antirid krema
Kozmetika za lice

Antirid krema za lice: vrste i lista najboljih

Da li ste znali da je antirid krema za lice jedina koja sme blizu vaših očiju? Ali zašto je to tako? Saznajte sve o antrid preparatima i koji su najbolji.

Šta je antirid krema?

 

Antirid krema za lice je mešavina koncetrovanih sastojaka neophodnih koži lica u predelu oko očiju.

Glavna odlika antirid krema za lice je hidratacija kože. Dopiru do dubljih slojeva kože i sprečavaju gubljenje vode. Ipak, sačuvati vodu nije dovoljno. Krema o kojoj govorimo hrani ćelije, podstičući stvaranje kolagena. Na taj način koža je hidrirana i zategnuta!

Zašto izabrati kremu iz grupe antirid krema za lice? Po čemu su posebne?

Pre svega po tome što su posebno napravljene za osetljiv predeo oko očiju!

Koža oko očiju je tanka i nežna i nije ista kao koža na ostalom delu lica. Zato jer je takva, najpodložnija je starenju.

Čemu služe?

Namenjene su popunjavaju bora u uglovima očiju, sprečavaju dalje ubrzano starenje kože i hidriraju lice.  Zaista, bore oko očiju su među privim bora koje se pojavljuju na licu.

Različite formule antirid krema ciljaju specifične probleme kože, kao što su fine linije, duboke bore, gubitak elastičnosti ili suvoća kože.

Na primer, kreme koje sadrže retinol su poznate po svojoj sposobnosti da ubrzaju obnavljanje ćelija kože i smanje vidljivost bora, dok su one sa hijaluronskom kiselinom izuzetno efikasne u hidrataciji i popunjavanju kože.

Efikasnost krema zavisi od kvaliteta sastojaka, koncentracije aktivnih supstanci, kao i od tipa i stanja vaše kože.

Preporučujemo vam da se detaljnije upoznate sa sastojcima i njihovim dejstvom kako biste odabrali antirid kremu koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Hajde da sada odgovorim na pitanje koje neke od vas sigurno kopka ‘’Pa, šta se to nalazi u antirid kremama?’’.

Sastojci antirid kreme za lice

 

Baza ovakve kreme trebalo bi da bude hijaluronska kiselina. Kažemo „trebalo bi“, jer danas na tržištu postoji pregršt antirid krema i svaka ima drugačije sastoje. Naravno, svaki proizvođač ima svoje prednosti i mane.

Najsigurnije je čitati uputsvo prilikom odabira. Većina drogerija i apoteka ima uzorke, pa antirid kremu možete isprobati pre kupovine!

Hijaluronska kiselina je sastavni je deo našeg organizma i imamo je unutar kože i kostiju. Kako starimo njena količina opada, a telo je dalje ne proizvodi u dovoljnim količinama. Potrebna nam je veća količina hijalurosnke kiseline kako bi povratili elastičnost kože lica. Nema boljeg od direktnog nanošenja hijalurona u vidu antirid kreme na kožu.

Jeste li znali da vas antirid krema za lice može rešiti nadutih podočnjaka?

Zahvalnost dugujete vitaminu C. Podstiče regeneraciju kože lica, vraćajući joj sjaj. Sa druge strane pospešuje unutrašnju cirkulaciju, pa bolni otok i kesice ispod očiju nestaju redovnom primenom.

Ostale sastojke antirid kreme otkrićemo vam usput, u narednom delu teksta.

Vesna je jedna od nas koja se rešila tragova starenja u predelu oko očiju Bore su joj baš smetale i htela je nazad svoje mladoliko, zategnuto lice. Uspela je u tome. Rešila se bora prirodnim putem i zadovoljna je svojim izgledom. Njeno iskustvo i vama može pomoći. O čemu se radi, pročitajte na ovom linku; https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Zato što antirid kremu treba birati u zavisnosti od godina.

Kome je potrebna anti rid krema?

 

Malopre smo laički objasnili kako je potreban još neki anti age sastojak ukoliko ste u zrelijim godinama.

 

antirid krema za lice

 

Mladi ste?

Potrebna vam je antirid krema, ali sa manjom koncetracijom aktivnih sastojaka.

Kako je i zašto koristiti u kom životnom dobu? Odgovori slede.

Antirid krema za lice u dvadesetim

 

Antirid krema za lice u dvadesetim namenjena je prvenstveno suvoj koži lica. Suvoj jer ukoliko je koža dehidrirana bore se javljaju ranije. Pored sitnih bora oko očiju, ovaj predeo lica nas može svrbeti zimi. Tada koža podložna oštećenjima usled hladnoće i vetra. Češanje i takozvano trljanje očiju stvara crvenilo i u krajnjoj liniji rane. Bolje sprečiti nego lečiti!

Pogledajte kako pravilno negovati lice u toku zime.

Koristite antirid kremu redovno, nanosite je direktno na predeo oko očiju pred odlazak u krevet.

Pošto u dvadesetim kremu nanosimo direktno na problematičnu regiju lica birajte antirid kremu sa aplikatorom.

Na taj način ćete brzo istisnuti dovoljnu količinu kreme i razmati je lagano prstima. Zaštitiće kožu od spoljašnjih uticaja, hidrirati je i sprečiti sitne bore.

Ovde vam je zapravo najbitnija hidratacija i to je osnova nege od koje krećete kada je briga o izgledu kože lica u pitanju.

Evo kako treba da izgleda nega kože u dvadesetim.

Nešto kasnije u tridesetim elastičnost kože lica opada.

Kakvu antirid kremu tada birati?

Antirid krema za lice  u tridesetim

 

Elastičnost kože lica opada, stvara se manje kolagena i elastina u drugom sloju kože. Potrebna nam je nešto koncetrovanija antirid krema koja će podstaći stvaranje kolagena.

 

Specifično i preporučljivo za lice u ovom periodu života jeste masaža antirid kremom.

Aktivni sastojci zahvaljujući masaži lica prodiru u dublje slojeve kože i sprečavaju spuštanje linije usana i obraza ka dole.

Možete uštedeti vreme i izabrati one koje imaju roler kroz koji se krema aplicira na kožu. Slobodno je nanesite na bore oko usana koje postaju vidljive u tridesetim.

Želite brže rezultate? Masaža rolerom od žada, nakon nanošenja antirid kreme za lice, može biti pravi izbor!

U jednom trenutku moramo zavoleti sebe potpuno i prihvatiti starenje kao normalan proces. Kada je pravo vreme ako ne u četrdesetim?

Treba biti dovoljno lukav i prihvatiti starenje ali mu se ne prepustiti potpuno!

Antirid krema za lice u četrdesetim

 

Četrdesete godine su specifične, neki ih nazivaju drugom mladošću. Jedno je sigurno – stručnjaci navode promenu hormona kao odgovornu za brzo gubljenje elastičnosti kože lica. Pojavljuju se dublje bore koje mogu biti izražene na čelu. Celokupno lice, tačnije trougao lepote lica, spušta se na dole ka bradi. Dobijamo upale obraze, a usled dehidratacije mogu se pojaviti podočnjaci.

Kako bi sprečili pomenute promene, odnosno ublažili vidljivost dubokih bora, otečenosti lica i vratili koži sjaj potrebne su nam antirid kreme.

Nemojte trošiti novac na mala pakovanja u vidu krema sa aplikatorom ili rolerom.

Potrebna vam je prirodna krema u većem pakovanju koju možete nanositi prstima na celo lice.

Evo još saveta kako birati kremu u 40-tim.

Na vama je da se odlučite za antirid kremu prema tipu kože lica i godinama.

  • Ukoliko je vaša koža problematična prijaće vam kreme u gelu.
  • Suvoj i normalnoj koži lica prija krema na bazi ulja.

Antirid kremu možete birati prema dodatnim prirodnim sastojcima u zavisnosti od željenog efekta i problema sa borama.

Vrste antirid krema

 

Predstavljamo vam najčešće i isprobane, odnosno sigurne, antirid kreme za lice.

Kada je na kremi naznačen određeni sastojak znači da je njegova koncetracija veća.

Susreli smo se sa sledećim:

Antirid krema sa retinolom

 

Retinol je vitamin A. Redovnim nanošenjem antirid kreme sa retinolom ojačaćemo zaštitnu barijeru kože i zaštiti je od spoljašnjih uticaja. Koža je hidrirana i meka na dodir pa samim tim duže ostaje mlada. Prvi znakovi starenja se pojavljuju malo kasnije.

Antirid krema sa kolagenom

 

Kolagen je odgovoran za vitalnost naše kože, što do sada znaju i ptice na gradi. Šalu na stranu, proteini se vremenom gube odnosno razrede unutar kože lica. Epiderm postaje opušteniji u tridesetim i kako bi sprečili dalje produbljivanje bora potreban nam je kolagen. Nanosimo ga direktno na kožu lica u vidu kreme sa kolagenom koja je namenjenu područje oko očiju.

Verovatno ste čuli za kapi kolagena za kožu lica. Ipak, u antirid kremi je povezano više prirodnih sastojaka pa će imati višestruko dejstvo. Štiti kožu od oštećenja i ujednačava ten lica.

Antirid krema sa koenzimom Q10

 

Koenzim Q10 je prirodni antioksidans koji se nalazi tik uz samo površinu kože lica. Jasno nam je da se kao takav brzo troši. Sprečava prodor slobodnih radikala i bakterija u dublje slojeve kože. Deluje zaštitnički i zahvaljujući njemu Ph vrednost kože lica je ujednačena.

Važno je krenuti na vreme sa antirid kremama sa koenzimom Q10 i sprečiti propadanje kože lica. Nakon nanošenja ovakve kreme primetićete da je ten lepši, odnosno lice deluje svežije. Redovnom primenom smanjićete vidljivost bora i usporiti starenje kože.

Antirid krema iz apoteke

 

Antirid kremu iz apoteke prepoznaćete po belom pakovanju, bez ukrasa i etikete.

Ponekad je na nekoj od njih naznačeno da je posebno namenjena za regiju oko očiju ili usana ali uglavnom su univerzalne. Čitali smo forume, korisnice navode nedostatake antirid kreme iz apoteke, ali gotovo sve imaju masnu kožu lica. Pišu kako je krema teška i o tome kako su želele laganu kremu koja brže upija.

Ukoliko imate suvu kožu lica baza ove kreme, koja je najčešće uljana, ne može da vam šteti. Odgovaraće vam većina antirid krema iz apoteke i slobodno ih možete isprobati.

Nakon kupovine ili u toku primetićete da nemaju naznačene sastojke od kojih su proizvedene. Javio nam se alarm u glavi: “ Aha! Zato se njena cena kreće od 100 do 300 dinara! Zato, baš zato što ko zna šta stavljaju u nju.“

Danas nam je smešna ovakva pomisao. Antird kreme iz apoteke kao bazu najčešće imaju ulje i vazelin. Dodati su im vitamini direktno iz amplue. Vrlo je verovatno da se u vašoj kremi nalazi vitamin E kao jedan od glavnih sastojaka.

Najbolje je pitati odnosno posavetovati se sa farmaceutom prilikom kupovine antirid kreme iz apoteke!

Antirid krema za predeo oko očiju

 

Ukoliko je na pakovanju naznačeno da je to antirid krema za predeo oko očiju onda je zaista tako.

 

antirid krema za predeo oko očiju

 

Naime, deluje blago i najčešće nema negativne efekte u vidu crvenila. Pošto je nanosimo na predeo oko očiju gde je koža izrazito tanka uradite pre korišćenja kratak test. Nanesite antirid kremu za predeo oko očiju na podlakticu i sačekate dva do tri sata. Nema crvenila? Odlično možete je svakodnevno nanositi i smanjiti bore oko očiju i podočnjake.

Antirid kreme za područje oko očiju odličan su izbor u dvadesetim kada nemate bore na čelu ili u uglovima usana.

Javljaju se prvi ozbiljniji znakovi starenja?

Ništa zato, postoji nekoliko  tipova starenja lica. Sprečićete dalje produbljivanje bora i gubljenje elastičnosti nanošenjem prirodne kreme na celo lice!

Prirodna antirid krema

 

Odlaskom u drogeriju susreli smo se sa različitim proizvođačima antirid krema.

Važno je izbeći konzervanse i jake, veštačke mirise. Prirodni sastojci su pravi izbor, pre svega zbog izostanka mogućih negativnih efekata na koži lica.

Dakle, mogućnost negativnih efekata svedena je na minimum!

Kada smo se upustili u pustolovinu biranja antirid kreme znali smo da treba da sadrži veliku koncetraciju hijaluronske kiseline. Na kraju smo pronašli i zadržali se na kremi koja pored hijalurona sadrži ekstrakte biljaka koji zatežu lice i smanjuju vidljivost sitnih bora. Aktivni sastojci biljaka i amino kiseline će sprečiti prodor slobodnih radikala i bespotrebno gubljenje vode usled spoljašnjih agresivnih uticaja (vetar, hladnoća).

Možete li je napraviti kod kuće? 

Antirid krema recept

 

Čitajući forume naišli smo na različite recepte. Važno je pravilno mešati sastojke i isprobati pripremljenu kremu na podlaktici. Uglavnom se dodaju vitamini koju ne mogu da štete koži. Ipak, nikad se ne zna kako će ko delovati na određenu količinu aktivnih sastojaka.

Za nas je i dalje pravi izbor kupovina prirodne kreme, ali nudimo vam i recept za samostalnu pripremu.

Potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Kapsula vitamina E

Pomenute sastojke sjedinite u činiji i nanesite na čisto lice. Pre nanošenja možete uraditi blagi piling, zahvaljujući kom ćete pospešiti cirkulaciju. Nakon njega koža će upiti hranjive sastojke kokosovog ulja i vitamin E.

Pitate se šta je to tako posebno u pomenutom ulju?

Saznajte sve blagodeti ulja od kokosa za lice.

Budite pažljivi – kokosovo ulje odgovara suvoj i normalnoj koži lica. Ukoliko imate masnu kožu delovaće poput zida i neće dopustiti koži da diše.

Zato kažemo da je sigurnije kupiti antirid kremu, a posebno ako je vaša koža osetljiva.

A koju kupiti?

Top lista najboljih antirid krema

 

Evo nekih krema koje su korisnici izdvojili kao najbolje.

Neborela krema protiv bora

 

Sa razlogom prva na našoj listi. U pitanju je proizvod koji je napravljen bez štetnih sastojaka i na biljnoj bazi sa dodatkom neodermyla – sastojka koji aktivira kolagen u koži. Glavna prednost ove kreme je što ona nije isključivo antirid, već se može koristiti i za druge delove lica. Pored toga što deluje na učvršćivanje koža, bori i se i protiv podočnjaka i fleka na licu. Kako? Tako što je u pitanju specifična formula napravljena upravo zato da jednom kremom rešite više posledica starenja kože.

Ova kema kupuje se samo online na sajtu neborela.com.

Cena joj je 1890 rsd za 30 ml.

Limes antirid krema sa koenzimom Q 10

 

Proizvodi za područje oko očiju i usana, uglavnom se kupuje preko kataloške prodaje. Prednost je što je koža lako upija, pa brzo hidrira i oporavlja kožu, ublažava vidljivost bora.Nanosi se na čisto lice, dakle obavezno je prvo skidanje šminke pa onda krema u tankom sloju.

Cena ove kreme je 1258 rsd za 15 ml.

Livsane antirid krem – gel

 

Proizvod namenjen mladoj koži u dvadesetim, za prevenciju nastanka bora. Sadrži ulje avokada i pantenol u gelastoj strukturi. Koža je brzo upija, ali ne doprinosi hidrataciji pa se nakon nje koristi krema za lice koju inače koristite.

OVa krema je relativno jeftina i košta oko 350 rsd za 15 ml.

Florapin antirid krema

 

Dosta masna krema koja više odgovara zrelijoj koži. Namenjena je noćnoj nezi. Sadrži prirodni vosak, kakao maslac, ricinusovo ulje, bademovo  i ulje šargarepe.

Cena ove kreme je oko 400 rsd.

Bioten HYALURONIC GOLD

 

Antirid baziran na hijaluronskoj kiselini i zlatnim proteinima. Da se razumemo, ovi zlatni proteini nisu baš 24 karatno zlato, jer ono je ipak teški metal, a ne protein. Pod ovim nazivom kriju se proteini pirinča i soje, ekstrakt afričkog baobaba.

Cena je 1495 rsd za 15 ml

Mizon collagen power antirid 

 

U pitanju je regenerativna krema namenjena osetljivoj koži.  Sadrži visoko koncetrovani kolagen, povećava hidrataciju i elastičnost.  Ne sadrži benzofen, etanol, paraben, veštačke mirise i boje.

Cena je 2583 rsd za 25 ml.

Sebamed krem za oko očiju sa Q10

 

Sebamed krem za oko očiju sa Q10 u pakovanju od 15 ml je specijalizovani proizvod namenjen nezi osetljive kože oko očiju. Ovaj krem sadrži koenzim Q10. Formulisan da bude blag i nežan pa je idealan za svakodnevnu upotrebu i pogodan za sve tipove kože.

Cena:  567 rsd.

Cerave

 

CeraVe obnavljajuća antirid krema  je specijalno formulisana da hidrira i obnavlja zaštitnu barijeru kože u osetljivom području oko očiju. Ova krema sadrži tri esencijalna ceramida i hijaluronsku kiselinu, ključne sastojke poznate po svojim hidratantnim i obnavljajućim svojstvima. Ceramidi pomažu u očuvanju prirodne barijere kože, dok hijaluronska kiselina pruža intenzivnu hidrataciju, smanjujući pojavu finih linija i bora. Lagana i neiritirajuća formula čini ovu kremu idealnom za svakodnevnu upotrebu, a pogodna je za sve tipove kože, uključujući i osetljivu.

Cena; 1600 rsd

Vichy antirid krema

 

Vichy Liftactiv eyes predstavlja specijalizovanu negu za područje oko očiju, posebno dizajniranu za žene starije od 40 godina koje teže da umanje bore, podignu kapke, smanje vidljivost podočnjaka i kesica, kao i da redukuju natečenost ispod očiju. Formulisan sa ključnim aktivnim sastojcima kao što su ramnoza, kofein i escin, ovaj proizvod efikasno zaglađuje bore, podiže opuštene kapke, umanjuje tamne krugove i kesice, te smanjuje natečenost. Ova krema pruža sveobuhvatnu korektivnu negu za celo područje oko oka, ciljajući specifične probleme koji se javljaju sa starenjem kože.

Cena: 2790 rsd za 15 ml

Eucerin hyaluron filler antirid krema

 

Ova krema za područje oko očiju je kreirana da se suprotstavi prvim znacima starenja u ovoj delikatnoj regiji. Njena bogata formula sadrži hijaluronsku kiselinu i saponine iz soje, ključne sastojke za borbu protiv bora. Kako starimo, količina hijaluronske kiseline u koži se smanjuje, što dovodi do pojave bora. Krema deluje na tri načina:

  1. Hijaluronska kiselina velike molekulske mase cilja fine bore u gornjim slojevima kože.
  2. Hijaluronska kiselina male molekulske mase deluje na duboke bore u dubljim slojevima kože.
  3. Saponin stimulira proizvodnju hijaluronske kiseline u dubljim slojevima kože, gde nastaju duboke bore.

Ova kombinacija hijaluronske kiseline i saponina efikasno hidrira kožu i ublažava čak i najdublje bore. Krema takođe sadrži UV filtre koji štite kožu od starenja uzrokovanog štetnim UV-zracima. Formulacija je dobro podnošljiva na koži, oftalmološki testirana i sigurna čak i za osobe koje nose kontaktna sočiva. Krema je bez parfema

Cena: 2860 za 15 ml

La roche posay

 

Ova inovativna krema za područje oko očiju je posebno dizajnirana za osobe sa osetljivim očima. Sadrži ekskluzivni retinol kompleks koji ima efekat izglađivanja bora, u kombinaciji sa kofeinom koji pomaže u borbi protiv znakova umora. Krema ima tečnu i laganu teksturu koja pruža efekat zatezanja, čineći je idealnom za osetljive oči.

Rezultati upotrebe ove kreme su višestruki:

  1. Bore su vidljivo smanjene.
  2. Tamni krugovi su umanjeni.
  3. Kontura oka izgleda odmornije.
  4. Područje oko očiju dobija osvežen i blistav izgled.

Cena:3230 za 15 ml

Antirid krema i iskustva

 

Pitali smo dame različitih godina koju antirid kremu koriste i kako su zadovoljne rezulatima. Prenosimo vam najpre lošu stranu. Dame su bile iskrene i kažu da su često birale pogrešnu antirid kremu, koja nije prijala njihovom tipu kože. Bila je suviše masna i teško se upijala. Kasnije, uglavnom svaka od njih pronađe svoju omiljenu kremu i ne razdvaja se od nje.

Jednostavan način za nanošenje antirid kreme, mogućnost kupovine u roleru ili aplikatoru samo je još jedna od navedenih prednosti pored brzo vidljivih rezultata.

Da, da vidljivost bora oko očiju i usana će se smanjiti! Koža će izgledati lepše i mekše na dodir!

Antirid kreme opravdale su svoje postojanje.

Krajnje je vreme da ih isprobate!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *