trepavice.

U serume najčešće ulaze hranljivi sastojci kao što su ricinusovo ulje, vitamin E, aloa vera gel, vazelin, kokosovo ulje ili bademovo ulje. Oni se prave tako da budu lagane teksture tako da se lako upijaju i ulaze u folikulu bez izazivanja iritacije, i pored toga neguju i kožu kapaka.

Serum hidrira i pomaže održavanje neophodne vlage u korenu dlake, pomaže snabdevanje folikule potrebnim hranjivim sastojcima, pomaže regeneraciju folikula dlake. Na taj način zaustavlja opadanje trepavica, jača njihov koren i stimuliše rast novih, zdravijih i jačih. 

Serum takođe utiče i na samu vlas i njenu strukturu tako što je hidrira, ojačava i povećava njen volumen, zaglađuje oštećenja i oblaže slabe krajeve, čineći na taj način trepavice jačim, punijim i dužim. Tako da ako imate problema sa trepavicama, od srca vam preporučujemo da investirate u kvalitetan serum za trepavice.

Ricinusovo ulje i vitamin E za trepavice

 

Prirodna biljna ulja su odlična za rast i negu trepavica, a među njima prednjači ricinusovo ulje za trepavice . Ono sadrži 90% ricinoleinske kiseline – sastojka za koji je dokazano da ima potencijal da spreči opadanje dlake. Pored toga, bogato je hranljivim sastojcima poput omega 3 i omega 6 masnih kiselina, minerala, proteina i drugih. Svi ovi hranljivi sastojci neguju folikule i podstiču rast nove dlake.

Ricinusovo ulje pomaže u vlaženju i održavanju debljine trepavica, čineći ih da izgledaju punije i bujnije.

Zbog toga je ricinusovo ulje čest sastojak koji se koristi u većini seruma za trepavice. Ako želite da vaše trepavice postanu duže i punije treba da spojite dva najmoćnija sastojka za podsticanje rasta dlake – ricinusovo ulje i vitamin E. Isprobajte sami uz pomoć našeg recepta!

Potrebno je:

  • ½ kašičice ricinusovog ulja i
  • ½ kašičice ulja vitamina E,
  • mala staklena posuda,
  • špric za prenos ulja i
  • prazna i čista tubica od maskare ili staklena bočica sa kapaljkom.

Postupak: u malu staklenu posudu dodajte ricinusovo ulje i ulje vitamina E; pomešajte ulja zajedno čačkalicom; mešavinu pomoću šprica prebacite u praznu tubicu od maskare ili u bočicu.

Ovu smešu nanosite u jednom sloju duž linije trepavica, kao i na same trepavice. Ovaj tretman ponavljajte svako veče pre spavanja redovno tokom 4 nedelje i videćete rezultate.

Vitamin E i Aloe Vera za trepavice

 

Aloe Vera je poznata po svojim izuzetnim hidirajućim svojstvima i zbog toga je veoma omiljeni sastojak u kozmetičkim preparatima. Sve više se koristi i samostalno, najčešće u obliku gela, a može se i mešati sa drugim korisnim sastojcima. Pored toga što se pokazala kao fantastično sredstvo za hidriranje kože, ona deluje na isti način i na vlasi kose, trepavica i obrva. Upravo to svojstvo hidriranja je ono što je najviše izdvaja od drugih sastojaka koji se koriste za negu trepavica.

Ako želimo brze rezultate, takoreći „preko noći“, aloe vera će nam pružiti prvu pomoć. Intenzivnim hidriranjem trepavica, ona će odmah dati volumen trepavicama tako da će one postati vidno punije i gušće od korena do vrhova. Takođe, njena želatinasta tekstura će izgladiti oštećenja na samoj vlasi i obnoviće njenu strukturu, kao i ojačati slabe i istanjene krajeve. Na ovaj način, za kratko vreme može se postići efekat jakih, gustih i dugih trepavica.

Najbolje rezultate ćemo postići ako koristimo mešavinu vitamina E i aloe vera gela. Ovu mešavinu možete sami napraviti na jednostavan način kod svoje kuće.

Potrebno je: 1 kašičica gela aloe vere i 1 ampula vitamina E, mala staklena posuda, špric za prenos preparata i prazna tubica od maskare koju više ne koristite (prethodno dobro operite staru tubicu od maskare i njenu četkicu)

Postupak: stavite aloe vera gel u posudu, dodajte vitamin E i dobro ih promešajte da dobijete jednoličnu smesu; pomoću šprica dobijenu smesu prebacite u očišćenu tubicu od maskare.

Ovaj tretman je najbolje primenjivati uveče pre odlaska na spavanje. Četkicu za maskaru umočite u tubicu i nanesite preparat na trepavice celom dužinom do vrhova, a povremeno i u cik-cak potezima radi boljeg nanošenja. Sačekajte pre spavanja oko 15 minuta da se trepavice osuše i ostavite da preparat deluje preko noći. Rezultati će biti vidljivi već sledećeg jutra – trepavice će dobiti na volumenu i izgledaće punije i duže.

Da li je vitamin E bezbedan za trepavice?

 

Vitamin E (tokoferol) i njegovi derivati su potpuno bezbedni za korišćenje i široko se koriste u mnogim kozmetičkim proizvodima. Kliničke studije su pokazale da tokoferol i njegovi derivati nisu iritirajući za kožu i oči tj. da su bezbedni za lokalnu primenu i upotrebu u kozmetičke svrhe. 

 

ulje vitamina E za trepavice

 

Studije su pokazale da su izuzetno retki neželjeni efekti kao što su alergijske ili nadražujuće kožne reakcije.

Da li ste alergični na neki od oblika vitamina E možete proveriti tako što ćete pre upotrebe napraviti test na maloj površini kože na zadnjem delu ruke. Sačekajte najmanje 24 sata, pa ako koža ne reaguje crvenilom ili svrabom, možete ga normalno koristiti. Ako dođe do alergijske reakcije konsultujtete se sa dermatologom da vam pomogne da odredite koji oblik vitamina E najbolje odgovara vašoj koži.

Iskustva sa vitaminom E za trepavice

 

Svi maštamo o dugim, bujnim i zanosnim trepavicama, ali samo srećne dame dobijaju prirodno duge i guste trepavice.

Ako ste nezadovoljni izgledom i kvalitetom svojih trepavica niste jedini. Srećom postoje prirodni načini na koje i vaše trepavice da postanu zdrave i bujne. Saznajte o iskustvima ovih dama:

Ana:

„Koliko god šminke da sam stavljala, ja sam dobijala samo obične trepavice koje neke devojke imaju i bez šminke. Nema toga šta nisam pokušala ali sve je bilo bezuspešno. Istražujući po netu, slučajno sam saznala za serum za trepavice na potpuno prirodnoj bazi i sa vitaminom E. Odmah sam ga poručila i počela da ga nanosim. Primetila sam da je vrlo lagana formula i da se lepo nanosi i upija. Nisam odustajala, mazala sam trepavice svaki dan i to je dalo rezultate. Ja sada imam guste tamne trepavice koje uokviruju oko i ističu svu lepotu. Moje trepavice su savršene bez drugih dodataka. Više ne koristim ni maskaru – nije mi potrebna, moje su trepavice guste i lepe i bez šminke!“

Maja:

“Znate onaj osećaj kada stavljate maskaru, pa se upinjete i trudite da izvučete maksimum, da trepavice budu što duže i zanosnije? E pa, ja sam se tako mučila godinama. Šta god da sam radila, koju god maskaru sam koristila, nema te koja je od mojih trepavica mogla da napravi čudo. Svetle, tanke i kratke trepavice i obrve bile su predugo moja svakodnevnica. Čini mi se da su moje trepavice čak opadale i bile sve ređe i ređe. Probala sam maltene sve što se moglo probati za rast trepavica. Nije ništa pomagalo sve dok nisam otkrila prirodni serum za rast trepavica sa vitaminom E. Serum sam nanosila redovno i svakog dana sam primećivala promenu. Nakon nekoliko nedelja, malo bolje sam se pogledala u ogledalo, kad ono, imala sam šta da vidim. Te moje tanke i retke trepavice su se progustile, lepo sam videla razliku. Moje trepavice sada divno izgledaju, dugačke su i zanosne, onakve kakve sam uvek želela!“

Dovoljno razloga da probate vitamin E za trepavice? Mi mislimo da jeste. A kada probate, javite iskustva.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *