krema za ožiljke od akni
Bubuljice

Krema za ožiljke od akni može biti rešenje koje ste čekali!

Krema za ožiljke od akni može pomoći da tragovi od bubuljica nestanu. Čime se voditi pri izboru i šta očekivati? Saznajte!

Čak i kada akne zarastu i prođu za njima ponekada ostaju ožiljci koji narušavaju savršen ten. Postoje neki trikovi i saveti kako da ih sprečite ali i kako da ih lečite!

Krema za ožiljke od akni – prednosti

 

Koliko bi bilo dobro da svaka krema koju nanosimo na lice ima neka dejstva i na ujednačavanje tena u umanjivanje ožiljaka od akni. Smatra se da postoje takve kreme i da mogu da deluju i na hidrataciju i na ožiljke pa i na same akne, ali ne dajte se zavarati –  to nije istina!

Ipak, postoje kreme koje deluju upravo na ožiljke od akni, ali one zahtevaju dobru hidrataciju kao i dopunu dejstva. To je obično zbog sastojaka koji deluju na ožiljke od akni. Oni su često jači, eksfolijativnog dejstva i često su adstringenti . To znači da pored toga što deluju na umanjivanje fleka od bubuljica, deluju i ne sužavanje pora i “rupa” na licu.

Ovakvi sastojci imaju dobra i jaka dejstva na same ožiljke od akni, ali nisu pogodni za kožu izvan ožiljaka od bubuljica.

Pored delovanja na ožiljke od bubuljica, ovakve kreme mogu da deluju antibiotski i čiste kožu lica, ali treba voditi računa o njihovom jakom dejstvu i narušavanju prirodne zaštitne barijere kože u sporednom delovanju!

Kako funkcioniše krema za ožiljke od bubuljica?

 

Kreme za ožiljke od bubuljica često sadrže jače prirodne elemente koji imaju izbeljujuća ali i regenerišuća svojstva.

Naravno govorimo o kremama koje su na prirodnoj bazi.

Pored toga, neke abrazivnije kreme sadrže retinol i druge derivate vitamina A koji su poznati po jakom dejstvu na ožiljke od akni.Kada se ovi sastojci sjedine, pa još i dopune salicilnom ili glikolnom kiselinom, dobijete jaku funkcionalnu kremu protiv ožiljaka od bubuljica.

Ali!

Takva krema je jaka, mora se koristiti pažljivo i nije najbolje rešenje ako imate problematičnu ili osetljivu kožu lica!

Ovakva krema može da izazove velike iritacije, crvenilo peckanje i čak oštećenje kože na kojoj nema ožiljaka.

Ukoliko je koža suva još više će se isušiti i ponekada perutati i pucati.

Jačina ovih krema nekada u samom početku korišćenja može izazvati pogoršanje izgleda kože, tena i fleka. To bi trebalo da se smanji nakon nedelju dana korišćenja, ali je važno da pratite razvoj promena na koži i da se posavetujete sa dermatologom pre korišćenja ovakvih preparata.

Da li je krema za izbeljivanje fleka od bubuljica isto što i krema za ožiljke od akni

 

Fleke od bubuljica se takođe računaju u ožiljke od akni, ali nisu trajni kao na primer “ice pick” ožiljci ili “rouling” ožiljci koji su kružni, duboki i još su poznati kao “roše – rošavo lice”.

 

krema za ožiljke od bubuljica

 

Za fleke od bubuljica su potrebne blaže kreme koje imaju svojstvo ublažavanja upale i izbeljivanja kože lica.

Te kreme obično imaju sastojke na bazi voćnih kiselina ili citrusnih vitamina, poput vitamina C. Često sadrže i umirujuću Aloju koja deluje na smanjivanje crvenila od upale kao i na regeneraciju kože.

Ovakve kreme se mogu koristiti i po dva puta u toku dana, nežnije su i imaju blaža dejstva na kožu lica za razliku od krema za duboke ožiljke koje su štetne za kožu oko ožiljaka.Ipak najbolje je pronaći preparat koji je na prirodnoj bazi ali ne samo da ublažava ožiljke od akni već ih sprečava kroz delovanje na same akne!

Jovana je dugo mučila muku sa aknama, velikim i bolnim bubuljicama koje su za sobom ostavljale ožiljke i crvene fleke. Pokušala je da reši problem na razne načine. Slučajno je čitajući o aknama i ožiljcima naišla na “javnu tajnu” mnogih osoba koje su ponosno pokazivale svoje čisto i lepo lice bez bubuljica. Rešila je da i ona proba i nije se pokajala! Jovana sada ne samo da nema bubuljice i mitisere, već su se sve fleke i ožiljci smanjili i nestali! Njeno lice je sada čisto i najvažnije – bez bola i upala od akni! Ako i vi želite da vaše lice zasija i da se pogledate u ogledalo bez straha od nove akne i bolnih potkožnih bubuljica, pogledajte šta je njoj pomoglo na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Ako su ožiljci već nastali, onda je vreme za dobru kremu. Koju odabrati?

Saznajte u nastavku.

Najbolja krema za ožiljke od akni

 

Istražili smo  tržište i pronašli neke od popularnih krema za ožiljke od akni. Prenosimo vam po nešto o njima:

 

krema protiv ožiljaka od akni

 

Avene krema za ožiljke od akni

 

Avene je proizvođač koji je poznat po linijama proizvoda za problematičnu kožu lica, pa se tu našla i krema za akne. Ova krema bi trebala da ima dejstva na pojavu akni, ali kako sadrži glikolnu kiselinu i retinaldehid može da deluje i na ožiljke od akni.

Može se naći u apotekama kao i bolje snabdevenim drogerijama.

Contractubex krema za ožiljke od akni

 

Contractubex jeste krema za ožiljke, ali nije za akne. Ima odlično dejstvo na ožiljke posle operacija, velike ožiljke na telu nakon većih rana, ublažava ih i umanjuje crvenilo, sprečava infekciju. Nije namenjen samim ožiljcima od akni i bubuljica, ali postoji nešto što bi moglo da mu omogući delovanje i na ovu vrstu ožiljaka! To je alantoin – sastojak koji deluje na mnogo nivoa, antiseptik, antibiotik i regenerator ćelija kože. Mnogi dobri preparati za lice sadrže upravo alantoin koji sprečava pojavu i razvoj akni, a pomaže koži da lakše zaraste i pravilno formira mladu kožu sprečavajući ožiljke od akni.

Pantenol krema za ožiljke od akni

 

Pantenol je jedna sveobuhvatna krema za kožu lica i tela. To je poznato odavno, ali da li deluje i na ožiljke od akni?  Hajde da saznamo!

Pantenol ima to svojstvo da omekša kožu i olakša joj regeneraciju. To mu omogućava i dejstvo na ožiljke od akni, ali zapravo je pantenol bolji za negu suve kože i hidrataciju.

Svakako je jedna od onih krema koje treba imati u svojoj kućnoj apoteci, ali možda kao pomoć nekim dobrim sredstvima protiv akni i ožiljaka od bubuljica! Pročitajte kako deluje pantenol na bubuljice.

Dr Colić krema za fleke od bubuljica

 

Krema Dr Colić je za fleke na licu, možda može pomoći i kod fleka od bubuljica. Ova krema je namenjena diskolorizaciji lica i flekama od sunca, staračkim pegama, flekama nastalim od nekih terapija i slično. Dejstvo na fleke i ožiljke od bubuljica nije poznato. Međutim, činjenica je da fleke od akni dodatno mogu da se pogoršaju na suncu. U tom smislu, ima logike probati sa ovom kremom. Mogu se nabaviti u nekim drogerijama ili u online prodaji.

Lala krema za fleke i pege

 

Ova krema se naziva posni krem, na bazi kinina – alkaloida iz kore drveta. Pomaže kod fleka i pega na licu, ali i kod manjih ožiljaka i fleka od bubuljica.

Kako je ova krema u proizvodnji dugi niz godina koristile su je mnoge generacije i smatraju da je dobra za kožu, omekšava je i neguje. Ipak postoje neki izvori koji navode da ova krema sadrži živu (Hg) , ali to nije dokazano. Živa svakako nije nešto što želite na svojoj koži, jer u većoj količini ona može niti otrovna i napraviti velike probleme u organizmu. Ipak, ovo su samo tvrdnje, koje nisu potvrđene i treba se držati činjeničnog stanja, a to je da se ova krema koristi već poprilično dugo.

Ove kreme ima u apotekama i pristupačna je.

Fade out krema za fleke od bubuljica

 

Fade out krema za fleke deluje na većinu fleka na licu: pege, fleke od sunca, sitne diskolorizacije i hiperpigmentacije.  Hidratantna je i sadrži zaštitni faktor koji štiti od sunčevih zraka. Ipak nije baš osmišljena za fleke od bubuljica, mada ih možda ih može ublažiti. Ima dosta pozitivnih iskustava sa njom.

Dostupna je u online prodaji, na našem tržištu je teže dostupna.

Eucerin krema za ožiljke od akni

 

Eucerin u svojoj liniji proizvoda za negu aknozne kože ima kremu koja je namenjena obnavljanju kože lica. Ona može delovati i na ožiljke od akni, ali primarna namena joj je smanjivanje upale, sprečavanje širenja akne i ubrzavanje zarastanja bubuljica.

Pomaže i ujednačavanje tena, pa smanjuje i fleke od bubuljica. Ipak namena joj je kontrola akni i čistoća lica. Svakako, prevnetiva je najbolji lek.

Ima je u apotekama, bolje snabdevenim drogerijama.

Limes krema za fleke na licu

 

Limes u svojoj liniji krema i proizvoda sadrži i kremu na bazi limuna za fleke na licu. Kako je u pitanju kataloška kozmetika, potreban vam je katalog za kupovinu ovakve kreme, odnosno kontakt nekog distributera. Limes se ponosi prirodnim sastojcima, za koje kažu da deluju dubinski i u unutrašnjim slojevima kože. Ova krema bi trebala da osveži, ujednači ten i hrani kožu lica.

Ožiljci od akni su nekada veći i uporniji problem od samih akni. Zato je bolje posvetiti se prevenciji nego lečenju!

Prevencija ožiljcima od akni jeste pravilno tretiranje bubuljica i akni. To se najbolje postiže jakim i efikasnim prirodnim setovima za negu problematične kože sklone stvaranju bubuljica.

Kada kombinujete dobar losion za bubuljice koji će delovati antiseptički i sprečiti nastanak bubuljica i gel za akne koji umiruje upalu i smanjuje već postojeću bubuljicu, smanjuju se šanse za ožiljke!

Vodeći se logikom manje bubuljica – nema ožiljka, bolje je pokušati sprečiti nego lečiti.

Ukoliko ožiljci već postoje, kombinacija nekog tretmana za ožiljke i dobre kreme na prirodnoj bazi protiv fleka na licu može umanjiti njihovu vidljivost.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.