sumpor za bubuljice
Bubuljice

Sumpor za bubuljice – rešenje ili dodatni problem?

Naučite da koristite sumpor za bubuljice pravilno i za veoma kratak period ujednačite ten vašeg lica. Umirite kožu na prirodan način, kad je već moguće.

Sumpor je mineral. Nije hemijska supstanca već se dobija iz prirode. Tačnije, možemo ga pronaći u vulkanskim stenama i termalnim izvorima koji su pravo blago za vašu kožu. Pomalo je zaboravljen, usled razvijanja i promocije različitih modernih tretmana za bubuljice. Nekada su dame mogle da se zakunu u svojstva sumpora za akne, pa je vreme da se upoznate sa njima!

Kako deluje sumpor za lice?

 

Sumpor za lice deluje poput sunđera, koji prikuplja nečistoće i višak sebuma. Posebno višak sebuma koji se nakuplja unutar pora, stvarajući problematičnu kožu lica.

Naučili smo da je sumpor supstanca sa kojom treba biti oprezan. To treba da ostane istina, nećemo opovrgnuti. Ipak, sastavni je deo kozmetičkih proizvoda koji mogu ujednačiti ten vašeg lica. Izabran je ovaj mineral kao sastavni deo našeg tela, imamo ga unutar sebe. Šta više, neke od studija pokazuju da utiče na stvaranje proteina, koji jačaju kožu lica i čine je lepom. Ukoliko nam je potreban za stvaranje vlakna kolagena, onda vaše lice može postati čisto zahvaljujući njemu.

Dakle osnovno svojstva upijanja, glavna je prednost pravilnog korišćenja sumpora. Istina je i da morate biti oprezni!

Da li je sumpor bezbedan za kožu lica?

 

Sumpor se smatra bezbednim za kožu vašeg lica, ukoliko ga ne naosite čistog. Dakle, birajte salone u kojima rade tretmane lica sumporom ili kozmetičke preparate. Ne možete ga uzeti iz laboratorije i direktno naneti na lice.

Verujem da to nikome ne bi ni palo na pamet.

Zajedno sa drugim aktivnim sastojcima kozmetičkih preprata sumpor neutrališe sve negativne čestice sa površine kože lica. Epitel ostaje čist i spreman za regeneraciju. Ujedno pore mogu da dišu i celokupno lice oseća olakšanje. Pa je kao takav idealan u borbi sa svim vrstama akni!

Sumpor za bubuljice

 

Sumpor deluje protivupalno, poznat je po svom antibakterijskom dejstvu. Kada je pravilno nanesen na epitel, dopire kroz pore do dubljih slojeva kože. U unutrašnjosti ubija bakterije, lagano neutrališući infekciju.

Odličan je za bubuljice ukoliko imate ružnu naviku ceđenja i pritiskanja akni. Kada dođe u kontakt sa kožom, on izvlači višak sebuma na površinu i usisava ga unutar sebe. Velika moć upijanja, omogućava mu da istisne gnojni sadržaj iz bubuljice bezbolno. Dakle, smanjiće infekciju i isušiti aknu.

Kada nestane crveni krug oko bubuljice, primetićete da se ona lagano suši i stvara se krasta. Na kraju otpada sa lica omogućavajući vam ujednačen ten.

Njegova velika moć upijanja, blagodet je za problematičnu kožu lica. Ipak, najbolje je posvetiti se pravilno nezi i redovnom čišćenju lica prirodnim losionima. Kada svakodnevno blagim supstancama dezinfikujete epitel izbeći ćete bubuljice. To znači da ćete izbeći korišćenje koncetrovanog sumpora. Prekrivanje problema šminkom, odnosno jakim korektorima  pašće u zaborav!

Ukoliko se trenutno odlučite za šminku, održavajte četkice pravilno i redovno! Nanošenje korektora prljavim četkicama, može stvoriti dodatne probleme na koži lica.

Jovana je nije birala pravilno pa je osetila posledice. Susrela se sa bolnim aknama, odnosno crvenim bubuljicama. Potpuno su prekrivale obraze i nije mogla da uživa u svakodnevnim aktivnostima. Pohvalila nam se kako je uspela da ih se reši bezbolno i prirodno! Bukvalno je nema ni traga od bubuljica. Ona je uspela, isto možete i vi!  O čemu se tačno radi, pogledajte na sledećem linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/ .

Izabrali ste adekvatnu šminku prema tipu kože vašeg lica ali ste se susreli sa gljivičnim bubuljicama?

Nema razloga za paniku, u toku života se svako od nas izbori sa nekoliko vrsta akni. Taman pomislite da su pubertetske bubuljice noćna mora, a onda shvatite da ima i gore.

Sumpor za gljivične akne

 

Možda najveći problem na koži lica predstavljaju gljivične akne.  Nisu povezane sa šminkom i klasičnim mešanjem prljavština unutar pora. Većina nas je navikla da bubuljice izaziva bakterijska infekcija, pa kao takve moraju biti crvene i bolne.

Kada se pojave gljivične akne na koži, razlog je naravno u gljivicama. Ima na hiljade vrsta gljivica ali svega stotinak napada ljudsku kožu. U suštini, stručnjaci navode da se one hrane našim mrtvim ćelijama, nastajući najčešće na koži sklonoj seboričnom dermatitisu. Ukoliko imate problema sa alergijama pa vas lice svrbi, možete biti skloni gljivičnim aknama. Iritantne su, izazivaju svrab i šire se po celom licu, dekoltetu pa čak i leđima.

Poseta dermatologu najbolja je stvar, jer će prepoznati tačan oblik gljivice. Sledi terapija adekvatnim kremama koje će ubiti napasti. Sumpor za bubuljice  može se koristiti preventivno, pre nego što trknete kod lekara. On prikuplja sebum i čisti kožu, uklanjanjajući mrtve ćelije sa epitela.

To znači da neutrališe hranu za gljivice, pa će one vremenom odumirati.

Jeste delotovnoran i umiriće vaše lice ali ne očekujte brze rezultate.

Kako može biti preventiva koja trenutno može umiriti kožu pod gljivično infekcijom postavlja se naredno pitanje.

Može li sumpor umanjiti crvenilo lica?

 

Usled gljivičnih infekcija na licu javlja se crvenilo kože. Mogu se pojaviti karateristični crveni krugovi na obrazima, koji deluju suvo i svrbe vas.

Sumpor može delovati trenutno, ublažiti svrab ostavljajući vašem licu nekoliko sati odmora.

Iritantan osećaj na koži može prestati pa nećete imati potrebu da se češete. Češćanjem se može produbiti infekcija i stvoriti rane. Ukoliko niste sigurni zašto je nastalo crvenilo lica, najbolje je koristiti blaže aktivne sastojke. Kamilica može umiriti crvenu kožu i nije toliko jaka kao sumpor za lice.

Još jedna prednost sumpora za kožu lica je pred vama!

Sumpor za izbeljivanje lica

 

Sumpor je kao čista supstanca prirodan izbeljivač , ali nemojte ga nanositi čistog na kožu lica!

Istina je da može ublažiti vidljivost fleka na licu usled sunčanja i rupica od akni. Neće skloniti umorne podočnjake, jer je koža oko očiju osetljiva. Ne moraju joj prijati proizvodi koji u sastavu imaju sumpor za izbeljivanje. Zato birajte lagane metode brisanja podočnjaka sa lica!

Ožiljci od akni mogu ostati godinama na koži i uticati na samopouzdanje. Kozmetički saloni koristite specijalizovane rastvore koji u sebi sadrže sumpor. Mogu ublažiti duboke ožiljke od akni i ujednačiti ten vašeg lica. Potrebno je pre samog tretmana otići na pregled lica, na osnovnu kog će stručnjak odrediti čitav proces oporavka kože.

Uvek imajte na umu da sumpor čak i u preparatima za izbeljivanje može biti previše jak za vaše lice.

Ukoliko imate osetljivu kožu, tu su enzimski piling ili limun za izbeljivanje lica.

Kako sumpor deluje na masnu kožu lica?

 

Sumpor može biti odličan za uklanjanje masnih tragova na koži lica. Deluje bolje od aktivnog uglja, odnosno ima jaču moć isisavanja viška sebuma. Uvlači unutar sebe prirodne masti i ulja sa kože, sprečavajući nastanak akni.

Bukvalno ih isisava, pa sumpor za masnu kožu treba koristiti u mešavini sa blažim prirodnim supstancama. Pronalazimo ih u pakovanjima sa ekstraktom biljaka i pantenolom o čemu ćemo kasnije pričati!

Sme li se koristiti sumpor na suvoj koži lica?

 

Sumpor se može koristiti na suvoj koži lica ukoliko imate gljivične akne, navode neki od stručnjaka.

Morate biti oprezni, pa je najbolje tražiti proizvode u kojim je pomešan sa hidratantnim sredstvima.

To može biti teško, ukoliko niste dobro upoznati sa sastavom kozmetike u drogerijama. Najbolje je tražiti savet stručnjaka i u skladu sa njim birati kozmetiku za suvu kožu lica.

Pogledajte kako izabrati prirodnu kremu za suvu kožu lica. Ukoliko je vaše lice dovoljno hidrirano, sprečićete nastanak akni i samim tim nema potrebe za sumporom.

Sledi najvažnije!

Kako se koristi sumpor za lice

 

Prednosti sumpora za bubuljice najbolje je iskoristiti odlaskom u banju koja ima vodu bogatu sumporom. Da, bukvalno pružite odmor čitavom telu. Morate biti mudri prilikom izbora banje, jer vam je potrebna termalna voda za lice. U našoj zemlji pregršt je izvora vode sa velikom količinom sumpora unutar sebe. To su izvori koji mirišu na pokvarena jaja, ali vredi istrpeti miris.

Možete se odmarati i trenutno smiriti kožu lica. Pružićete joj potrebne vitamine i minerale, dok će sumpor neutralisati infekciju. Ipak, neki od nas ne mogu da se presele u banju i izdvoje više od dva do tri dana za uživanje. Zato, odlazim do drogerije po kozmetičke preparate sa sumporom za lice.

Prah sumpora za lice

 

Prah sumpora je poznat po svojim antibakterijskim i antifuginalnim svojstvima. Ipak, suviše je jak pa ga ne možete nanositi čistog na lice. Nema ni potrebe, stručnjaci ga u farbikama mešaju sa drugim aktivnim sastojcima pa dobijamo sapune.

Sapuni sa sumporom za lice

 

sapun sa sumporom za lice

 

Problematičnoj koži lica, sklonoj višku sebuma i aknama potrebno je više pažnje. Nekoliko preparata sa police vašeg kupatila, može zameniti sapun sa sumporom. Pronalazimo ga u drogerijama i apotekama, po pristupačnoj ceni.

Pogodan je za svakodnevno umivanje, ukoliko imate masnu kožu lica. Nekoliko minuta dnevne rutine, spasiće vas od bakterija i gljivica.

Ono što posebno oduševljava jeste prijatan miris sapuna sa sumporom. Dakle, ne miriše na pokvarena jaja!

Stručnjaci mešaju lavandu, kamilicu i druge biljke uključujući adevaktnu količinu sumpora za pravljenje sapuna. Samo, obratite pažnju da li je namenjen za kožu lica!

Pomalo je smešno, ali ja sam prvi put otišla u drogeriju i kupila  sapun na kom je pisalo da sadrži sumpor! Uklanjao je perut, trebao je njime prati kosu i nipošto ga nisam smela naneti na kožu lica. Bačen novac, zato čitajte deklaracije!

Želite da izbelite kožu lica?

Sumporna krema za lice

 

Nemojte se zbuniti kada vas pitaju želite li sumpornu kremu ili mast.

Sumporna mast namenjena je za lečenje infekcija na koži lica, preporučuje je stručnjak na osnovu pregleda.

Sa druge strane, tu su sumporne kreme za lice u mešavini sa pantenolom. Čest sastojak kreme može biti i glicerin ili vazelin. Kako sumpor izbeljuje,  može biti agresivan čak i unutar kreme, pa su tu su sredstva za hidrataciju kože. Glicerin će sadržati čestice vode unutar ćelija i omogućiti vam nežne obraze!

Krema sa sumporom može izbeliti fleke i ožiljke od akni redovnom primenom. Ne treba je nanositi u blizini očiju, kako ne bi irtirala tanku kožu. Nema ni potrebe, kada postoje specijalizovane antirid kreme za ovo područje!

Suvoj koži lica neće prijati krema, ali tu je nešto drugačiji proizvod!

Kupke za lice sa sumporom

 

Kupka za lice sadrži minerale sumpora, cinka i magnezijuma. Karakteristične su po svom blagom dejstvu, pa retko izazivaju kontraindikacije. Možete ih koristiti bez obzira na tip kože za svakodnevno čišćenje lica!

Nekoliko kapi kupke sa sumporom nanesite na dlanove i zatim kružnim pokretima prstiju na lice. Nakon laganog trljanja, isperite kožu. Nanošenje hidratantne kreme nakon korišćenja sumporne kupke je ključno. Kada su pore otvorene brzo aposrbuju vitamine iz prirodne kreme za lice, pa se koža regneriše i obnavlja. Zaštitiće vas i od dodatnih oštećenja poput vetra i hladnoće!

Jeste li znali da kajgana može uticati na vaš ten?

Sumpor, ishrana i koža lica- u čemu je štos?

 

Nedostatak vitamina i minerala u organizmu ogleda se na koži vašeg lica.

Mineral sumpora održava naš metabolizam brzim, dok nedostatak može stvarati dodatne masnoće.

Stručnjak će odrediti kakve se promene dešavaju unutar vas ali vi ih možete sprečiti pravilnom ishranom.

Zdravom ishranom možemo umiriti bubuljice, posebno ukoliko izbegavate čokoladu i druge slatkiše. Namirnice bogate sumporom takođe su nam neophodne! Pronalazimo ga u jajima, mahunarkama kao što je pasulj i grašak i orašastim plodovima. Minumum jednom dnevnom počastite svoj organizam zdravim obrokom i imaćete ujednačen ten lica.

Iskustva korisnica sa sumporom za bubuljice

 

Dame koriste sumpor preventivno, sprečavajući nastanak potkožnih bubuljica na licu. Čitajući forume saznala sam da ga nešto ređe koriste pubertetlije, jer žele brze rezultate.

Prirodni serumi za bubuljice uklanjaju infekciju i hidriraju lice za dve do tri nedelje.Sumpor isušuje akne, ali može iritirati kožu, odnosno iscrpeti vodu iz ćelija. Korisnice su se susrele sa negativnim rekacija lica poput perutanja, svraba i crvenila.

Najbolje je biti umeren i svaki proizvod sa dodatkom sumpora najpre isprobati na manjoj površini kože. Tako ćete sačuvati zaštitnu barijeru lica i rešiti problem sa aknama!

Da li je sumpor za bubuljice bio vaš izbor? Ako jeste, podelite i vaša iskustva u komentaru!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *