mapiranje lica
Bubuljice

Da li mapa lica otkriva tajnu vašeg zdravlja ili ipak ne?  

Da li ste čuli da drevna kineska mapa lica otkriva stanje celog organizma? Otkrijte koliko tajni krije vaše lice – shvatićete da je posebno!

Mapiranje lica je zaista zanimljiva teorija. Moram da kažem da je danas ni jedna studija ne potvrđuje, ali je ona krajnje zabavna.

Šta je kineska mapa lica?

 

Kineska mapa lica deli vaše lice na ključne delove koji govore o vašem celokupnom zdravlju. Narodna Kineska medicina propagira činjenicu da vaša koža kao najveći organ pokazuje zdravlje čitavog tela.

Shodno toj priči na koži lica se ogleda celokupan organizam, pa je tako svaki milimetar vaše kože od brade do čela predodređen da govori o unutrašnjim organima.

Istina ili ne, morate priznati da je ova tema izuzetno zanimljiva!

Kako se na koži ogledaju ključne promene i po mišljenju drevne kineske medicine mogu prepoznati alarmi za različite događaje u telu, tako i svaka bubuljica govori za sebe. Bukvalno nam predstavljaju analizu bubuljica i procesa nastanka istih, u zavisnosti od dela lica na kom se nalaze. 

Vreme je da savladate i vi  Mien Shiang tehniku i pročitate mapu svog lica koliko danas.

Mapa lica i bubuljice

 

Bubuljice su najčešći problem na koži lica sa kojim se susreće svaki čovek u današnjem svetu makar jednom tokom života.

I Marija se dugo borila sa bubuljicama na licu, koje su učinile da se oseća loše i izbegava druženja. Teško ih je prekrivala korektorom i kočile su njeno samopouzdanje. Međutim, pronašla je fantastično prirodno rešenje koje je učinilo njeno lice čistim i blistavim – bez akni i bubuljica. I vaše lice može biti takvo ako ga probate. O čemu se tačno radi – saznajte iz njenog iskustva, klikom na ovaj link:  https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/ .

Drevni kineski doktori verovali su da mesto na kom se pojavljuje akna govori mnogo o razlozima njenog nastanka.

 

mapa lica

 

Ova teorija je jednim delom potvrđena, pa tako imamo dokaze da se uz liniju kose pojavljuju bubuljice od šampona na primer. Drugim delom, nije potpuno tačna i morate otići kod dermatologa, a ponekad i uraditi analizu krvne slike kako bi se znalo šta tačno nije u redu i na osnovu toga propisala terapija protiv jakih oblika infekcije, najčešće upornih cističnih ili potkožnih bubuljica.

Bilo kako bilo, evo kako otprilike izgleda čitanje mape lica.

Bubuljica na čelu prema kineskoj mapi lica

 

Kada se pojave bubuljice na čelu kako navodi drevna mapa lica krivac je – nepravilna ishrana.

Ovo je regija koja pokazuje da su problematični organi:  Bešika, srce i tanko crevo

Uzrok:

  • Previše masna i prerađena hrana koja se teško vari i dovodi do sporog i preopterećenog probavnog sistema. To će ometati pravilnu probavu i izazvati zatvor kao i druge probavne smetenja
  • Preterana konzumacija alkohola
  • Nedostatak sna

Povišen unos masne hrane ali i slatkiša remeti imunitet kože  i pojavljuju se crvene i bolne bubuljice na ovoj regiji. Ukoliko ih dodirujete one se šire po celokupnom čelu pa ih tako može biti desetak, što je stresno i narušava samopouzdanje.

Lek: U tim trenucima treba okrenuti novi list i unositi sirovo voće i povrće, vitamin C. Oni će zajedno podstaknuti kožu na regeneraciju, ali morate izbaciti loše navike i odoleti slatkišima, sokovima i brzoj hrani i alkoholu.

Pogledajte kako ishranom očistiti lice od bubuljica!

Kako bi se potpuno uklonili akne na čelu birajte prirodne preparate za bubuljice koji sprečavaju širenje infekcije i isušuju akne za svega nekoliko dana. Pripremite jednom nedeljno masku od prirodnih ulja poput čajevca i pravilno čistite kožu!

Kineska medicina posebno opisuje dve regije čela i navodi razloge nastanka akni na njima-evo šta kažu o liniji kose!

Bubuljice na čelu uz samu liniju kose

 

Tvrdnju ovog puta dokazuju studije, koje potvrđuju da se bubuljice uz samu liniju čela pojavljuju kao alergijska reakcija na šampon za kosu ili usled prekomernog znojenja. Usput, saznajte sve o bubuljicama od znoja.

Ukoliko vaš šampon sadrži suviše jake supstance umesto prirodnih moguće je da iritira vaše čelo, slivajući se i zadržavajući na temenu glave. Pojaviće se crvene bubuljice uz samu kosu koje mogu ostati tvrde i bolne nedeljama. Ovde dolazi do izražaja značaj prirodne, nežne kozmetike za lepotu vašeg lica.

Muškarci se često susreću sa bubuljicama na čelu uz samu liniju kose usled fizičke aktivnosti, kada kapljice znoja zapušavaju pore. U letnjim mesecima mešaju se znoj i toplota, jako sunce dodatno iritira lice. Kao rezultat procesa imamo sitne bele bubuljice, koje svrbe. Možete ih se rešiti uz umivanje hladnom vodom i pravilno čišćenje lica prirodnim losionom. On će ukloniti nečistoće i otvoriti pore, a kada one počnu da dišu i nadoknade kiseonik i eto nama oporavka!

Prljave kape takođe mogu doprineti ovome, kao i stres. Preporuka protiv stresa je da radite smirujuće vežbe kao što su  joga, brzo hodanje i meditacije.

Bubuljice na donjem delu čela – tačno između obrva

 

I dalje se govori o lošoj ishrani kao glavnom krivcu za nastanak akni na čelu, ali navode da se bubuljice između obrva pojavljuju i kao rezultat nakupljanja toksina u organizmu.

Ovo je regija koja kaže da je organ koji je u problemu – jetra.

Ukoliko pušite ili ste svakodnevno izloženi duvanskom dimu imunitet kože slabi i pojavljuju se bubuljice između obrva.  Kako kaže tradicionalna Kineska medicina, pojavljuju se i kao posledica dehidratacije tela, usled konzumiranja velikih količina alkohola, ali i ostalih toksina koje jetra ne stiže da preradi,a koje se recimo unose kroz namirnice.

Takodje, promene na ovom delu lica mogu da  ukazuju na alergiju na određene namirnice kao što je gluten ili mlečni proizvodi koji se često krive za nastanak akni.

Lek:  Preporučuje se zdrava sirova hrana, izbegavanje alergena ako su oni problem.

Bubuljice ispod očiju i mapa lica

 

Zatvoreni komedoni beličaste boje ne mogu da se iscede i ukoliko ne uradite piling zadržaće se nekoliko nedelja tik ispod vaših očiju.

Bubuljice na ovoj regiji ukazuju da su problem  – Bubrezi

Uzrok: Nedovoljan unos vode, preteran unos kofeina, duvana, alkohola, loša cirkulacija limfe, previše soli u hrani.

Lek: Pojačan unos vode,  što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Voditi računa o stalnoj hidrataciji i smaniti unos soli.

Mapa lica i bubuljice na obrazima

 

Kineska mapa lica naglašava da se bubuljice na obrazima javljaju usled konzumacije nikotina ali i usled alergijskih reakcija. Ukoliko je vaša koža osetljiva na vremenske uslove i tanka, mogu je napasti bakterije iz spoljašnje sredine i pojaviće se bubuljice na obrazima.

Organi koji loše funkcionšu ako su bubuljice uglavnom locirane u ovoj regiji su – pluća i želudac.

Uzrok: Loša probava,loša ishrana, previše šećera, stres, duvan ali i komedogeni proizvodi i prljave četkice za šminku kada su žene u pitanju.

Moram da se vratim u današnjicu i kažem da je razlog nastanka akni na obrazima usko povezan i sa korišćenjem mobilnog telefona. Svakodnevno mobilni telefon prislanjamo uz obraz i uho kako bi razgovarali i prenosimo na hiljade mikroba na kožu lica. Dovoljno je da jedna klica dopse među pore i eto nama ružnih bubuljica od mobilnog telefona.

A šta kaže mapiranje lica za bubuljice na nosu?

 

Kada smo bili tinejdžeri zezali smo se kada ugledamo bubuljicu na nosu svoje drugarice ili druga, takva akna značila je da ih simpatija tajno želi. U tom trenutku izazivale su smeh ali pred ogledalom ove akne nervirale su – hteli vi to da priznate ili ne!

Kineska mapa lica na žalost ne potvrđuje teoriju da je neko zaljubljen u nas, već da bubuljice na nosu nastaju kada je ugrožen organ – srce.

Zapravo kada se iznervirate i zadržite stres u svom organizmu (ne isplačete se, ne izjadate svom prijatelju) on se nakuplja u vašoj podsvesti. Postaje teret koji svakodnevno nosite za sobom ali i utiče na nivo hormona. Remeti se ravnoteža u organizmu i prema mapi lica eto nama zlokobnih bubuljica usled stresa i to na nosu.

Pored toga, uzork mogu biti zatvor, gasovi, nadutost i visok krvni pritisak.

Lek: Krećite se, jedite hranu bogatu vlaknima, kontrolišite pritisak i smanjite unos soli.

Ukoliko imate jednu od njih, saznajte kako se rešiti bubuljica na nosu na prirodan i brz način!

Razlozi nastanka bubuljica na bradi prema kineskoj mapi lica

 

Bubuljice na bradi kod žena mogu biti posledica ovulacije i menjanja nivoa hormona ali je u većini slučajeva krivac ubrzan način života.

Kada se akne javljaju predelu brade, vrata i vilice uzrok su hormoni i ginekološki problemi

Lek: proveriti hormone i pokušati da ih dovedete u balans. Pročitajte više o tome šta su hormonske bubuljice.

kineska mapa lica bubuljice

Ovde moramo da dodamo priču o konstantnom dodirivanju brade i prenošenju bakterija iz spoljašnje sredine na kožu. Takođe, moram pomenuti kozmetiku koja sadrži prerađena ulja i parabene i može izazvati sapušenje pora i problematične tipove bubuljica na bradi.

Bubuljice oko usta i na šta ukazuju

 

Bubuljice oko usta nazivaju se još i perioralni dermatitis.

Organ koji loše funckioniše, sudeći po tumačenju kineske mape lica, je – debelo crevo.

Šta kažu stručnjaci, da li je kineska mapa bubuljica relevantna?

 

Doktori širom sveta čuli su za kinesku mapu lica, čitajući saznajem da im je simpatična. Kako navode svi razlozi za nastanak bubuljica postoje, ali ne postoji dokaz da su nužno povezani samo sa određenim delom lica.

Za bubuljice su prema mišljenju relevantne medicine odgovorne lojne žlezde koje luče veće količine sebuma. Sebum se meša sa nečistoćama sa površine kože i zatvara pore. Proces zatvaranja pora dovodi do nastanka bolnih, otečenih bubuljica ali i mitisera.

Naravno, nepravilno skidanje šminke i komedogena kozmetika doprinose procesu uništavanja kože lica i stvaranja različitih vrsta akni.

Mapa lica i zdravlje celokupnog organizma

 

Kineska medicine nije površna i ne priča samo o bubuljicama i razlozima njihovog nastanka. Ukoliko se određeni deo lica konstantno peruta, nastaje rozaceaa ili vas jednostavno svrbi, po njihovom mišljenju možda imate problem sa određenim unutrašnjim organom.

Moram da vam kažem da ne treba paničiti, jer osetljiva koža lica podleže vremenskim uslovima i počinje da se peruta i svrbi usled jakog sunca ili hladnoće. Sa druge strane napadaju nas različiti mikroorganizmi koji menjaju pH vrednost kože i razaraju zaštitnu barijeru, tako da nastaju osipi, crvenilo i različite gljivične infekcije.

Samo dermatolog može proceniti tačno stanje vaše kože i ukoliko je to potrebno, sprovesti celokupnu analizu krvne slike i samog organizma.

Sada kada sam obrazložila realne činjenice vraćam se na zanimljivosti o mapi lica i zdravlju celokupnog tela.

Kako je mapa lica pomagala drevnim stručnjacima prilikom lečenja različitih bolesti unutar tela?

 

Kineska medicina na osnovu mape lica stovirila je terapiju akupunkture, tokom koje se podmlađuje koža i pospešuje njena vitalnost. Profesionalci na osnovu stanja lica stimulišu akupunkturne tačke na koži. To su tačke povezane sa svakim organom unutar tela i zadužene za vitalnost čitavog organizma. Pritiskaju ih prstima, vršeći masažu lica i kako veruju, na taj način podstiču rad unutrašnjih organa.

 

kineska mapa lica

 

Danas je popularna estetska akupunktura lica koja podrazumeva stimulisanje tačaka koje podstiču stvaranje proteina u unutrašnjim slojevima kože, tako da lice postaje zategnuto. Reč je o anti-age efektu zahvaljujući kom tonus vaše kože postaje bolji i odlažete pojavu dubokih bora!

Kako god bilo,  spoljašnji faktori koje trpimo tokom života zaista nas mogu irtirati i pospešiti lučenje sebuma. Koža će vremenom postati masnija, a ukoliko ne pristupimo pravilnoj nezi lica nastaće problematične bubuljice.

Nadam se da vas je ovaj tekst zabavio ali i podsetio koliko je umerenost, pravilna nega lica prirodnim proizvodima ali i briga o celokupnom zdravlju važna.

A šta kaže mapa lica o vama?

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *