flaster za bore
Bore

Flasteri za bore: saznajte kako rade

Da li su flasteri za bore malo čudo koje će nam pomoći da se na brzinu podmladimo i skinemo koju godinu sa lica? Mnogi se kunu da jesu. Proverite i to!

Svakoj od nas cilj je da ima lepo lice, negovanu i zategnutu kožu što je duže moguće. Botoks, laser i ostali tretmani za podmlađivanje mogli bi da padnu u senku ukoliko su flasteri za bore ono što će nam pomoći da ih što pre izbrišemo sa lica.

Zanimalo nas je u čemu je tajna ovih tračica, koje sastojke sadrže i koliko to zadovoljstvo košta. Evo šta smo otkrili.

Šta su flasteri za bore?

 

Znamo da je kozmetička industrija veoma napredovala i da skoro sve što zamislimo danas možemo i da kupimo, pa se stalno susrećemo sa novim proizvodima. A kada treba sprečiti nastanak prvih bora ili pomoći zreloj koži koja je izgubila mnogo od svoje mladalačke lepote, onda ćemo probati sve moguće .

I sada, zamišljamo kako lepimo flaster za bore na čelo ili ispod očiju i kao magijom, one nestaju. Pitamo se da li je to zaista moguće, da li deluju na svim tipovima kože i da li će svakoj od nas pomoći da izgleda podmlađeno.

Vesna nije htela da eksprimentiše. Da bi podmladila svoje lice, istražila je šta je ono što je drugima pomoglo. Od botoksa i raznih injekcija i operacija je odustala odmah, jer ne trpi bol! Zato je našla način da se reši bora, podočnjaka i opuštene kože lica lakšim putem. Lice joj je sada zategnutije, izgleda mlađe, a i ona je zadovoljnija sobom i blista. Njen savet pomogao je i njenim prijateljima, a može i vama. Pročitajte njeno lično iskustvo na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Bore su posledica starenja kože. Dok će se kod nekih žena pojaviti već početkom 20- ih, kod drugih će se pojavljivati tek u četrdesetim ili čak kasnije. Na to utiče genetika, hormoni, način života, da li i na koji način negujemo lice.

Nevažno je da li se radi o borama oko usana, onima na čelu, vratu ili dubokoj bori između obrva, volele bismo da ih nema.

Najviše bismo volele kada bismo mogle da efikasnije zategnemo kožu na što prirodniji način i da se to odmah vidi. E pa, flasteri za bore su veoma blizu toga i zato postaju sve popularniji način za zatezanje kože.

Tračice za bore, kako ih još nazivaju, izgledaju poput ostalih flastera, ali kada ih zalepimo na lice sprečavaju mrštenje, zatežu kožu i onemogućavaju nastanak novih bora.

Zvuči veoma jednostavno, zar ne?

Kako funkcionišu flasteri za bore?

 

Proizvođači ih nazivaju antiejdž čudom i malom revolucijom na polju uklanjanja bora sa lica. Kažu da su odlični za peglanje bora kod kuće ili kada ste na putu, a želite što pre da izgledate što je lepše moguće.

trake za bore

Ovaj, relativno nov kozmetički proizvod, natopljen je različitim aktivnim supstancama  koje deluju dubinski na kožu i na taj način je hrane, obnavljaju i regenerišu. Uz to, odlično se bore i sa podočnjacima.

Postoje različiti flasteri za bore: za one oko usana, za bore na čelu, ispod očiju, za vrat, a uglavnom se koriste tokom noći, kada spavamo.

Ako niste znale, upravo tada i nastaje najviše bora na licu. Okrećemo se, prevrćemo se na jednu, na drugu stranu, a lice sve trpi i ujutru se budimo sa kožom prošaranom borama.

Pročitajte više o borama od spavanja.

U suštini, sastojci koji se nalaze u ovim trakama su svi oni koji treba da hidriraju kožu, da je zategnu, uklone znakove umora i da nas na taj način podmlade. Naš savet je da obavezno, koji god proizvod da kupujete, pogledate njegov sastav kako biste bili sigurni da ne sadrži različite štetne sastojke.

Ovo su neke od najčešćih komponenti u flasterima protiv bora:

  • Kolagen – manjak kolagena znači manjak elastičnosti i volumena kože, što svakako znači više bora. Zbog toga je važno nadoknaditi kolagen.
  • Hijaluronska kiselina –  vraća koži hidrataciju, čvrstinu i elastičnost. Neophodan je sastojak krema protiv bora, posebno krema za lice 40 plus;
  • Kofein – snažan antioksidans, jer ima umirujuća svojstva i kao takav je čest sastojak proizvoda za negu kože. Najbolje rezultate daje u kremama za regiju oko očiju i u tom delu najbolje uklanja bore.
  • Vitamini za lice – apsolutno su neophodni ukoliko želimo negovanu i zdravu kožu. Spomenućemo samo neprevaziđeni vitamin C, vitamin D, ali i vitamine E i A, koji su od ključne važnosti kada je lepota kože u pitanju
  • Biljke protiv bora, kao što su čajevac, ehinacea,  zeleni čaj, aloe vera, vinova loza

Kako se koriste flasteri za bore?

 

To zavisi od vrste flastera.

Najčešće, flasteri za bore stavljaju se tokom noći i tako ćemo biti sigurni da će delovati što duže. Isto tako, možemo ih zalepiti i tokom dana, kada imamo vremena, na pola sata, sat, dva, koliko želimo. Ima i onih koji su dizajnirani da budu neprimetni i koriste se za zatezanje kože tokom dana. Ipak, malo je verovatno da neko ko vam priđe blizu neće da ih vidi.

Trake za zatezanje lica deluju kako na one površinske bore na licu, tako i na one koje su dublje u koži. Funkcionišu po principu toga da drže lice u zategnutom položaju što duže, pa je zbog toga optimalno da se nose tokom čitave noći.

Sam postupak nanošenja flastera izgleda ovako:

  • Najpre je potrebno da lice detaljno očistimo,  po potrebi dezinfikujemo i dobro osušimo. Tako ćemo skinuti sav višak sebuma, šminke i ostale nečistoće, pa će aktivni sastojci iz flastera moći lakše da deluju;
  • Zatim jednom rukom što jače zategnite deo na koji želite da nanesete flaster za bore – čelo, deo oko očiju, oko usana… Onda drugom rukom zalepite flaster, da što bolje prianja uz kožu.

Vodite računa kada odlepljujete flaster sa zaštitne folije da ne dodirujete aktivni gel, kako bi on zadržao svoju delotvornost.

Dobro utapkajte flaster protiv bora i ostavite da deluje koliko želite;

  • U isto vreme možete na lice naneti više flastera, odnosno, na sve one regije za koje smatrate da su problematične. Skidajte ih sa kože laganim pokretima, nemojte vući, kako ne biste oštetili kožu. Ako ima tragova lepka, skinite ga toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu na lice;

Trake za bore će delovati tako da zatežu lice, onemogućiće pomeranje kože i tako će sprečiti stvaranje novih bora;

Ukoliko ste radili hemijski piling lica, flastere ne bi trebalo da koristite nekih dva meseca;

Ako imate veoma osetljivu, problematičnu ili kožu sklonu alergijama, najpre proverite kako flaster deluje na vašoj koži. Nanesite jedan flaster na vrat, recimo, na nekih sat vremena i čekajte da prođe 24 sata kako biste bili sigurni da koža nije iritirana, isušena ili crvena. Ako je sve u redu, počnite da koristite trake za bore i na samom licu;

Ako imate bilo kakvu upalu na licu, potkožne bubuljice, gnojnice, cistične akne, nemojte koristiti ovaj tretman. Budite oprezne kako ne biste dodatno  izritirali kožu;

Proizvođači navode da je lepak koji je deo ovog proizvoda hipoalergijski, bez lateksa, a sami flasteri su medicinski odobreni.

Izgleda da je upotreba ovih flastera veoma jednostavna, nanose se brzo, pokrivaju veću površinu kože, sam postupak je bezbolan i relativno su pristupačni. Smanjuju naboranost lica i čine da ono postane zategnuto, glatko, a nakon dužeg korišćenja pomažu da se rešite bora.  Nanošenjem tračica na bore, sprečavamo kožu da se pomera, manje se mrštimo i na taj način koža postaje ravnija.

Prema jednom istraživanju, 84 procenta ispitanika je ocenilo flastere kao veoma efiksne i potvrdili su da je koža zategnutija.

Mane flastera za bore

 

Kada sagledamo sve što smo do sada naveli, čini nam se da nema prepreka za korišćenje traka za bore. Ali da li je baš tako? Koje su mane ovog proizvoda?

  •  Iako deluje kao super brzo rešenje za ublažavanje bora, postoji mogućnost da vašem tipu kože flasteri jednostavno neće odgovarati. U slučaju izuzetno masne kože, trake možda neće dovoljno dobro prijanjati na lice i zbog toga će biti manje efikasne. Kod suve ili osteljive kože određeni sastojci koje flasteri za bore sadrže mogu izazvati svrab, crvenilo ili iritacije. Ako primetite ove nus pojave, nemojte ih više koristiti;
  • Flasteri za bore ne neguju kožu, njihova namena je isključivo ta da nas reše bora tako što će „istrenirati“ našu kožu da stoji na određen način. Uvek možemo uvrstiti u negu kože i kreme protiv bora.
  • Vodite računa da flasteri koje kupujete ne sadrže lateks ili neka jedinjenja slična plastici, kao što su propenoati ili akrilati, a koji bi mogli izazvati alergijske reakcije.

Vrste flastera za bore

 

Postoji mnogo različitih vrsta ovih flastera, mogu se naći u različitim oblicima i veličinama. Neki se mogu koristiti za više područja na licu, dok su drugi namenjeni konkretno za jedan deo lica, na primer, za bore oko očiju.

Najčešće dolaze u pakovanjima od 10 ili 14 komada, a iste flastere možemo koristiti i dva ili tri puta. Razlikuju se od proizvođača do proizvođača, imaju u sebi različite sastojke i drugačije deluju na kožu. Pomoći ćemo vam da izaberete za sebe one odgovarajuće.

Flasteri za bore oko očiju

 

Bore oko očiju znaju i te kako da nas nerviraju i stalno se pitamo kako ih se najlakše rešiti. Koža oko očiju je veoma tanka, a pokreti i mimika u ovom delu lica dodatno doprinose boranju. Tretmani kao što su mikrodermoabrazija ili masaža lica svakako mogu pomoći, ali možemo probati ovo da rešimo i flasterima.

Flasteri za bore na čelu i između obrva

 

Duboke linije između obrva i horizintalne bore na čelu, nije nimalo lako ukloniti. Trake za bore mogu biti od pomoći tako što lepljenjem vraćaju kožu u prvobitni položaj.

 

flasteri za bore na licu

Anti age flasteri sa mikroiglicama

 

Ovaj tretman za negu kože sastoji se od podmlađivanja posebnim flasterima i serumom koji deluju poput malenih iglica. Na taj način podstiču stvaranje novog kolagena i pomažu serumu hijaluronske kiseline da dublje prodre u kožu. Ovaj proizvod potpisuje kompanija Radara i u suštitni, reč je o posebnim flasterima koji su obloženi minijaturnim plastičnim iglicama od pola milimetara,  a koji briše bore. U setu dolazi i serum hijaluronske kiseline.

Iglice stvaraju mikro kanale koji omogućavaju serumu duboko prodiranje u kožu.

Flasteri ne sadrže lepak, ali serum ih zadržava na koži. Ova inovacija košta čak 33.000 dinara.

Najbolji flasteri protiv bora

 

Ponuda flastera nije baš ogromna kao ponuda krema ali evo nekih koje smo našli i koji obećavaju:

Biocollagenix lift anti age flasteri

 

Oni  su na bazi hidrogela sa hidrolizatom ribljeg kolagena, kofeinom, hijaluronskom kiselinom. Sprečavaju isušivanje gornjeg sloja kože, vraćaju joj svežinu i elastičnost. Istovremeno redukuju otečenost kapaka i ublažavaju tamne podočnjake zahvaljujući ekstraktu ginka i divljeg kestena.

Pre upotrebe, potrebno ih je rashladiti u frižideru 10 do 15 minuta, a trebalo bi ih stavljati jednom do dva puta nedeljno.

Cena ovih flastera je oko 600 dinara, a pakovanje ima 14 komada.

 Realine beauty flasteri

 

Proizvođači vrde da ova samolepljiva traka može vidno da izgladi bore i to već nakon nekoliko sati nošenja. Ovaj proizvod nije dostupan u našim apotekama, bar ja nisam uspela da pronađem, ali se može naručiti sa Amazona. Košta oko 30 funti, odnosno oko 4.000 dinara.

Takođe, u ponudi imaju i takozvane flaster maske. One deluju tako što se na određenu površinu na licu  najpre nanosi serum, a nakon što ga kože upije nalepi se flaster dizajniran za različite vrste bora.

Cala flasteri

 

U pakovanju su 3 flastera. Oni za čelo sadrže ceramide, kolagen, hijaluronsku kiselinu i vitamin A. Posebno postoje oni namenjeni borama oko usana. Oni sadrže vitamin A, kolagen i ekstrakt aloe vere. Cena im je od 680-780 rsd.

Antiage flasteri – iskustva

 

Nada je prošle godine, na početku svojih četrdesetih, počela da koristi flaster za bore.

„Bore na čelu, kao i one oko usana, počele su da budu sve izraženije. Koristim redovno kremu za bore, ali godine čine svoje. Sasvim slučajno sam u drogeriji videla flastere za bore i rešila sam da ih kupim. Nisam imala šta da izgubim. Koristim ih već godinu dana, dva puta mesečno ih stavljam i ja sam zadovoljna. Čini mi se da su bore malo manje vidljive, a nove se sporije pojavljuju“, kaže ona.

Nadamo se da smo uspeli barem malo da vam približimo sve ono što flasteri za bore predstvaljaju.

Hajde samo da vam otkrijemo još jedan trik.

Mnoge žene lepe selotejp na lice, ali to nije dobra ideja jer na taj način oštećuju površinu kože.

U ovu svrhu mogu vam poslužiti i najobičniji medicinski flasteri koje možete kupiti u svakoj apoteci veoma povoljno.

Oni su antialergijski, ne sadrže lateks, a lepak je na bazi cink oksida i ne izaziva iritacije. Lako se postavljaju i skidaju.  Samo zalepite dva parčeta medicinskog flastera na sredini čela i to u obliku slova X. Prespavajte tako i ujutru ćete primetiti da je koža zategnutija.

Našli smo i ovaj savet.

Na podočnjake zalepite dve trake medicinskog flastera, ali pre toga namažite na taj deo hidratantnu kremu. Sačekajte da upije da bi flaster mogao da se zalepi.Koža će, uz pomoć flastera, upiti više kreme, a flasteri će ublažiti nadutost lica koja nam se svima javlja tokom spavanja.Ipak, pre ovoga, imajte na umu da je koža ispod očiju dosta tanka i osetljiva i možda je ipak bolje pozabaviti se uzrokom problema, a ne samo posledicom.

Naravno, ne zaboravite da brinete o svom licu. Negujte ga svakodnevno na odgovarajući način. Samo tako, bilo koji flasteri protiv bora moći će da imaju efekat.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *