mapa lica
Bubuljice

Da li mapa lica otkriva tajnu vašeg zdravlja ili ipak ne?  

Da li ste čuli da drevna kineska mapa lica otkriva stanje celog organizma? Otkrijte koliko tajni krije vaše lice – shvatićete da je posebno!

Mapiranje lica je zaista zanimljiva teorija. Moram da kažem da je danas ni jedna studija ne potvrđuje, ali je ona krajnje zabavna.

Šta je kineska mapa lica?

 

Kineska mapa lica deli vaše lice na ključne delove koji govore o vašem celokupnom zdravlju. Narodna Kineska medicina propagira činjenicu da vaša koža kao najveći organ pokazuje zdravlje čitavog tela.

Shodno toj priči na koži lica se ogleda celokupan organizam, pa je tako svaki milimetar vaše kože od obraza do čela predodređen da govori o unutrašnjim organima.

Istina ili ne, morate priznati da je ova tema izuzetno zanimljiva!

Kako se na koži ogledaju ključne promene i po mišljenju drevne kineske medicine mogu prepoznati alarmi za različite događaje u telu, tako i svaka bubuljica govori za sebe. Bukvalno nam predstavljaju analizu bubuljica i procesa nastanka istih, u zavisnosti od dela lica na kom se nalaze. 

Vreme je da savladate i vi  Mien Shiang tehniku i pročitate mapu svog lica koliko danas.

Mapa lica i bubuljice

 

Bubuljice su najčešći problem na koži lica sa kojim se susreće svaki čovek u današnjem svetu makar jednom tokom života.

I Marija se dugo borila sa bubuljicama na licu, koje su učinile da se oseća loše i izbegava druženja. Teško ih je prekrivala korektorom i kočile su njeno samopouzdanje. Međutim, pronašla je fantastično prirodno rešenje koje je učinilo njeno lice čistim i blistavim – bez akni i bubuljica. I vaše lice može biti takvo ako ga probate. O čemu se tačno radi – saznajte iz njenog iskustva, klikom na ovaj link:  https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/ .

Drevni kineski doktori verovali su da mesto na kom se pojavljuje akna govori mnogo o razlozima njenog nastanka.

Ova teorija je jednim delom potvrđana, pa tako imamo dokaze da se uz liniju kose pojavljuju bubuljice od šampona na primer. Drugim delom, nije potpuno tačna i morate otići kod dermatologa, a ponekad i uraditi analizu krvne slike kako bi se znalo šta tačno nije u redu i na osnovu toga propisala terapija protiv jakih oblika infekcije, najčešće upornih cističnih ili potkožnih bubuljica.

Bubuljica na čelu prema kineskoj mapi lica

 

Kada se pojave bubuljice na čelu kako navodi drevna mapa lica krivac je nepravilna ishrana.

Povišen unos masne hrane ali i slatkiša remeti imunitet kože  i pojavljuju se crvene i bolne bubuljice na ovoj regiji. Ukoliko ih dodirujete one se šire po celokupnom čelu pa ih tako može biti desetak, što je stresno i narušava samopouzdanje. U tim trenucima treba okrenuti novi list i unositi voće i povrće, orašaste plodove ali i crveno i belo meso kako bi nadoknadili proteine i vitamin C. Oni će zajedno podstaknuti kožu na regeneraciju, ali morate izbaciti loše navike i odoleti slatkišima, sokovima i brzoj hrani.

Pogledajte kako ishranom očistiti lice od bubuljica!

Kako bi se potpuno rešili bubuljica na čelu birajte prirodne preparate za bubuljice koji sprečavaju širenje infekcije i isušuju akne za svega nekoliko dana. Pripremite jednom nedeljno masku od prirodnih ulja poput čajevca i pravilno čistite kožu!

Kineska medicina posebno opisuje dve regije čela i navodi razloge nastanka akni na njima-evo šta kažu o liniji kose!

Bubuljice na čelu uz samu liniju kose

 

Mapa lica ovog puta  dokazuju današnje studije, koje potvrđuju da se bubuljice uz samu liniju čela pojavljuju kao alergijska reakcija na šampon za kosu ili usled prekomernog znojenja. Usput, saznajte sve o bubuljicama od znoja.

Ukoliko vaš šampon sadrži suviše jake supstance umesto prirodnih moguće je da iritira vaše čelo, slivajući se i zadržavajući na temenu glave. Pojaviće se crvene bubuljice uz samu kosu koje mogu ostati tvrde i bolne nedeljama. Ovde dolazi do izražaja značaj prirodne, nežne kozmetike za lepotu vašeg lica.

Muškarci se često susreću sa bubuljicama na čelu uz samu liniju kose usled fizičke aktivnosti, kada kapljice znoja zapušavaju pore. U letnjim mesecima mešaju se znoj i toplota, jako sunce dodatno iritira lice. Kao rezultat procesa imamo sitne bele bubuljice, koje svrbe. Možete ih se rešiti uz umivanje hladnom vodom i pravilno čišćenje lica prirodnim losionom. On će ukloniti nečistoće i otvoriti pore, a kada one počnu da dišu i nadoknade kiseonik i eto nama oporavka!

Bubuljice na donjem delu čela – tačno između obrva

 

I dalje se govori o lošoj ishrani kao glavnom krivcu za nastanak akni na čelu, ali navode da se bubuljice između obrva pojavljuju i kao rezultat nakupljanja toksina u organizmu. Ukoliko pušite ili ste svakodnevno izloženi duvanskom dimu imunitet kože slabi i pojavljuju se bubuljice između obrva.  Kako kaže tradicionalna Kineska medicina, pojavljuju se i kao posledica dehidratacije tela, usled konzumiranja velikih količina alkohola.

Bubuljice ispod očiju i mapa lica

 

Zatvoreni komedoni beličaste boje ne mogu da se iscede i ukoliko ne uradite piling zadržaće se nekoliko nedelja tik ispod vaših očiju.

Za ovaj ružni proces zadužen je stres koji trpite nedeljama a koji se nakuplja u čitavom telu.

Morate se opustiti i odmoriti, kako bi održali kožu oko očiju blistavom i nežnom.

Mapa lica i bubuljice na obrazima

 

Kineska mapa lica naglašava da se bubuljice na obrazima javljaju usled konzumacije nikotina ali i usled alergijskih reakcija. Ukoliko je vaša koža osetljiva na vremenske uslove i tanka, mogu je napasti bakterije iz spoljašnje sredine i pojaviće se bubuljice na obrazima.

Moram da se vratim u današnjicu i kažem da je razlog nastanka akni na obrazima usko povezan i sa korišćenjem mobilnog telefona. Svakodnevno mobilni telefon prislanjamo uz obraz i uho kako bi razgovarali i prenosimo na hiljade mikroba na kožu lica. Dovoljno je da jedna klica dopse među pore i eto nama ružnih bubuljica od mobilnog telefona.

A šta kaže mapiranje lica za bubuljice na nosu?

 

Kada smo bili tinejdžeri zezali smo se kada ugledamo bubuljicu na nosu svoje drugarice ili druga, takva akna značila je da ih simpatija tajno želi. U tom trenutku izazivale su smeh ali pred ogledalom ove akne nervirale su – hteli vi to da priznate ili ne!

Kineska mapa lica na žalost ne potvrđuje teoriju da je neko zaljubljen u nas, već da bubuljice na nosu nastaju kao posledica stresnih situacija. Zapravo kada se iznervirate i zadržite stres u svom organizmu (ne isplačete se, ne izjadate svom prijatelju) on se nakuplja u vašoj podsvesti. Postaje teret koji svakodnevno nosite za sobom ali i utiče na nivo hormona. Remeti se ravnoteža u organizmu i prema mapi lica eto nama zlokobnih bubuljica usled stresa i to na nosu.

Ukoliko imate jednu od njih, saznajte kako se rešiti bubuljica na nosu na prirodan i brz način!

Razlozi nastanka bubuljica na bradi prema kineskoj mapi lica

 

Bubuljice na bradi kod žena mogu biti posledica ovulacije i menjanja nivoa hormona ali je u većini slučajeva krivac ubrzan način života. Ukoliko nemate redovan san vaš organizam je umoran i iscrpljen. Konstantan hroničan umor utiče na stvaranje bubuljica na bradi, kaže drevna mapa lica.

kineska mapa lica bubuljice

Ovde moramo da dodamo priču o konstantnom dodirivanju brade i prenošenju bakterija iz spoljašnje sredine na kožu. Takođe, moram pomenuti kozmetiku koja sadrži prerađena ulja i parabene i može izazvati sapušenje pora i problematične tipove bubuljica na bradi.

Zašto nastaju bubuljice na vratu prema kineskoj mapi lica?

 

Bubuljice na vratu povezane su sa hormonskim disbalansom tokom menstruacije ali i perioda PMS-a kod žena, navode istraživači kineske mape lica.

Mogu se pojaviti tik ispod samih ušiju ali i po sredini vrata, iritantne su i obično svrbe.

Bubuljice na vratu ne treba cediti, koži je potrebna prirodna krema koja će je ojačati i spremiti za borbu sa infeckcijom. Pored kreme potrebno je pravilno čistiti kožu i naneti blago sredstvo za isušivanje bubuljica. U periodu kada su one na koži izbegavajte rolke i šalove, ali i ešarpe koje greju kožu i dodatno mogu irtirati bubuljice i proširiti infekciju.

Šta kažu stručnjaci, da li je kineska mapa bubuljica relevantna?

 

Doktori širom sveta čuli su za kinesku mapu lica, čitajući saznajem da im je simpatična. Kako navode svi razlozi za nastanak bubuljica postoje, ali ne postoji dokaz da su nužno povezani samo sa određenim delom lica.

Za bubuljice su prema mišljenju relevantne medicine odgovorne lojne žlezde koje luče veće količine sebuma. Sebum se meša sa nečistoćama sa površine kože i zatvara pore. Proces zatvaranja pora dovodi do nastanka bolnih, otečenih bubuljica ali i mitisera.

Naravno, nepravilno skidanje šminke i komedogena kozmetika doprinose procesu uništavanja kože lica i stvaranja različitih vrsta akni.

Mapa lica i zdravlje celokupnog organizma

 

Kineska medicine nije površna i ne priča samo o bubuljicama i razlozima njihovog nastanka. Ukoliko se određeni deo lica konstantno peruta, nastaje rozaceaa ili vas jednostavno svrbi, po njihovom mišljenju možda imate problem sa određenim unutrašnjim organom.

Moram da vam kažem da ne treba paničiti, jer osetljiva koža lica podleže vremenskim uslovima i počinje da se peruta i svrbi usled jakog sunca ili hladnoće. Sa druge strane napadaju nas različiti mikroorganizmi koji menjaju pH vrednost kože i razaraju zaštitnu barijeru, tako da nastaju osipi, crvenilo i različite gljivične infekcije. Samo dermatolog može proceniti tačno stanje vaše kože i ukoliko je to potrebno, sprovesti celokupnu analizu krvne slike i samog organizma.

Sada kada sam obrazložila realne činjenice vraćam se na zanimljivosti o mapi lica i zdravlju celokupnog tela.

Krenimo redom:

  • Čelo: Promene na čelu ukazuju na probleme sa srcem, tankim crevom i bešikom. Prema savetima drevne medicine treba unositi što više tečnosti (što je svakako preporučljivo), sirovu hranu i rešiti se negativnih emocija koje tokom godina slabe srce.
  • Predeo između obrva i slepoočnice: predstavlja jetru. Danas znamo da jetra pročišćava organizam i da joj je ponekad potreban odmor od toksina, pa tako treba izbegavati alkohol, gazirane napitke i masnu hranu.
  • Koža oko očiju: Osetljiva i tanka koža oko očiju predstavlja vaše bubrege. Ovaj deo lica karakterističan je po borbi sa podočnjacima, pa tamni podočnjaci često bivaju alarm za dehidrataciju organizma. Nadoknadite vodu, unosite minimum osam čaša dnevno!
  • Nos: Zatvor, smetnje sa varenjem ali i visok krvni pritisak donose probleme sa ovim delom lica.
  • Obrazi: desni obraz predstavlja vaša pluća, a levi obraz želudac. Donji deo oba obraza, uz samu viličnu kost odnosi se na pluća i probleme sa disanjem, astmu i alergijske reakcije na smog, duvanski dim i generalno zagađen i zagušljiv vazduh.
  • Brada i vrat: Ovog puta prilikom analiziranja mape lica povezujemo područje brade i vrata, kako saznajem probli sa ovim delom lica govore o mogućim ginekološkim tegobama ali i hormonskim disbalansom. Na kožu ovog područja može uticati ovulacija ali i velika količina stresa koju trenutno osećate – vreme je da se opustite!
  • Uši: predstavljaju vaše bubrege.

Kako je mapa lica pomagala drevnim stručnjacima prilikom lečenja različitih bolesti unutar tela?

 

Kineska medicina na osnovu mape lica stovirila je terapiju akupunkture, tokom koje se podmlađuje koža i pospešuje njena vitalnost. Profesionalci na osnovu stanja lica stimulišu akupunkturne tačke na koži. To su tačke povezane sa svakim organom unutar tela i zadužene za vitalnost čitavog organizma. Pritiskaju ih prstima, vršeći masažu lica i kako veruju, na taj način podstiču rad unutrašnjih organa.

 

kineska mapa lica

 

Danas je popularna estetska akupunktura lica koja podrazumeva stimulisanje tačaka koje podstiču stvaranje proteina u unutrašnjim slojevima kože, tako da lice postaje zategnuto. Reč je o anti-age efektu zahvaljujući kom tonus vaše kože postaje bolji i odlažete pojavu dubokih bora!

Kako god bilo,  spoljašnji faktori koje trpimo tokom života zaista nas mogu irtirati i pospešiti lučenje sebuma. Koža će vremenom postati masnija, a ukoliko ne pristupimo pravilnoj nezi lica nastaće problematične bubuljice.

Nadam se da vas je ovaj tekst zabavio ali i podsetio koliko je umerenost, pravilna nega lica prirodnim proizvodima ali i briga o celokupnom zdravlju važna.

A šta kaže mapa lica o vama?

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.