ampule za lice
Kozmetika za lice

Čemu ampule za lice služe i koje su najbolje

Saznajte kako vam ampule za lice mogu pomoći da ujednačite ten kože lica i smanjite vidljivost bora. Sve o njima, naći ćete u ovom tekstu!

Ampule za lice u poslednjih nekoliko godina postale su vodeći trend u nezi kože lica. Neki od vas su možda imali su priliku da ih probaju u toku promocija u većim drogerijama. Pružile su licu trenutni sjaj i preko potrebnu hidrataciju. Deluju brzo, daju trenutni ‘’vau‘’ efekat i želeli smo da saznamo nešto više o njima!

Šta su i čemu služe ampule za lice?

 

Ampule za lice su zapravo lepo zapakovan serum sa velikom koncetracijom prirodnih sastojaka koji hidriraju kožu lica.

Koncetracija kapsula je toliko jaka da nakon prvog nanošenja vidite efekte!

Kakve?

Lice će biti nežno na dodir i ten će postati ujednačen. Suzbijaju crvenilo lica na prirodan način, pružajući koži hidrataciju, odnosno hraneći je.

 

ampule za negu lica

 

Ipak, nisu svi u tome našli spas.

Lile je, recimo, uspela na drugi način da se reši bora, podočnjaka i fleka na licu. Koža joj se oporavila, zategnula i nije više opuštena kao što je bila. Zahvaljući čemu, saznaćete i vi ako pročitate njenu priču. Ona je na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Pored osećaja svežine i trenutne hidratacije,ovi proizvodi za lice mogu delovati protiv bora i pospešiti elastičnost kože lica.

Dolaze nam u ampuli, odnosno pakovanju koje je malo i praktično za upotrebu. Možete ih nositi sa sobom gde god krenete, pa i na put.

Pakovanje je dizajnirano tako da izgleda poput  kapsule u kojoj se drži injekcija. Ipak, nije reč o staklu! Materijal kapsule je najčešće od plastike ili stakla, ali ako pazite, ne možete se raseći pri otvaranju.

Pomenuli smo da hidriraju kožu lica i pružaju osećaj svežine, da mogu smanjiti vidljivost bora? Pa dobro. Logično pitanje koje ste možda postavili sebi, pre primene prve ampule za lice bilo je: ‘’Zašto ne koristiti kremu za lice? Po čemu je ovaj proizvod tako poseban? ‘’

Naravno prirodnu kremu ništa ne može zameniti, ali i ampula za lice zaista ima svoje prednosti. Ipak, ona nije deo one osnovne nege, već njena dopuna.

Po čemu su ampule za lice posebne?

 

Ampule za lice posebne su po svojoj unutrašnjosti, serumu od kog su sastavljene.

Nazivaju ih eliksirom mladosti i kada smo zamišljali takav prozivod pretpostavili smo da teško razmazuje i dugo upija. Ipak, sasvim je suprotno!

 

 

Serum iz ampule lagane je teksture, poput kapljica vode. Razmazuje se u jednom potezu i možete ga na nositi na celo lice.

Jedna ampula namenjena je za jednu upotrebu! Proizvod upija odmah nakon nanošenja!

Koža ih odmah prihvata, nema masnih ostataka niti neprirodnog sjaja na licu. Idealno su se pokazale ukoliko ih nanosite ujutru, jer tik posle nanošenja koža je spremna za dnevnu šminku! Nema čekanja, kao što ste navikli ukoliko koristite hidratantne kreme za lice.

Naravno, neophodne su kreme, jer podstiču stvaranje novih ćelija kože. Zato, preporučujemo vam da nastavite sa korišćenjem krema i stavljate ih na lice pred odlazak u krevet.

Ampule za lice idealne su za brzu primenu, u toku dana ili jutra pred odlazak na posao. Izgledaćete sveže i odmorno!

Čitajte dalje, saznajte sve tajne sastoje eliksira mladosti!

Šta to ima u ampulama za lice?

 

Serum iz ampule za lice napravljen je precizno, tako da ima laganu teksturu i brdo hranjivih sastojaka unutar nje! Sličnu kao i serum za bore u bočici.

U odnosu na to šta sadrži, ampule mogu biti neke od sledećih:

Hijaluronske ampule za lice

 

Hijaluronska kiselina je neophodan produkt našeg tela, povezuje molekule vode i održava našu kožu vitalnom i elastičnom. Pored kože, nalazi se u zglobovima i unutar kostiju. Kako starimo, a posebno nakon 30 godine života, elastičnost kože lica opada jer koža gubi prirodnu hijaluronsku kiselinu. Imamo sreće,  danas je uz ampule za lice možemo nadoknaditi!

Saznajte sve blagodeti hijaluronske kiseline.

Ukoliko želite da smanjitive vidljivost dubokih bora, birajte ampule koje u sebi sadrže veći procenat hijaluronske kiseline. Takozvane ampule protiv starenja o kojima ćemo kasnije pisati. Osnovna uloga im je dubinska hidratacija. Hijaluronska kiselina se najviše izdvaj svojom karakteristikom da za sebe vezuje dosta molekula vode. Na taj tačin hidrira dubinski i daje koži volumen.

Ampule za lice sa retinolom odnosno vitaminom A

 

Retinol je na prvi pogled čudna reč i predstavlja jedan od oblika vitamina A. Podstiče stvaranje novih ćelija kože i ubrzava dejstvo kolagena. Protein kolagena koji se brže povezuje čini lice svežijim i zategnutijim odmah nakon nanošenja ampule za lice.

Ukoliko želite trajnije rezultate možete se odlučiti za kreme sa retinolom .Koristite ih u kontinuitetu i izbeći ćete bolne tretmane poput botoksa, a ipak zategnuti kožu lica na duži vremenski period.

Proverite tajne kreme sa retinolom.

Vitamini u ampulama za negu kože lica

 

Vitamini su neophodni čitavom organizmu. Kako su gore navedene stvari regenerisale kožu lica, tako će vitamini biti poput jagode na torti u ampulama za lice. Koža lica čije ćelije imaju dovoljnu količinu vitamina izgleda rumeno i sveže. Dakle, smanjiće nastanak tamnih fleka, podočnjaka i ujednačiti ten lica!

Pomenuli smo podočnjake, ali pre rešavanja ovog problema važno je znati razloge njihovog nastanka. Zašto ne bi pristupili ozbiljnije ovom problemu? Pročitajte zašto nastaju podočnjaci na licu.

U pomenutom proizvodu pronaći ćete takozvanu vitaminsku bombu za lice. Tu su vitamin D, vitamin E i neizostavni vitamin C.

Želite li da učinite konkretnu promenu, osvežite lice? Birajte ampule za lice na kojima je naglašeno da imaju više određenog vitamina. Navodimo vam neke od njih.

Vitamin C ampule za lice

 

Naravno da će vitamin C pospešiti nastanak kolagena i ojačati imunitet ćelija kože. Samim tim smanjićete pojavu sitnih bora u uglovima usana ili bora okolo očiju. Ipak, vitamin C ampule za lice rešavaju još neke probleme sa kožom lica!

ampule protiv bora

Imate problema sa hiperpigmentacijom?

Koža pamti svaku ogrebotinu, ceđenje bubuljica ili preterano izlaganje UV zračenju. Na žalost, često pogrešimo i kao efekat nepravilne nege pojavljuju se fleke na licu odnosno postinflamatorna hiperpigmentacija.

Vitamin C deluje izbeljujuće na kožu lica. Ujedno štiti kožu od novih oštećenja i smanjuje vidljivost fleka na licu.

Redovnim korišćenjem vitamin C ampula na koži lica izjednačićete ten. Isprobajte ih, recite stop hiperpigmentaciji!

Ako mislite da je ovo vitamin koji fali vašoj koži, saznajte više o njemu u ovom tekstu:

 Vitamin C za lice je odličan, ali pažljivo sa njim!

Dobro, vi pazite na svoju kožu,  ali usled spoljašnjih uticaja poput vetra i hladnoće ona se suši. Dolazi do vidljivih oštećenja, pucanja i ljuštenja kože lica. Kako bi izbegli oštećenja kože, kako bi ubrzali regeneraciju isprobajte sledeće…

Vitamin E ampule za lice

 

Vitamin E, odnosno tokoferol ,podstiče stvaranje ćelija kože i zahvaljujući njemu koža se lakše obnavlja. Šta više, dobro se pokazao u procesu zarastanja gnojnih bubuljica. Verujemo da je većina vas čula za blagodeti vitamina E za kožu lica.

Ukoliko niste, pogledajte kako uljem vitamina E vratiti koži vitalnost. 

Pominjemo ulje koje dosta teško upija i potrebno mu je posvetiti više vremena. Zato birajte ampule u čijem se sastavu nalazi dovoljna količina vitamina E. Već nakon prvog nanošenja osetićete olakšanje. Vremenom će nestati neprijatan osećaj svraba, pucanje i ljuštenje kože lica.

Ipak, ovi kozmetički proizvodi najviše pažnje privlače kada je uklanjanje bora u pitanju.

Zašto je to tako?

Nećemo vas ostaviti bez odgovora.

Ampule za lice protiv bora

 

One su najprodavanije i najpoznatije, jer bore zadaju najviše glavobolje.

Stručnjaci preporučuju korišćenje ampula za lice protiv bora nakon navršene tridesete godine života.

Zašto?

Do dvadeset i pete godine naše telo raste i razvija se, imamo maksimalnu količinu kolagena u koži i elastičnost je na zavidnom nivou. Posle dvadeset i pete godine možete krenuti sa korišćenjem ampula sa većom količinom dodataka vitamina kako bi koža izgledala svežije. Ipak, posle nekog vremena tonus lica opada i pojavljuju se prve bore na čelu.

Ampule protiv bora su tu da lice učine zategnutujim!

 

 

Želite dugoročne rezultate?

Onda vam treba dugoročna strategija i nega. Drugim rečima – krema za lice koja u sebi objedinjuje više uloga: i hidrataciju, i ishranu i podsticanje kolagena,

Kreme u sebi sadrže antiokisdanse koji sužavaju pore i sprečavaju prodor slobodnih radikala kroz epitel kože lica. Obratite pažnju prilikom izbora kreme koju ćete kombinovati sa ampulama za lice. Birajte prirodnu !

Naš savet je Neborela!

Kako bi iskoristili sve blagodeti ampula za lice morate ih pravilno upotrebiti.

Kako se koriste ampule za lice?

 

Pre svega: otvaranje

Svaka ima gornji i donji deo. Prepoznaćete gornji deo ampule jer je uži. U donjem delu se, kao što možete videti, nalazi serum.

 

ampule za lice upotreba

 

Gornji deo lagano polomite! To je zapravo sve što trebate da uradite kako bi došli do eliksira mladosti i naneli ga na kožu lica.

Ovi proizvodi su jedno od najjednostavnijih prirodnih komzetičih sredstava za primenu.

Možete ih nanositi ujutru ili uveče u zavisnosti od efekta koji želite da postignete.

Ukoliko ste se probudili umorni, sa otečenim kapcima odnosno visećim podočnjacima i lošim tonom lica iskoristite ampulu za lice.

Važno je nanositi je na čisto lice. Ne morate ujutru raditi piling lica, ali se obavezno umijte, jer higijena lica ja najvažnija.

Ampulu za lice nanosite kružnim pokretima, lagano masirajući kožu. Pružiće vam osećaj svežine i otklonće vidljive znakove umora!

Nakon tridesete godine bore postaju vidljivije te vam preporučujemo korišćenje ampule za lice uveče, pre spavanja, kao deo noćne nege lica. Obično tada imamo dovoljno vremena za sebe pa uradimo blagi piling lica. Umijemo se i nanesemo ampulu protiv bora lagano masirajući lice prstima. Ampula će biti sasvim dovoljna ukoliko imate sitne bore u predelu očiju.

Međutim, nakon četrdesete godine života, ako niste počeli sa negom na vreme,  trougao lepote se menja i obrazi se spuštaju na dole. Bore postaju vidljivije i dublje i zato kombinujemo ampule sa kremom protiv bora.

Redovnim korišćenjem smanjćete vidljivost dubokih bora i sprečiti nastanak novih.

Kada smo kod prizvođača, predstavljamo vam i najpopularnije brendove koje možete kod nas naći i probati.

Najbolje ampule za lice

 

Kada smo se odlučite za kupovinu,  susrešćete se sa različitim prozivođačima. Vi birajte prema potrebama svoje kože prvenstveno, ali evo i nekog vodiča koji vam može biti početna stanica na putu odabira.

Dr Grandel ampule za lice

 

Dr Grandel ampule za lice su dugi niz godina na tržištu širom sveta. Najpre je ovaj brend imao samo profesionalne ampule za lice koje se primenjuju u kozmetičkim salonima. Danas ih pronalazimo po pristupačnoj ceni u drogerijama i apotekama. Ima ih više vrsta: za duboku hidrataciju, za podmlađivanje lica sa ekstraktom snežnih algi i peptidima…Cena 3 ampule za podmlađivanje ( od 3 ml) je oko 1990 rsd.

Babor ampule za lice

 

Premijera Babor ampula za lice bila je na velikoj pozornici! Svi pogledi bili su uprti u njih, reklamiraju se kao potpuno prirodne ampule za lice bez dodataka konzervansa. Imaju laganu, pomalo uljanu strukturu koja brzo upija. Ovo je možda i brend sa najviše vrsta ampula i različite potrebe kože. Hajde da izdvojimo onaj za sve tipove: Perfection set za obnovu umorne kože bez sjaja. Sadrži 8% biljnih AHA kiselina. Cena seta od 7 ampula je oko 3500 rsd.

Vita derma Afrodita ampule za lice

 

Afrodita ampule za lice su namenjene izrazito suvoj i umornoj koži lica i to je vrsta hijaluronskih proizvoda, uz dodatak pantenola i beta glukana. Proizvođači naglašavaju da je efekat Afrodita ampula za lice nešto dugotrajniji, čak do 48h od nanošenja. Cena 5 ampula od 1.5 ml je oko 1350 rsd.

L’Oreal Paris Revitalift ampule za lice

 

Formula su sa većom koncentracijom hijaluronske kiseline unutar sebe. Dubinski hidriraju kožu i trenutno smanjuju vidljivost dubokih bora na licu. Sadrže vitamin B5 koji će osvežiti ten vašeg lica. 7 ampula od 1,3 ml košta oko 920 rsd.

Eucerin hyaluron filler ampule za lice

 

Eucerin ampule za lice su prijatnog mirisa i pružiće trenutni osećaj svežine. Zavaljujući njima lice je mekano i nežno na dodir. Ukoliko se odlučite za kupovinu pre ćete  ih pronaći u apotekama nego drogerijama. Sadrže hijaluron, glicin saponin ( koji stimuliše prirodni hijaluron) i enokoslon ( koji sprečava razgradnju hijalurona) . Cena je 3200 rsd za 6 ampula.

Balea ampule za lice

 

Jedne od jeftinijih na našem tržištu. Ima ih za razne potrebe kože, ali izdvojimo recimo Balea Beauty effect sa hijaluronom. 7 ampula po 1 ml košta oko 350 rsd.

Alverde ampule za sedmodnevnu terapiju kože

 

Ampule koje su takođe vrlo povoljne, a jako dobre. Sadrže 3 Bahove cvetne esecije i koriste se u 3 faze. Plave ampule su za hidrataciju kože, zelene imaju zaštitnu ulogu, dok žuta deluje na znakove starenja. Nanosi se na lice, a kad upije neophodno je nanetu kremu. Cena je oko 400 rsd za 7 ampula.

Nivea q10 energy ampule

 

Još jedan sjajan sedmodnevni tretman za lice. Sadrže koenzim Q10, vitamin E i C i nakon 7 dana obećava manje vidljive znake umora i starenja na koži. Cena je oko 1990 rsd za 7 ampula.

Isana ampule

Postoje u raznim varijacijama, mada ih je kod nas malo teže naći. Ima onih za dubinsku hidrataciju, do onih vitaminskih i sa sastojcima protiv starenja. Cena na stranim sajtovima je oko 10e za 7 ampula.

Monoderma vitamin C kapsule

 

Ovo su kapsule za lice sa čistim vitaminom C od 10%. Deluju kao svaeznik u borbi protiv starenja, sprečavaju dejstvo slobodnih radikala i stimulišu kolagen.Nanose se jednom dnevno. U pakovanju je 25 kapsulica.Cena je oko 1840 rsd

Dr Hauschka ampule

 

I ovaj brend ima razne proizvode ove vrste, od onih za osetljivu kožu sklonu kuperozi i rozacei, do onih namenjenih nezi kože koja stari. Mi ćemo izdvojiti 28-dnevni noćni tretman. Sadrži ekstrakt ruže,  ljiljana, sleza, suncokreta, hamamelisa i zečije deteline, uz dodatak srebra, matičnog mleča i prolećnog meda. Ekskluziva za vašu kožu. Koristi se godišnje oniliko puta, koliko imate decenija. Znači, za nekoga ko je u tridesetim, biće potrebno ponoviti 3 puta ovaj ciklus nege od 28 dana. Koštaju 7100 rsd – cena za 50 komada ( skoro 2 ciklusa)

 Ampule za lice iskustva

 

Korisnice ampula za lice su rešile da nam pomognu pri odabiru ličnim iskustvom. Najčešće navedena prednost ampula za lice je to što odgovaraju svim tipovima kože lica! Ukoliko imate masnu kožu lica mogu smanjiti lučenje sebuma i regulisati Ph vrednost kože.

Jednostavna primena, praktično pakovanje koje staje u torbu osvojilo je korisnice! Isprobajte ampule za lice  što pre i javite nam vaša iskustva!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *