minival trepavica
Oči

Minival trepavica – kako izgleda tretman i koja je cena?

Minival trepavica garantuje trajno podignute i uvijene trepavice, a sve to za samo sat vremena. Savršeno rešenje ukoliko imate svetle, retke i tanke trepavice.

Budimo iskreni, duge, guste i podignute trepavice su san većine žena. Znamo koliko to utiče na celokupan izgled očiju i lica, a zbog toga nam je važno da trepavice budu što gušće i duže. Ali šta raditi kada one jednostavno nisu takve, kada je majka priroda bila malo škrta prema nama?

Ne hvatajte se za glavu, i to se da srediti, a minival trepavica je jedna od trenutno najpopularnijih metoda. Da vidimo o čemu je reč.

Šta je minival trepavica?

 

Sve smo sigurno čule za minival kose, a mnoge su i trajno uvijale kosu na ovaj način. Znamo da se stavljaju vikleri i različite kiseline kako bi uvijanje bilo što dugotrajnije. I da, frizura u ovom slučaju može da izgleda fenomenalno. Pod jednim uslovom: da je sve urađeno kako treba.

A otkud sada odjednom i minival trepavica?

Ovaj trend zaživeo je nedavno i sve je popularniji među damama. Zbog čega?

Jednostavno je:

Minival trepavica je bezbolna i brza metoda koja pomaže svima koji imaju tanke i spuštene trepavice, da one konačno postanu naglašene i uvijene.

Ako vam je dosadilo da stavljate veštačke trepavice i mučite se da ih uvijete, onda je minival trepavica kao stvoren za vas. Čak iako su vaše prirodne trepavice kratke i jedva vidljive, ovaj, sve popularniji tretman, lepo će ih uviti i podići. Samim tim, oči će doći do izražaja.

Često, u kombinaciji sa minivalom radi se i farbanje trepavica, tako da imate 2 u 1. Dobijate ujedno duže i tamnije trepavice, pa na neko vreme možete slobodno da zaboravite na maskaru.

Ipak, ovde saznajte zašto je važno da umete da izaberete pravu maskaru za sebe.

Kome je namenjen minival trepavica?

 

 Prvenstveno ga obožavaju devojke koje imaju izrazito svetle, spuštene, tanke i kratke trepavice.

Pomoću minivala, njihove trepavice konačno postaju primećene, duže i gušće. Naravno, podvrgavaju mu se i devojke sa prirodno dugim i gustim trepavicama, a koje žele da one izgledaju još dramatičnije i duže.  Kandidat ste upravo vi ako se pronalazite u sledećim stavkama:

 • niste zadovoljne izgledom i dužinom svojih prirodnih trepavica;
 • ne želite da radite nadogradnju trepavica ili da stavljate veštačke;
 • imate spuštene kapke i želite da vaše oči izgledaju veće i otvorenije.

A ako ste ikada koristili uvijač za trepavice, onda znate koliko je ova spravica moćna. Uvijete trepavice za nekoliko minuta, nanesete maskaru i eto ga! Pogled iz snova bez puno truda. Ipak, to je potrebno raditi svakog dana, ako želimo da trepavice uvek izgledaju lepo i senzualno. A često nemamo za to ni volje ni živaca.

Upravo zato je minival trepavica instant rešenje. On će nam pomoći da izbegnemo svakodnevno mučenje i uvijanje trepavica, jer traje i do nekoliko nedelja.

A šta kada ne želimo da naše trepavice budu dugačke, lepe i guste samo nekoliko nedelja, vež maštamo da tako uvek izgledaju?

Tajnu će vam otkriti Maja! Ona je našla način da od svojih kratkih i svetlih trepavica napravi sasvim suprotno.Dugo je bila jedna od onih devojaka koje se stalno žale jer su im trepavice svetle i gotovo nevidljive, a obrve tanke. Probala je nadogradnju trepavica i još mnogo toga, ali sve je bilo uzalud. A onda je, sasvim slučajno, naišla na nešto potpuno prirodno rešenje! Konačno ima guste tamne trepavice koje uokviruju oči i ističu svu lepotu i obrve koje može da oblikuje kako želi! I vama može pomoći isto što i njoj. Saznajte o čemu se radi na ovom linku:https://lepolice.com/vestacke-trepavice-zamenila-prirodnim-i-gustim/

Oprema za minival trepavica

 

minival trepavica oprema

 

Pre nego što se odlučite da posetite kozmetički salon i uradite minival trepavica, važno je da baratate svim činjenicama. Sigurno se pitate kako je uopšte moguće uvijati trepavice kao što uvijamo kosu i da li se to radi na isti način?

Naravno da ne!

Naše oči su izuzetno osetljive i koji god tretman da radite i ima veze bilo sa trepavicama, obrvama ili zatezanjem bora oko očiju, mora se raditi na najnežniji mogući način.

Set za minival trepavica sadrži ovo:

 • vikleri za minival trepavica – nisu u pitanju klasični vikleri, daleko od toga, već je reč o posebnom valjku na koji se namotavaju trepavice. Ako je valjak manji, trepavice će biti uvijenije i podignutije. Kozmetičar će odlučiti koji valjak će upotrebiti, a na osnovu dužine, jačine i gustine vaših prirodnih trepavica;
 • kiselina za minival trepavica – reč  je najčešće o posebnim preparatima koji su na bazi voćnih kiselina i prirodnih sastojaka koji imaju sposobnost da uvijaju dlačice. Svi kozmetičari naglašavaju da se radi o preparatima koji će nahraniti i regenerisati dlačice. Ali i da nema potrebe da brinete da će ih kiseline oštetiti i uzrokovati opadanje trepavica;
 • Fiksator ili učvršćivač koji služi da dodatno učvrsti trepavice.

Da li je bezbedno raditi minival trepavica?

 

Morate biti sigurni da je salon u kojem radite minival trepavica proveren. Prema tome, najbolje je da idete na preporuku. Ova metoda nije ništa rizičnija od bilo koje druge koja podrazumeva korišćenje hemijskih supstanci i kiselina, ali svakako da su moguće određene alergijske reakcije.

Evo mog primera. Radila sam ruski volumen, odnosno, na svaku trepavicu su mi nadograđivali po jednu ili dve vlasi. I to je izgledalo odlično, ali ja, kao neko ko ima veoma osetljive i svetle oči, imala sam burnu reakciju. Oči su mi čitav dan bile natečene i crvene, ali na sreću, rešila sam to kapima za oči.

Zato, oprez!

Pre nego što se podvrgnete minivalu trepavica, bilo bi dobro da prvo uradite test hemikalija na svojoj ruci, čisto kako biste sprečili iritacije, osipe i crvenilo.

I da, najvažnije je da osoba kojoj prepuštate  trepavice bude majstor svog zanata i profesionalac. Amatere zaboravite u ovom slučaju. Bolje je i da platite više, nego da se kockate.

Kako se izvodi minival trepavica?

 

Ako se i dalje pitate da li je ovaj tretman za vas, ali žarko želite duže trepavice, onda je dobro da znate sledeće.

Za razliku od, na primer, nadogradnje trepavica, ovde nema onog dosadnog otpadanja dlačica.

Ova metoda je prirodna jer se samo produžavaju i potamnjuju vaše već postojeće trepavice.

A kako se izvodi?

 • Trepavice je prvenstveno potrebno očistiti od šminke i svih nečistoća;
 • Potom će kozmetičar odrediti veličinu valjka, odnosno malenog viklera kojim će uviti vaše trepavice. Valjak je samolepljiv i kači  se uz sam rub kapka, iznad  gornje trepavice. Pomoću štapića, dlačice se uvijaju na njega;
 • Nakon toga sledi nanošenje nekoliko slojeva kiselina i hemijskih supstanci koje će trajno uviti i podići vlasi, a imaju funkciju minivala. Reč je o veoma blagim i nežnim kiselinama, mnogo slabijim od onih koje se nanose za minival kose;
 • Sledeći korak je nanošenje silikonskog premaza ili fiksatora koji služi za učvršćivanje i podizanje trepavica;
 •  Na kraju tretmana vikler se skida uz pomoć uljanog sredstva koji omekšava trepavice;
 •  Iduća faza, ukoliko želite, je farbanje trepavica da bi one postale još izraženije i dobija se vizuelni efekat dužine. Kozmetičari svakako preporučuju i ovaj korak, jer je efekat minivala slabije vidljiv ukoliko trepavice nisu barem blago potamnjene.

Na kraju se nanose određena ulja, aminoskiseline ili kolagen koji dodatno neguju dlačice.  

Čitav postupak traje oko sat vremena i potpuno je bezbolan. Otežavajuća okolonost je to što ćete sve vreme morati da žmurite, pa se spremite na to. Ako imate osetljivu kožu oko očiju, može doći do svraba i peckanja. Dva dana nakon tretmana trepavice se ne smeju kvasiti i ne smete ići u solarijum ili saunu, kako se dlačice ne bi opustile.

Koliko traje minival trepavica, cena?

 

Efekat je vidljiv odmah, a trajanje prvenstveno zavisi od brzine rasta trepavica. Okvirno, traje od nekih 6 do 8 nedelja.

Možda se ne čini kao dugačak period, ali većina devojaka koje jednom urade ovaj tretman, vraćaju se da ga rade ponovo. Cena tretmana je oko 2.000 dinara.

A kako biste prirodno ubrzale njihov rast, ulje za trepavice je genijalno rešenje. Prvo na listi je ricinusovo ulje, ali za njim ne zaostaju ni kokosovo, arganovo, lavandino, ulje ruzmarina… Ova ulja deluju antiseptički, ubrzavaju cirkulaciju i time stimulišu rast vlasi. Dalje, sadrže sastojke koji prodiru u koren dlake, ubrzavajući tako njen rast.  Među njima su različite vrste masnih kiselina, proteini, vitamini A, E i D.

Minival trepavica i kupanje

 

Nakon što prođe 48 sati tokom kojih nije dozvoljeno kvasiti trepavice,  preporučuje se da lice umivate isključivo vodom.

Ipak, biće teško skinuti šminku sa očiju samo vodom. Zato je posebno je potrebno je voditi računa šta koristite za skidanje šminke sa očiju. Savetuje se da to bude prirodna kozmetika, sa što manje hemijskih supstanci. Micelarna voda je dobro rešenje.

Kada je u pitanju šminkanje, na trepavice koje su pod minivalom možete stavljati maskaru, kao i ostalu šminku koju koristite, ajlajner, senke, olovku…

Budite bez brige, sa ovako uvijenim trepavicama možete ići na bazen, na more, roniti i plivati.

Da li je minival trepavica isto što i lash lift?

 

minival trepavica postupak

 

Koliko sam uspela da pronađem, u određenim salonima poistovećuju minival trepavica i tretman pod nazivom lash lift. Sam lash lift podrazumeva takođe podizanje i bojenje trepavica, sa tom razlikom da se u ovom slučaju koristi protein keratin koji  predstavlja glavnu komponentu dlake, noktiju i kože.

Keratinski tretman služi da popravi izgled i stanje prirodnih trepavica.

Serum za trepavice je takođe jedan od načina koji će nam pomoći da ubrzamo njihov rast i za kratko vreme dođemo do gušćih i jačih trepavica.

Minival trepavica kod kuće

 

Podrazumeva se da ovde ne mislimo na pravi tretman koji rade obučeni kozmetičari. I naravno, nikako ne savetujemo da minival trepavica radite samostalno, da nanosite kiseline i hemikalije, a da pritom nemate pojma šta radite. Ni minival kose ne biste radile same, već isključivo kod frizera, zar ne?

Ovde mislimo na korišćenje stare dobre maskare i uvijača, koji će trepavicama dati efekat minivala i oči učiniti otvorenijim. Ako niste za ovu opciju, odlično rešenje su i trepavice na magnet! Mnogo su praktičnije i brže se kače nego one koje se stavljaju uz pomoć lepka. Reč je o trepavicama sa prirodnom ili veštačkom dlakom koje na početku imaju magnete i uz njihovu pomoć stoje pričvršćene za vaše prirodne trepavice.

Minival trepavica – iskustva

 

Retko koja od nas je zadovoljna svojim prirodnim trepavicama i priznajmo, uvek bismo volele da su za nijansu duže, gušće… Moja drugarica Nina je upravo to želela i zato je rešila da ode na minival trepavica.

„Priznajem da sam u trenutku bila skeptična, ali nisam otišla na tretman tek tako. Odgledala sam nekoliko recenzija, pročitala što se moglo pročitati i izabrala renomiran i proveren salon. Moje trepavice su neke srednje dužine i poprilično su retke, pa sam želela malo da eksperimentišem i probam da ih vizuelno izdužim“, kaže Nina.

„Tretman je trajao oko sat vremena i ništa me nije bolelo niti peckalo. Jedino je bilo neugodno to što sam sve vreme morala da žmurim. Uz pomoć malih viklera kozmetičarka je uvila trepavice, nanela kiselinu i ostavila da stoji oko 15 minuta. Nakon toga mi je i ofarbala trepavice i bila sam baš iznenađena koliko lepo izgleda. Imate moju preporuku“, priča ona.

Da li je sve ovo dovoljno da se i vi odlučite za minival trepavica?

Ako jeste, držimo palčeve da nakon tretmana izgledaju baš onako kako zamišljate! I obavezno nam javite svoja iskustva!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *