smežurana koža lica
Bore

Smežurano lice: uzroci i rešenja koja najbrže rade!

Smežurano lice zategnite na prirodan način! Spasite svoju bora, nabora i beživotnosti. Zvuči vam neverovatno? Moguće je! Pročitajte kako!

Karakteristike smežurane kože lica

 

Smežurana koža je tanka i osetljiva, izgleda istrošeno i krkho. Može se pojaviti na različitim delovima tela, ali je najgore kada se susretnete sa ovim problemom na licu.

Ovakva koža karakteristična je i po borama, ali one nisu presudne. Glavni problem jeste dehidriranost. Smrežurena koža je isušena i sklona je perutanju i svrabu. Pritom je tanka i nema jasan oblik, izgleda opušteno.

smežurana koža karakteristike

Ovaj problem se pojavljuje postepeno, a najpre se primećuje na području oko očiju. Koža oko očiju je izrazito tanka i u rekordnom roku se može opustiti  i smežurati. Bukvalno će izgledati kao da je spremna za ljuštenje ili kao da imate višak kože koji treba ukloniti, a zapravo joj je neophodna hidratacija i adevaktni tretmani koji će je vratiti u život. Dakle, reč je o ispijenoj koži na kojoj se, u zavisnosti od vaših godina, pojavljuju izražene, duboke bore.

Ukoliko imate smežuranu kožu oko očiju primetili ste da su se kapci spustili ka dole, dajući snen izgled očima.

Stanje kože ćete popraviti uz naredne redove, za sve postoji rešenje!

Tanka i ispijena koža obraza je takođe česta pojava. Dolazi u nešto kasnijim godinama života, jer je koža na obrazima jake stukture. Ne podlaže promenama tek tako, ali kada se totalno ispije biće vam potrebno dugo da je vratite u život.

Karakteristična je po sitnim boricama koje su ispreplitane, izraženim kostima i totalno ispijenim obrazima.

Kakav je vaš vrat, trebaju li i njemu dodatna nega?

Smežurana koža vrata je takođe čest problem

 

Na vratu se pojavljuju bore, ali postepeno, tako da najpre primetite dugačke linije od uha ka ključnoj kosti. Bore nastaju kao posledica starenja, ali smrežurana koža može podstaknuti njihov nastanak. Ne paničite!

Naša čitateljka Lila se izborila sa dubokim borama, na potpuno prirodan način. Njena koža je sada opet zategnuta i lepa! Najvažnije, ta smežuranost lica je nestala. I vama može pomoći ono što je i njoj. O čemu se radi, saznajte sami iz njene lične priče, koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Smrežurana koža vrata je opuštena i tanka, ima sitne brazde po sebi koje je teško izbrojati. Bukvalno male isprepletane linijice koje su znak dehidratacije, gubljenja proteina i starenja. Često se na smrežuranoj koži vrata ali i celokupnog lica pojavljuju fleke!

Opisala sam najgore stadijume do kojih stiže smrežurana koža lica i vrata ukoliko ne krenete na vreme sa adekvatnom negom. Ukoliko ste primetili da se vaša masna koža suši i kao da gubi boju i volumen, moguće je da će se smežurati u narednim godinama. Osetljivoj i suvoj koži lica uvek je potrebna pažnja, ali ukoliko primećujete sitne linijice po celom licu i koža vas često svrbi potrebno je sprečiti dalje promene na vreme.

Sam proces prelaska normalne kože lica u smežuranu traje godinama – nećete se samo probuditi sa njom! Prepoznaćete da se koža menja u uglovima očiju i tada ne treba čekati da i obrazi i vrat izgube svu volju za životom.

Smežurana koža lica: uzrok

 

Rekla sam da se na smežuranoj koži pojavljuju bore, ali da nisu jedina karakteristika iste. Dakle, vaša koža može biti glatka i nežna na dodir sa ponekom borom dok je smežurana koža lica suva, bleda, tanka i ispijena, a bore dolaze postepeno.

To znači da nužno nije povezana sa starenjem već sa vašim načinom života. Prirodan proces starenja će samo dodatno pogurati stvari, tako da postane još osetljivija.

Ukoliko ste u mladosti bile pristalice solarijuma i višečasovnog sunčanja na plaži, budite svesni činjenice da je koža pretrpela veliki stres. UV zraci su oštetili proteinske strukture unutar vašeg lica i ono se tokom dvadesetih trudilo da se regeneriše. Koliko god se trudilo samo ne može sebe da dovede u prerfektno stanje i nadoknadi čestice proteina bez vaše pomoći. Nastaće smežurana koža oko očiju, zatim na obrazima ali i na vratu. Kolagenske veze su potpuno oštećene i toliko su izgubile snagu da je zaštitna barijera lica jako tanka.

Vaše lice je sklono irtiracijama tokom dana i to ga još više troši. Unutrašnji slojevi lica gube tonus i volumen, ćelije imaju sve manje snage da proizvode elastin i eto prevremene pojave bora, eto tanke, ispijene i smežurane kože lica.

Pored UV zračenja nepravilna ishrana i nedostatak sna umaraju kožu vašeg lica. Ćelijama kože su potrebni vitamini i minerali kako bi radile punom snagom i proizvodile proteine. Ukoliko unosite nezdravu hranu duži vremenski period, procesi unutar tela će se usporiti. Koža kao najveći organ najviše trpi i deficit vitamina je dovodi do gubljenja proteina, opuštanja, istanjivanja i propadanja. Takođe koža od vas traži redovan i čvrst san tokom kog se regeneriše i vraća u život!

Nezdrava ishrana dovodi do pada imuniteta čitavog organizma tako da postajete skloni infeckijama, ali i alergijama. Koža vašeg lica reaguje na svaki tračak prašine i svaku promenu vremena, počinje naglo da se suši, crveni i svrbi. Dodatno se oštećuju i proteini iz unutrašnjosti lice se troše.

Svakodnevna izloženost dimu cigareta i samo pušenje dodatno isušuju lica i oduzimaju mu vodu. Unutrašnji slojevi kože rade sve kako bi površinu lica održali vitalnim , troše se i troše. Na kraju se totalno istroše tako da koža postane tanka i ispijena, odnosno smežurana!

Ne možete kriviti samo godine, sami ste odgovorni za promene na koži svog lica!

Može li se smrežurano lice zategnuti?

 

Može, ali je potrebno promeniti svoj način života, odnosno, dnevnu rutinu!

Evo na šta tačno mislim!

Kako bi se smežurano lice oporavilo potrebna je:

  • Pravilna ishrana
  • Svakodnevno čišćenje lica i hidratacija
  • Povećan unos vode

Navedene stavke su osnova koja će ojačati imunitet čitavog tela, a zatim i kože lica. Primetićete da je dobila novi sjaj i postala rumenija. Vi ćete dobiti dodatnu energiju zahvaljujući vitaminima i mineralima iz voća i povrća, dok će ćelije lica ojačati i početi da proizvode više proteina. Voda će sprečiti dehidrataciju tela i nemojte zaboravljati na nju tokom dana. Flašicu vode ponesite sa sobom u šetnju i kancelariju, ostanite hidrirani tokom celog dana!

Kako bi zaštitili kožu od spoljašnjih uticaja i dodatnog propadanja neophodna vam je hranjiva krema. Hidratantna krema stvara zaštitni sloj na površini kože i čini je mekom na dodir! Nanosite je u jutarnjim časovima, pre šminkanja. Na kraju dana skinite šminku i nečistoće sa kože uz losion za lice. Izaberite losion koji je hranjiv i u sebi nema veliku količinu alkohola, koja dodatno isušuje kožu.

Ne očekujte rezultate preko noći! Morate bukvalno živeti sa ova tri pravila svakog dana. Ne možete zategnuti smežuranu kožu ako dve nedelje živite zdravo i onda se vratite lošim navikama.

Naučite da uživate u zdravim obrocima, vodi i vremenom provedenim pred ogledalom prilikom čišćenja lica, šminkanja i nanošenja prirodne kreme. Primetićete za nekoliko meseci da je koža povratila svoj sjaj, postala mekša i otpornija na spoljašnje uticaje.

Kako bi potpuno zategli svoje lice ispratite naredne korake!

Kako smanjiti smežuranost lica prirodnim putem

 

smežurana koža

 

Cilj je da vaša koža dobije snagu i volumen, odnosno nove proteine koji će je učiniti debljom i blistavom. Na tom putu vam mogu pomoći prirodne maske!

Prirodne maske za smežurano lice

 

Ove maske će nahraniti lice direktno kroz pore vitaminima i mineralima, tako da lice dobije novu snagu za stvaranje proteina. Nove proteinske strukture će učiniti kožu debljom i zategnutijom, ukoliko budete uporni.

Prirodnu masku za lice treba nanositi jednom nedeljno, na prethodno dezinfikovanu kožu!

Temeljnim čišćenjem lica pre nanošenja maske pospešićete upijanje iste.

Čitajte deklaracije i izaberite masku sa česticama kolagena unutar sebe i hijaluronskom podlogom. Ona će direktno nadoknaditi proteine i učiniti smežurano lice zategnutijim.. Ovakvom licu su potrebni vitamin C i E, što iz hrane što iz prirodne maske.

Masku sa ovim vitaminima možete pripremiti i kod kuće.

Prirodna maska od aloe vere i narandže za smežurano lice

 

Narandža sadrži antioksidanse i vitamin C unutar sebe, dok aloe vera hidrira kožu i popunjava bore. Odlična kombinacija koja će ojačati smežuranu kožu lica i podstaknuti regeneraciju. Pritom se ova prirodna maska jednostavno priprema!

Ispasirajte narandžu i krupne delove pomešajte sa aloe verom. Najbolje ju je procediti, jer će vam sok ostati sa strane. Slobodno ga ispijte i počastite ceo organizam dodatnom dozom vitamina.

Prirodna maska se drži desetak minuta na licu i zatim temeljno ispira. Uživajte u njoj jednom nedeljno.

Kako je koža smrežurana i krhka potrebno joj ju je vratiti u život uz hranjive sastojke. Vi budite mudri i ojačajte mišiće lica kako bi se što pre vratio volumen obrazima, uz jednostavne vežbe!

Vežbe koje zatežu smežurano lice

 

Koncept vežbi koje zatežu smrežurano lice naziva se fejsbilding. Za svakodnevno izvođenje vežbi potrebno je nekoliko minuta. Uz njih ćete pospešiti cirkulaciju, tako da krv brže struji i sa sobom donese dodatne hranjive materije koži. Pritom ćete ojačati mišiće lica i povratiti volumen obraza!

Uz prirodne maske i vežbe izgledaćete jedro i sveže, a kako bi potpuno zategli smežurano lice potreban je dodatan trud.

Kako zategnuti smežurano lice?

 

Ukoliko ispoštujete savete iz prethodnih redova vaše lice će postati mekše na dodir i ojačati taman toliko da postane otporno na spoljašnje uticaje. Zapravo, prethodni redovi predstavljaju rutinu nege lica koje treba da se pridržavamo, pre nego što se lice smežura. To je nega koja je neophodna i normalnoj koži kako bi ostala vitalna i zdrava.

Vaše lice se smežuralo jer ste ga izložili nepravilnom načinu života i tek kada to promenite, možete se posvetiti peglanju bora i zatezanju kože uz dodatne, prirodne preparate.

Prirodna krema za smežurano lice

 

Pored hidratantne kreme koja čini površinski sloj kože mekim i štiti lice od spoljašnjih uticaja, potrebna vam je krema koja deluje dubinski. Prirodna struktura kreme koja prodire do dubljih slojeva kože i vraća tonus vašem smrežuranom licu. Ovakva krema podrazumeva hidratatne sastojke ali i vitamin E koji će smrežurano kožu zategnuti i podmladiti za nekoliko nedelja!

Ukoliko ste u kasnim tridesetim prirodna krema za smežurano lice biće sasvim dovoljna, dok su za nešto zrelije godine potrebni serumi za bore. Oni imaju jaču koncentraciju aktivnih sastojaka!

Serumi za zatezanje smežuranog lica

 

Potrebno je svega dve do tri kapljice seruma kako bi svom licu i vratu povratili elastičnost i sjaj. Smežurano lice vapi za aktivnim sastojcima seruma koji brzo prodiru u kožu.

Stručnjaci su mešali sastojke u skladu sa prirodom i procesom starenja znajući da je za zatezanje smežuranog lica u šezdesetim potrebna velika količina proteina i vitamina unutar proizvoda.

Kada sam već pomenula stručnjake, oni mogu zategnuti vaše smežurano lice jednim tretmanom!

Fileri za smežurano lice

 

Kako bi prirodno ojačali kožu uz serume i kreme za lice, potrebno je nekoliko nedelja. Koži je potrebno vreme da ojača i povrati kolagenske strukture koje je joj daju volumen I elastičnost. Ukoliko želite odmah vidljive rezultate, stručnjaci vam mogu ubrizgati filere. Hijaluronski fileri su potpuno prirodni i sjedinjuju se sa vašim tkivom. Ubrizgavaju se u drugi sloj kože koji automatski postaje elastičan i dobija volumen.

Hijaluronski fileri se razgrađuju i nakon nekoliko meseci je potrebno posetiti stručnjaka ponovo. Mi hijaluronsku kiselinu svakako imamo u kostima I koži, tu je da održi lice hidriranim i zategnutim,ali se tokom godina gubi.

Ova vrsta filera ne izaziva kontraindikacije. Ukoliko ste hrabri možete izabrati i druge filere za lice, koji mogu trajati po nekoliko godina!

Ne plašite se iglica ali ne želite ubrzgavanje filera?

Isprobajte spravicu iz narednih redova!

Dermaroler za smežurano lice

 

Iglični roler podstiče cirkulaciju, primoravajući čelije da se pokrenu! Kada dermarolerom izmasirate svoje lice ono će biti jedro i sveže. Redovnim rolanjem ćete održati tonus mišića jakim, a kožu zategnutom i nežnom na dodir.

Kako sprečiti mežuranje lica?

 

Čitajući savete stručnjaka izdvajam vam tri stavke koje treba da vam budu vodilja, ukoliko želite da sprečite ovu pojavu . Nemojte samo sedeti na krevetu i kajati se zbog godina provedenih na jakom suncu ili pogrešnoj ishrani. I dalje možete spasiti svoju kožu!

  • Voda protiv smežuranog lica. Unosite što više vode i nanosite hidratantnu kremu, kako bi unutrašnji slojevi kože imali dovoljno tečnosti da normalno funkcionišu. Hijaluronska kiselina zadržava čestice vode i održava lice svežim i nežnim, sprečavajući smrežuranost. Ukoliko je sastavni deo vaše hidratantne kreme na pravom ste putu!
  • vitamini protiv smežuranog lica. Ponovo vas podsećam da vaš proizvod za negu lica treba da sadrži vitamine i minerale, kako bi ojačali imunitet kože. Sprečićete dodatne probleme i odložiti pojavu dubokih bora. Vitamini će stimulisati ćelije da proizvode više proteina i održaće lice zategnutim.
  • kolagen protiv smrežuranog lica. Nemojte čekati da se kolagen sam od sebe stvori, kada danas ima niz proizvoda u kojima se već nalazi. Takve kreme će ojačati vaše lice i sprečiti mežuranje!

Kako prekriti smežurano lice?

 

Ovakvo lice možete prekriti uz jaku strukturu tečnih pudera i uz pomoć hajlajtera koji čini kožu svežom i sjajnom. Znajte da to nije trajno rešenje, jer će vaše lice vremenom šminka dodatno isušiti. Nema potrebe za konstantnim nanošenjem iste, sada znate kako uz pravilnu negu zategnuti lice i vratiti ga u život!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *