opusteni obrazi
Bore

Ovo su načini da opušteni obrazi postanu ružna prošlost!

Da li su opušteni obrazi i vaša muka? Onda ste sada na pravom mestu, jer ovaj estetski problem na licu itekako ima rešenje. Uz malo truda i upornosti, mlitava koža na licu postaće prošlost i zato sada delimo sa vama sva rešenja za zatezanje opuštenih obraza.

Godine i starenje svakako ostavljaju tragove na licu. Na našu veliku žalost, bore, pege i ostale znakove starenja na licu teško možemo u potpunosti sakriti. Opušteni obrazi jedan su u nizu problema koji nas muči kada je postizanje savršenog izgleda u pitanju. Jasno je da niko od nas ne voli mlitavu kožu i da nam je važno da ona što duže ostane zategnuta i elastična.

Ali kako to postići kada su obrazi u pitanju i zašto u stvari dolazi do propadanja tonusa obraza?

Imamo odgovore na sva ova pitanja.

Opušteni obrazi- uzroci

 

Obrazi zauzimaju najveći deo našeg lica i zato nam je veoma bitno da izgledaju jedro, puno i lepo. Svi volimo lepo konturisane jagodice i naravno da bismo želeli da takav odraz u ogledalu gledamo što duže. Međutim, opuštena koža lica neminovno nas sve čeka, pre ili kasnije.

U zavisnosti od tipa kože i od toga kako ona stari, opušteni obrazi mogu nas sačekati u 25- oj, a nekoga tek u 50- oj godini. To umnogome zavisi i od tipova starenja kože. Kada obrazi počnu da se opuštaju, delujemo umornije, starije i teško je licu vratiti svežinu. Barem tako deluje na prvi pogled. Vesna tvrdi da nije teško. Ona je zategnula opušteno lice brzo, prirodno i lako. Nema više ni jedne bore i izgleda mlađe. I vi možete tako! Za detalje o tom načinu, pročitajte njenu priču koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Pa koji su to najčešći uzroci koji dovode do opuštene kože lica?

  • Najčešći razlog jeste faktor starenja i sve ono što starenje kao proces nosi sa sobom. U koži se smanjuje procenat elastina i hijaluronske kiseline, a procenat kolagena nakon 25. godine života opada za 1% godišnje. Sve to dovodi do opuštene kože lica, atrofije masnog tkiva i pada celokupnog tonusa lica;
  • Atrofija masnog tkiva lica kreće najpre od podočnjaka koji počinju da vise, pa se spušta ka jagodicama i obrazima, stvaraju se dublje bore i lice dobija tužan i umoran izraz;
  • Svoju kožu možemo čuvati od nekih spoljašnjih faktora koji uzrokuju starenje, kao što je na primer sunčevo zračenje, ali na faktore kao što je gravitacija ne možemo uticati. Činjenica je da gravitacija mnogo utiče na opuštanje naše kože, a isto tako, ukoliko stalno pravimo iste ekspresije lica i potenciramo određenu mimiku, to može dovesti do preranog opuštanja obraza;
  • Hormoni ovde takođe igraju važnu ulogu. Ukoliko ste već u ranim dvadesetim primetili da koža na obrazima počinje da gubi tonus, proverite svoje hormone. Hormonski disbalans je jedan od vodećih krivaca za prevremeno opuštanje kože. Pravilan rad hormona pomaže proizvodnju kolagena i elastina, ključnih činilaca zategnute kože. Ukoliko postoji hormonalna neravnoteža, moguća je manja proizvodnja ovih komponenti i posledica će biti opušteni obrazi;
  • Ukoliko ne konzumiramo dovoljno omega 3 i omega 6 masnih kiselina to takođe može dovesti do opuštenih obraza. Ove masne kiseline su esencijalne i grade naše kožu, a neophodne su da bi ona bila zdrava što duže. Zato ih što pre  uvrstite u svoju ishranu. Omega 3 kiseline se nalaze soji, lanenom semenu i ulju, orahu, pšeničnim klicama, lososu, sardinama, a omega 6 u kukuruzu, soji, susamu, suncokretu;
  • Verovali ili ne, čak i korišćenje mobilnih telefona može uzrokovati opuštanje kože lica, pa tako i obraza. Ukoliko stalno držimo telefon i pritom spuštamo glavu da kuckamo i pratimo šta je to novo u virtuelnom svetu, tako pomažemo gravitaciji da brže uradi svoje i obrazi će se brže opuštati. Zato budimo pametne, ukoliko ne možemo bez telefona, onda barem držimo glavu uspravno dok ga koristimo.

mlitavi obrazi

A da biste znali koliko je važan svaki deo našeg lica, veoma je bitno da saznate sve o građi kože lica, njenim slojevima i funkcijama!

Opušteni obrazi i bore na licu

 

Bore su svakako jedan od glavnih pratilaca starenja i opuštanja kože lica. Šta se u zaista dešava sa našim obrazima kada počnu da se opuštaju?

Možda ste čuli za toliko spominjani trougao lepote? Mladalački izgled, visoke jagodice, popunjeni obrazi, jasno definisana linija vilice, kao i nežna i glatka koža, čine trougao lepote. Kao što vidimo, popunjeni i jedri obrazi glavni su činilac našeg lepog lica. Kako nastupa starenje, ovaj trougao počinje, uslovno rečeno, da se okreće. Lice poprima tužan i iscprljen izraz, dolazi do opuštanja linija, obrazi postaju mlitaviji i ravni. Javljaju se bore na čelu i između obrva, a donji deo lica postaje opušten i sve više naboran.

Opuštena koža lica u 20- tim

 

Da, i to se može desiti. Već negde oko 25. godine može se desiti da primetimo prve znakove starenja, a opuštanje obraza jedan je od njih. Ovo se može desiti usled hormonskog disbalnsa ili ukoliko naglo izgubimo veliki broj kilograma.

Takođe, ukoliko živite brzo, hranite se nezdravo, pušite i konzumirate alkohol, znajte da vam koža neće reći „hvala“. Zato je bitno da na vreme krenemo sa adekvatnom negom lica, a u tome će nam pomoći najbolja krema protiv bora.

Mlitava koža lica u trudnoći

 

I ovde hormoni mogu biti ključni.

Ukoliko ste u drugom stanju i primetite da vam se koža lica opušta, znajte da kod čak 90 odsto trudnica dolazi do promena na koži.

Visok nivo hormona progesterona i estrogena u trudnoći čest su uzrok brojnih promena na koži, pojave fleka i bubuljica. Dok pojedine trudnice muče muku sa masnom kožom i aknama, kod drugih je koža preterano suva, peruta se i to često može dovesti čak i do opuštanja linija lica i mlitave kože. Različita ulja za lice, kao što je na primer kokosovo ili maslinovo, pomoći će vam da vratiti tonus obrazima i da se rešite plitkih bora.

Opušteni obrazi nakon mršavljenja

 

Ukoliko ste  izgubili veliki broj kilograma, to će na telu ostaviti posledice u vidu mlitave kože.

Ništa drugačiji slučaj neće biti ni sa obrazima. I oni će se opustiti i ma koliko vi bili zadovoljni što ste smršali, neće vam se sigurno dopasti višak kože na licu.

Pilingovanje kože, korišćenje bademovog ulja i kreme sa kolagenom, svakako će vam pomoći da zategnete obraze i vratite im čvrstinu.

Kako zategnuti opuštene obraze?

 

Ovo je ključno pitanje i potrudićemo se da vam damo sve moguće opcije kada je zatezanje obraza u pitanju. Hajde najpre da vidimo koji su nam sve tretmani na raspolaganju, pa ćemo kasnije razmotriti i sve prirodne opcije za zatezanje opuštenih obraza.

Mezoniti za opuštene obraze

 

Mezoniti su tehnika zatezanja i podmlađivanja kože, a posebno su se pokazali efikasnima kada je u pitanju podizanje kože obraza.

Mezoniti su vlakna, odnosno niti koje se razgrađuju u koži, a koje se ubacuju pod kožu tankom iglom. Oko vlakna se stvara mreža elastina i kolagena koja zateže kožu lica i tako se stvara efekat liftinga.

Tretman traje od pola sata do sat vremena, a koriste se anestetik kreme kako bi tretman bio bezbolan. Pun efekat primećuje se kada koža počne da proizvodi sopstveni hijaluron. Apliciranje jedne niti mezonita pod kožu košta oko 10 evra.

Hijaluron podiže opušteno lice

 

Ne treba posebno da naglašavamo koliko je hijaluronska kiselina bitna za elastičnost naše kože, a njen manjak sigurno će dovesti do opuštene kože lica. Zato je tretman hijaluron filerima veoma popularan kada su opušteni obrazi u pitanju. U kožu se aplicira određena količina odgovarajuće hijaluronske kiseline.

Hijaluron vezuje za sebe veliku količinu vode i na taj način zateže i podiže kožu.

Koža postaje vidljivo hidrirana, glatka i dobija se željeni volumen. Cena za 1 ml hijaluron filera je oko 200 evra.

Prenos masti u opuštene obraze

 

Ovaj tretman se radi tako što se masno tkivo iz jednog dela tela, na primer iz stomaka ili zadnjice, prebacuje u obraze. Tako se obrazima vraća volumen i efekti su dugotrajni. To je takozvana liposkulptura.

Nus pojava je oticanje i ovakav tretman zatheva određeni period mirovanja.  Ovakav zahvat košta oko 1.000 evra

Implanti za mlitave obraze

 

Ukoliko ste spremni da posegnete za invazivnijim tretmanima kako biste podigli obraze, onda su rešenje implanti za obraze. Pod  kožu se stavlja silikonski implant kako bi se obrazima vratio volumen. Implant se u jagodice ubacuje kroz usta ili kroz donji kapak, a postupak se radi u lokalnoj anesteziji.

Ovakav tretman sada nije posebno popularan, jer period oporavka traje mnogo duže u odnosu na ubrizgavanje filera ili prenos masti.

Radio talasi i opušteni obrazi

 

Određenim radio talasima zagrevaju se duboki slojevi kolagena u koži. Na taj način podstiče se proizvodnja novog kolagena i učvršćuje se onaj postojeći u koži. Na taj način koži se vraća volumen i tonus, kao i stare konture lica. Postoji i tretman ultrazvučnim talasima koji učvršćuje i zateže mlitavu kožu obraza ili drugog dela lica.

Prirodna rešenja za opuštene obraze!

 

Mi smo uvek za prirodna rešenja koja su nam na dohvat ruke i možemo ih koristiti bez puno razmišljanja. Možda će trebati malo duže vremena da bi se rezultati videli u odnosu na invazivne tretmane, ali pokušajte što pre sa nekim od sledećih načina. Videćete rezultate ubrzo.

Prirodna krema protiv bora

 

Jedan od sjajnih prirodnih načina da zategnete opuštenu kožu lica, pa tako i opuštene obraze, jeste dobra prirodna krema . Birajte neku koja podstiče proizvodnju kolagena, revitalizuje kožu i zateže je. To je moguće, zahvaljujući  kombinaciji hijaluronske kiseline, vitamina E, ekstrakta masline, sladića, ši butera i drugih biljaka koje deluju dubinski na bore i opuštenu kožu lica.

Prirodne maske zatežu opuštene obraze

 

Ukoliko niste do sada, počnite dva puta nedeljno da stavljate na lice prirodne maske koje će uticati na postepeno zatezanje obraza i vraćanje volumena. Evo nekoliko naših predloga.

1. Maske sa kokosovim uljem

 

Kokosovo ulje je odličan saveznik u borbi protiv bora i odlično zateže i podmlađuje kožu. Bogato je antioksidansima, vitaminima C i E, vraća koži elastičnost i dubinski je hidrira. Na lice koje ste prethodno temeljno očistili nanesite kokosovo ulje, a zatim namažite i pantenol kremu. Ostavite da stoji tokom noći, pa se ujutru umijte mlakom vodom. Ovu masku možete koristiti svako veče, čak i umesto noćne kreme.

Takođe, pokušajte i sa ovom maskom. Umutite jedno belance, pa dodajte pola kašičice kokosovog ulja i isto toliko limunovog soka. Nanesite na lice i neka deluje oko 15 minuta, pa isperite.

2. Maska od pirinča

 

Obarite malo belog pirinča, pa zatim pirinčanu vodu ohladite i nanesite tuferom na lice i vrat. Ostavite da se dobro osuši, pa potom operite lice. Možete pomešati kašiku pirinčanog brašna sa malo meda i jogurta, pa nanesite na lice. Neka maska stoji 15 minuta, pa isprite. Pirinač je bogat vitaminima iz grupe B koji usporavaju starenje ćelija kože i doprinose njihovoj regeneraciji

3. Maska od banane

 

Ukoliko ste ljubitelj banana i uvek ih imate u kući, onda pravac kuhinja i napravite masku. Izgnječite pola banane, dodajte malo meda i pola kašičice maslinovog ulja. Neka maska deluje oko 20 minuta, pa je isperite. Banana je bogata vitaminima A, B6, B12 i C, a to je čini odličnim borcem protiv opuštene kože.

Saznajte zašto je zapravo maska od banane toliko dobra za naše lice.

Glikolna kiselina

 

Kiseline za lice imaju široku primenu u službi lepote, a jedna od onih koje obožavamo je glikolna kiselina. Ona spada u red alfa hidroksi kiselina, najbrže prodire koz pore, podstiče proizvodnju kolagena, a posebno daje efekte na zreloj koži. Možete nabaviti kremu za lice koja sadrži glikolnu kiselnu ili primeniti neki od hemijskih pilinga glikolnom kiselinom.

 

opuštanje obraza

Ricinusovo ulje

 

Mnogobroja su ulja koja možete koristiti protiv bora i za zatezanje lica, ali izdvojićemo ricinusovo ulje. Ono odlično regeneriše kožu, podstiče proizvodnju kolagena i elastina, zateže kožu i vraća joj volumen. Saznajte zato kako da na najbolji način koristite ricunusovo ulje i obezbedite svom licu neophodnu negu.

Kako sprečiti opuštanje obraza?

 

Kako se kaže, bolje sprečiti, nego lečiti. Pa hajde onda da vidimo kojim sve metodama možemo da sprečimo opuštanje obraza i izbegnemo taj iscrpljeni izgled lica pre vremena.

Piling sodom bikarbonom

 

Redovni pilinzi lica pomoći će nam da uklonimo mrtve ćelije sa kože i omogućimo joj bržu i lakšu regeneraciju. Jedan od pilinga koji će nam pomoći u tome jeste i ovaj sa sodom bikarbonom. Jednu kašiku sode bikarbone pomešajte sa malo vode, dok ne dobijete gustu smesu. Utrljajte na lice i uradite piling.  Ponavljajte ovaj tretman jednom nedeljno.

Masaža lica uz koju opušteni obrazi nestaju

 

Zogan masaža iliti japanska masaža lica odličan je način da mlitavim obrazima vratimo volumen. Ovo je prirodan način podmlađivanja lica, a ukoliko se primenjuje redovno daje rezultate za 6 nedelja. Radi se vrhovima prstiju i to tako što se pritiskaju limfni čvorovi, a ne mora da se koristi bilo kakav proizvod za negu lica. Ova masaža ima za cilj da poboljša protok krvi i izlučivanje toksina, pomaže mišićima da se opuste i učvršućje tonus kože.

Postoje i ove masaže lica!

Vežbe za lice

 

Da li ste do sada probali takozvani fejsbilding koncept vežbi za lice? Niste? Mnogo propuštate. Ove vežbice pomažu licu da zadrži elastičnost, smanjuje se nadutost lica, a crte lica postaju izraženije.

Postoje vežbe za svaki deo lica, ali ovako se izvode vežbe za jagodice i obraze. Zatvorite usta i nasmejte se, pa potom uvucite obraze u usta prema zubima. Zadržite tako 10 sekundi. Ponavljajte vežbu svaki dan 10 puta, a izvodite je u kombinaciji sa sledećom vežbom. Otvorite usta kao da ćete izgvoriti slovo O, pa zatim povucite gornju usnu iznad gornjih zuba. Nasmejte se, pa potom stavite prste na gornji deo obraza, oslobodite mišiće, spustite ih i podignite nazad.

Budite uporne sa ovim vežbama i trud će vam se isplatiti.

Dakle, ukoliko su opušteni obrazi i vaš problem, mesta panici nema. Rešenje uvek postoji, a mi smo se potrudili da vam damo ona najbolja. Ukoliko je vama nešto drugo pomoglo, javite nam, tu smo za svaku ideju. Do tada, negujte kožu, radite vežbice za obraze i trudite se da sačuvate svoju mladolikost što duže.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *